Je vek 39 a 44 vysoký na tretie dieťa?
Ahojte, chceli by sme s manželom tretie dieta.
Ja mám 39 a manžel 44, myslite že už je to vysoký vek na dieta?
Jedna známa porodila v 49ke pred mesiacom po umelom oplodnení lebo chceli dieťatko. Tak asi tak
Keby si mala 49, tak poviem že vysoký. Ale 39 sa mi rozhodne nezdá ako vysoký vek. 🫄🥰
Vek je len číslo, záleží viac na konkrétnom fyzickom a psychickom stave. Tehotenstvo aj rodičovstvo si vyžadujú kondičku a trpezlivosť. Ak sú obaja zdraví a v dobrej forme, tak to vôbec nie je neskoro na tretie dieťa.
Moja sestra sa narodila, keď mal otec 50 a mama 34. Všetko ok...
za mna ano, ale zalezi na vas, ak by som ziadne dieta nemala tak asi by som chcela, ale dalsie v takom veku u nie
Vacsina ti pise teoriu,ja pišem z vlastneho zivota,nie ste stari na tretie dieťa,my sme ho mali v 42 a 51 ,teraz maturuje...nič lepsie ako tretie neskoré dieťa našu rodinu nemohlo stretnuť.Odporúčam to každému,ak sa len trochu dá.
Ja v tom nevidím problém, ak sa na to cítite smelo do toho. Koľko párov má prvé dieťa po 40tke a nikto sa nad tým nepozastavuje...
My sme mali štvrté ako 42.roční a sme za to moc radi. Ale tu budeš mať polovicu názorov za, polovicu proti a je to aj tak iba na tebe. Moja starká rodila ako 43 ročná a boli obaja v poriadku.
Je to uz dost.
Vôbec to nie je veľa. Inak s tými pubertiakmi ma naozaj tie komenty neskutočne bavia 🤣 staršie deti mám už v puberte, mám 38. Som všetko od dinosaura, cez starú dámu až po vykopávku 🤣 keď som mala ich vek moja mamina mala takmer 50 a bola pre mňa to isté čo ja pre nich 🙂 naši sa na tom strašne zabávajú a mamina mi stále pripomenie že som bola v ich veku úplne rovnaká. Ocino má vyše 75, stále je aktívny, dokonca aj pracovne, rozumiem si s ním výborne a vždy som si aj rozumela, nikdy som nemala pocit že je starý. No na rozdiel od mladších otcov mojich kamarátiek mal vždy so mnou aj v tej puberte úžasnú trpezlivosť 🙂
Moj osobný názor že na ženu už je to veľa
Moja mama mala štvrté dieťa,moju sestru v 39.Teraz ma mama 58 sestra bude mať 19 a dobre si rozumejú. Hlavne mama pri nej nezostarla, sestra ju drží vo sfungu :D aj keď občas vidieť,ze už ju nebaví riešiť niektoré veci ako rodička, atď je rada,ze neostala sama. Ja s bratmi sme už samostatné jednotky s rodinami a otec celý život pracuje vonku.
no u mňa do 30 a koniec...takže áno pre mňa vysoký vek...ja chcem v 40 vnúčatá a nie detí.... je to už stredný vek a veru ja myslím už na samostatnosť detí
preco sa potrebujes riadit nazormi inych? vysoky vek to nie je. mat dieta v 40 je uplne normalne.
Tak ked chcete, je to predsa vasa vec.. ja som mala tretie tesne po 32 a uz to sa mi zdalo neskoro. Ale to som ja.
Za mna je to vela 🤷
My sme vekovo podobny par a mne by sa uz do toho nechcelo. Deti majú 15 a 12r, este to babo malinke, ozivi rodinu tak super( mne na vytriezvenie stacilo steniatko, kvoli ktoremu som sa nevyspala 4noci a zistila som ze toto nedavam uz😆), a puberta, ani nehovorim... ale ak ste zvazili vsetky pre a proti a citite sa na to, tak nevidim problem
Pre mna ano, ale pre vas nemusi byt 🤷🏼♀️ nikto sa za vas o to dieta nepostara, takze je to cisto vase rozhodnutie ci do toho idete alebo nie.
