Mám 18 rokov a chcem bábätko
Ahojte. Chcela by som sa spýtať čo si myslíte.. Mám 18 a veľmi často mám taký pocit že by som chcela bábätko a niečo mi našepkáva že áno sprav to.. Cítim sa taká vyzrelá keďže obdobie "dospelosti" sa u mňa aspoň po psychickej stránke začalo skôr. Vážne po ňom túžim a som si vedomá všetkej zodpovednosti a starosti navôkol.. Ďakujem za odpovede
@fantaghiro21 ja som tiež nemala materskú len rodičovský...k tomu plat môjho muza ktorý nebol veľký..ktomu ešte po večeroch opraval autá...a sme tu prežili sme 🙂 a. Podstate stále tak funguje me...a nie sme jediný...
@minanina máš 18, túžiš po babu a chceš názor žien tu na koníkovi. Za mňa ti poviem - nie. Este nie si pripravená. Mnohé ženy tu hovoria, že netreba ani vlastné bývanie, ani kariéru ani bohatstvo. Majú pravdu, babo potrebuje najmä lásku. Ale keď ty budeš nevyspata, plná hormonov, dieťa bude plakať o dušu a za chrbtom bude tvoja mama/svokra vedieť všetko lepšie, tak budeš snívať o časoch pred tým. Vlastne dieťa je krásna vec, ale aj niečo neobmenitelne. Už nikdy viac len sama pred seba, uz vždy tu bude ten človiečik za ktorého nesieš zodpovednosť. Dopraj si ešte trochu času, vyskúšaj si život v jednej domácnosti s priateľom (ver mi, mať vlastnú domácnosť je uplne niečo iné ako byť u rodičov) a keď to všetko bude fungovať, este raz premysli si to ešte raz. Ale otehotniet bez akýchkoľvek skúseností o čom to je niesť zodpovednosť, je hlúposť. A ver mi ze uz len vlastná domácnosť je niečo, na čom už mnohé vzťahy pohoreli.
@minanina je to oVas dvoch ..už nie ste malé deti.. porozprávajte sa..a keď to tak cítite tak majte deti...ved plodte sa a množstve sa....je tu uz od začiatku..a všetko treba prenechať na Pána Boha on sa postará..len mu treba dôverovať..neviem či si veriaca ale ...pomaha aj modlitba za priateľa.. rodinu..
@20tanicka20t ak je veriaca tak by pred "množením sa" mala pomyslieť aj na sviatosť manželstva, nie? 😉
Chcela si nazor,ale pacia sa ti len tie,ktore s tebou suhlasia...to tiez patri k dospelosti,vediet prijat iny nazor,hlavne opacny.....ak si rozhodnuta mat dieta,tak ho majte S priatelom.bez ohladu na kohokolvek.lebo toto nie je o rade,ale o suhlase tato tema
dieta nepotrebuje len financne zabezpecenie,ale aj mentalne vyzretie rodicov,harmonicku rodinu.Slecna mi pride mentalne nevyzreta a byt vzorom pre svoje deti je hanba...Zaujimalo by ma,cim slecna chcela byt?Co v zivote dokazat? Chcela studovat?Alebo ist hned pracovat?Pokial uz teraz miluje svoje dieta,nech kona a nesniva so zalozenymi rukami.Myli si potom lasku s chtíčom a egoizmom....
@20tanicka20t
@martuliiik veď jasné 🙂 to je už o inom
@minanina necitala som celu diskusiu len tak zbezna, ale vo vseobecnosti pises, ze tvoj partner je o 10 rokov starsi, ale raz byvate raz tak, v budocnosti chcete nieco svoje atd...ok.... ale kde je ta buducnost, ak chce mat muz, resp, par dieta, byvanie je zaklad...ano jasne mate zatial dobre vztahy teraz s kazdym, ale ste co, bez zavazkov, je rozdiel zit takto a zit potom s dietatom, ktore place, potrebuje svoj priestor ma naroky a potreby.....je prirodzene ze je tam vekovy rozdiel a ze partner je uz inde ako ty, ale dieta nie je len tak, co ked sa rozidide, s tym sice nikto nerata, ale potom to tak aj vyzera...mas 18 dobre dokoncis maturu a co potom, budes mat dieta, dalsia skola prichadza v uvahu ? a ked nahodou to nevyjde co budes robit s maturou bez skusenosti a bez prace s dietatom...ono dieta sa zda vonave a krasne a to aj je, ale je to aj ta prakticka stranka, ako zabezpecit mu vychovu, prostredie, finanacie.... a to, ze je zlatunke a kam ho polozim tam je trva tak 6 mesiacov, niekedy ani to a potom je to makacka ...choroby, skolka, skola,....dieta rastie...podla mna si dalsia 18 tka tu na mk, je ich mam pocit veru nie malo, co sa zrazu citia byt pripravene na dieta a chcu ho stoj co stoj, ale zodpovednost a pointa im casto unikaju....
