Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?
Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@natalym Tak som sa ja nad tým veru inak nikdy nezamýšľala, ale znie to celkom logicky. 🙂 V podstate mi to aj celkom vyhovuje, alebo už som si zvykla, ani neviem. 😀
@janickacrazy Mne sa dosť starali o deti, keď boli malé, takže už ani nechcem zaťažovať. Skôr by tam veru mohli chodiť pomáhať, no mala by som sa zamyslieť nad svojou výchovou.
a moja svokra je od nás 200km, deti ju vidia 4x do roka, na sviatky a prázdniny, čiže nie sú navyknutí byť s nimi, so svokrom sú schopní postrážiť len jedného aj to menšieho, lebo je menej živý a menej konfliktný, čiže aj keď som potrebovala počas pobytu u nich čosi vybaviť, buď som si brala oboch, alebo ako vravím strážili len jedného a druhého sme vláčili celý deň... moja mamka, tak tá mi pomohla najviac, najmä keď sa narodil druhý, chlap celý týždeň preč, bez jej pomoci by som to nedala, tiež chodila k nám, napr keď deti ochoreli, aby som ja mohla trebárs kľudne do obchodu, alebo keď trebalo k lekárke a s dvoma malými aby som nehysterčila, aj to s nimi oboma vie, však je s nimi od narodenia a pravidelne... ale aj ked trebárs chceme na hodku dve s chlapom po obchodoch pobehať, tak aj tak mám nervy a volám, ako čo a ponáhľam sa, nech ju tým nezaťažujem... navyše, je onko pacient, našťastie momentálne všetko ok, ale mám v živej pamäti, ako som sa triasla strachom čo všetko sa môže stať a že by moje deti nemusela vidieť rásť... ešte aspoň 10 rokov, aj 20, najlepšie 30 - nemusí mi ani deti prihliadať, stačí že bude
@janickacrazy a spol. ... zvlaštne :D Ja som vzdy brala svokrovcov a rodicov ako tiez rodinu mojej dcery, maju terminy kedy k nim ide a ide tam a postaraju sa. Pracuju vsetci, zdraotne problemy tiez maju vsetci.. male deti omladzuju starych rodicov ;) Si neviem predstavit detstvo bez babky/dedka a stale s rodicmi... Je zvlastne ako nietko moze povedat ze babka ma/mala pracu a ma ine zaujmy :D Alebo nevie co robit s vnucatami... moje nervy. Jasne babatko si neodvazi len tak niekto strazit, ja som malu zo strachu ani nikam nedala (opravnene, svokor by mi 6mesacne dieta kludne klobasou napchal) ale skolkarka uz chodi bezne.
@janickacrazy presne tak som to myslela ako ti napisala natalym... ze keby sa inak nedalo tak sa postaraju, ale ty to vyuzijes len keby sa inak nedalo....
@natalym Mne sa nestaral nikto a ja mám aj jedno veľké (skoro 17) aj 2 menšie (6 a 1rok). Najstarší syn je mi veľkou oporou, lebo manžel stále v práci, potom ešte robota okolo domu a tak. Najstarší vie všetko okolo malého urobiť, prebalí, nakrmi, postráži, kam sa hrabú naše babky. Malý ho zbožnuje a ja som nanho hrdá, že všetko zvládne.
@simca06022011 No ja budem tiež raz babka a ocením ak budú rešpektovať môj čas a moje záujmy. Samozrejme rada pomôžem, ale otál potál..........Som zlá?
@janickacrazy Moja 18 tka, je síce vetroplach, ale je to môj najväčší pomocník. 🙂
@simca06022011 Tak spomínala som, že mama je ochotná postrážiť tak 4-5ročné dieťa, ale to už veľmi ani nepotrebujem, lebo to mi postráži kludne aj najstarší syn. Moja mama razí proste teoriu, že o deti sa majú starať v prvom rade rodičia. Samozrejme chodíme k nim na návštevu pravidelne, takže deti nevyrastajú bez starých rodičov. Svokra dlhé roky pracovala v Čechách a chodili domov len na leto a na Vianoce na 2 týždne, takže vtedy sa fakt nedalo vobec. Teraz je už na dochodku, ale netrúfa si na stráženie nášho malého, takže zase nič.
