icon

Je šanca otehotnieť vo veku 43 rokov?

katarinaschober
18. júl 2024

Mam 43 je este nadej ze otehotniem

mimuska328
18. júl 2024

@katarinaschober žiadne mutácie?? Mala si aspoň utrogestan alebo iný progesteron? Ja by som si pýtala v ďalšom tehu clexane preventívne pichať. Neublíži to nijako môže len pomôcť. Pripadne ešte si dat spraviť testy na pohl. choroby ureaplazma atď

katarinaschober
autor
18. júl 2024

@michaela329 Partnerove Spermien su fit

martinkatinka
Autor odpoveď zmazal
katarinaschober
autor
18. júl 2024

@mimuska328 brala som progesteron s pomocou som do dotiahla do 16 tyzna a potom nastal potrat na pohlavne choroby mi tiez robili testy a nic

kiki68
18. júl 2024

@katarinaschober akurat, ze kym to nie je ciste, tak stale mozu tehu hormony akcelerovat rast myomu a mas problem, ze kto vyhra, ci babo, ci myom. Ako urcite by som isla za onkogynekologom. Ti vedia odhadnut, ze ako ten bordel moze byt dalej nebezpecny. Ja som zase pocula od kamosky, ked sme boli spolu na onkogyn odd, ze ona mala aj nejake myomy a oni odporucali do 3 mes od opky zostat tehu. Vraj nez to zacne rast, tak vystihnut ten interval. Tak zjavne, co odbornik, to iny nazor.

katarinaschober
autor
18. júl 2024

@kiki68 tak v pondelok mam termin na klinike tak som zvedava co my odporucia dalej este chceme skusit inseminaciu a ked sa podary my odporucili serklaz neviem uz pomali stracam nadej

ahhola
18. júl 2024

Endosku si mala dat do otazky, ako dlho ju mas, bola si niekedy tehu, na upt... Aj keby sme mali vsetky info, je to medzi nebom a zemou🌠 Vezmi si "hotove" babo z kojencaku💔

luccija
18. júl 2024

@katarinaschober nečakaj a daj si operovať zrasty a všetko čo máš z endometriózy.Skutocny stav sa nedá vidieť na sone iba laparoskopicky.Dolezite je dať všetko zle preč aj za cenu, že stratis pol roka.
90% mojich kamarátok otehotnela okolo 40 tky jedna v 44 r všetky prirodzene.

katarinaschober
autor
18. júl 2024

@ahhola kojencaku

snowflakenel
18. júl 2024

@cookie29 k nule? No nie u kazdej.
Nam tvrdili, ze deti mat nebudeme. Tak sme.skusoli ivf. Vyslo.
No a po 8.rokoch prirodzene( 41). Vysledky.som mala.lepsie ja.aj muz.ako v tehu za mlada...
Z mojho okolia.poznam baby ktore su na tom podobne ako ja....
Takze nehadzme vsetky do jedneho vreca.
Autorka, nic nie.je.nemozne. 🙂

cukroska
Autor odpoveď zmazal
cookie29
19. júl 2024

@vilma7
@kiki68
@snowflakenel

zeny je super ze vam to vyslo, ale statisticke rozdelenie jednoducho nepusti. Tak ako su zeny, ktore su v 20ke neplodne alebo maju problem otehotniet, tak su zeny, ktore otehotneju aj v 45ke prirodzene.

v 25ke je 25% sanca ze zena otehotnie v kazdom cykle. Medzi 30-35 rokov je ta sanca cca 12% a u 40ciek je sanca 6%. Existujú spontánne tehotenstvá vo veku 46-48 rokov, ale sú výnimočné.

