Je 35 rokov príliš neskoro na prvé dieťa?
Coraz viac tuzim po babtku, mam coskoro 35 rokov a myslim, ze je najvyssi cas. Poslednu dobu stale pozeram na detske oblecenie, kociky, postielky, predstavujem si ako to bude s nim. Je to este dobry vek na prve dieta? Mali ste niektora vo vyssom veku babatko?
Za mna je 35 na prve tiez vela…Rodila som druhe v 35ke a moje telo uz citilo, ze je to narocnejsie. Aj celkova starostlivost o babatko, neprespate noci, behanie okolo neho, trpezlivost…Mat este raz na vyber, urcite by som obe svoje deti chcela mat skor. Viac energie na nich, byt im vacsia partacka, takto sa citim ako ich uhundrana babka obcas…co samozrejme nemusi byt tvoj pripad. Subjektivne, za mna deti medzi 25-30 ideal.
Za mna je 35 na prve tiez vela…Rodila som druhe v 35ke a moje telo uz citilo, ze je to narocnejsie. Aj celkova starostlivost o babatko, neprespate noci, behanie okolo neho, trpezlivost…Mat este raz na vyber, urcite by som obe svoje deti chcela mat skor. Viac energie na nich, byt im vacsia partacka, takto sa citim ako ich uhundrana babka obcas…co samozrejme nemusi byt tvoj pripad. Subjektivne, za mna deti medzi 25-30 ideal.
A hlavne veľa žien má vysoký tlak, štítnu žľazu ideálne je deti vychovať do 45-50 r
kamoska mala 36, sestra tiez 36, znama 40...podla mna je to este ok vek..a kedze to bude tvoje prve dieta, tak ak ho chces, kludne aj po 40tke...ja mam napr 43 a mam len jedno dieta, na druhe sa uz kvoli veku necitim...syna som mala v 30tke
@anonym_d03128 mala som podobny vek rodicov, ale nemam s tym problem. Stale ich mam. A dnes je ina doba, dnes rodia zeny do 50tky bezne. Nemala som v skolke rodicov pod 40, iba dvoch cca 33 a 36 a dalsi cez 40. Dnes je rarita mat mladych rodicov, to sa kazdy pozera, ci bolo treba socialne davky, alebo nehoda
@kiki68 ty si písala, že si na autisickom spektre máš šťastie, že si len jemne.Vyzorovo sa všetky cítime mladé, pekne, ale stav tela, orgánov neoklameme botoxom.Ja mám 44 r a už začínam cítiť, že neprespana noc je ťažšia, že už nevládzem toľko športovať, že mám cysty, endometriozu a, keď nebehám s deťmi po lekároch, tak ja plus rodicia.Prve dieťa do 30 r je ideál druhé 35 r max 40.Treba si s nimi aj užiť život športovať, ja už s chalanmi ťažšie zvládam turistiku a to majú len 10 r,12 r jeden vášnivý in line korčuliar s mužom sa natahujeme kto s nimi ide a to sme športové typy.Muz má 46 r a ide dole vodou už o 22 spí😆
Toto su take zbytocne otazky 🙂 oytat sa cudzich ludi ako zit zivot 🙂
Prve som mala na zaciatku 20tky-bolo to skoro
Druhe som mala na zaciatku 30tky-to bolo ideal
Tretie cakam na prahu 40tky-osud zariadil, nie nesuplo sa, novy partner bezdetny… pred 10r by som ti napisala v 35???? Prve??? Preboha 🤣
Teraz ti pisem - kedy ked nie teraz?
Takze kazda menime nazor podla situacie vekom skusenostami
Ked Ti dnes napise ,,Anca,, ze si stara, das na nu a o 5r si budes trieskat hlavu????
Ved to je rozhodnutie teba a muza, prip lekar ktory vie o tvojom stave 😉
Záleží ako sa cítiš, aky je tvoj zdravotný stav, vás finančný stav, zázemie, manžel, xy ďalších okolností.
