icon

Jonášova metóda. Je reálne splodiť dieťa krátko pred menzesom?

19. apr 2022

Ahojte, dala som si zistit vypocet plodnych dni kedy je mozne splodit zivotaschopne dieta. Vyslo mi ze tento mesiac, ale 3 dni pred menstruaciou. Potom az v januari 2023. Da sa tomu verit, je realne splodit dieta tak kratko pre menzesom? akoze vyskusame, nemame co stratit. viem že to par zenam vyslo, tam su tie terminy vsak uplne odlisne ako klasicka ovulacia.

andrejkap123
19. apr 2022

Neverim na to ale skuste 🙂 drzim palce

autor
19. apr 2022

@andrejkap123 dakujem 🙂

sunny_g
19. apr 2022

Ja som si pri druhom tiež dávala zistiť a podľa Jonáša som mala mať 14.6. ovuláciu - počas MS, ale reálne som ju mala 20.6. takže na 100% by som sa na to nespoliehala ;)

autor
19. apr 2022

@sunny_g ano spoliehat sa neda, ja ovulaciu citim ale tak mozno je nieco medzi nebom a zemou 🙂

sunny_g
19. apr 2022

Iste to je ešte akýsi ďalší faktor ;)
Držím palce

majamat
19. apr 2022

organizmus ovplyvnuje mnoho faktorov a preto si nemyslim, ze yb bolo realne dopredu zistit ovulaciu. dr ju vie zistit az ked aktualne prebieha, da sa pri opakovanom pozorovani zistit, v ktorom case asi zena ovulaciu mava, ale to este neznamena, ze to tak bud epravidelne, je to len predpoklad.
preto si myslim, ze podla tej metody je to dost nepresne.

co sa tyka obdobia pred ms, mozno to je, no ako som pisala dopredu sa to urcit uplne neda.

autor
19. apr 2022

@sunny_g dakujem pekne 🙂
@majamat dakujem ano. bud to vyjde alebo to nevyjde

majamat
19. apr 2022

drzim palce

autor
19. apr 2022

@majamat dik 🙂

luccija
19. apr 2022

Jonasovu knižku sme mali doma ešte za komunistov starú zozltnutu, ale zaujalo ma to.
Voľakedy ho považovali za sarlatana.
Ja som mala ukážkový 28 dňový cyklus a dieťa sa nám podarilo takmer po 3 rokoch tesne pred menzes, kamarátke po...ovu, ale neriadili sme sa Jonasom ovulaciu môžeš mať aj viac x aj posunutú rôzne...

nikpa
19. apr 2022

Áno dá, ja som otehotnela tesne pred menzesom a s dvojičkami.

autor
19. apr 2022

@luccija oki tak uvidime teda
@nikpa zaujimave, dik

eriksonka1234
19. apr 2022

My máme vďaka Jonasovmu výpočtu syna. A to mi tvrdili, že som neplodna. Možno aj psychika veľa závažila, lebo on mi povedal, že môj problém je riešiteľny a nejedná sa o neplodnosť. Splodeny krátko po menzese.Vela šťastia ❤️

autor
19. apr 2022

@eriksonka1234 vyborne, tesim sa s tebou 🙂 a dakujem ❤

mamamasama
19. apr 2022

Zaplatila som si výpočet JM a tiež mi nešlo do hlavy, že mám mať plodné dni deň po menštruácii. Ale stalo sa. Dokonca dvakrát. Ovuláciu pritom mávam o pár dní neskôr( hlien, teplota, bolesť)

autor
19. apr 2022

@mamamasama wow tak super, ale nemala si styk tiez aj dni pocas ovulacie? ci len vtedy podla vypoctov?

mamamasama
19. apr 2022

Nie. Išli sme podľa Jonáša. Mali sme síce styk aj neskôr, ale nie počas ovulácie. Tehotenstvo sedelo na ten jeho výpočet.

autor
19. apr 2022

@mamamasama dik je to asi fakt 50/50. Nevyskusam nezistim🙏

kiki68
19. apr 2022

Za pokus nic nedas 😉

simsalabim
19. apr 2022

Ano, otehotnela som tesne pred menzesom. Cyklus som vzdy mala ako hodinky.

luccija
19. apr 2022

Ja si myslím, že nám to trvalo tak dlho práve preto, že sme sa snažili cez pomyslenu ovu cca v polke cyklu a potom už ani nie.Ale vtedy som to brala zľahka žiadne ovu testy, folikulometrie až, keď po 2r lekár povedal, že ak neotehotniem do pol roka ideme pátrať.
A ovu som určite mala podľa hlienu v tej polke cyklu.Je to všetko veľká náhoda podľa tej jeho metódy má niekto mať sex cez menzes je to zaujímavý pán, študovany.
Teraz neviem on ešte žije?pár rokov nazad bol o ňom článok v časopise viem, že býval niekde pri Nitre?

autor
19. apr 2022

@simsalabim aj ja mam cyklus ako hodinky.. ale tak vyskusam dam vedieť potom
@luccija jasne ved to viacero faktorov vplýva na to.hlavne ze sa zadarilo. On uz nežije, tie výpočty robi podla neho jeho dcéra teraz

eriksonka1234
19. apr 2022

@luccija pokiaľ viem už zomrel a venuje sa tomu jeho dcéra. Ja som s nim dlho po narodení syna bola v kontakte, považovala som ho za jeho krstného otca. Keď sa mi narodila dcéra dala som mu vedieť, poslal mi blahoželanie a tiež knihu. Pre mňa určite výnimočný človek ❤️

autor
19. apr 2022

@eriksonka1234 krásne ♥️

gr3tch3n
16. dec 2024

Ahoj autorka, podarilo sa vám nakoniec podľa výpočtov? Mne tiež vychádza termín pár dní pred MS.

autor
16. dec 2024

@gr3tch3n nie vobec podla výpočtov
Tie termíny vobec nesedeli s tym kedy mam ovulaciu
Zbytocne vyhodené peniaze

gr3tch3n
17. dec 2024

Jasné, myslela som si.. dala som si vypočítať len čisto zo zvedavosti,ale asi som mohla mať za tie peniaze niečo využiteľné 😃 Vyšlo ti aspoň pohlavie?
https://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonaso...

autor
17. dec 2024

@gr3tch3n Pohlavie vyšlo 🙂 ale tam moc vela možnosti neni

gr3tch3n
17. dec 2024

Veru, vždy je to 50/50 😃