Je 35 rokov príliš neskoro na prvé dieťa?
Coraz viac tuzim po babtku, mam coskoro 35 rokov a myslim, ze je najvyssi cas. Poslednu dobu stale pozeram na detske oblecenie, kociky, postielky, predstavujem si ako to bude s nim. Je to este dobry vek na prve dieta? Mali ste niektora vo vyssom veku babatko?
@anonym_a0908e reálne si robím magistra, momentálne sme v Taliansku a cca 6-7x do roka chodíme mimo sk, po sk cestujeme celoročne, zarabam veľmi pekne. Naozaj si myslis, že sa brzdim s dieťaťom? Ale chápem, keď si tu robíte deti v 43 a len pre to aby vás mal kto v starobe prebalobat, tak toto zmýšľanie chápem. Ale nie, dieťaťom život nekončí. Pozdravujeme aj s mojim chúďatom dieťaťom ktoré si akurát pochutnavana na cestovinach s pestom. Aj by som ti fotku poslala, ale nechcem aby ta roztrhlo od jedu ✌️ ale ak budeš veľmi chcieť, pošlem keď mi napíšeš bez anonymu ❤️
@lucia13022023 Nehnevaj sa, ale na foto tvojho dietata ako si pochutnava na cestovinach nie je nikto zvedavy. Akosi nechapem co si tym chcela povedat. Aj ja mam k obedu cestoviny.
Diky baby, ako som cakala, tak sa to rozdelilo na dva tabory, kazdopadne s manzelom sme o tom vela rozpravali a nebudeme cakat a uz sa velmi tesime ❤
@anonym_autor mám dve kolegyne čo mali deti po 40r
@lucia13022023 Nehnevaj sa, ale na foto tvojho dietata ako si pochutnava na cestovinach nie je nikto zvedavy. Akosi nechapem co si tym chcela povedat. Aj ja mam k obedu cestoviny.
@anonym_autor Ona často a rada vyzdvihuje svoj dokonalý život. A práve to je na tom to zúfalé, lebo to robia len tie, ktoré ho dokonalý nemajú, ale snažia sa to aspoň prezentovať. Tiež neviem, čo chcela tou foto dokázať 🤷
Diky baby, ako som cakala, tak sa to rozdelilo na dva tabory, kazdopadne s manzelom sme o tom vela rozpravali a nebudeme cakat a uz sa velmi tesime ❤
@anonym_autor aaa teraz druha v 40
@anonym_autor Ona často a rada vyzdvihuje svoj dokonalý život. A práve to je na tom to zúfalé, lebo to robia len tie, ktoré ho dokonalý nemajú, ale snažia sa to aspoň prezentovať. Tiež neviem, čo chcela tou foto dokázať 🤷
@anonym_a0908e Precitala som si ten jej komentar este raz a vobec nechapem. Suhlasim, len zufali ludia maju potrebu sa takto prezentovat.
@anonym_a0908e Keby aspon napisala, ze kaviar alebo nieco nobl, ale cestoviny s pestom? Hmm 🙄
@anonym_a0908e Precitala som si ten jej komentar este raz a vobec nechapem. Suhlasim, len zufali ludia maju potrebu sa takto prezentovat.
@anonym_autor tebe autorka som odpovedala ešte na začiatku, je len na tebe, kedy chceš mať dieťa. Ci v 20, čo v 30tke, či v 40tke.. Záleží od mnoho okolností, ale rob tak, ako cítiš ty. To stále platí.
Potom začali ostatné anonymi (nie ty) rýpať, a ja si nenechám skákať po hlave. Nikto tu neuraza ženy, ktoré chcú mať deti po 30tke, 40tke, ale tie, ktoré sa rozhodnú mat deti skoro sú zrazu brr, nemajú svoj život, sú len pri plienkach atď. Co nie je pravda, na to poukazujem. Ale opakujem, nie tebe, ale ďalším anonymom ktori sa boja vyjadriť svoj názor normálne, tak sa radšej skrývajú.
