icon

Mali by ste s týmito diagnózami dieťa?

15. feb 2026

Mali by ste s týmito diagnózami dieťa?

- vrodený trombofilný stav, 2x trombóza, lieky na riedenie krvi
- astma, ventilačné spreje a antihistaminiká
- cervikokraniálny syndróm, poškodená krčná chrbtica, bolesti hlavy denno denné, závraty
- chronická gastritída a nevoľnosti - obmedzená strava
- panická porucha a tetania - v liečbe AD, Mg apd.
- nízky tlak 95/60, denno denné točenie hlavy a pocity na odpadnutie
- anémia, v substitučnej liečbe

Vek 28r, denne množstvo tabletiek a hlavne zdravotných obmedzení a nevoľností.
Ako to popri tom zvládnuť? Keď človek má čo robiť, aby sa vedel postarať o seba?

anonym_0b01a5
15. feb 2026

@anonym_autor s AD? S AD v žiadnom prípade ani vzťah, nie ešte dieťa!

janinah
15. feb 2026

To dieťa tu už je,tak niet co riešiť,zabojovať a donosiť ho. Velmi pravdepodobne už veľa sancí na vlastne dieťa mať nebude.Nie je celkom zdravá,ale nemá rakovinu,tak nechápem co tu mame riešiť.

anonym_4961a5
15. feb 2026
@anonym_0b01a5

@anonym_0b01a5 sa uvedom, že ľudia s AD normálne pracujú a fungujú, dokonca vo vyšších pozíciach, nechcela by si ich rovno strielať podľa tvojho primitívneho komentu ?

zuzana76
15. feb 2026

@anonym_autor ano, mala som s horsimi diagnozami

zuzana76
15. feb 2026
@anonym_0b01a5

@anonym_0b01a5 ma tetaniu a panicku poruchu, to nie je zavazna diagnoza, nie ako schizofrenia a pod. kde to ovplyvnuje osobnost

zuzana76
15. feb 2026

@anonym_autor mam 4 z tvojich diagnoz, plus dalsie 4 este zavaznejsie

zuzana76
15. feb 2026
@anonym_9f1fa1

Nemala by som detí iba kvôli tej psychiatrickej diagnóze. Všetko ostatné, vrátane astmy, chrbtice, trochu nižšieho tlaku, chronického zápalu žalúdka ma 70% obyvateľstva. To ani nie sú diagnózy.

@anonym_9f1fa1 ta psychiatricka diagnoza nie je tiez nic, tetania? ved to ma 50 percent ludi a ani o tom nevie, panicka porucha sa da tiez relativne dobre zvladat terapiami a pracou an sebe.

marca12
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_915f86 chodí do práce, má lepšie dni a horšie dni. Má fyzio, suché teplo, guajacuran na večer, prípadne sirdalud. A keď je jej zle, tak tbl na bolesť. Normálne pracuje, toto nie sú diagnózy na ID. CC syn. má veľké množstvo ľudí.

@anonym_autor Vysadit sirdalud. Ja som z neho mala take stavy,ze som myslela,ze moja posledna hodina udrela. On sa ani nema uzivat hociako a dlhodobo.

zuzana76
15. feb 2026

Pocas tehotenstiev mi bolo najlepsie, mam dve deti, normalne som fungovala, praveze ma to vzpruzilo, ale ja som deti planovala, ked som sa dala dokopy, cize najskor som poriesila zdravotny stav, aby som bola ako tak stabilizovana. Obe deti boli planovane a keby manzel chcel, isla by som aj do tretieho.

autor
15. feb 2026
@marca12

@anonym_autor Vysadit sirdalud. Ja som z neho mala take stavy,ze som myslela,ze moja posledna hodina udrela. On sa ani nema uzivat hociako a dlhodobo.

@marca12 ved ten berie, iba ked je najhorsie a na vecer. On sa neuziva cez den a nie casto.

anonym_9edbee
15. feb 2026
@anonym_autor

@marca12 ved ten berie, iba ked je najhorsie a na vecer. On sa neuziva cez den a nie casto.

@anonym_autor vôbec to nie sú hrozne diagnózy, úplne v pohode, tu jedna tvrdí, že by nemala, tak ja by som mala. Dá sa to zvládnuť. Sú zdravé ženy, čo majú deti a horšie sa k nim správajú ako ku psom. A potom sú žene jemnejšie, citlivejšie aj keď kus choré a k deťom sa správajú s rešpektom a pekne.

anonym_e150ab
15. feb 2026
@anonym_autor

@reela AD sa mozu pocas tehotenstva, pokial viem, berie take, ktore su velmi setrne. Jej psychiatricka problem nevidi, dokonca jej to viac ako odporucala, vraj jej to moze velmi pomoct. Hematolog nema vyhrady, ani plucny lekar, je kompenzovana liecbou. Otazka znie s tou chrbticou, ale ona riadne pracuje, cestuje, cvici, funguje.

