Mám 46 a snažíme sa ešte o mimi
Dobry vecer chcem sa poradit,a pocut vas nazor,je tu tiez mamina ktora po 45 by este rada mimi?Je to vobec realne este prirodzene?
@havedka toto treba konzultovat v prvom rade s lekarom-kazda mame to telo ine, niektore zeny v takomto veku uz riesia menopauzu (niektore dokonca uz maju po) a niektore este mozu rodit. To, ci by si vladala, to musis najlepsie vediet Ty, niektore 20 rocne vladzu menej ako 50-rocne, takze netreba brat vazne vsetky komentare😉A co sa (ne)zodpovednosti tyka, toto je tiez na svedomi kazdeho rodica.
@havedka no asi by som sa poradila s doktorom.. on vie ako na tom si po tych hlavnych strankach 🙂 ci ovulujes atd.. a dala by som asi na jeho radu.. pripadne sa nejakeho odbornika spytat.. tuto ti jedna napise ze by do toho sla druha nie ale kazda je ina .. ak sa na to citis - preco nie, ale aby to neublizilo tebe a potom neskor aby to neskoncilo zle 🙂
@soldi pre boha ja som nic take nepovedala ze babka sa ma starat o vnucata ale jednoducho je to super pomoc hlavne pri malickych babatkach a co bude vychovavat rovnako stare dieta a vnuca? Nezda sa mi to prirodzene
Moja teta mala sesternicu v 46. Vdaka bohu vsetko prebehlo dobre a rodila cisarskym skrz krcove zily. Ja som mala vtedy desat rokov. Sesternica mala vsetko co sa tyka materialnych veci ,ale znacny vekovy rozdiel bol badat na nazore ohladom mody, kultury a fyzickej aktivity. Chodila za mnou a ja som jej v tomto radila, bola som dokonca aj na jej stuzkovej. Mnohy si ma mylia a predpokladaju ze ja som jej mama. Ak by boh dal a ja by som v takom veku pocala urcite by som nesla na potrat no cielene by som to uz neplanovala. Je pravda ze aj prv sa rodili deti v takomto veku no priznajme si ze je uz nad sily starsich rodicov behat za malymi detmi a videt svet ich ocami a plnit ich potreby.
Ja mám 43 a o dva mesiace porodím svoje druhé dieťatko, chceli sme hlavne kvôli prvému, aby mal súrodenca a nebol sam, podarilo sa nám prirodzene krátko po tom, ako som prvé prestala kojiť.
Ale už aj môj vek je dosť vysoký, ale čo človek neurobí pre svoje dieťa. Neviem aký dôvod je u vás, ale ja by za "normálnych" okolností v tomto veku už nerodila.
@havedka Prepáč,ale marí sa mi,že máš synčeka autistu.Nie nechcem rýpať,len má zaujíma a som prekvapená,že si trufaš mať ešte bábo v tomto veku.
@trojnasobnamama ahoj ano mam synceka s crtami autizmu ,nieje autista,a ano trufam si,kedze sa tu radim,ale nic nesilim,len sa radim,o nic nejde
@havedka Chápem,tak držím palce ,aby vam to vyšlo.Naozaj úprimne🙂
Baby co riesite. Poznam ludi co maju rodicov v takom veku a nemali s tym ziadny problem. Aspon teda ziadny iny ako sme aj my ostatne deti mali s mladsimi rodicmi. Obe moje babky rodili do vysokeho veku a nik to neriesil. Mladi ludia mozu ochoriet, zomriet.., nemaju nervy na deti...Nehovorim ze je to idealne ale polka deti by sa nenarodila keby ich rodicia mali byt perfektni v kazdom ohlade.
no chcieť piate dieťa v 46, na to mi príde len jeden motív. Neochota ísť do práce. Iný mi jednoducho rozum nedáva.
@sasa1310 autorka má podľa profilu len 3 deti, tak prečo piate?
@janickacrazy https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/vymahanie-vyzivneho-prosim-poradte/ a je toho požehnane...
mám tento rok 46 a ešte min.rok sme s manželom rozmýšlali o druhom dieťaťi,..prvé dieťa som porodila v 38 rokoch. Túžili sme po druhom, no manžel zo zdravotných dôvodov prišiel o prácu, takže sme sa museli postarať o to dieťa, ktoré sme už mali, platiť úver a pod. Manžel už teraz vraví nie. Vy ste požehnaná žena s 3 krásnymi deťmi, .....