@fantaghiro21 možno chcela byť matkou...a to je to čo túži dokázať....to je to čo chce prenechať svojim deťom...
@20tanicka20t byt matkou neznamena si len spravit decko...
@fantaghiro21 to je jasné...a byť matkou sa musi aj naucit..môžeš mať aj kopec peňazí...školu...byvanie.. ale keď mu nedáš lásku..
@20tanicka20t a môžem mu dať more lásky ale z toho sa nenaje ani sa do toho neoblecie, neobuje, nekupia sa z toho pomôcky do školy ani nezaplatí elektrina či kúrenie. Môžeme sa tu tváriť ako láska stačí. Ale keď budem milovať svoje dieťa a pozerať sa ako je hladné a ja mu nemám čo dať, z toho moc šťastná nebudem.. Nehovorím že sa to nedá utiahnuť, ale ak má tuná žienka na výber, rozumej že ešte tehotná nie je, tak by som na jej mieste počkala a pripravovala sa na krásnu ale neľahkú úlohu matky. O 5 rokov bude stále mladá, ale možno stihne niečo odpracovať, našetriť a bude sa celej jej budúcej rodine žiť ľahšie..
staci sa preklikat o par tem inde,tam riesia opacny "problem" ...boj o prezitie
Ja som otehotnela v 21...mala som necele dva roky odpracovane vtedy...vzali sme si hypoteku na vlastne byvanie,ja som popri dieťati dokoncila vysoku skolu prvy stupen, ked som isla do posledneho ročníka ako 24 rocna som ostala tehotna s druhym dietatom... takze v mojej 25-ke som dosiahla to co mnohe dosahuju o 5-10 rokov neskor...dve zdrave deticky, titul, praca, vlastne byvanie. Tym chcem povedat, ze staci ti este chvilu pockat a tiez.nieco dosiahnut, hlavne to byvanie si vlastne porieste a potom smelo do toho. To je na nezaplatenie. Vlasty domov, vlastna strecha nad hlavou, kam si ten uzlik stastia priveziete
@minanina ahoj, zdá sa že vieš čo chceš a si už pre to rozhodnutá. Všetko má svoje výhody a nevýhody. Ja ak ti môžem niečo poradiť (neviem či to už niekto nepísal) najprv s ním bývaj, najprv s ním ži naozaj!!! Máte dosť veľký vekový rozdiel (nevyčítam len konštatujem) takže nevidíš reálne všetky životné situácie ktoré nastanú. (život s ním, so svokrou, s celou rodinou, financie, riešenie rôznych životných situácií). Si veľmi mladučká. S Chlap v jeho veku by už mal mať rozhodne svoje bývanie, alebo aspoň prostriedky naň - lebo žitie so svokrou, nech je akákoľvek super nie je ok a zvlášť vo Vašom vekovom rozdiele - ale to zistíš všetko až s ním začneš žiť. Počkaj ešte kúsok a vyskúšaj si život s ním, aj keď ani to ti nezaručí že to dopadne dobre ;)
inak za mňa poznám veľa mladých mamičiek, ktoré to majú za sebou v 30tke majú odrastené deti a ony sa venujú kariére a žijú život. Ale poznám aj také, ktoré sú v 30tke, odrastené deti - sú rozvedené, znechutené životom, samé problémy. Proste sú vždy dva tábory - je na tebe / Vás ako si budete žiť život ...

@minanina fakt máš pocit že ťa tu nikto iný nechápe? Ja som tiež písala ako som v 18 chcela dieťa, ale chcela som sa oň vedieť aj postarať, dať mu zázemie. Snažíme sa ti tu vysvetliť, že túžiť po dieťatku je super, ale to nestačí ak sa chceš správať zodpovedne.. Skús prosím odpovedať na otázku, prečo nemáte vyriešené spoločné bývanie (nemusí byť vo vlastnom, ale v detskej u vašich rodičov nepočítam). Chcieť dieťa je o mojom JA. Mať dieťa zmaže JA a ostane len bábo/škôlkar/školák/pubertiak... Už vždy... Nechcem na teba nijak útočiť, snažím sa len poradiť, tak si skus prosím nezapchavat uši a nezakryvat oči, je to pre tvoje dobro.