Ja som sa rozhodla rodit do 30 a som rada, ze sa to tak podarilo. V 40ke uz budem mat velke deti a mozem sa venovat aj kariere aj manzelstvu aj sebe a nie prebalovaniu a kojeniu 🙏🏼 plus by som chcela aj s vnucatami travit nejaky cas a pomoct tak svojim detom ako nam pomaha moja mamina (ak sa teda rozhodnu mat deti) a nie aby mali moje deti male deti a este aj mna uz pomaly nevladnu na krku.
Vek je len číslo. Záleží na tom ako sa ty cítiš. Ak máš na to “gule” tak do toho chod.
Ja som mala syna v 36 a moje spolužiačky, dve, rodili v 41 a 40. Obe majú postihnuté deti. Jeden je autista, s druhým ( neviem čo mu je) je stále doma. Chodia k neurólogovi. Už ma 13 rokov.
Osobne by som sa bála tohoto rizika.
Tiež som rodila ako 38 ročná...a všetko záleží ako sa cítite ale keby môžem vrátiť čas tak nemám 3dieta už je to úplne iné ako keď som mala deti v 20, 26 ...ale všetko sa dá zvládnuť a milujem ju najviac na svete a jej sestry tiez budú mať 20 a 14 rokov a tatkova láska samozrejme tiež
Rodila som v 40tke ak si zdravá fakt nerieš a šup do toho moc držím palce
Môj otec ma mal v 39-tich. Vtedy sa to bralo, že veľmi neskoro mal deti. A je pravda, že mám teraz ja pred 40- tkou a už roky nie je medzi nami. A v časoch, keď som mala 20, už bol v podstate starý pán. Moje deti už nestihol. Ale dnes je to iné. Nie je 39 ako 39. Ak sa o seba budete starať, nehuplovat sa, aby ste tu pre svoje deti vedeli byť čo najdlhšie, tak je to ok. Ja som v 38 mala druhé dieťa teraz. A už mi to proste príde iné ako kedysi.
Ja mam zajtra 50r.a tretie dieta malo v nedelu 9r. Sice som sa tehotna hanbila, ale inak, ok.
Poznám maminu, ktorá má 43 a teraz čaká štvrté v júli sa má narodiť. Ona vôbec nevyzerá na tých 43, je taká akčná do všetkého. Tak si myslím, že v tvojom veku je to v pohode. Herečky rodia až okolo 50- tky a všetko je ok.
My sme mali štvrté vtedy. Neboj sa
Ja mam zamestnanca ma 70tku a 17r dceru, ano zena mala nejak po 30 ked ju splodili ale chlap doteraz zaraba a dokonca sa rozviedli a dcera sla byvat k otcovi, a ano chlap sa moze este aj kej vnucat dozit ked to stihne do 5-10r, nie nebude to dedo na strazenie ale da sa aj toto stihnut
3 mesiace som ležala v nemocnici s prvou aj druhou dcérou.
Ak by sme to súmarizovali na počet odlezanych dní,
Dokopy akoby 6mesiacov v nemocnici...
A musím povedať,že posteľ spolubývajúcich na mojej izbe ,bola bud začarovana,alebo som bola jedna z najmladších.
Vekovo spolubývajúce boli všetky skoro 40+ .
A to som mala za ten čas cca kazdy 2-3 deň novú spolubývajúcu....
Väčšinou ležali s preeklampsiou alebo prenášali (drvivá väčšina)
Po tejto skúsenosti som si povedala,že ak ďalšie dieťa tak jedine okolo 40tky ( ja mám opačný problém-vobec udržať tehotenstvo)
Vek 44 je už asi taká hranica .Nad 44 je už podľa mňa moc ...

@ukgirls Ja si myslim, ze rodic nemusi nutne "ist s dobou". Ma byt pre dieta vzorom a ukazat mu, ako sa v roznych situaciach sprava dospely clovek. To kludne zvladne aj 60tnik. Aspon teda za mna, veci, ktore si dodnes najviac vazim sa svojich rodicoch, nemaju nic s ich modernostou alebo nemodernostou. Su to ich ludske vlastnosti a pristup k niektorym veciam a to vsetko maju aj teraz v 70ke. A co sa tyka pubertakov, ti si vacsinou myslia, ze rodicia im nerozumeju, bez ohladu na vek rodicov 🙂