Kde nájsť odvahu na štvrté dieťa?
Mile moje ,,kolegynky", ci uz maminy alebo cakatelky🙂 ocitla som sa v situacii, ktoru som vo svojom veku a situacii uz absolutne necakala. Moje manzelstvo sa skoncilo po vela rokoch (bola som s muzom od 16stich), mame spolu tri deti, po mnozstve umelych oplodneni, kedze manzel deti mat nemohol. Je medzi nami velky vekovy rozdiel (13rokov), a od pociatku ma moji svokrovci moc teda nemuseli. To vyustilo do toho, ze posledne nase byvanie(ktore som splacala aj ja), napisali mudro bez mojho vedomia, resp. kvoli mojej hluposti a dovere, darom na mojho estemuza. Tym padom nemam narok podla nich na nic. Moj estemuz si nasiel pred vyse dvoma rokmi frajerku (aj ked so mnou spaval este dalsi rok), a ja....pred rokom a pol som nasla kamarata, s ktorym sme si pisali o vsetkom, tahalo nas to k sebe, ale on hladal vaznu znamost, matku svojich deti...ja som tie svoje uz mala...aj tak sme sa nevedeli od seba odtrhnut. Nuz...zamilovali sme sa do seba, a uz rok a stvrt su z nas partneri. Asi nikdy som nezazila taku intenzivnu lasku, miluje ma napriek tomu, ze mam tri deti s inym muzom, ktore su pre mna priority...Chce vsak so mou dieta vlastne, nase...Sli by ste do toho?
@vghdvnhdwugz67 myslim ze zalezi od toho, aku povahu ma partner 🙂 a ci sa chce porodu zucastnit, alebo nie. To uz nie je len rozhodnutie zeny. ak tam chce byt, nech je. Ak nie, tak nie.
@zuzka_puska partner nema ziadne deti zatial. moje deti som si- relativne - zivila sama vzdy. v podstate som byvala ,,zadarmo"- to platil estemuz, ale vzdy som ja platila stravu pre celu rodinu, skolu, skolku, oblecenie detom, svoje vydaje- auto a mobil....proste vzdy som sa vedela postarat, aj ked to nebolo lahke (lenze...nenasetrila som pritom), teraz byvam vo velkom rodicovskom dome, otec pre mna pripravil podkrovie, zial to nestihol dokoncit- pred polrokom zomrel...takze tam zostala mama sama a chlapa v dome nemame. velky vekovy rozdiel mojich deti teraz vnimam skor ako vyhodu...
a na rodenie sa citim kedykolvek, moje tehotenstva pokladam za najstastnejsie chvile v mojom zivote...a aj nasledne poporodne obdobie. potom sa to- zial- zvrtlo...
Ahojte 🙂 to ja som založila túto tému, resp. otázku. A keďže mňa samú vždy veľmi zaujíma ako pokračujú vaše príbehy či riešenie vašich problémov, píšem aj ja pokračovanie toho svojho.
Sme stále spolu, stále zamilovaní po uši, ja som konečne aj rozvedená...a môj chlap práve kúpil obrovský dom, takže sa chystáme sťahovať. Deti sa tešia, my sa tešíme, čaká nás veľa práce, tolerancie a kompromisov, ale stále si myslím že tento chlap za to stojí. A áno, plánujeme ďaľšie 🙂

@zuzka_puska Aky mas nazor na ucast priatela pri porode?