Pre mňa ako pre mladu matku co mala dieťa relatívne skoro, je 35 už veľa, ale to som ja. Teraz ženy bežne rodia okolo 40tky, moja mama mala v 43 prvé vnúča 🙆♀️ čiže je to individuálne a vôbec by som sa neriadila modrým konikom ale sebou a mužom ovšem
@lucia13022023 Mám 43 a neviem si predstaviť byť babičkou. Ale viem si predstaviť stať sa matkou aj v tomto veku. Že babka, brrrrrr.
Budes mat v 50tke 15 rocne dieta.. Pre niekoho ok, pre niekoho nie.. Pre mna az desive😆
@mon29 Desivé? Moje dieťa bude mať 15 a jeho otec 60 🙂 Normálka.
Ze neskoro, co si 😀 ved nemas 50.. ak tuzite po dietati, tak smelo do toho
@lucia13022023 Mám 43 a neviem si predstaviť byť babičkou. Ale viem si predstaviť stať sa matkou aj v tomto veku. Že babka, brrrrrr.
@anonym_a0908e neviem co je na tom "brrr", ja v tom vidím len benefity😅 za mňa je "brrr" mat 18 a 61 ročnú matku🙆♀️
A ako ti to pomôže? Veď buď ho chceš alebo sa na to vykašli. Za mňa je 35 normálny vek na dieťa. Ja som mala prvé v 26 a druhé čakám teraz ako 39 ročná. Mohlo byť aj skôr, ale nedarilo sa a aj som 2x potratila. Život to tak zariadil. Pomohla až moderná medicína. Dúfam, že to dobre dopadne, ale ešte máme jedno embryo v zálohe, keby čosi. Prinajhoršom idem do darovaných vajíčok, ja to nevzdám aj keby som mala rodiť v 45. Tiež som kedysi hovorila, že do 35 a to už som dávno prehodnotila. Na západe je bežné rodiť aj po 40, už je spoločnosť niekde inde.
Moja mama mala 36, ked som sa narodila. Na strednej, ked som mala 14, mala ona 50. Na rodicovskom si mysleli, ze je to moja babka, a dedko. Zhruba od mojich 28 rokov prichadzali rodicom rozne choroby a ja som sa zacala o nich starat. Zaver? Mamka zomrela pred rokmi, otec pred rokom. Ja mam teraz 43 rokov a starostolivostou o nich som prezila poslednych 15 rokov. Podla mna je to na dieta neskoro.
@anonym_d03128 sme rôzny... niektorí zomrú skôr, iní neskôr. Naši žili do 80 r. a stará mama do 94 r. Jej brat, 103 r. Hral šach karty, chodil na prechádzky, raňajky a večeru si robil sám. Obedy mu nosili. usmiaty, plný elánu.
@anonym_a0908e neviem co je na tom "brrr", ja v tom vidím len benefity😅 za mňa je "brrr" mat 18 a 61 ročnú matku🙆♀️
@lucia13022023 A aké benefity? Na vnúča by som čas nemala, pracujem a ešte 25 rokov budem. A chúďa vnúča sa bude starať o rodičov aj o starých rodičov. Nič moc teda.
@anonym_autor vôbec nie, tiež som rodila ako 35 ročná dnes má dcéra 10, ja som v najlepšej forme za môj život, aj tak mi všetci hádajú miesto 45 do 40 takže všetko v najlepšom poriadku, držím palce 🥰
za mňa je to neskoro aj na tretie dieťa. ale hovorím zo svojej skúsenosti, tretie som mala tesne po 32 a teraz, ked sa mi blíži 35, sa už cítim na bábätko ozaj stará.
Mladsia uz nebudes, len starsia. Ked chces mat dieta Maj. Starat sa atd budes ty a manzel … nie ta, ktora Ti napise, ze je neskoro ani ta co napise v pohode. Ty vies ako sa citis, mas zazemie atd.