@anonym_a0908e keď ma tak dobre poznáš, vedela by si, že nevyzdvihujem len to podľa teba dokonale, ale aj to zle. Zle si si ma nastudovala 🤭
Mám prvé v 39 a stará sa teda necítim. Chcela som ho skôr, áno. Už v 27. Ale nešlo to a teraz som aj rada. Máme zazemie, prácu, kam sa môžem v pokoji vrátiť. Fyzicky som na tom lepšie ako veľa 30 ročných a tehotenstvo bolo prakticky bezproblémové. Okolo mňa je veľa žien, čo rodili po 35, v škole mám veľa starších rodičov a nejak sa mi nezdá, že by ich niekto bral ako dedkovcov. A ak má niekto mentálne nastavenie, že už 30 je moc, ten zostarne rýchlo. Moja babka a prababka rodili po 40 a každá z nich sa ešte dožila aj vnúčat od tých detí. Rob si ako vy uznáte za vhodné.
Tak pozri, mladsia uz nebudes, tak ak dieta chces, tak teraz alebo potom pred 40. Co myslis, co je lepsie? Ked Ti povieme, ze si stara, tak do toho uz nepojdes? Nebudes na stare kolena lutovat, ze si nemala deti? Skus si to predstavit, ze cakas na vnucata, ako pridu na navstevu alebo ze sedis niekde sama. Co ja viem, ja by som si to nevedela prestavit takto.
Ale prve som mala v 30, druhe v 32, tretie v 37 a stvrte v 39. A stara sa este stale necitim, mam 42.
Sestra mala zo zdravotnych dovodov prve v 35, kratko pred 36 a druhe ma teraz v 39 rokoch. Je vdacna, ze sa vobec podarilo, zvladla to na tie vsetky diagnozy velmi dobre.
@anonym_autor samozrejme, že nie je neskoro, ale je najvyšší čas na tom začať pracovať. Ja som mala prvé dieťa, keď som mala 24 rokov, teraz som síce rada, že syn je už ako tak samostatný a ja stále mladá (mám 33 rokov), ale spätne vidím, že to bolo v mnohých smeroch skoro. Na rodičovských združeniach určite patrím k tým najmladším mamičkám. Momentálne uvažujeme nad druhým (stále sme vo fáze iba uvažovania) a mám taký pocit, žeby som si to asi vedela aj lepšie užiť, to malé dieťatko ( bývanie splatené, zabehnutá práca, vytvorené zázemie ... ). Ak sa na to s manželom dáme, tiež budem mat okolo 35 rokov a vôbec sa necítim ako stará žena na dieťa, och. V každej dobe rodili ženy aj po 35 - ke, aj po 40 - ke, akurát to nebolo prvé dieťa, ale šieste. Nerozmýšľaj dlho, choďte do toho, ak to na 100 percent obaja chcete 🍀🙂
@anonym_autor Nie, na dieťa si už stará..
@nikoletta1712 to nemyslíš vážne 🙄 v 35 stará na dieťa??? Ja som mala najmladšieho drobca v 34 a až pri ňom sa cítim naozaj zrelá na rodičovstvo..
Prve 26 druhe 34.pre mna osobne bol 35 uz strop.mna mala.mama v 30ke a uz teraz vnimam ten vekovy rozdiel.lebo nasim taha na 70 uz nie su tak vitalni ako pred 10 rokmi ano su na dochodku tak sa venuju vnucatam postrazia cez chorobu a prazdninh to je obrovska vyhoda ale ak sa baby nepoponahlaju tak na svadbe starych rodicov uz mat asi nebudu. ak to vnutorne citis nie je na co cakat lebo to moze chvilku trvat a kazdym dalsim.rokom bude sanca mensia a mensia.
Ja som rodila v 36.Syn ma 14,ja 50...takze chod do toho.Omladla som pri nom.
@nikoletta1712 to nemyslíš vážne 🙄 v 35 stará na dieťa??? Ja som mala najmladšieho drobca v 34 a až pri ňom sa cítim naozaj zrelá na rodičovstvo..
@tianna Môj názor je taký, že áno, je stará na dieťa v 35-ke🙂
@nikoletta1712 A dôvod?
@nikoletta1712 A dôvod?
@anonym_a0908e No mladica už to nie je, nebudeme si tu štekliť ušká…
@anonym_989406 Pokojne mi napis sukromnu spravu pod svojim nickom. Potom pokecame. 😉
@nikoletta1712 Ved tu na koni sa 50 rocne citia mladucke a svieze 🤣🤣🤣🤣
@nikoletta1712 35 je úplne normálny svieži vek, keď sa žena cíti vitálne. A na dieťa ideálny vek.
Mám 34 a neviem si predstaviť že by som mala malé dieťa.
