Mám 37 rokov. Som už stará na dieťa?
Ahojte dievcata a chlapci.... Som tu nova, len vcera som objavila tuto stranku 😝 . Rada by som poznala Vas nazor... Mam 37r. a 2 deti (18a15)... Pravda je vsak taka, ze sme s manzelom zatuzili po malinkom babatku 🙂 . Deti s tym velmi nesuhlasia, ked niekedy len tak medzi recou povieme, ze by sme babo chceli.... Vraj ze som uz stara ☹ , ze 19r. vekovy rozdiel je vela atd. Dievcata.... Som naozaj uz stara? Prosim, povedzte mi svoj nazor... Dakujem a zelam kradny dnik 🙂
Ahojky,
ja mám 36 a vek neriešim.Ide o to čo človek citi.Doteraz som si žila spokojným životom,deti som neriešila.A teraz to na mna prišlo,takže ide sa na to.Vlastne už sa stalo,skušame,ale nic.Lekár odporučil prefuk vajcovodov,v narkoze.Kto už to má za sebou?A potom aký je postup?Ked sa nezadari,čo ma potom čaká,načo sa mám prichystat?
@miskajopa ahojcek,ja tiez tu nova 2dnova,musim ta povzbudit aj ked mam sily niekedy uz fakt z posledneho,nemyslim,ze si tak stara na babatko,ja mam 36a este furt len tuzim po babatku,ktore sa nam nedari,poznam pripad,ktora ma 39r a teraz otehot.po 1krat,urcite sa vam to podari,mate uz 2deticky,mohlo by to do 3 super dopadnut,drz sa,deti sa zmieria s malym milym stvorenim,vsetko a vsetci potrebujeme cas😉
@henika32 ahojcek,ja uz na prefuk bola,ale bez narkozy,nechcem ta deptat,neni som ani ziadna babovka,mam36r a nieco prezite,ale boli ma len spomenut,strasne,bolestive,neprij.vys.vsetci tam stali pozerali asistenti,sestricky lekar no hruza,trvalo mi sa dat dokopy.takze mne nenavrhli narkozu,ale ked mozes,vyuzi taku varianciu,bud silna😀
@koralovka moja mama ma mala v 29rokoch a to uz bola stara dievka {na vtedajsie pomery}, ked sa rok pred tym vydavala. 😀 Objektivne by to bola matka ako kazda ina, takze s chybami.. mala svoje plusy aj minusy.. teda ma. Ale z mojho pohladu dcery, je to super mama a je mi velkym vzorom. 🙂
A ano, existujem, pretoze som bola chcene dieta a prve. A takmer 30 nie je takmer 40. 😀
@cayrez Ahoj, v pohode. Asi som to teda zle pochopila. Už bolo veľa hodín 🙂. Ja si len myslím, že 37 ročná žena určite nie je stará na dieťa, hlavne keď sa ona cíti v pohode 🙂.
V žiadnom prípade nie si stará. Rodia aj staršie ženy. Podstatný je tvoj zdravotný stav.
@cayrez Ja si myslím, že dnes sme všetci, takmer všetci, strašne materialne a fyzicky poznačení, bojíme sa starnúť a umrieť, zabudli sme na to, že život je dar, od mamy, o to ide, a je to veľke tajomstvo a zázrak kedy nám mama ten život daruje, je hlúpe a nerozumne voči vesmírnym, ak chcete Božím zákonom, prichádzať s teoriou o fyzickom veku, ved o to vobec nejde, všetko je nastavene tak ako má a dieťa sa narodí tak ako má a chce, je tam i karmický vplyv nie len rozhodnutie mamy..a tak vôbec, je to toška o inom ako o otázke či som stará
Otázka je skor taká, či ste pripravená a odhodlaná dať mu zo seba to najlepšie, nie ho zabezpečiť, skor vychovať a dať mu TO NAJLEPSIE co máte v srdci
Keď som mala 18, tak 37 ročné ženy boli pre mňa vykopávky 😀 Teraz mám 37 a vôbec sa tak necítim, dokonca mám doma ročnú dcéru 😉 Takže život nie je o veku, ale o tom ako sa cítíme 🙂
urcite nie,podla mna najlepsi cas 🙂 nieco mas za sebou(pracovny cas) 😉 a predsebou matersky cas 🙂
dakujem @ zanetta6 , už len si dojednat termín a idem do toho. a potom sa uvidí...