@derdia tak toto píšem prvýkrát na nete niekomu...sorry,si nekonečne hlúpa☹ ked budeš mať 52 tak si spomen na to,čo si tu napísala a predstavuj sa ľudom ako stará škatuľa....a predstav si,že aj vekom starší rodič má čo dieťaťu ponúknuť,veľakrát viac ako mladý pojašený nevybúrený a nezrelý...a teraz nemyslím financie,hoc ani toto nie je na zahodenie...pošlem ti fotky nášho 13r. syna vytešeného s jeho 64r. otcom na výlete v londýne pred mesiacom? ale nie,nepošlem...nebudem "hádzať perly sviniam"
@vilma7 ale ona ma uz 4 deti doma ci kolko vlastne 🤔 a urcite nerodila prve v 38 ako vy. . co ked zachvilu jej deti budu chciet mat deti ? Podla ostatnich tem co ma, tak su to dost stare deti. Moja mamka ma 44 a je babka a neviem si predstavit aby mala dalsie dieta, v podstate mladsie od mojho dietata ...
A autorke len tak pre zaujimavost, ocova sestra v 46 sice cisarakom porodila, no je realne stara. O rok ma 50, ich dieta ma 3 roky, je uplne niekde inde ako jeho rovesnici. Jeho rodicia uz teraz za nim nevladzu, od mala sa mu nevladzu venovat, to dieta je ine, je zaostale a to bolo s nim po porode vsetko ok. Po porode kym sa zahojila od cisaraku, trvalo to pol roka, pol roka sa o to decko starala moja 76 rocna babka (co vladala z posledneho) lebo jeho matka nevladala sa dat dokopy. A jej deti sa na nu vykaslali. Odstahovali sa do druheho mesta a nepriznavaju sa k rodicom. Ich najstarsia dcera ma 26, dnes caka vlastne dieta a niekde ma 3 rocnu mentalne zaostalu sestru. Dalej, mas syna co ma crty autizmu, co keby sa ti aj dajak podarilo to dieta a bol by z neho autista ? Co dalej ? V takom veku je problem postarat sa o zdrave dieta, nie este Boh ochranuj ale chore .. Nechapem ked mas 4 deti, naco ti je dalsie 5te .. Do počtu ? Chudak to nenarodene dieta... Ja mam 21 a su dni kedy nevladzem a to mam energie na rozdavanie a ty si realne poloz otazku ci mas na to, aby si cele noci nespala, vsade za nim behala a mala dalsich 20 rokov kym vyrastie len pre neho. .. Sorry ale za mna je toto velmi velka nezodpovednost.
Toto je piata autorkou zalozena tema s rovnakou otazkou . Neviem, co chce este pocut, rad uz dostala neurekom . Okrem toho, ma 3 velke deti, s kazdym nejaky problem. Jedno ma zdravotny, syn dokonca je v podmienke. V jednej teme pisala, ze sa jej nechce zit, taka je vycerpana. Je to pochopitelne, nema lahky zivot. A do toho chce este dieta. No neviem.
@janinah nemyslela som slovo stará škatuľa ako nadávku...aj moja sestra má 52 ,deti má vyradené, môže piecť,hackovat,kvaskovat proste robiť čo chce...o dieťa je náročné sa starať.A to je MOJ názor...nie Vás ale MOJ.mozem ho napísať tak ako vy. A stále si to budem myslieť....ale možno je rozdiel mať to dieťa v tom veku keď sa doteraz nedarilo ako keď je to 7 dieťa a už na náhodu človek nestíha a nemá čas....ale ja si aj tak myslím,že je neskoro...pre mňa je Max tých 38 ,možno 40,lebo niektore ženy sú staré už v 36 a iné ešte v 40 vyzerajú super...ale pardon pred 50 či si myslíte to alebo je žena na dieťa už stará...a môže rozprávať čo chce....ale je to KAZDEHO OSOBNEHO VEC.A napr.je pravda,že aj mladý môžu na deti kašľať...ale to je už iná tema...a nemusím byť sprostá.ani nie som.mozem si myslieť čo chcem.hadam sa nebudem pýtať Vás a potom napíšem čo si myslíte Vy....a to ,že je to môj názor znamená,že ja by som teda v tom veku chcela určite niečo iné ako byť tehotná,ísť rodiť, a mať bábätko.....ale pani nech si dieťa má,nebude moje😂ani starať sa oň ako 50tnicka nebudem😂
V takom veku urcite nie. Pockajtena vnucata 😉
Žasnem ako sa tu rieši vek a nejaká nezodpovednosť, ktorú predurčili nejaké koníkové anonymky🙄
Sú oveľa mladšie matky ktoré sa správajú ako tupane a vy tu zhadzujete snahu , život dospelej zrelej ženy, omg, zakomplexovanost🤐, dieťa nehľadí na vek ale na to čo mu matka da😚

@extempore prečo si myslíš, že je to nezodpovedné? Veď ona sa o seba stará, bude mať prečo žiť, a napokon zomierajú aj mladšie/ mladší. Nezodpovedné je rodiť každý rok, a nestarát sa o tie deti, keď má taká matka Od 16-po 46.