icon

Jonášová metóda počatia

lulu_lu
12. aug 2013

Žienky chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s výpočtom pána Jonáša a ak áno, aký je postup? Viete mi dat na neho kontakt? A kolko to môže stáť ten jeho výpočet?
Ďakujem 🙂

matilda72
14. mar 2016

@emakiki myslím že to bol 21DC sme sa mali tutu mutovať tam bolo červené políčko ale my sme sa milovali už od 3.3 tak som verila, že sa zadarolo vtedy no a ovu som mala pravdepodobne na 16-18DC lebo som si nerobila testy tak neviem presne no dnes je 28DC ms zatiaľ nikde ale do večera je času dosť. ale takú som mala nádej tímy ovu testami včera výrazne silná nie síce ako kontrolná ale skoro a dnes len takú slabučká voľačo sa mi zazdalo aj na tehotenskom ale to už som nan čučula aby som niečo našla 😀 😀

emakiki
14. mar 2016

@matilda72 ty sj ako ja, ja mam dva odlozene a kazdu chvilu na ne chodim cumiet a tiez sa mi tam nieco zda, ale ja ai myslim, ze mi uz sibe a vidim aj to co nie je pravda 🙂

matilda72
14. mar 2016

@emakiki asi tak 😀 😀 no nech už mrška príde a nech ma nenathuje 😀 😀 lebo už sa teším na druhé kolo mám to pekne vyrátane na veľkú noc 😀 😀 nieže bude meškať alebo ak mešká ale nech si nájdem //

emakiki
14. mar 2016

@matilda72 😀 no ved to sj aj ja kazdy mesiac hovorim, ked nic tak radsej nech cim skor pride...

matilda72
14. mar 2016

@emakiki no ja som síce od potratu 4 mesiace ale klop klop zatiaľ mi prišla presne na 28DC jeden mesiac mi to prišlo akurát na 29DC ale 28 som už špinila a vždy mi chodili ráno 🙂 no a zatiaľ sme sa začali snažiť len teraz presne na jonášové dátumy tak možno preto ma trošku natahuje 😉 😉 potvorka jedna 😝 trošku som jej nábúrala s systém 😀

matilda72
14. mar 2016

dievčatá mna len tak napadlo ohľadom toho testovanie. ak sme sa teda milovali na 21DC tak tehu testy môžu byť negatívne aj ked som už náhodou tehotná a dnes by som mala dosta mršku. no lebo neviem ako to počítať. či od ovulácia alebo od možného počatia na dátum podľa jonáša . lebo ak podľa neho žena ovuluje resp. môže otehotnieť v dvoch dátumoch za mesiac. tak dosť možno, že tehu test ešte nemá čo zaznamenať ak sa drobec len uhniezduje ?? len ma to tak napadlo, to je hrozné tak veľmi chceme bábo, že už špekulujem kade jako 😀

emakiki
14. mar 2016

@matilda72 tak to je dobre znamenie ze este neprisla...
Ja si myslim ze urcite ti to test este neukaze ved je to len 7DPO.. Zbytocne este stresujes a tie ovu by to tiez nezaznamenali... Ale ked ti chodi takto presne, tak si myslim, ze uz je to jasne 🙂

matilda72
14. mar 2016

@emakiki kieže by si mala pravdu 😀 😀

emakiki
14. mar 2016

@matilda72 dufam aj ja 🙂

emakiki
15. mar 2016

@matilda72 ahon tak co, este nic?
Ja pomaly kolabujem ☹ akoby nestacilo, ze som dva krat volala k vysledky stale neboli a ked mi konecne sestricka zavolala oznamila mi hodnotu 0.5.. ☹ som nestastna a o statne vysledky budu az zajtra... Tak stale neviem na com som. Zajtra k nej asi skocim, boze ved to je hrozne ked clovek nevie ani co s nim je...

cheeky82
15. mar 2016

@emakiki nechcem ti brat iluzie, ale na ake vysledky este cakas? 0,5 znamena ze si neni tehotna. tam neni absolutne ziadna sanca. hovorim z vlastnej skusenosti. hore hlavu, urcite sa raz podari kazdej z nas

emakiki
15. mar 2016

@cheeky82 a ake cakam? No na ostatne, je to tam slabo vidiet?