zlate babenky! som rada, ze vznikla tato tema. 🙂
Ahojte! 4.septembra som tu pisala ako sa nam nedari a že sa chystám objednat na prefuk vajcovodov. Mám 36. Poslednú menštruáciu som mala 21.8. Ovu som mala okolo 3.9 a zadarilo sa! Mojim problemom bol zvýšený prolaktín, brala som Medocriptin a pomohol.Dakujem mu! Asi som v 4-5tt. Chcem sa opýtat na Duphaston, kedy sa može nasadit a dokedy sa može brat. Kedže mám 36.Problémy žiadne nemám,nevolnost ziadna, krvácanie ani špinenie žiadne. Len prsniky citlive a o jedno číslo väčšie. Viem že Duphaston pomáha udržat tehotnost ,ale ked nemám zatial žiadne problémy,neviem či uvažovat o nom alebo nie. Ku dr.idem 15.10. Je to moje prvé tehotenstvo.
ahojte dievcence mam 37 a pred par mesiacmi som tiez pisala ze by sme chceli dalsie babo a vcera som po spraveny testu ukazalo ze sa zadarilo zatial mam zmiesane pocity ale velmi sa tesim a dufam ze bude vsetko ok a tak chcem popriat vsetkym ze drzim palce a stare vobec niesme len treba verit aj ked ja som to skoro vzdala 😉
Ahojte, svoje prvé dieťa som mala v 34 a tehotenstvo bolo úplne v pohode, hoci poznámky o veku ma dojímali... 🙂 druhé dieťa prišlo na svet v 36 a druhá pohodička bez komplikácií ani som nestíhala vnímať, že som tehotná. Takže o veku to nie je, záleží od tvojej vnútornej pohody a v pôrodnici a ešte predtým na poradni som stretávala len svoje rovesníčky 😅
Nemyslim si,ze si stara na dieta...37 rokov v dnesnej dobe je bezny vek zien ked su tehotne alebo maju druhe ci iba prve dietatko...pokial si zdravotne v poriadku,tak nie je problem.Moj manzel sa svokre narodil v jej 36 rokoch a bol len taky pritrafeny 😉
Supsup pracovat na babetku!Urcite stara niesi a surodenci ho budu milovat a vychovavat 🙂
dievčatá, moja teta má dvoch chlapcov, a velmi túžila po dievčatku. prvé manželstvo nevyšlo (rozviedli sa), po dlhom čase si našla partnera (mladšieho) všetko klapalo, zobrali sa a zadarilo sa 😀 mala 45 rokov keď rodila, a je to dievčatko 😀 dnes už má slečna 17 rokov, takže otázky typu "som už stará???" neriešte, keď sa na to cítite a túžite po bábätku, tak ho majte. držím vám všetkým palce nech sa vám v tom darí 🙂
moja dcera ma 44 r dve deti 17,9 rozviedla sa zije s 24 r priatelom v decembri caka dievcatko vsetko je OK 🙂
Ja mam 36 rokov, cakam babo a vobec mi doteraz ani nenapadlo riesit ci som na to stara :D. Citim sa super, cvicim, snazim sa zdravo stravovat a planujem aj druhe dieta. A vobec ma nezaujimaju nazory inych 🙂
@miskajopa no,ja mam 35 a prve babo☺a teta suseda mali 4te,ked uz ostatne tri mali 17,18a 20☺takze,ked sa na to citite aj s manzelom,smelo do toho.drzim palceky
Clovek je tak stary na kolko sa citi.V dnešnej dobe urcite nieje neskoro mat dieta v 37 rokoch ak by telo, ženy na to už nebolo už pripravené tak by sme neotehotneli. Tak prajem zdrave babo😉🤗

Ja som mala prvé dieťatko ako 34 ročná a dvojičky ako 39 ročná, aj v mojom okolí boli poznámky typu - to už je neskoro, už si nato pristará-najmä pri druhom tehotenstve, ale môžem sama za seba povedať, že naozaj platí, že nie vek, ale to ako sa k tomu postavíš a nastavíš je podstatné !!! A deti ti nedovolia stárnuť, hlavne psychicky.