icon

Manžel si nevie predstaviť život bez dieťaťa. Ja áno

zuzka2208
29. feb 2016

Babulky zakladam tuto temu, lebo nic take som zatial nenasla. Ja a moj manzel patrime tiez medzi snazilkov 😊 skusame uz dlhsiu dobu a mame za sebou aj 2x neuspesne IUI a vzhladom na moj vek nam bolo doporucene uz len IVF. Manzel je z toho nadseny , ale ja moc nie kedze su to hormony a uz som dost zle znasala pripravu na IUI. Stale verim, ze s pomocou bozou sa to podari aj prirodzene . Na co moj manzel nezdiela rovnake presvedcenie a velmi chce aby som podstupila IVF pretoze si mysli , ze vzhladom na moj vek nemame uz ten luxus aby sme cakali ci to vyjde alebo nie. A ja sa zacinam citit dost pod tlakom 😞 a dokonca sa mi priznal, ze si nevie predstavit zivot bez deti a nepriamo povedal, ze nevie co bude s nasim vztahom ak sa nam to nepodari. Ja som nikdy takto nerozmyslala beriem to tak ako to je a ak by sa to aj nikdy nepodarilo nerozmyslam co by bolo s nasim vztahom 😐 svojho manzela milujem a to mi staci.Stalo sa vam nieco podobne?

slavuska237
1. mar 2016

Nebudem matkou ..ano 20ročnú ...preto si myslim ze netreba cakat kym biologicke hodiny zacnu skakat do nebies... Mozno sa vzdat na cas kariery a veci okolo a riesit to skor...
Po narodeni synceka som povedala manzelovi ze druhe dietatko je v jeho a Bozej rezii ked bude chciet nech povie. .a on zatuzil presiel okolo mna v slipoch a sme opat v tom 😉

A niee nie je to jednoduche !nie nikto nam nepomaha... A ano aj studujem aj varim 7xv tyzdni aj peciem kazdu sobotu 😁 vzdala som sa mnohehoba este sa aj vzdam !a vsak nic nelutujem vsetko bolo dobrovolne a som vdacna Panu Bohu ze aspon toto nemusim riesit 😉 zélam vam vsetkym snazílkam aby sa vam sen po babatku splníl a aby vase manzelstva vedeli byt pozehnane ajbdo casu kym babo nie je 😉

slavuska237
1. mar 2016

@ingelika78 ďakujem za uprimnost

zuzka2208
autor
1. mar 2016

@slavuska237 ja som zacala chodit s mojim manzelom ked som mala 35.

oslo1
1. mar 2016

@slavuska237 tak ti to zo srdca prajem, ze si chlapa nasla v mladom veku a krasne vam to klape.

Velmi vela dievceniec toto stastie nema a stretne pana praveho, alebo aspon niekoho normalneho az v zrelom veku. Clovek si nevyberie. A nebudem s niekym len preto, aby som za mlada mala deti a potom tu budem na MK vyplakavat, ze vztah na figu, ale tak hlavne ze mame deti.

Ja uz nastastie mam mojho princa a viem, ze spolu problemy zvladneme. Nech su akokolvek velke.

oslo1
1. mar 2016

jaj a ja som s mojim manzelom zacala randit ked som mala 34 rokov, on mal 37

bubinko1506
1. mar 2016

@slavuska237 ja som zacala ako 26 rocna, trvalo to 4 roky, za IVF sme dali dokopy asi 8000e, ale stalo to za to. tento rok budem mat 30tku, tak dufam, ze tentokrat to dotiahneme az do konca

ingelika78
1. mar 2016

@oslo1 My 34 a 36 🙂

evkakr
1. mar 2016

myslím si, že manžel by ťa mal chcieť ako ženu až potom ako matku svojich detí. Ak to tak nie je, myslím, že to nebude fungovať aj keď prídu deti - prepáč za úprimnosť. Mňa by asi urážalo, že ma chce muž len na rodenie detí. Asi sa na to pozerám tak preto, že sme boli s manželom bezdetní dlhých 17 rokov , hoci sme po deťoch obaja túžili a podstúpili všetko možné. Keď sme sa zmierili s osudom bezdetného manželstva, prišlo veľké prekvapenie . Jakubko má dnes už 9 rokov. Preto nič nesil ani vzťah, ani tehotenstvo. Najdôležitejšia je psychická pohoda . Preto držím palce 🙂

deltaa
1. mar 2016

@evkakr aj ja patrim medzi tych ludi ako si ty. Ono materinsky cit je velmi velmi klamny, nieco podobne ako zalubenost, lenze rozdiel je v tom ze ked zalubenost prejde tak 2 ludia sami bez deti sa lahsie s rozchodom vysporiadaju alebo rozvodom ako ked uz maju dieta. Ak by som konkretne ja sa mala riadit materinskych citom tak by som uz mala tolko deti s tolkymi muzmi co som chodila. Ja nepovazujem za nestastie nemat dieta ani v 30.tke. U mna je skutocne ten partner na prvom mieste preto ak nieco viem a vycitim ze nie je s nim ci somnou vporiadku tak zakazdym viem na 100% ze nemam dieta ako prekazku. Ja si myslim ze 95% zien by chcelo mat dieta ale ono zivot ide raz hore a dole a permanentne mysliem iba na to bez toho aby sme nebrali dalsie veci do uvahy je podla mna nezodpovedne. Preto ja nepratrim medzi zeny, ktore si prv spravia dieta a potom sa vezmu. Viem ze moj muz je so mnou koli mne a nemusim mat pochyby ci ma este lubi ked mame dieta a tak isto nepatrim medzi tie snazilky a planovacky a riesicky toho co tento mesiac kedy ako kolko . Nechat to vsetko na prirode a nahode. Bude tak bude a ked nebude tak nebude, zivot v dnesnej dobe ponuka viac moznosti a zaujmov ako pred 100 rokmi napriklad.