Toto su take zbytocne otazky 🙂 oytat sa cudzich ludi ako zit zivot 🙂
Prve som mala na zaciatku 20tky-bolo to skoro
Druhe som mala na zaciatku 30tky-to bolo ideal
Tretie cakam na prahu 40tky-osud zariadil, nie nesuplo sa, novy partner bezdetny… pred 10r by som ti napisala v 35???? Prve??? Preboha 🤣
Teraz ti pisem - kedy ked nie teraz?
Takze kazda menime nazor podla situacie vekom skusenostami
Ked Ti dnes napise ,,Anca,, ze si stara, das na nu a o 5r si budes trieskat hlavu????
Ved to je rozhodnutie teba a muza, prip lekar ktory vie o tvojom stave 😉
@zoja6913 úplne súhlasím každy pozerá na situáciu zo svojho uhla pohľadu, ja som otehotnela po 7 rokoch a keby mi niekto povedal že som stará tak ma fakt naserie
@lucia13022023 A aké benefity? Na vnúča by som čas nemala, pracujem a ešte 25 rokov budem. A chúďa vnúča sa bude starať o rodičov aj o starých rodičov. Nič moc teda.
@anonym_a0908e prečo by sa malo starať o rodičov preboha? Ty si robíš deti aby sa o teba starali? 😳
A benefity? Čas, výdrž, aktivity? Ja teda neviem akých starých rodičov si mala ty, ale ti moji ma bravali na výlety, cestovali sme, moji rodičia berú vnúčatá na dovolenky, chodia s nimi na bike, majú rôzne aktivity. Nie sú to babičky z rozprávky ktoré maju šatku okolo hlavy, kroj a vypekaju buchty 3x denne.
@anonym_a0908e prečo by sa malo starať o rodičov preboha? Ty si robíš deti aby sa o teba starali? 😳
A benefity? Čas, výdrž, aktivity? Ja teda neviem akých starých rodičov si mala ty, ale ti moji ma bravali na výlety, cestovali sme, moji rodičia berú vnúčatá na dovolenky, chodia s nimi na bike, majú rôzne aktivity. Nie sú to babičky z rozprávky ktoré maju šatku okolo hlavy, kroj a vypekaju buchty 3x denne.
@lucia13022023 Asi si veľmi mladá a chorých rodičov a úmrtie rodiča si ešte nezažila. Takže časom pochopíš, prečo sa treba o človeka 75+ starať. A o teba sa kto v starobe postará? Sama to určite v istom veku nedáš, aj keď sa teraz vystatuješ. Keď starobu zažiješ na vlastné oči, tak pochopíš.
Moja mama mala 36, ked som sa narodila. Na strednej, ked som mala 14, mala ona 50. Na rodicovskom si mysleli, ze je to moja babka, a dedko. Zhruba od mojich 28 rokov prichadzali rodicom rozne choroby a ja som sa zacala o nich starat. Zaver? Mamka zomrela pred rokmi, otec pred rokom. Ja mam teraz 43 rokov a starostolivostou o nich som prezila poslednych 15 rokov. Podla mna je to na dieta neskoro.
@anonym_d03128 mna mala mama v 35. Rodiacia sa vedia o seba postarat. Ja som odstahovana preco od nich. Nikto si nemyslel ze mam starych rodicov. To ze ty si to tak mala neznamena ze to tak maju vsetci.
@anonym_autor nie si stara kludne dieta mat mozes. Len rataj s tym ze cim mas viacej rokov tym je to fyzicky namahavejsie. Ale da sa to v pohode zvladnut.
Co sa tyka chorob na to je uz teraz vela testov ktorymi sa da mnoho z nich zistit(samozrejme nie vsetky).
@lucia13022023 Asi si veľmi mladá a chorých rodičov a úmrtie rodiča si ešte nezažila. Takže časom pochopíš, prečo sa treba o človeka 75+ starať. A o teba sa kto v starobe postará? Sama to určite v istom veku nedáš, aj keď sa teraz vystatuješ. Keď starobu zažiješ na vlastné oči, tak pochopíš.
@anonym_a0908e ak si si robila deti aby sa o teba mal kto postarať, tak si ďalej ani písať nemusíme, keďže takýchto ľudí beriem ako pokrytcov. A k ďalším osobným veciam sa vyjadrovať, a este k tomu anonymovi, nejdem.