@nikoletta1712 och no je mi ľúto že sa cítiš stará v 35.. ja mám o 4 roky viac a stále sa stará necítim, ani na prípadné ďalšie dieťa, aj keď teda už plánované nie je.
@nikoletta1712 A dôvod?
@tianna
@drahomirrra
@anonym_a0908e
Sice ja osobne si tiez myslim, ze sa citit fyzicky starou na dieta v 34 rokoch je troska na zaplakanie 😁🫣, ale ja osobne sa napr. uz v 32 rokoch citim mentalne stara na male babatko. Fyzicky sa citim lepsie, ako pred rokmi, kedze dbam viacej o svoje zdravie, ale jednoducho ja mam uz ovela menej trpezlivosti, som menej flexibilna, ja osobne som ovela viacej pohodlnejsia a tazsie vychadzam zo svojej komfortnej zony, ako pred rokmi...uz len ked sa zamyslim, ako inac som zmyslala pred styrmi rokmi, ked som iba otehotnela, tak je to o niecom uplne inom 🫣. Len som chcela podotknut aj na tuto skutocnost, ze podla mna mnohe, ktore tu pisu, ze "34 je uz dost",myslia aj na takuto "starobu". Samozrejme, co plati na mnohe z nas, vobec neplati na kazdu z nas a je to uplne OK. 😉
@nikoletta1712 och no je mi ľúto že sa cítiš stará v 35.. ja mám o 4 roky viac a stále sa stará necítim, ani na prípadné ďalšie dieťa, aj keď teda už plánované nie je.
@tianna 👍🏽
Celkovo som prekvapená, koľko žien sa cíti staro v 35 😶 Uznám, že je to taký divný vek, že nie si akože mladý (ak vychádzam z toho, že 20 sme mali pred pätnástimi rokmi), ale tak zase od 45 ma delí stále 10 rokov, a ani to ešte nie je koniec sveta vek.
Osobne som si tiež dala deadline, že druhé Max do 35 a keď sa nezadarí, tak bude malý jedináčik, ale aj tak nerozumiem rečiam, keď niekto povie, že je to už neskoro. Celkovo si všímam aj na sociálnych sieťach, v rôznych videách, že naša generácia (čo sme boli decká v 90. -tych rokoch) sa dobre že nevrhá pomaly do hrobu - viete tie akože srandovné videá mám na mysli, kde sa porovnáva "20 rokov" - ruka hore, 30 rokov - jaj bolia ma kríze" hahahaaa. Totálna traposina. Však ste/sme mladí ľudia, čo bláznite.
@tianna
@drahomirrra
@anonym_a0908e
Sice ja osobne si tiez myslim, ze sa citit fyzicky starou na dieta v 34 rokoch je troska na zaplakanie 😁🫣, ale ja osobne sa napr. uz v 32 rokoch citim mentalne stara na male babatko. Fyzicky sa citim lepsie, ako pred rokmi, kedze dbam viacej o svoje zdravie, ale jednoducho ja mam uz ovela menej trpezlivosti, som menej flexibilna, ja osobne som ovela viacej pohodlnejsia a tazsie vychadzam zo svojej komfortnej zony, ako pred rokmi...uz len ked sa zamyslim, ako inac som zmyslala pred styrmi rokmi, ked som iba otehotnela, tak je to o niecom uplne inom 🫣. Len som chcela podotknut aj na tuto skutocnost, ze podla mna mnohe, ktore tu pisu, ze "34 je uz dost",myslia aj na takuto "starobu". Samozrejme, co plati na mnohe z nas, vobec neplati na kazdu z nas a je to uplne OK. 😉
@oceanahory pred 3 r si sa cítila na dieťa?Pochopím, keď to niekto napíše čo má odrastené deti 10-15 r, ale ty si pred chvíľou rodila.A súdim, že si akčný typ človeka výlety...sú tu dva tábory ako vždy tá čo má teraz doma 2 menšie deti tak verím, že je vyflusnuta a povie, že to je vysoký vek a má toho plné zuby.Ak by som nemala po 40 tke ešte by som jedno prijala.Ale pomyselný strop som mala 38 max 40

@anonym_autor ja som sa narodila, ked mamina mala 35 r. Ja mám 31 a aj napriek tomu, že deti by som chcela, tak sa na to ešte necítim. Mať tvoj vek, tak by som do toho rozhodla šla a to čím skôr.