@simca06022011 tak ja kazdopadne tvrdim, ze dedko a babka su v zivote vnucat velmi doleziti.... ano aj ja spominam ze sme travievali prazdniny u babky na dedine... nasi rodicia ziju uz v panelakoch, tak je to zas trochu ine, ale dedko si napr. mojho syna brava ked ide robit nieco do zahrady, najnovsie uz s nimi chodi aj dcera 🙂
Je to len o tom co a ako si dohodne ta konkretne rodina. Mam znamych, ktori bezne deti od narodenia nechaju svojej mame a idu na tyzden na dovolenku. Na toto ja napr. nie som nastavena. Deti davam na strazenie len ked naozaj ja nemozem s nimi byt. Ale zatial som doma na materskej, takze je to ine ako potom ked uz budem robit... a to je zas otazka ako budu so silami. Lebo oni sa s vnucatkami potesia radi, ale zas nemoze ich to uplne vycicat... je ine strazit skolakov a ine mat na starosti dvojrocaka v obdobi vzdoru 🙂
@libawet same vyhovorky na system...kde vo svete funguje system ukazkovo? Faktom je, ze nasa generacia je az na par vynimiek egoisticka, "nepricmuhnuti" radsej volia svoje pozitky pred rodinou. A ze mladez sa nechce venovat remeslam, kto za to moze? Stat? Figu, rodicia. Btw., kolko deti si porodila?
@libawet suhasim s tebou ze čo bolo dobré to sa porušilo....dnes sa to volá ,,duálne,, vzdelavanie a za komačov to boli Baťove školy...potom sa to porušilo a dneska ,,soudruzi,, objavili Ameriku...ale suhlasim aj s niečím čo pišu kočky, ze naša generacia je egoisticka a voli pozitky pred rodinou ako ja mam po 30tke...a čo máme známych to je tak, ze aj zalozia rodiny a potom klasika...chlapi ziju ako ,,zenaty slobodny,. Cest vynimkám...
@natalym ja nehovorim o opatrovani dennom
@janickacrazy ved ano starat, ale hadam postrazi raz za cas...
Ja zdielam ten nazor ze je to LENIVOST najvacsia aka moze byt, hlavne ked generacie pred nami mali babky doma dobreze nie od 50tky a teda s detmi generacie pomahali... a trufali si vsetci.... pohodlnost to je a nie neschopnost... chapem ked moja babka nepostarazi dieta nakolko je chora (ani by sme jej ho nedali ved vieme...) ale ak moja zdrava mma, alebo svokra, co dokaze mesiace behat po welnesoch si nenajde 3x do roka cas na vikend s vnuckou tak zbohom... a povie ze nie je ochotna a o dieta sa ma starat rodic :D
@gretocka by si sa divila ze dvojrocaka v obdobi vzdoru rozumny stary rodic s praxou vychovavania da do poriadku rychlejsie ako jeho "objektivna" mamina ;) Ale je to pravda, ze niektori to fyzicky nezvladnu, zalezi aj od veku. Ja rodicov mam v panelaku, a ti maju dceru najcastejsie, prave z toho dovodu, ze snou chodia kade tade na vylety, kone, bicykel atd ;) hraju hry a pod ak musia byt doma
Nastastie u nas si dcerku pytaju sami 🙂 Vsetci... skor odmietame ponuky :D zase aby som nevyzrala ze si dieta odkladam k babkam to nie.. u nas v lete je u kazdej mala tyzden cez prazdniny, a teraz napr. ide k jednej na 4 noci lebo si to tak dohodla, maju tam oslavu ;) vikendy na jednu noc raz za par mesiacov ide... 🙂) Ale do 2,5-3 rokov bezo mna asi ani nikde nebola... Proste mne to pride divne, ked starka vyhlasi ze nevezme vnuca k sebe napr. na vikend (nejaky, nie na konkretny, ak naozaj je tam nejaka paráda dohodnutá), lebo ona ma ine programy... no co to uz len moze byt za program.
