icon

Mám 17 a túžim po bábätku

viki1077
5. jan 2014

Pekný večer prajem chcela by som sa len tak spýtať aky mate názor na to ze mam 17 a strašne túžim po bábätku stále kukám kočíky malé oblečenie pre bábätka a všetky možné pomôcky.... ale zas na druhej strane ked si predstavím teda ze je to skutočnosť je čakám bábätko zas potom ma to trosku aj prejde lebo si poviem ze vlasne ja sama som este dieta a ma ine plany do zivota tym myslim pracu v zahraničí co by sa s babatkom nedalo a nemam dochodenu ani skolu nemam ani robotu a ani vlasne byvanie... no je to strasne stale to mam v hlave ked vidim niaky kocik alebo tak hnet si predstavim ze aj ja kocikume a podobne... je to normalne ?? bojim sa ze nieje nieco v poriadku ..... poprosila by som len o normalne odpovede ziadne urážajúce a podobne dakujem krasne 🙂

sorciera24
6. jan 2014

@viki1077 ano, mas uplne ok a normalne pocity, ja som ich mala asi od 15...v 17tich az tak intenzivne, ze som cez prazdniny strazila deti (ako brigada)....aby som tieto pocity kompenzovala🙂 ...lebo mi bolo jasne, ze k tomu treba spravneho partnera, skolu, zazemie, pracu....a to v 17tke nema nik🙂.....pockala som do 25tky (do 30tky by som nevydrzala🙂)...ale vtedy som uz mala po VS, partnera 6 rokov, svoje byvanie a stalu pracu..... takze pocity u teba su normalne, a realitou sa mozu stat neskor......ale vidim, ze sama si uvedomujes, co chces....takze pocitov sa neobavaj....su prirodzene🙂

svetlanatina
6. jan 2014

@viki1077 to, ze tužis po dietati je normalne. Ale mas iba 17, tak ostan iba pri tom snivani o dietati a kocikovani. Je velky rozdiel snivat o dietati a ine je mat dieta a starat sa on. Snivat o dietati, to je taka rozpravocka. Mat dieta a starat sa on, to je uz tazsie, to uz nie je take jednoduche. Vyžaduje si to hlavne zodpovednost, povinnosti. Ja som sa stala matkou vo vyssom veku a dakujem Bohu, ze som ho nemala skor. Tak aj ty si este pockaj niekolko rockov az naozaj dozreješ na skutočnu ženu a potom maj deti kolko len chces.

kofoluska
6. jan 2014

@viki1077 Vsak hovorim, ocenujem tvoj pristup. 🙂 Paci sa mi, ze aj ked tuzis po dietatku, pristupujes k tomu rozumne. 🙂

reny1
6. jan 2014

Mas potrebu sa o niekoho starat, nerozmyslala si nad zvieratkom? Mozno by sa ti podarilo tuzbu troska potlacit a vedela by si pockat... Ja mam 25 a cakam babatko, velmi sa tesim, ale ked si predstavim, ze to bude 24 hodinova praca denne, som rada, ze som zazrakom vydrzala s babatkom pockat 🙂 Ja som taky vecny pubertiak... :D

vianne
6. jan 2014

tvoja tuzba je uplne normalna a spravna, ved si zena a teda aj potencionalna buduca matka. je super ak sa tieto pocity v mladych zenach objavuju....v minulosti vacsina dievcat v tvojom veku uz boli vydate a mali dieta...dnes je to trocha inak, dospievame a osamostatnujeme sa neskor. urcite ta ta tuzba tak skoro neprejde, ale skus si vyskusat nanecisto co je to mat dietatko, chod pomahat niekomu s detmi, ziskas skusenosti aj dovod preco este pockat. zistis ake narocna je starostlivsot, a domysli si ze ty prides pomoct na chvilu ale ako mamicka budes 24/7/365 ...cize stale. oplati sa ztroska pockat, a uzit si vlastny zivot, troska dozriet aby si potom nelutovla, ze ti nieco v zivote uniklo....tym netvrdim, ze nemoze byt dobrou mamickou dievcina aj v 18tich, ale to je individualne...

