icon

Manžel váha nad tretím dieťaťom. Čo mám urobiť?

miiimiiinko123
26. okt 2016

Ahojte kočky....v prvom rade by som Vás chcela požiadať aby sa to tejto mojej diskusie zapájali predovšetkým žienky ktoré už tento problém s mužom niekedy riešili ....a zažili na vlastnej koži ...prípadne kočky ktoré podobne ako ja zmýšľajú alebo sa riešili podobnú dilemu... 😒 😒 😒 😒
Mam 25 rokov a dve detičky (synčka a dcérku)..mm má 34 rokov.........momentálne bývame u svokrovcov nakoľko sa momentálne samostatné bývanie riešiť nedá.......ešte som nepracovala a po vysokej škole som ostala doma s dvoma deťmi............momentálne by som chcela tretie dieťa....ale manžel trošku dosť váha a povedal že ved nech to nesílim že až nabudúci rok a tak...ale ja mam tak silnú túžbu že by som najradšej chcela hned...co sa týka môjho muža je velmi dobrý a starostlivý deti ma rád pomáha mi..zatial máme dobré manželostvo..........sucasne mame spolu sex tak ze urcuje si neplodné dni a vtedy ideme naplno..kedze využívame tuto prirodzenu metodu planovania rodičovstva.......bez akejkoľvek inej antikoncepcie.......môj muž by prijal 3. dieťqa aj ho chce....ale akosi sa boji ak muž ze peniaze roobota a tak ale ja si myslím že by sme to zvládli ked aj svokrovci pomaju a davame im len za energie.........uz som z jeho strachu taká zufala ze by som ho najradsej oklamala a trošku ho podstrčila...viete myslim to tak ze keby som mu povedala ze mam neplodné dni...a v skutočnost by to bola ovulacia a kedze manzel vsetko necháva vzdy vo mne..tak by sa mi podarilo to trochu urýchliť.....preto sa pýtam riesili ste niekedy nieco takeho ze ste tak trosku oklamali mmho????? a bolo babatko???? hoci ste vedeli ze ste klamali.....nemali ste vyčitky??? manžel chce 3. dieta takze nehrozi nieco take ze by sa nahneval alebo co ....alebo ma opustil alebo ze by sa to nejako odrazila na nasom vztahu..ale ide o to ze on kym sa rozhybe bohvie dokedy budem cakat..myslite ze jeto z mojej strany dost velky podraz??????? ja nevem :( myslim ze to neni az tak zle nakolko on to babatko chce lne ako chlap sa este nechce hned do toho pustit ako ja .......dufam ze ma niekto pochopí.......:(((((( ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

marfikchov
26. okt 2016

@kuriatko84 možno to nemyslela ako dehonestáciu, ale mnoho ľudí ide študovať sociálnu prácu, len aby malo titul pred menom a že toto štúdium patrí k jedným zjednoduchších, no po tejto práci nebaží každý absolvent... a potom sa mnohí oháňajú, tým, že majú titul, používajú to ako vec nadradenosti... al kto tú prácu vykonáva, tak klobúk dolu... tu nešlo o prácu sociálneho pracovníka, ale o štúdium

libawet
26. okt 2016

@gretocka som ateistka " díky Bohu ", takže ďalej túto debatu nebudem rozširovať, nech sa Ti naďalej darí a hlavne s tou Božou pomocou a rozumom.

wheelsonthebus
26. okt 2016

@jamika27 zase je dost rozdiel "nahanat sa za karierou" a pomaly v 30tich si nemat co napisat do zivotopisu. Aj ten pristup, ze odrodis a mas pokoj? Deti su na cely zivot nie? Z mojho pohladu boli tie porody to najmenej, potom zacal zahul😂.

lilitela
26. okt 2016

@miiimiiinko123 ak vam vyhovuje u svokrovcov - vasa vec. ak ti vyhovuje ze si este nerobila - vasa vec. kedze pochybujes nad vycitkami svedomia - zrejme budu. urobila by som to tak, ze by som muzovi oznamila, kedy mam 1. den menzes s tym, ze od dnes nech pocita plodne, neplodne on, lebo ty by si babo privitala, a uvidis, s akou zodpovednostou sa k tomu postavi.

lubkavargova1
26. okt 2016

Ja som soc.pracovnicka. U nas polovka v rocniku boli ludia z uradov, dalsi co chceli len titul a mizive percento co to aj chcemerobit. Potom do toho prisla Alzbeta a ta vyrabala soc.pracovnikov ako na pase...no comment...
Tuto, len jednoducho chce dalsi klud na dalsie 3 roky...to nepojde do roboty.

stanulienkat
26. okt 2016

Vy nemate svoje byvanie a riesite tretie dieta????????????? Odvaha. Kedy sa chcete postavit na vlastne nohy??

siska53
26. okt 2016

@miiimiiinko123 Dolezite,ze chce. Ono ti chlapi sa naozaj boja tej financnej stranky. Kedze chce,skus sa s nim porozpravat dat mu argumenty,preco je lepsie teraz a nie az o rok,dva atd.

