icon

Jonášová metóda počatia

lulu_lu
12. aug 2013

Žienky chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s výpočtom pána Jonáša a ak áno, aký je postup? Viete mi dat na neho kontakt? A kolko to môže stáť ten jeho výpočet?
Ďakujem 🙂

matilda72
18. mar 2016

@jarka800 dakujem 🙂 🙂

matilda72
20. mar 2016

@emakiki takže konečne dne dorazila potvorka jedna 😉 ale sa aj veľmi teším, a ked tak kukám a počítam tak mi ovu vychádza na dátum od jonáša. 4.4 to by bolo krásne, v apríli sme sa aj brali, tak nám možno matilda pošle bračeka alebo sestričku : 😉 takže vínko a teplý kúpeľ zabral. v podstate mi už ani nie ľúto a ani mi nie je smutno. stále sa dá začať od znova a z čistím štítom. zajtra pôjdem na jogu, už je vonku pekne začnem konečne behať, len sa musím trošku preliečit lebo som nachladla, asi sa nikdy nenaučím, že ked pijem studené že vždy ochoriem 😀 😀 no a žiadna ajurvedska káva, len pekne kys. listová, občas pelové gulky a vytiehnem ten kokosový olej a vyskúšam čo tu odporúčali baby, ako lubrikant a ráno jednu lyžičku aby som bola zdravá. tak sa teším, som teraz plná optimizmu a dobre nálady 😀 😀 😀 😀

trubi
20. mar 2016

@matilda72 mojkajte sa aj mimo termínu 😀

matilda72
20. mar 2016

@trubi no ved hej.my sa ľúbim stále 😀 😀 ale bolo by krásne 4.4 alebo 18.4 si nájsť // 😀 tento mesiac sme to chceli skúsiť podľa jonáša tak sme sa ľúbili v jeho dátumy no a teraz mi to vychádza plus mínus na tento dátum. takže mohlo by to vyjsť

trubi
20. mar 2016

@matilda72 budem držať palčeky, nech ťa o pár mesiacov, tiež kopká ako teraz ten môj 🙂

matilda72
20. mar 2016

@trubi ten pocit, ked ta bábo prvý krát kopne je na nádherný. ešte teraz si to ´pamatám 😀 už teraz sa neviem dočkať 😉 držím aj vám palce, nech je všetko v poriadku a o pár mesiacov máš doma svoju malú bublinku 😀

trubi
20. mar 2016

@matilda72 ďakujeme 🙂

emakiki
20. mar 2016

@matilda72 to je super, ze si tak pekne naladena 😉 jasne ze sa da vzdy znova zacat. Aj ja sa uz chystam na korcule, len co bude peknejsie pocasie... Drzim ti palce. Ja som tiez stale chora a pijem vela vit. C, tak aj ja ocakavam meskanie...

emakiki
21. mar 2016

@matilda72 ahoj, ja uz mam vysledky, norma je 1,67 a ja mam len 0,7 toho testosteronu, talze je to OK, ale aj tak stale neviem na com som... Ci mam PCOS, alebo nie a k dr. pojdem asi az 4.4. lebo musim byt po MS... ☹

matilda72
21. mar 2016

@emakiki ja viem, že ti asi veľmi neporadím ale asi treba len trpezlivosť 😉 viem, že to nie je ktovie čo takto čakať, pozri ja som si mysliela, že kým sa začneme snažiť budem vedieť so a maličkej stalo a pozri rodila som 11.11 a na odber plodovej vody som bola ešte týžden pred tým kvôli genetike a ešte stále nemáme žiadne výsledky, a kebyže sa do toho nepustím sama tak doteraz neviem čo viem teraz 😉 😉 takže treba byť len trpezlivá, začni piecť na veľkú noc prídeš na iné myšlienky. no a ja som sa dnes dozvedela veselú ale pre mna trošku clivú správu. mojej kamoške sa narodila dcérka presne včera medzi ich maličkou a našou by boli dva dni ☹ ☹ ☹ mohli sme spolu ležať v nemocnici a spolu kočíkovať 😢 😢

emakiki
21. mar 2016

@matilda72 no ved ano... Ale aj tak na to stale myslim dnes mam 28DC som zvedava kedy pride mrcha a aka bude tentokrat...
Jaj moja, je mi to luto... Tes sa aspon z nej 🙂 a neboj aj ty sa urcite dockas...
Neviem ci chces o tom pisat, ale teraz mi napadlo, ci za to nemoze aj ten odber PV, mojej kamaratke tiez zomrel zdravy chlapec tyzden po odbere...