cheeky82
15. mar 2016

@emakiki nemusis sa hnevat na mna zato, ze mas negativny test. ja zato nemozem. bola som uz aj tehotna a robili mi len jeden krvny HCG test, preto sa pytam, ze aky este ti robili

emakiki
15. mar 2016

@cheeky82 keby si si precitala par prispevkov vyssie vedela by si. Bolo to smerovane tebe? Alebo som nikoho neoznacila? Ja som neni male decko aby som sa hnevala na niekoho po jednej vete za to ze ja som neni tehotna... Nabuduce prosim ta mudro reaguj az ked vies o co ide...

matilda72
15. mar 2016

@emakiki to mi je ľúto ☹ ale neboj určite to vyjde ked nie teraz tak potom 🙂 a inak ako dlho ti to mešká??? no ja stále nič no a na pocity sa spoliehať nemôžem, kedže od potratu nemám žiadne pms len jednoducho začnem krvácať a nič 🙂 🙂 no ale natohať by ma mrška nemusela 🙂 🙂 na veľkú noc mám plány, lebo už to asi podľa jonáša skúšať nebudeme i kde ak bude ešte dalej meskať tak mi ozaj ovu vychádza na den jonáša 4.4 to je pekný dátum 😀

cheeky82
15. mar 2016

@emakiki nebudem ti citat predsa vsetky predosle spravy predsa. vidim ze som trafila a niekoho nasrala. vies co, celkom si ma pobavila

emakiki
15. mar 2016

@matilda72 mne este nemeska, lebo som len 22DC, ale jknasov termin som mala na 4DC, tak to by uz asi z najvacsou pravdepodobnostou uz bolo vyssie, ale robila mi ho v piatok to som bola 18 DC... Cize cca 14DPO, aj ked tomu oznaceniu DPO moc neverim lebo nikdy nevies kedy prirodzene sa to oplodnilo... Sestricka mi kazala zavolat este zajtra ohladom PCOS a potom ma objednala az na 30. Ale ja tam pojdem zajtra, anj nebudem volat, nech mi hned povie co sa so mnou deje, lebo ja skm taka nervozna ze az a hlavne nech mi zisti preco som neovulovala...
No vidis, ved pocity nemusis mat ziadne 😉 ty mas velku nadej 🙂 drzim palce...

emakiki
15. mar 2016

@cheeky82 jaj o toto ti islo? Niekoho nasrat? A nepotesim ta, lebo si ma vobec nenasrala, mam ta uplne na haku... A bavkaj sa kolko chces... Je mi to jedno...

matilda72
15. mar 2016

@emakiki no ja viem, že sa nemôžem porovnávať ale mysela som si, že to ucítim ked budem tehu, že ma budú bolieť prsia, že ma bude pichať v bruchu a budem mať krče ako predtým. a nič tak neviem či je to dobre, že telo nijako nereáguje asi som skôr skeptik 😉 no uvidíme deň je ešte len v polovici takže ms môže prísť kedykoľvek. no to s týmy výsledkami a dr. poznám veľmi dobre. pozri ja som potratila presne 11.11 a ešte stále nemám žiadne výsledky, či už z genetiky alebo z patologii a aj na výsledky z hematologii a na ureoplazmu a mykoplazmu som čakala skoro dva týždne 😀 😀 to bolo skúšať či neskúšať či je všetko ok alebo nie ale chvalabohu bolo všetko na jedničku až na tú hematologii tam mi niečo zistili ale nič vážne len sa v tehotenstve neobídem bez injekcii. takže hlavu hore nádej je stále a možno ste sa trafili na ovu a nieto čo zisťovať a možno to ozaj vyšlo 😀 😀 možno drobec ešte len putuje vajcovodom 😀 😀

emakiki
15. mar 2016

@matilda72 ☹ len ja uz asj vysledky mat budem, ale nechapem preco by ma nemala hned zobrat a vsetko mi vysvetlit. Ale budem na tom trvat, nechce sa mi cakat do 30 teho, ved by ma vykotilo dovtedy... To musi pochopit.
Na ovulaciu sa podarit nemohlo, lebo som vobec tento mesiac neovulovala a neviem preco a nevien preco som potom mala tie krce a bolesti a kopu inych priznakov.... No ale co uz narobim, musim sa s tym zmierit... ☹

matilda72
15. mar 2016

@emakiki uvidíš popýtaš sa čo a ako. trpezlivosť ruže prináša 😉 i ked viem ako sa cítiš 🙂 ale nič iné nám neostáva