Ja som sice tretie dieta neriesila,lebo moj drahy je rozhodne proti,takze aj ked tuzim,tretie nebude (on ma financne dovody na to,ja zas zdravotne a v nasej situacii sucasnej to ani nie je dobre,kebyze otehotniem a o rok-dva uz budem dost stara na splodenie,aj ked vzdy ta moznost tam bude).
Ja som to,ze on chcel druhe dieta (ale neskor) vyuzila,normalne som sa s nim porozpravala,dala argumenty,preco je lepsie sa pokusat o druhe dieta prve teraz a nie o 5rokov. Prijal,dohodli sme sa,kedy zacneme pracovat na babatku. Ved niekedy to trva aj niekolko rokov,nez sa pocne dalsie dieta. Moje kamosky cakali na dalsie dieta 4 roky nez sa im narodilo. My sme mali stastie,ze na 2.pokus.

balazovaj
26. okt 2016

@miiimiiinko123 Myslím, že aspoň niekto sa k tomu stavia zodpovedne... toto je bez komentára. Bývanie u svokrovcov, príspevok len na energie... A svokrovci nemajú nárok aj na svoj život? Prečo by mali znášať Vaše nezodpovedné rozhodnutia? Myslím, že výchova 3 detí je náročná finančne, psychicky a aj fyzicky.

timea7
26. okt 2016

@miiimiiinko123 nečítala som diskusiu, ale absolútne súhlasím s tvojím mužom. Rozmýšlala si and tým, ako by ste existovali, keby ostal bez práce? Na ID? Narodili sa dvojčatá? Dieťatko choré? Že maľujem čerta na stenu a spriadam katastrofické scenáre? Ja nie, život. Tvoje zmýšľanie má od zodpovednosti veľmi ďaleko. Ešte si nepracovala, máš pocit, že keď budeš ďalšie tri roky doma bez akejkoľvek praxe, že sa zamestnávatelia o teba pobijú? Či opäť to bude ťahať manžel? Pýtali ste sa svokrovcov na ich názor? Ja osobne by som teda neskákala od radosti, keby ste mi platili len energie, ty by si sa do práce nehrnula, ale deti rodila jedno za druhým...Koľko máte izieb u svokrovcov? Chcete tam ostať navždy? Myslíš aj o desať rokov dopredu? Že vaše deti budú mať oveľa vyššie finančné nároky ako dnes? Teraz sa premrvia doma aj v teplákoch, ale keď začnú chodiť do školy, na strednú a o vysokej ani nehovorím. Aký máš problém s tým ísť na pár rokov pracovať, prispieť do rodinného rozpočtu a potom mať tretie, prípadne aj ďalšie dieťa? Prepáč, ale tvoje zmýšľanie mi naozaj pripadá sebecké. Mať dieťa , deti, nie je len kočíkovanie po sídlisku.

petulda333
26. okt 2016

Zena rozmyslaj trochu!este si nerobila,byvanie nemate a ty chces tretie?a z coho ho chces zivit z lasky? Chod pracovat,porieste byvanie a potom!prepac ale toto je pre mna total nezodpovedne,ostat rodicom na krku,bez financi a s kopou deti

magmolatus
26. okt 2016

@lilitela ako by sa mal k tomu postaviť manžel, su na to apky a máš vymalované 😀

miiimiiinko123
autor
26. okt 2016

No nic cakala som ason troska podpori.....lebo ked som si.vcera.robila.tehu gest tak vysiel takto...len som nechcela pisat ze sa to uz stalo.....je totam a ja nevem ako to mam povedat mm

sense
26. okt 2016

@miiimiiinko123 pravdu mu zrejme nepovies ze si ho klamala s plodnymi dnami...tak mu to povedz tak ako si to mala v plane... a uprimne lutujem tvojho muza mat doma taku podrazacku...

maciatkolulu
26. okt 2016

@miiimiiinko123 zeby normalne, som tehotna?

lilitela
26. okt 2016

@nivea777 aj ja taky poznam, evidentne to nie az taka rarita. z vypocitavosti.

maciatkolulu
26. okt 2016

@miiimiiinko123 a ja lutujem tvojich svokrovcov, pretoze zivit dospelych s tromi detmi je nic moc

marfikchov
26. okt 2016

@miiimiiinko123 gratulujem!!! ste si vymaľovali na dalšie tri roky!!! a ešte si sama pre seba zodpovedz jednu otázku "dokáže sa ten môj postarať o toľko detí, keby sa mne čosi stalo?" tak ale v tom lepšom prípade, bude rád!

mawka
26. okt 2016

kurva charakter totok. ine vhodne slova som nenasla. sorry.