viki1077
autor
6. jan 2014

@nika185 áno velmi dobre si uvedomujem ze sbabom este niaky ten cas musim pockat hlavne reto aby som si nasla niaku tu pracu a mala vvatsi klud na srdci ze po materskej mam kam ist pracovat aby som mu vedela aj potom kupit co bude potrebovat a tak ved vy to zrejme viete najlepsie co ste uz mamickami 🙂 dakujem aj za palceky no budem sa snazit pockat a ked to pride urcite sa hnet aj pochvalim 🙂 dakujem krasne pekny večer.... 🙂

viki1077
autor
6. jan 2014

@uhnakova presne takto niaky to mam v plane 🙂 hadam to niak tak aj dopadne 🙂

lulistek
6. jan 2014

@viki1077 podla mna to je normalne a v pohode, ine baby nemaju ani ciel ziaden v tvojom veku... tuzba je jedna vec ale ked si to spojis s realitou tak je to ine, preto treba pockat🙂

viki1077
autor
6. jan 2014

@lulistek budem cakat a ked uz budem na to uplne pripravena so vsetkym co ktomu patri hnet ideme do toho s priatelom ano viem ze tuzba je jedna vec arealita druha ale to sa neda ani opisat ako strasne tuzim po miminku v kazdom pripade si na to niako uz pockam do hoto spravneho casu ..... 🙂 dakujem krasne aj tebe za radu 🙂 😉

atreyu
6. jan 2014

@viki1077 ja som túžila tiež veľmi skoro po bábatku...asi od 15ky...kompenzovala som si to tým že som robila v detskom kútiku a opatrovateľku...túžba sa mi naplnila v 22 rokoch po tom čo som spoznala mojho muža a vydala sa...

viki1077
autor
6. jan 2014

@atreyu dakujem za radu skusim nieco taketo 🙂

alexandra1104
6. jan 2014

Ahoj to su uplne normalne pocity take som mala aj ja...ale je lepsie pockat kym nejdes partnera a ete troska dospejes mne sa to necakane ale predcsa splnilo 23 rokov

lauricka
6. jan 2014

normalne to je, ale treba si zvazit aj ine veci a vekom sa to moze aj menit. Urob z toho vyhodu, privyrabaj si ako aupair 😉

zajkka
6. jan 2014

@viki1077 si zlata baba,nie si ty nahodou romka?oni v takom mladsom veku uz chcu babatka...zazila som to iste,mala som 18,ale mala som priatela,teraz je to moj manzel.Velmi sme boli zalubení,tak sme tužili po babatku.Si sama,potrebujes oporu hlavne,lebo myslim,ze by ta to aj preslo niekedy,uvazuj rozumne,je ina doba,najskor sa zabezpec a potom budes spokojná......

viki1077
autor
6. jan 2014

@zajkka nie niesom vobec romka ... nie som sama ma priatela sme spolu uz 2roky takze sama urcite niesom 🙂 pockam si urcite si pockam... 🙂

viki1077
autor
6. jan 2014

@alexandra1104 priatela som si nasla pred dvoma rokmia je to vazny vstah takze o toto sa ozaj nebojim.... no a s babatkom no urcite pockam pocula som tu vela velmi dobrých a uzitocnych rad od skusenych mamiciek... takze teraz mam aspon poriadok trosku v hlave co a ako 🙂

zajkka
6. jan 2014

@viki1077 😉

zajkka
6. jan 2014

@viki1077 podla mna si taka rozumna,kludna baba,ktora velmi zabavy nevyhladava....kedze si uz taka ako sa povie vyzreta,je to potom normalne....naozaj som to sama zazila

pingu1
6. jan 2014

@viki1077 mat dieta, len aby som mala krasne vecicky a kocik? daj si sprchu a riadne studenu

alexandra1104
6. jan 2014

@viki1077 nic v zlom ale malo kedy vydrzi vstah ktory zacne v 15tich

amadora
6. jan 2014

@viki1077 my sme s manželom túžili po bábätku odkedy sme boli spolu. ja som vtedy mala 19 😅 stále sme vzdychali nad detičkami v okolí. silou vôle sme vydržali aspoň dokým som ja nemala 24. svoje detičky nadovšetko milujem a nedala by som ich za nič, ale s odstupom času si hovorím že kľudne sme mohli ešte rok, dva počkať. lebo tie reči čo mi vtedy prišli ako úplný nezmysel - že si mám najprv užiť života, cestovať a podobne, dnes už chápem. s dieťatkom už nikdy nebudeš len TY, všetko svoje ja musíš dieťatku podriadiť. prišla som o veľa kamarátok ktoré deti ešte nemali a chodili von bezo mňa, na akcie ťa s dieťaťom už nikto nevolá, dovolenky tiež nehrozia aspoň zo začiatku a teraz keď sa pokúšam nájsť si prácu zisťujem že s deťmi to ide sakra ťažko... skrátka mám pocit že sme do toho išli moc hrrrr a že mi dosť vecí ušlo. takže je to nádherné byť maminou, ale aj to najťažšie na svete a preto ozaj máš ešte kooooooopec času 🙂