@anonym_autor pisala som Ti, ze moja sestra mala zlomeny 7.krcny atavec a tlaci jej na miechu, momentalne ju operovat nechceli. Vynosila a porodila prirodzene 2 veci. Ona ani cvicit nemoze, mimo cvikov na chrbticu.
Ja mam blokady krcnej, hrudnej, artrozu od 34 rokov na driekovych stavcoch v pokrocilom stadiu, dietata sa nevzdam kvoli diagnozam. Ak sa daju riesit.
Aj ta astma, ak ju ma dobre zaliecenu, naozaj v dnrsnej dobe problem nerobi.
A myslis, ze potrat bude pre nu lepsia volba vzhladom na jej psychiku? 🤔. To ona musi zvazit, snad nie je mentalne pod normou, ze by si neuvedomovala veci.

anonym_08f687
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_932221 nema uz rodicov, financne je na tom ok. Od rodiny je vzdialena viac sko 800 km a vratit domov sa nechce, v zasade ani nema kde, tam ma zivot, pracu, priatelov. S otcom svojho dietata netvoria par a podla vsetkeho ani nebudu. Rozmysla nad tym, ci si dieta nechat alebo nie. Je to 50/50. O tehotenstve sa dozvedela tento tyzden.

@anonym_autor ani nahodou , by som si v tomto stave dieta nenechala ...mimo to , ze je bez partnera a daleko od rodiny😒

anonym_540692
15. feb 2026
@joesvk

Nepoznám ženu, ktorá by niekedy ľutovala,že mala dieťa .Ale poznám veľa takých, ktoré ľutovali, že dieťa nemali alebo ich mohli mať viac.
Diagnózy, ktoré spomínaš,nie sú závažné, a mohli by sa práveže zlepšiť tehotenstvom a dieťaťom.

Jediné,čo by som asi váhala, keby bola veľká pravdepodobnosť na prenos ťažkých chorôb. Kedy by bola veľká šanca,že bude dieťa postihnuté.

@joesvk mýliš sa tu na modrom koni je veľa žien čo ľutujú že majú dieta

anonym_e150ab
15. feb 2026
@anonym_e150ab

@anonym_autor pisala som Ti, ze moja sestra mala zlomeny 7.krcny atavec a tlaci jej na miechu, momentalne ju operovat nechceli. Vynosila a porodila prirodzene 2 veci. Ona ani cvicit nemoze, mimo cvikov na chrbticu.
Ja mam blokady krcnej, hrudnej, artrozu od 34 rokov na driekovych stavcoch v pokrocilom stadiu, dietata sa nevzdam kvoli diagnozam. Ak sa daju riesit.
Aj ta astma, ak ju ma dobre zaliecenu, naozaj v dnrsnej dobe problem nerobi.
A myslis, ze potrat bude pre nu lepsia volba vzhladom na jej psychiku? 🤔. To ona musi zvazit, snad nie je mentalne pod normou, ze by si neuvedomovala veci.

@anonym_e150ab opravujem, nie veci, ale deti

anonym_e150ab
15. feb 2026

Este ma tu napadlo, preco sa bavime "o nej, bez nej"?

gazpalm
15. feb 2026

@anonym_autor dost ma zena aj s rodinou a muzom s narodenim dietata ...nie to este v takejto situacii, s tolkymi diagnozami...je nejaka naivna prvorodicka , co nema predstavu co to obnasa ? Alebo nad tym uvazuje realne ? Ja nehovorim , su uzasne nenarocne tehu, porody a deti ...ale kolko je to %? Podla mna ma dost starosti sama so sebou, nie este aj dieta

natalka13
15. feb 2026
@anonym_9edbee

@anonym_autor dajú sa mnohé veci odstrániť. Napríklad tetania, panika. Mala som a počas tehotenstva som vysadila lieky a už som nenasadila. Dieťa mi dalo zmysel života. Tak isto anemia, berieš železo a dá sa to do poriadku. Železo rieši krv, tak si pomôžeš aj na hustotu krvi. Trombofilny stav sa lieči injekciami cez tehotenstvo, to sa dá v pohode zvládnuť. Chronická gastro je tiež liečiteľná. Má celiakiou? Ak nie, tak sa to dá poriešiť. To nie sú doživotne diagnózy okrem trombofilny stav, aj astma sa dá poriešiť

