Kedy ste mali svoje prvé dieťa?
Ahojte 🙂 zaujímalo by ma kedy ste mali svoje prvé bábo ?
30...dcéra sa narodila presne na moju 30tku 🙂
20, 33, 37. Pokial by som to vedela ovplyvnit, tak aj tie dalsie by som chcela mat skor. Bohuzial to tak vyslo a jednoduchsie bolo mat dieta skor.
@kiwi3 iba ma to proste zaujímalo tak som sa spýtala
V 19 , teraz mám 34 . Deti majú 15,13, 4 a nemenila by som.
V 21 prvé a v 23 druhé- dve. Nemenila by som, ja by som po 30ke nechcela mini bábo. Som rada, že to máme takto. A po dvojičkách už nikdy nebudem vymýšľať o dieťa, je to taka antikoncepcia 🥹
hej, len je to trosku somarina, pretoze kazdemu je asi jasne, ze mozne odpovede su cca od 15 do cca 45 a priemer bude niekde uprostred. ked tak sa na to pytaj znamych, ci su spokojni s tym, kedy tie deti mali. ci by nieco nemenili. tieto modrokonikovske ankety maju nulovu hodnotu a nakoniec budes rovnako zmatena. ak nie viac.
19 ....a tretie v 36....teším sa z nich a nič neľutujem 😉
Prvé v 18 nedopadlo to dobre.. potom 22,24, a 30
28, 31 keby sa dalo, boli by skôr
28 😊
23 a 25 už mám stredoškolákov
19 a druhu 36😎
@doriiis deti 13 a 8 a zijes ako bezdetna? Nerozumiem...mas deti niekde v ústave?
@babulkomale ano asi myslela, tak ze deti su uz vacsie. Co aj su .. nie su to batolata
@babulkomale ....prečo by mali byť v ústave?🤦🏻♀️ Je snáď úplne normálne,že 13 a 8 rocnemu dieťaťu nebehas za ritou stále.13 ročný má svoj život,svojich kamošov,cestuje.Nesedi doma celé dni.
8 ročná má svoje koníčky,teraz je cele dni v tábore a inokedy nemá problém sadnúť na bike a ísť k babke,dedovi s kamoškami von.
Sú naozaj dní,keď som len ja a muž.🤣
@babulkomale ....netreba sa s nimi učiť,vedia byť samé doma,vedia si spraviť jesť,mladý aj nakúpiť.Do školy sa chystajú samé,atď,atď....už chápeš ten čas?
@zuzanockamt absolutne s tebou suhlasim tiez to mame rovnako ja takmer 46, a muz takner 50 (obaja o mesiac a pol) deti 10 a 4,5 obaja mame kopec energie na ne, nikdy som nemusela riesit byvanie u svokry alebo u nasich s malymi detmi, je pravda ze stary rodicia maju 80 ale neuceritelnu zivitnu energiu 👍
Asi je to aj o dusevnom nastaveni kazdeho cloveka ako to v zivote zvlada... Ale to uz musi zvazit kazdy sam za seba. Tiez cakam ze ma tu zvozia pod ciernu zem ale s tym neurobim nic 🤷♀️.
@kiwi3 uprimne tiez mam obcas ten pocit, take presvedcovanie sameho seba 🙂 Ale nechcem krivdit, ja ked som isla mat deti tak som vedela ze je to ten spravny moment, a aj spatne, pri vsetkych tych narocnych kolikovych a neviem akych zaciatkoch, a hlavne tej stresujucej zodpovednosti za deti (ktora uz nikdy v podstate nevymizne) som stastna spominala co sme vsetko s manzelom stihli a zazili a nelutostila som sa nad instagramom ostatnych haha 🥰😂🫣 hlavne mat dieta znamena ze uz vzdy si od niekoho zavisla ked napr chces niekam ist bez deti - riesit logistiku atd. Som rada ze som mala dosť rokov dospelackeho zivota s vlastnym prijmom a zodpovednostou len sama za seba a hlavne taaaa slobodaaaa hahah ta uz je v urcitej forme navzdy preč 🙂
@doriiis tak mame to podobne, ale zaroven travime aj spolocny cas, cize mi nenapadlo zhodnotit to ako "bezdetnost", hoci k babkam chodia od dvoch rokov na pobyty...ale to je par dni v roku.
S pubertakom som bola akurat na obede a dezerte a siel tiez na par dni aj s mladsim prec.
Jasne ze ich netreba prebalovat.
28
@kulumulu123 ja súhlasím... prvé v 33 druhé sa možno do 36 podarí. Keď porovnám s mladšími mamičkami mam bezstarostne materstvo, hypo splatena, výlety nonstop nemusela som riešiť bývanie, financie ... proste uzila som si mladosť, zabezpečila budúcnosť a teraz sa venujem dieťaťu....
A vnúčatá...je to individuálne poznám 35 co sú znudeni životom. Moja starká v 80-tke kocikovala moje dieťa a v pohode ju aj postrazila....
Mam 36 prve cakam, ak by sa dalo mali by sme skor, ale stastie sa na nas usmialo az takmer po 6 rokoch
27 a 30 a pre mna to bol vek tak akurat. Ja som planovala, ze budem rodit do 30 a tak sa to aj podarilo 🙂 po vyske som este 3 roky odrobila, mali sme zabezpecene byvanie aj sme stihli pocestovat a medzi detmi som este 1,5r pracovala. Deti si uzivaju aj babku aj dedka (beru ich na vylety, kupat sa atd), kedze su este pracujuci a vitalni ludia a my okrem starostlivosti o deti kym su male nemusime mysliet este aj na doopatrovanie rodicov 🙈
Tesim sa, ze ked budem mat 45, tak budem mat velke deti a stale budeme s muzom relativne mladi a budeme si zas uzivat spolocny cas a vela cestovat.
@milanemila toto ako keby som čítala o sebe 😊
V 19, teraz mam 36 a synator bude mat v Auguste 17. Nemenila by som za nic 😅 uz je velkac, postara sa o seba a aj si navari ked treba ❤️
19, nemali sme prerobené bývanie, nemala som dokončenú školu ani nič odrobené... ale všetko si ma počkalo a teraz už tu mám veľkú parťáčku 🙂
Rodila som mesiac pred 27 narodeninami 💙
Prve dieta mesiac pred 27, druhe dieta 2mesiace po 28. Este doplnim,ze sme zvazovali aj tretie dieta, ja som si dala sama pre seba a telo limit do 35r. Okolo 31r som si stale hovorila,este je cas, uvidime, este to nemam na 100%, teraz mam 34r a hovorim si, se dve zdrave stacia a temu tretieho som uzavrela s tym, ze nechcem uz v 50tke riesit pubertu, ale uzivat si s manzelom.
Prvé v 19
Teraz tretie v 35 😊

35