A bavime sa len o sanci na tehotenstvo. K tomu sa este pridava sanca na donosenie dietata, po 40ke je riziko potratu cca 50%. v 45ke 70%

Takze vynimky samozrejme existuju, ale celkovo sa ta sanca blizi k nule. A to este autorka pridala endometriozu, kde to je problematicke aj u mladsich.

katarinaschober
autor
19. júl 2024

@cookie29 Zial je totak a zazraky sa nedeju takze pomali stracam nadej je skoda ze som tak pozde spoznala toho praveho muza s ktorym tuzime po baby ale mam strach ze uz je neskoro

ysseba
19. júl 2024

@zzuunnaa ou, tak to je neprijemne 🫣 a ako to dopadlo, co znama urobila?

cookie29
19. júl 2024

@katarinaschober mas este moznost CAR, bola si v nejakom dobrom centre?

katarinaschober
autor
19. júl 2024

@cookie29 v car som nebola kedze zijem v rakusku chodim do Klinik tu

bambulka711
19. júl 2024

@katarinaschober nevzdávaj sa, ja mám 38 a tiež sa snažíme s pomocou CAR. Treba skúsiť.

snowflakenel
19. júl 2024

@cookie29 vies, ja uz,neverim ziadnym statistikam. Aj ked nieco na tom pravdy je. Zivot je nevyspytatelny

katarinaschober
autor
19. júl 2024

@snowflakenel tak ano vsak my uz predtym vraveli ze vek a Toto myomy a predsa som otehotnela bez pomoci Zial v 16 tyzdni bol koniec mojho stastia velmi ma to zlomilo som sa neskutocne tesila na dievcatko odvtedy citim len prazdno a smutok

sofia1979
20. júl 2024

@katarinaschober ja som otehu v 44 no bohužiaľ bolo z toho má. Čiže neviem šanca je, otázka je či sú dobré vajíčka a všetko prebieha, ako má.

eva112014
20. júl 2024

@zzuunnaa A ako sa to skončilo?🙂

tecko28
20. júl 2024

@katarinaschober uprimne a otvorene sa tvoja sanca blizi k nule. Samotne tvoje ochorenie a vek k tomu. V dnesnej dobe vela zien bliziacich sa k 40-tke ide do prechodu. Prirodzene urcite nie, mozno v CAR by este vedeli pomoct, ak chces a mozes do toho investovat

kiki68
20. júl 2024

@katarinaschober ale ved mozete ist do CAR do zahranicia, okrem toho to nevyjde tak vela v Rakusku. Kamoska bola a vyslo ju to cca na 2tis eur vo Viedni. Dalsia bola v Brne a odtial maju aj dieta cez IVF. Ta rodila v 45, ved tych Kinderwunsch Klinik je tu ako maku. Mne pomohli prave v Rakusku donosit dieta, konecne to nikto neignoroval tie moje poznamky. Pre mna do 30tky bolo kazde tehu iba skory potrat.

katarinaschober
autor
20. júl 2024

@kiki68 aj chodim kinderwunsch klinik ale ivf je drahsie stoji kolo 5tisic aj viac kedze mne uz poistovna nepreplaca

zzuunnaa
20. júl 2024

@eva112014
@ysseba
rozviedla sa a je s tým druhým a bábätko (dievčatko) je úplne OKI. A ona omladla 🙂

ysseba
20. júl 2024

@zzuunnaa sranda ako to dopadlo ☺️ a s tym prvym manzelom nemala deti?

sisska96
20. júl 2024

No veľmi nízka. A keď aj áno je to už rizikové. Väčšia šanca na down syndróm a iné choroby

katarinaschober
autor
20. júl 2024

@sisska96 riziko na choroby atd je vzdy je jedno mlada ci stara

tecko28
20. júl 2024

@katarinaschober prirodu neoklames, starsia ma vyssiu pravdepodobnost, lebo ma stare vajicka a ich kvalita vekom klesa

sisska96
20. júl 2024

@katarinaschober nie je. Vyšším vekom je aj riziko vyššie. Nebuď naivná, starneme aj my aj orgány. Biologicke hodinky každému idú