@stardust fúú, " husákove deti" sú ročníky okolo roku 1970+ -.....takže byt sme s mužom nedostali.....ak je zle nastavený systém, tak ťažko tomu ujdeš a môžeš sa snažiť ako vieš. Po revolúcii sa pomaly začali vytrácať učňovky, ktoré pripravovali decká na remeslo, lebo štát ich nepodporoval, pretože zrazu všetky deti " zostali múdre " a šli na gymple a vysoké školy, lebo sa zrazu začalo tradovať, že iba s titulom človek niečo dosiahne, čo myslím, je doteraz. Remeslo už zrazu nemalo zlaté dno a dnes nevieme zohnať kvalitného murára, elektrikára, podlahára, kominára atď.,... čo s tým má Tvoja otázka, koľko detí som porodila?
@stanulienkat a co sa mu ma priznat, ze ho podrazila?
kazda rodina ma ine zvyky, my mame jeddneho rocneho vnuka, mladym sme nechali dvojizbovy byt...byvaju kusok od nas, maleho berieme cca raz za tyzden a viac, keby bolo treba, postrazime aj dlhsie, sme pracujuci stari rodicia a mna osobne tesi pomahat mladym...a vzdy sa tesime, ked sme s nimi
@simca06022011 No len ty máš asi len jedno dieťa a sama priznávaš, že do 3 rokov bez teba nikde nebola. Moja mama má 7 vnúčat a je ochotná strážiť tak 4-5 a viacročné deti, malé nie.
@miiimiiinko123 so všetkou úctou, prídeš mi ako malé 5 ročné decko, ktoré si za každú cenu vydupe, čo chce. Navyše to obalme klamstvom, neschopnosťou čeliť kritike a nulovou dávkou pokory. Robím personalistiku 8 rokov a ak si myslíš, že keď máš VŠ, že si vyhrala, neviem či sa skôr smiať alebo ťa ľutovať. Bez praxe ti na pohodlnú prácu v kancelárií dá šancu málokto, jedine po známosti. Ale vyzeráš byť dosť "šikovná ", tak to možno aj uhras alebo niekoho opat oklames. Nechcem súdiť, ale keby som mohla, asi by som ti dala jednu výchovnu. Za manžela, ktorý je zodpovedný a rozmýšľa aj za teba, a ešte aj za svokrovcov, ktorým platí tvoj muž nájomné. Pretože z rodičovskej to asi ty neplatís.
A dobre sa ti prasi u svokrovcov, len za energie? Ty su myslis ze muz to utiahne? Milujem taketo zenske nazory, ze tuzba po dietati a este ho aj klamat. Byt na mieste muza tak zenu pozenem na potrat alebo rozvod. Hmm, jedno lepsie ako druhe. A kedy prosim ta budes mat tuzbu po robote aby si aj ty prispela do rozpoctu, nechaj deti babke a chod robit a nenechavaj sa nalievat. Pfuj.
Huste. Pri prvom, druhom dietati sa to este da pochopit ale toto? A ked budes chciet stvrte dieta, tak to urobis znova? Moc by som sa pred muzom tymto "ofajom" nechvalil, aby ste pre nedostatok "dovery" neprestali so sexom. A kde nie je sex, tam skonci casom aj vztah.
Pre takuto logiku. Ja teraz proste chcem, ten druhy si uz casom zvykne, ked sa s niekym zoznamim a pocujem, ze ma baba okolo 35 a je bez deti, tak sa podakujem a ani ma nenapadne nieco riesit dalej, uz toboz nie skoncit v posteli. Aby niekto nepomohol tete nahode ...
ach moja.. po rodičovskej po druhom dieťati šup do práce.. uvažovať o dalšom dieťati, takýmto štýlom, podrazom .. a ešte nemať vyriešené vlastné bývanie.. nie ... dakujem, neprosím..
@mm2008 ona už je tehotná 😉
@janickacrazy aha to som nečítala, kde to spomínate alebo ona spomína?
@mm2008 Tuším niekde na 3.strane.

@janickacrazy Myslím, že to tak myslela............. Takže keď im nedávaš svoje deti na krk, máš k nim hlbokú úctu.........
No vidíš, ale som prišla na to, že aká som aj ja úctivá k mojej svokre. Nedávam, nechodia lebo nezvláda.