bambinkaa
6. jan 2014

@viki1077 nie je to nic zvlastne. Materinsky pud, instinkt. Niekto najde v zivote naplnenie v kariere a niekto v rodine. Niekomu sa podari oboje, ale predsa naplno robit 2 veci naraz sa neda isty cas - par rokov kym su deti velmi malinke. Skratka kym nemaju 2 alebo 3 roky a chces sa im venovat, lebo chces, to je mi jasne, tak budete financne dost obmedzeni. Aspon dobru matersku by bolo fajn keby si dostala, aby Tvoj priatel nemal na hlave vsetko. Vies on bude otcom a nebude moct byt so svojim dietatom, lebo bude musiet vkuse makat nadcasy v robote. Potom aj ich vztah bude dost chladny, partner to moze cele vnimat potom inak. Co bude pre Teba fajn, jeho bude dusit. Idealne je ked ma dieta oboch rodicov, sama vidim ake je to dolezite a dobre, ked ma laskaveho otca. Ale to neznamena otca na papieri. Byt dobrym otcom znamena byt tam, ked Ta dieta potrebuje, venovat sa mu denne, trebars aj nakrmit, uspavat obcas, urobit nieco uplne inak ako mama, aj pohladit ked treba, aj ochranit. Male deti toto velmi vnimaju. Preto mozno je dobre pockat, aby si dala moznost aj Tvojmu partnerovi zazit nieco tak krasne vynimocne, aby ste do toho isli spolocne, vtedy budete naozajstna rodina 😉

katarinka289
6. jan 2014

Z tvojho prispevku citim,,ze ta fascinuju pomocky ako kocik atd.Predsav si,ze ti 12 mesiacpv dieta place v noci pravidelne kazde dve hodiny.Rano nemas cas si pospat,musis mu nieco uvarit,ist nakupit.Nechcem nikoho odsudzovat,ale si nezodpovedna a sebecka.Sama pises,ze nemas dokoncenu skolu.Co chces tomu dietatu ponuknut,ked nemas narok ani na MD?Porodit dieta a vozit ho v peknom kociku nie je vsetko.Je pekne,ze mas rada deti,no radim ti niekomu obcas povarovat a povozit a nekazit zivot sebe ani tomu malemu

yuuki
6. jan 2014

ja som otehotnela v 18 a neviem si predstaviť, že by som mohla byť niekedy šťastnejšia... 😅 bábo sme chceli a už plánujeme druhéééé 😎

viki1077
autor
6. jan 2014

@bambinkaa presne takto si to precavjem aj ja vsetci po kope som rada ze som sa mohla tu vam zdvôverit lebo teraz viem co chcem ako to chcem a hlavne kedy to chcem.... Obravska vďaka vám všetkým .... a tebe tiez obrovska vtaka lebo zrejme toto som potrebovala pocut ĎAKUJEEEEM velmi krásne ;) 🙂

viki1077
autor
6. jan 2014

@yuuki jeej to je krasne tak gratulujééém musis byt naozaj stastna.... 🙂 prajem vela zdravicka tebe aj detickam a aj manzelovi... 🙂

viki1077
autor
6. jan 2014

@alexandra1104 vek nieje vsetko ja poznam vela parov ktori boli spolu od 15-16stky a su spolu do teraz...... 🙂

viki1077
autor
6. jan 2014

@pingu1 tu nejde len o vecičky a kočík... 🙂 a keď tak pytala som sa či sú moje pocity normále ok tak ma tu neposudzu,j nepoznáš ma!!! 🙂

viki1077
autor
6. jan 2014

@katarinka289 prepáč niesom nezodpovedná a uz vonkoncom nie sebecká skús si prečitat aj príspevky.... asi si to velmi necitala co som pisala potom, lebo keby hej vedela by si ako to myslim 😉

nikuska1202
6. jan 2014

@viki1077 ahoj ja mam 20 rokov a otehotnela som presne v den 19tich naordenin🙂dietatko sme s partnerom chceli stihla som zamturovat zobrali sme sa a maly uz ma 11 mesiacov za chvilku 🙂 podla mna by si mala pockat apson kym si plnoleta.🙂a ked uz tehu tak popri konceniu skoly ja som spokojna ze som to tak vsetko stihla 🙂vysku som zacala ale aj skoncila koly dialke ale chystam sa ju dokoncit ..drzim ti palce nech s arozhodnes akokolvek je to tvoja volba a nikoho nazor ta nemusi zaujimat len teba a tvojho partnera 🙂