@anonym_9edbee presne tak.

anonym_5e206d
15. feb 2026

@anonym_autor samotné diagnózy nie sú až také vážne a tehotenstvo s nimi sa dá pod dohľadom lekárov zvládnuť ale osobne by som sama bez muža do toho neišla. Tiež nemá rodičov, súrodenci pri sebe, kto by jej pomohol. Nerozumiem prečo si nedala pozor, je nezodpovedná. Má kopec zdravotných problémov, nemá partnera a nechá si spraviť decko...

anonym_f90335
15. feb 2026

to nie su ziadne zavazne diagnozy, taky uplny bezny standard
hlavne aby sa liecila na psychiku to sa moze tehotenstvom zhorsovat
skor je nanzvazenie preco ma dieta bez partnera, ak citi ze to nezvladne moze vyuzit napr anonymny porod

barborab1411
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
15. feb 2026
@barborab1411
Odpoveď bola zmazaná

@barborab1411 ja mam skor pocit, ze autor skor hlada dovody na prerusenie tehotenstva a chce sa uistit, ze by ju mal k tomu nasmerovat a neviem, ako sa citi, ale tie dieganozy nie su az take zavazne, pokial sa citi zle, tak nie su doriesene spravne a ta zena svoj stav zanedbavala a otehotnela nelanovane - to je asi najvacsi problem, ze bez partnera, inak sa to s tymi diagnozami da dobre zvladnut.

zuzana76
15. feb 2026

napr astma v liecbe, nizky tlak? anemia, ked je v substitucii? teda berie zelezo? Chronicka gastritida? toto ma kopec ludi, ja sa cudujem, co ludia povazuju za zavazne diagnozy. Riesila by som tie bolesti hlavy, to nie je ok, ze ich ma denne, ako to dieta splodila? vtedy nemala bolesti hlavy?

anonym_da7c7c
15. feb 2026

@anonym_autor mne sa napríklad cervikokranialny syndróm po tehotenstve zlepšil,dokonca skoro zmizol. Takisto tlak počas celého tehotenstva som mala ideálny,mimo neho užívam lieky. Astmu nemám ale som silný alergik na zvieratá,s ktorými som celé tehotenstvo žila a všetko bolo v poriadku.

anonym_88e152
15. feb 2026

@anonym_autor mam viacero z toho,mozno trosku v nizsej miere,ale mam . Popritom 4 deti bez problemov. Vela z tych problemov co pises v zozname je aj otazka psychiky...

marca12
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Praveze takto by sa ani nemal brat. Sposobuje zavraty, melancholiu, depresivne stavy,po nom skace tlak.

majlo1234
15. feb 2026

Je to na nej. Ja by som nemala. Ale ja som slaby kus psychicky-aj v plnom zdravi sa obcas opustam pri detoch🤗

iwesska
15. feb 2026

Dobre,uz sa prestan skryvat za niekoho ineho,aj tak si tu anonymne,tak nepis v 3.osobe. Toto co mas,podla mna vobec nie je nejaky zoznam zavaznych dg.,ktore sa vylucuju s tehotenstvom. Dobre,ta trombofilia jedine,ale to ta budu viac sledovat. Menstruovat nebudes,cize ani zelezo ti klesat nebude. AD sa casto beru pocas tehotenstva a zeny maju zdrave deti. Urcite nie si jedina zena s nizkym zelezom,tlakom a trombofilnym stavom. Tiez si myslim,ze aj to zvysene krvacanie pocas MS sa musi dat riesit aj pri trombofil.stave.

akvi
15. feb 2026

Veď ale to sú dve úplne odlišné veci, čo riešiš. Píšeš, že tá žena už tehotná je, takže nepremýšľa o tom, či je vhodné otehotnieť, ale o tom, či ísť na potrat. Mne toto príde ako úplne iná situácia a to nie som žiadna fanaticka ohľadom potratov. Ale je teda sakra rozdiel, či to dieťa je už na ceste a žena premýšľa, ako to bude zvládať s diagnózami a to, či má s tými diagnózami vôbec otehotnieť. Takže treba presmerovať premýšľanie.

iwesska
15. feb 2026
@anonym_0b01a5

@anonym_0b01a5 AD nie su drogy🤦‍♀️. Nema sa clovek s AD rovno zabit,aby nikomu neprekazal?? To iste by si povedala aj na ine lieky,ze ziaden vztah??