Kedy ste mali svoje prvé dieťa?
Ahojte 🙂 zaujímalo by ma kedy ste mali svoje prvé bábo ?
30 r, ale od 28 r sme sa snazili
Prvého krátko pred 26,druhého tesne pred 30....keby sa rozhodujem teraz...tak začneme skôr....rozhodli sme sa v 24....cez rok kým sa podarilo...ideálne by bolo keby som rodila 23 prvého,26 druhého....v tej 30tke aj tehotenstvo bolo komplikovanejšie....aj som na sebe badala....že nemám toľko sily ako pri prvom...úplný rozdiel to bol....oveľa viac som vládala pri prvom ako v 30tke...keby sa podarí skôr tak máme tri deti....inac na rodičovskom,na krúžkoch atď....sme všade najmladší rodičia aj tak😉deti tu bežné mávajú po 30-38 ale pre mňa je to neskoro
@tamtumdo ja tiez tak 26 a 29. Ale opacne...v 26 tehotenstvo problemove, porod v 34tt. A ako 29 rocna som donosila bez problemov a viac si aj uzivam
@nikoleta1234 no každí to má ináč 😉 ja som mala znatelny rozdiel ...na mňa prišiel v tej 30 taký zlom...že aha ..už niesom 20tnicka....cítila som to dosť....pritom to druhé ti ide od ruky,už vieš čo a ako máš robiť s bábätkom....
24
@doriiis úplne chápem o com píšeš, vlastne nechápem lebo mám male deti a behám za nimi, manžel má 42 rokov a už nevladze za nimi behať 😀
@zuzanockamt vyzerá že jedine čo ma trápi že či sa dožijem vnúčat ale nie je to tak, len vidím že moji svokrovci mali neskoro môjho manžela, manžel mal neskoro deti, takze svokor má 80 rokov a má male vnúčatá. A vidím ako potrebujeme veľakrát pomoc starých rodičov. Ale snáď jedno z troch deti bude mat skoro deti nech aspoň trocha pomôžem, no ale to až tak za 20 rokov asi 😀
22, teraz mam 40 a syn 18 👌
Tiez vidim ten rozdiel na muzovi, jeho mala mama v 37, teraz ma svokra 80 rokov, moja mama ma 61, to je sakra rozdiel... ja som rada, ze je to tal ak to je.
@henikap123 Treba sa nastaviť pozitívne, neopúšťať sa. Aj keď áno - tu na MK už po 35-ke treba ísť do hrobu. Môj muž má o chvíľu 50-ku, akurát sa chystá so synom na bike, poobede s druhým synom na bike (ten sa ešte len učí, má 4 roky, takže teba za ním lietať). Ide ako motorová myš, bez pauzy, až žasnem, čo všetko zvláda. Keď vidím tých znudených mladíkov a mladice na detských ihriskách s mobilmi a cigaretkami v rukách, tak neviem, kde sa stala chyba 🤷
O chvíľu ma tu určité devy zvozia a pourážajú,ale nevadí 🙂
28 🙂
17😊
Skoro 28
21 🙂 držím palce autorka, mat dieťatko v takom veku je super.
@henikap123 ...je to individuálne.Ja sa priznám,že naozaj poslednych 5- 6 rokov,čo už aj dcéra trochu podrastla je môj život presne taký,aký som kedy predstavovala.Uzivanie si,pohoda.Pracujeme na seba,máme svoj domček,svoj kľud.Deti su zdravé,samostatne,odvážne a máme skvelý vzťah.
Je fajn si v 34 rokoch povedat',že mám všetko a tak a možno aj kapanek lepšie ako som vždy chcela mať.
Nad vnúčatami sa vôbec nezamýšľam.Nie je to v mojich rukách🤷🏻♀️
Život sa vždy zariadi tak,ako má.
Autorka, držím palce. Mňa mala mama v 23 a je to super, máme dobrý vzťah, je stále ešte mladá.
Skoro 22 rokov som mala...
Deň pred 21 🥰 teraz čakáme ďalšie mám 23
Prvé v 25 a druhé v 27 rokoch. Som za to rada + tiež sa chcem dožiť vnúčat 😀
Prve 19 a druhe teraz 38 🫣🤗
25
Prvé a aj posledné asi v 19
19, 20
25 a druhe v 28 a nemenila by som ,skôr ľutujem ze to neprišlo aj skôr.
@zuzanockamt ďakujem 🙂
@lucia13022023 ďakujem 🙂
@drahomirrra ďakujem 🙂
Tieto temy a porovnavacky su tu kazdy druhy tyzden a ja tomu moc nerozumiem. Tak samozrejme ze mat dieta skoro/neskor ma svoje vyhody a nevyhody. Je samozrejme rozdiel mat deti v 20tke a 30tke hlavne tej energir prirodzene ubuda, to je fakt. Aj ked 30 tiez neni 40 a 40 zase 50 atď…
Ale tak niekto mal deti v 20tke a terat v 35ke napriklad uz ich ma vyrastene a zacina si “uzivat” niekto v 20ke studoval na erazme, robil staze v zahranici, robil si vysoku skolu, cestoval po svete s kamaratmi a frajerom, setril si na byvanie atd a ked si toto bezstarostne obdobie uzil tak sa rozhodol mat deti - teraz ich ma sice mensie ale zase si vychutnava tento moment… proste kazdy to ma inak,ty autorka mas 22 a chcete babo,ja v 22 rokoch som prave cestovala do ameriky na stáž a od noveho semestra nastupovala na erazmus ani by ma nenapadlo chciet mat vtedy deti - ale kazdy ma vnutornu motivaciu inu a ked ty to takto citis tak je to v poriadku 🙂
a samozrejme ze kazdy ti napise ze najlepsie je mat deti vtedy ked ich mali oni - to je ich uhol pohladu.
23

26 a rovno pribudli dve 🙂 a este 29 🙂
Skor som sa na to necitila, aj ked som na to mala partnera (s manzelom som spolu od mojich 16tich, 3 roky manzelia). Chcela som si kludne dokoncit vysoku skolu, ist trosku pracovat, uzivat si 🙂