@anonym_a0908e ak si si robila deti aby sa o teba mal kto postarať, tak si ďalej ani písať nemusíme, keďže takýchto ľudí beriem ako pokrytcov. A k ďalším osobným veciam sa vyjadrovať, a este k tomu anonymovi, nejdem.
@lucia13022023 Nemusíš. Mladosť, pochabosť. V istom veku pochopíš.
Skor to bohuzial neslo, studovala som, makala som aby som dostala hypoteku a vyslo to az teraz. Clovek az vekom a skusenostami vidi, ze sa vela veci zbytocne bal. Keby som nemala strach priviest dieta do prenajmu, uz by som ho davno mala. Ale spolocensky tlak typu - postav dom, zasad strom a az potom rodina, bol prilis silny. Teraz sa na to pozeram inak, keby som mohla vratit cas, tak kludne do prenajmu dieta. Ani ta hypoteka by neutiekla.
@anonym_autor Počkaj do 40+, a potom už nebudeš mať pochybnosti či je to neskoro
@anonym_autor je, akurát mám doma 3 mesačnú a padám na hubu. Keby môžem vrátiť čas, nešla by som do toho.
Ja som mala prve v 35 a druhe v 39. Ja som sa v 35tke vobec necitila stara na 1.dieta. Paradoxne ale prebdene noci a celkovo materstvo znasam lepsie pri druhej dcere. Clovek to uz proste vsetko berie lahsie, nez prvorodicka, ktora je zo vsetkeho hned vystresovana.
Samotná moja gynekologička rodila teraz prvé tesne pred 40tkou. Kopec známych žien ako Pietrová, Barmošová, Puklušová, Velez-Zuzulová, Petra Hřebíčková rodili okolo 40tky, niektoré dokonca okolo 50tky ako Sklenaříková, Judinyová, Beňová, vdova po Svobodovi atď atď, a samozrejme popri nich aj tisícky neznámych žien. Že sa nad tým ešte niekto pozastavuje v dnešnej dobe. Kľudne choď do toho. Dnešné 30tničky, 40tničky nie sú také zrobené ako naše babky, máme oveľa lepší životný štýl aj možnosti
Skor to bohuzial neslo, studovala som, makala som aby som dostala hypoteku a vyslo to az teraz. Clovek az vekom a skusenostami vidi, ze sa vela veci zbytocne bal. Keby som nemala strach priviest dieta do prenajmu, uz by som ho davno mala. Ale spolocensky tlak typu - postav dom, zasad strom a az potom rodina, bol prilis silny. Teraz sa na to pozeram inak, keby som mohla vratit cas, tak kludne do prenajmu dieta. Ani ta hypoteka by neutiekla.
@anonym_autor autorka, ja vobec nelutujem, ze mam dieta neskor. Precestovala som svet, nasledne si aj nasetrila. chlapa, co pre mna stal za vazny vztah som stretla, ked som mala 32 a tak to vyustilo do spolocneho usadenia sa a nasledne dietata. A to pisem ako osoba, ktora dieta do 32r vobec nechcela. Stacil spravny chlap a zmenil sa mi aj hodnotovy rebricek a z cloveka, ktory doma neobsedel sa stala mamina na full time a ex zivot mi vobec nechyba. Keby sa mi dieta "podari skor, asi by som to brala za znicenie zivota. Prislo, kedy malo a tak to bude isto aj u teba ❤️
Áno, je to neskoro na 1.dieta.
@anonym_autor Mladsia nebudes, bud to dieta chces mat alebo nie, vek nezmenis. Ci teraz ked ti tu zeny, ktore mali deti v mladsom veku napisu, ze v tvojom veku dieta by mat nechceli, tak sa vzdas materstva, Lebo pre niekoho ineho je to uz neskoro? Dalsia trollia tema

Budes mat v 50tke 15 rocne dieta.. Pre niekoho ok, pre niekoho nie.. Pre mna az desive😆