jankalukasova
26. okt 2016

@miiimiiinko123 a v čom si čakala podporu? v klamstve, zarytej tvrdohlavosti a nezodpovednosti? Ja len pevne dúfam, že Tvoj muž nemal nejaký naozaj závažný dôvod, prečo to dieťa nechcel hneď... napr., že sa dozvedel, že tá práca, ktorú má už budúci rok nebude aktuálna.. alebo, že svokrovci naznačili, že by ste sa mali konečne postaviť na vlastné nohy... a zabudni, že sa o Teba zamestnávatelia pobijú...

timea7
26. okt 2016

@miiimiiinko123 ako mu to máš povedať? Na rovinu. Že si si to dieťa naplánovala sama, lebo je pre teba pohodlnejšie byť s deťmi doma a nechať ho, nech sám zabezpečuje päťčlennú rodinu, čiastočne sa nechať živiť od svokrovcov, ako zdvihnúť riť a prispieť do rozpočtu. Ale aj on sám je kubo, ak sa riadi plodnými a neplodnými dňami a dieťa neplánuje.

katarinnak
26. okt 2016

@miiimiiinko123 myslim ze o takych veciach ako planovanie rodicovstva by mali rozhodovat obaja. Ako si pisala na zaciatku vyzera to ze si ho oklamala. Ved si mlada, na tretie bolo este casu dost. Tvoj muz triezvejsie rozmysla. Pre mna to je ciste vyuzivanie jeho dobrity a laskavosti jeho rodicov.

zlotazla
26. okt 2016

@marfikchov skor by som polozila otazku ci sa ona dokaze postarat o tri deti keby sa nieco stalo...

nivea777
26. okt 2016

@miiimiiinko123 ano povedz mu to priamo,chcela som s tebou tretie dieta,oklamala som ta lebo som ho chcela silou mocou.. nuz a teraz sa budes musiet znovu o mna starat a nikdy sa neodstahujeme..

mawka
26. okt 2016

@marfikchov dokaze sa ona postarat o tri deti, ked svokrovcov uz nebude a jej muzovi sa nedajboze nieco stane? hm..co uz. aj take medzi nami existuju. bohuzial

timea7
26. okt 2016

@jankalukasova poznám podobnú mamičku, ktorá radšej porodí piate, aj keď jej tehotenstvá sú sprevádzané veľkými problémami a dve museli byť predčasne ukončené, akoby išla pracovať. Tiež sa spoliehala na svokrovcov, tí pomáhali ako sa dalo, ale teraz si povedali stop.

maciatkolulu
26. okt 2016

@miiimiiinko123 inak ak som spravne pochopila, si u svokrovcov, nikdy si nepracovala a cakas tretie dieta....Takze v pripade rozvodu, lebo treba vzdy mysliet aj na takuto verziu, by si ostala sama s tromi detmi na ulici a bez prijmu, kokos, odvazna zena. Vies, kebyze byvate vo svojom, tak ok, ale toto...a k tomu manzel ani nechcel teraz a sup, zadarilo sa

lilitela
26. okt 2016

@magmolatus vsak ano, ked sa postavi zodpovedne, dieta nebude. a ked sa mu to nebude chciet riesit, tak s dietatom vlastne suhlasi.
ale vidim, ze situacia - tato konkretna - sa uz vyriesila 🙂
@miiimiiinko123 povedz mu, ze si mala asi ovu skor neskor, zle si pocitala, a podobne. ako neschvalujem tvoj pristup, ale asi by som celu pravdu nepovedala za tychto okolnosti...

sweetlife001
26. okt 2016

Ty si dobra psychopatka 😀

marfikchov
26. okt 2016

@zlotazla
@mawka áno, tá otázka sa dá položiť aj opačne... joooj, bože, ženy, keby som potom nevidela v škole takéto deti, ktoré boli bez rozmyslu urobené, hej, raz sa nehoda stane (som živý príklad) ale tlačiť na pílu a vydupať si dieťa?!!?!? a chlapi sú rôzni, z milujúceho, pracujúceho sa môže rokmi vykľuť kadečo... ja by som za žiadneho ruku do ohňa nedala, ani za môjho, aj keď ho milujem...tak ale možno to nebude tak zlé, ako sme to my vykreslili... sme sa na to kukali zo zlej strany, treba na to kukať jej očami, ona dieťa chce a teší sa 😀

timea7
26. okt 2016

@dominika6 prečo majú prispievať iba tie, ktoré to riešili? Aby sme jej tu nepísali to, čo nechce počuť a to, čo jej píšeme. Skrátka, že je taký luníkovský typ. Nejako bolo, nejako bude, veď sa o mňa iní postarajú. A keď bude najhoršie, napíšem Vilovi Rozborilovi a budem slzami útočiť na city dôchodkýň pri telke...