emakiki
15. mar 2016

@matilda72 no ved toto... Ale u teba to vypada nadejne 😉

matilda72
15. mar 2016

@emakiki no vyzerá 😀 😀 😀 😀 muž sa už smeje, že mu budem piecť tortu a stále sa pýtam, kedy urobím stojku 😀 😀 lebo sme sa stavili. no ale stále mi to nejde do hlavy. ale uvažovla som, že som začala piť tú ajurvedsku kávu či mi tá nerozhádzala cyklus 😀 lebo tú pijem cca tak 2 týždne a je na úpravu menštr. cyklu na hormonálnu rovnováhu, náladovosť, počatie a tak je to možno aj tým

emakiki
15. mar 2016

@matilda72 super 🙂 tak ak budes mat // poobzeram sa po tom aj ja, ale chcem tento cyklus skusit ten INOFOLIK... Boze zase priberiem z toho mna uz ozaj hodi o zem...

matilda72
15. mar 2016

@emakiki no ten som brala aj ja. cca tak tri mesiace pred tým ako sa začali snažiť a to bolo tak vo februári min. roka v apríli som bola tehotná no len tam bolo kopa iných vecí tak sa malé neudržalo no a potom som otehotnela v júni 😀 či to bolo tým alebo nie ale vyšlo to. a to že sa stalo čo sa stalo bolo niečim iným. no takže som to brala cca 6 mesiacov 😀 ale niektoré baby hovoria, že to u nich zabralo hned

bjeremiasova
15. mar 2016

je hnusne ze barskam sa pozrem v kazdej diskusii si zeny nadavaju a su na seba hnusne ... hanba

emakiki
15. mar 2016

@matilda72 hm... No mame to tazke... Ja mam za sebou uz tolko vysetreni krvi a hormonov a vidis stale nejaky problem... ☹

matilda72
15. mar 2016

@emakiki problémy sú na to aby sa zdolávali a čo si bude človek vážiť viac to o čo bojuje a usiluje alebo to čo dostane zadarmo 😉 je viem, že je to ťažké a už máme toho človek naozaj dosť a niekedy už je to nad jeho sily ale po každom daždi vyjde slnko 😉 😉 a možno aj pekná dúha. nestrácaj nádej. my sa síce nesnažíme tak dlho ako iné páry ale tiež to máme pestré to mi ver ale musíme bojovať 😀 😀

emakiki
15. mar 2016

@matilda72 no to ano, chcela by som mat tvoj optimizmus... Vies mna ani tak netrapi, ze sa nam nepodarilo, ale to, co mi je, preco som neovulovala, preco sa mi straca menstruacia (3 dnova), preco ma boli brucho, preco zase priberam a co bude dalej... Bojim sa hormonalnej liecby a pravdepodobne mam eate aj nejaky zapal a bojim sa ze ma zajtra dr. nevezme a ja budem cakat ako na ihlach dva tyzdne... Neviem ci vobec to babatko budeme mat. Ale mame aspon Miu a je zdrava a jedine to ma drzi zatial nad vodou...

matilda72
15. mar 2016

@emakiki niečo podobné má manželova sestra. tiež sa dlho snažia, chýbajúca ms, hormonálna liečba ale zvláda to. neviem presne čo jej je ale má to ťažké ale nevzdávajú to. bola teraz na laparoskopii a uvažuje nad lúčkami tak vám, žienky drží palce nech to dáte. a nie je som nejaký optimista ale snažím sa. keby si ma videla pred dvoma týždnami ako som plakala, že muž sa ešte nechcel snažiť resp. nešlo mu to aj som bola zúfalá lebo citila som, že mám asi ovu tak som to nechcela prepásť. a dnes som stretla tehotnú kamošku ktorá ide čochvíľa rodiť a tak som si spomenula na našu maličkú v piatok by sa narodila. ale musím sa spamatať po prvý krát od potratu som pred kamoškou neušla ale som jej pozdravila, bol to veľký vnútorný boj ale zvládla som to bola som na seba hrdá. a k tomu dalšia kamoška, ktorá ide o chvíľku rodiť bude mať dievčatko tak ako sme mali mať my ☹ ale ide sa dalej musíme. neboj zvládneš to dr. zistia čo ti je a potom to príde. myslím na vás 😉