matilda72
21. mar 2016

@emakiki nie mojka to nebolo tým, mne odoberali PV kvôli tomu, že na sone zistilie závažnú deformáciu a zlomeninu tak som musela podstúpiť amnicentúzu aby som sa vedela rozhodnúť, či ísť na potrat alebo nie. ale kedže mi to potom potvrdili, další lekári, že z tej zlomeniny mi hrozí aj otrava krvi tak som podstúpila umelé vyvolanie pôrodu v 21TT no a na tej amino mi zatiaľ nič nezistilie a čakáme stále či sa potvrdí jedna z najhorších diagnoz a to je lámavka kostí rep. osteogenezis inperfekta. ale dúfam, že pri dalšom nebudem musieť ísť lebo bolo to dosť bolestivé a nepríjemné 😒

emakiki
21. mar 2016

@matilda72 aha tak tomu verim, ze to bolo tazke... Tu zlomeninu malo babatko? Och drzim silno palce aby sa to nepotvrdilo...

matilda72
21. mar 2016

@emakiki presne bábatko. zlomenina stehennej kosti a po pôrode mi zistili, že malej začalo odumierať tkanivo, takže dr. mali pravdu a hned mi boli žilovo nasadené antibiotiká. to dúfame, že sa nepotvrdí, toto ocherenie a hlavne už v brušku sa môže stať v prípade 1:65000 no ak to máme gen. tak s tým nič neurobíme len sa musíme modliť aby sa to nezopakovalo

emakiki
21. mar 2016

@matilda72 aha... No dufam ze to bol ten pripad a nie genetika... Potom napis ako ste dopadli... A kedy by ste mali vediet vysledok?

matilda72
21. mar 2016

@emakiki no mali sme ich vedieť dva mesiace od pôrodu no už sú to 4 mesiace 🙂 chcem po veľkej noci volať čo a ako či už aj na pitve niečo vedie alebo nie. no ja len dúfam, že mrška nebude dlho trvať a potom bude čoro moro 😉 😉 no pán božko to dobre zariadil, ani som si nič neuvedomila lebo mám bud takú nádchu alebo takú alegiu ☹ odprevadím mužíčka do práce a idem si ľahnúť 🙂 lebo sa cítim ako by ma prešiel tank 😀 mojka a tebe držím pevné nervi neboj 4.4 bude ani nezbadáš a dúfam, že čoskoro zistia čo je vo veci a možno je to ozaj len psychika možno by som skúsila nejakú romantickú dovolenku, na nič nemyslieť, žiadne telefony, mk, telka nič len ty a mužíček, pohár vínka, sivečky, prechádzky možno kino a len si užívať jeden druhého

emakiki
21. mar 2016

@matilda72 to je ohromne... Drzim palce aby si uz mala vysledky...
No ved takuto romantiku sme mali, akurat na ten jonasov termin, malu sme nemali doma cely vikend tak sme si uzivali a nic neriesili...
Dakujem a dobre sa vyspi 🙂 ja mam upratane tak pijem kavu a oddychujem 🙂

matilda72
21. mar 2016

@emakiki nech aj vy máte už nejaké správy, no ja už strácam v tomto nádej. som si povedala, že po veľkej noci volám a ak nič tak sa na to vybodkujem. no ja tiež popíjem čakankovú kávičku a idem na kute 😉 pekný dník aj tebe

emakiki
23. mar 2016

@matilda72 ahoj, tak už aj ja mám MS... ☹ tajné som dufala do posledku... Takže mne to na prvý šup tiež nevyšlo... A teraz som už celkom vyplasena, prečo som neovulovala... Tak to bude asi predsa PCOS... ☹ ja nechcem jesť hormony ☹