kubik12
1. mar 2016

@oslo1 manzel bol operovany na nezostupeny lavy semennik ked mal 6 roko 😕 a strasne drzim palceky nech sa ti to podari 😉 🙂

zlatka03
1. mar 2016
Používateľ zlatka03 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zlatka03.

ono je to tazko, kazdy chceme v zivote nieco ine, ine priority mame.. Ale urcite by sme sa nemali odsudzovat za nazory 🙂

kubik12
1. mar 2016

neviete mi nahodou povedat ci ZP Union hradi ivf a messa/tesse (dufam,ze je to dobre napisane 😀 )) a ako dlho ste cakaly na schvalenie? poradte mi ☹ dakujem

bobsent
1. mar 2016

@zuzka2208 ja som získala neplodnosť vďaka endometrióze hneď ako sme začali spolu žiť-bez papiera.
A potom sme sa zobrali s tým, že deti mať žiaľ nebudeme a budeme bezdetní manželia.Bol to manželov nápad, ja som ho do sobáša netlačila (a každý sa mu čudoval 😕 jednoducho sme chceli byť spolu či s deťmi alebo bez. Fakt by ma vtedy bolelo, keby ma chcel iba za podmienky , že budú deti.
No a po dlhých rokoch cca 8 rokov sa nám pošťastilo(medzitým 1 potrat). Deti nezaručia automaticky šťastné manželstvo, sú ľudia šťastní aj sami ako dvojica-ak im to tak vyhovuje. Vzťah sa počas liečby neplodnosti vyvíja, ktovie ako by to manžel videl po viac rokoch.
Ale sú ľudia či muži alebo ženy(aj tu ich dosť prispelo) čo v manželstve bez detí nevidia zmysel. je to o osobnom nastavení. Rovnako ako adopcia.Držím palce v dlhom boji-verím, že úspešnom.
držím palce v dlhom boji

illinka
1. mar 2016

@kubik12 ak sa mozem spytať u vás ma manžel aký problem? lebo aj môj bol presne tak isto operovany v 6 rokoch a povedali ze to na spermie nema vplyv..

zuzka2208
autor
1. mar 2016

@bobsent ani ja som manzela do sobasa netlacila samozrejme ,ze som vedela ze si ho chcem raz zobrat a mat s nim rodinu,ale podnet prisiel od neho.A ako som pisala pred tym ja som bola ovela viac frustrovana z naseho neuspechu otehotniet ako on.Vsetko sa zacalo menit ked sme zacali zit na slovensku v blizkosti rodiny.A hlavne u kazdeho doktora pocuvame len o mojom veku ,ktory napriklad v Anglicku kde sme zili vobec nikto neriesil.Cize ten tlak tam je a hlavne aj preto ,ze sa neviem nejak stotoznit s umelym oplodnenim aj ked proti tomu nic nemam a obdivujem zeny ,ktore to podstupia.Ja sa bohuzial aspon zatial toho bojim :( a som viac za prirodne pripravky ako tie konske davky hormonov o ktorych neziaducich ucinkoch sa az tak vela nehovori a doktori vam pravdu nepovedia.A tiez si myslim ,ze manzel dufal ze to podstupim a mozno ma pocit ,ze to dieta az tak nechcem ked za tym nejdem hlava nehlava :(

kubik12
1. mar 2016

@illinka no ma azoospermiu 😠 a vraj to moze suvisiet stim ze ho na operacke odflakly 😠 😠 a vy? aky mate problem?

zuzka2208
autor
1. mar 2016

@evkakr mate uplnu pravdu , zdielam rovnaky nazor.

kubik12
1. mar 2016

je tu niekto kto mi odpise? 😕

jarmila64
1. mar 2016
Používateľ jarmila64 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarmila64.

bez deti by bol svet smutny 🙂

oslo1
1. mar 2016

@kubik12 vsak ma este pravy semennik, ten by mal produkovat nejake spermie. Preco mu to operovali az v 6 rokoch? U nas to operujeme malickym detom.

kubik12
1. mar 2016

ja neviem, vraj tak mu vravel a odporucil lekar 😠 moze to mat nieco s hormonamy? a nebral tvoj muz nejake lieky nahodou?

illinka
1. mar 2016

@kubik12 mojmu stale skace SPG. Raz ho ma dobry a raz zly.. Ale mne potom povedali ze mam aj PCO vraj i ked mojmu gynekologovi sa to nezda..

illinka
1. mar 2016

@oslo1 kedysi sa az tak neskoro operovalo ale teraz ze mensim detom.. nam to tak bolo povedane

kubik12
1. mar 2016

@oslo1 na tvorbu a obnovu spermii?

kubik12
1. mar 2016

@illinka 😀 PCO? mozes mi napisat co to znamena?ja mam vysoky prolaktin 😔

charity
1. mar 2016

@kubik12 Co takto zalozit vlastnu diskusiu?

illinka
1. mar 2016

polycysticke vajecniky - vraj neprebieha u mna ovulacia, podľa vysledkov v krvy ale ked som chodila na monitoring ku mojmu doktorovi tak prebiehala kazdy mesiac..
NO prolaktin som si aj ja myslela lebo mi ide z bradaviek biele, ale ked mi robili krvne testy nikdy som ho nemala zvyseny..
Ja uz mam prve IVF za sebou.. ale bohuzial neuspesne

kubik12
1. mar 2016

@illinka to mi je luto 😖
@charity co tak sa starat o seba 😝 😠 o mna sa stara muz 😝 a nepotrebujem teba 😀 cusky busky 😝

kubik12
1. mar 2016

@illinka dakujem moja 😉

charity
Odpoveď bola odstránená