matilda72
23. mar 2016

@emakiki mojka to ma mrzí. no my to máme tiež perné, pred pár dnami sa na môj termín pôrodu narodila kamoške zdravá dcérka a dnes som zistila, ( doteraz to tajili) že moja švagrina je tehu a príde na sviatky, takže bude 5 dní zatvorená s tehotnou a kebyy to nebol na nej vidno ale už je skoro v 5 mesici. takže som dnes celý den iba preplakala, nie z toho že by som jej to závidela alebo nepriala ale prišlo mi to tak všetko ľúto. no ja som dnes 5 DC. no niečo ma napadlo. táto moja švagrina, nemohla otehotnieť 2 roky, hormonálne liečby, zistené PCSO a dakedy v zime bola na laparo a ked tak počítam do 2 mesiacov sa im zadrailo, ked tak uvažujem tak nejako ked ja som potratila. vieš čo ma aj napadlo, či to nebude naša maličká ☹ ☹ ktorá prišla k nim 😒 skús to nejako skúsiť inak ako hormonmi jej to tiež všetko rozhádzalo a len pribrala a nič z toho. ja viem, že si určite skúsila aj nemožné ale ja by som riskla tú laparku a možno nejakú liečiteľku a ked to nepôjde aj tak tak potom hormony. mojka držím ti palčeky a možno nám to vyjde teraz a v podstromčekom si nájdem ten najkrajší darček na svete. 😀 😀

emakiki
23. mar 2016

@matilda72 ja presne viem ako sa citis, možno to tajili kvoli tebe, ked videli ako sa trápis... Ja viem že jej to prajes, ale viem aj ze je to pre teba ťažké. Drzim ti palce aby si to zvládla... A nemyslím si že je to vaša malička, vaša sa rozhodla odísť sama, nechcela sa narodiť chorá, ale neboj určite Vám pošle babatko, ked pride ten pravý čas. 🙂
To by bol krásny darček pod stromček veru, ale mne sa asi nesplní, keďže sa ja musím asi najprv vyliečiť.

matilda72
23. mar 2016

@emakiki no ak máš naozaj tie polyc vaječníky tak ozaj je tá laparka dobrá vec, už som to počula z viacerých zdrojov ak by ti to zistili tak sa skús na to popýtať. určite to bude lepšie ako hormony

emakiki
23. mar 2016

@matilda72 ok idem si to popozerať na nete čo to vlastne je... Dakujem a aj za srdiecko, prišlo od teba?

maminka1986
23. mar 2016

Jonášove metoda je akurat tak pre páry ktore su ZDRAVE!!! nemaju PCO či chlapo zlý spermiogram....
ja mmam PCO a tato metoda mi bola tak na dve veci kedže ovulacia bud bola alebo nebola... len tolko zbytočne vyhodene peniaze

emakiki
Odpoveď bola odstránená
matilda72
23. mar 2016

@emakiki odomna 😀 kukni uvidíš ale popýtaj sa aj dr. aké máš možnosti ak nechcem užívať hormony a inak neskúsila si inofolic?? ale aj podľa mna len tak ak nad tým uvažujem laicky ak máš niečo z vaječníky alebo vajcovodmi tak je dobré to trošku prečistiť to vieš ako s trubkami občas ich treba prepláchnut 😀 ak je tam niečo upchaté

maminka1986
23. mar 2016

@emakiki neviem prečo si ironická normalne osm to napísala...prepáč že som nenapísala nič nové ale nečitala som celu diskusiu

emakiki
23. mar 2016

@maminka1986 tak si najprv precitaj a potom davaj takéto komenty!!!

maminka1986
23. mar 2016

@emakiki 🙂 no ja čitať nebudem a vidim že si velmi negativne naladená s takýmto pristupom ani neotehotnieš ked budeš prskať na iných a zavideť uvedom sa.....pekný den

emakiki
23. mar 2016

@matilda72 ved to že chcem skúsiť ešte ten, len obsahuje kyselinu listovú a na mňa kys. list. pôsobí hrozne, vždy z nej nekontrolovane priberiem... Zajtra si ho pojdem veru kúpiť... Dakujem za pripomenutie... 🙂 idem si aj pozrieť koľko tej KL obsahuje...