icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

kukadielko
3. dec 2020

Prosim vas mozem tento vzostup teploty brat ze uz prebehla ovulacia? Preco mi to appka neoznačí?

lela123
3. dec 2020

@klip0 ano 14dc pozitivny😉

blabla22
Autor odpoveď zmazal
kukadielko
3. dec 2020

@blabla22 16 DPO som mala pozitívny test. 17 DPO bol uz o kusok bledší

denidi
3. dec 2020

@kukadielko tie prázdne trojuholníky znamenajú,že si merala v iný čas teplotu,možno aj preto to graf ťažšie vyhodnocuje.

kukadielko
3. dec 2020

@denidi mam teda zmenit cas tak, aby bol vsade rovnaky?

blabla22
3. dec 2020

@kukadielko no inak ja som mala tento tyzden pozitivny test az dva dni a z toho ten druhy mi oznacilo ako ovulaciu..aj ked si pozries galeriu grafov na FF tak sa to stava pomerne casto ze vyznaci den kedy je test pozit..plus dalsia vec su tvoje priznaky, u mna napr uz den po tom druhom pozit.teste bolo urcite po..ale neviem, tiez sa v tom zatial len ucim nejak chodit..u teba bol ale vyraznejsi narast az 17dc tak to by sedelo aj s testom

denidi
3. dec 2020

@kukadielko a merala si v iný čas,či nie?
Možno ti zajtra vyznačí ovulku,ak ešte stupnes,lebo však pozitívny ovu test máš vyznačený,ak by nie,skús ten čas prisposobit

kukadielko
3. dec 2020

@denidi Ano, cez vikend sa chcem vyspať. 😀 Uvidim co zajtra, keby nevyznacilo, zmením tie časy.

denidi
3. dec 2020

@kukadielko no tak,e by bola vlastne ešte nižšia,keby si merala v obvyklom čase a tým pádom by aj ten skok zo 17 teho bol výraznejší

kukadielko
3. dec 2020

@denidi aha, ja som myslela, ze treba dodržať iba to, ze sa nesmiem postaviť z postele. Zasa som múdrejšia...

kukadielko
4. dec 2020

Kocky mali ste pravdu, dnes mi appka ovulaciu vyznacila.

milka1988
4. dec 2020

@kukadielko mne tiez ukazuje az po 3 dnoch vyssich teplot dovtedy nie 🙂 preto som zacala robit aj ovu testy ako mi radili. Lebo takto to viem istejsie a teplota mi to len potvrdi potom 🙂

kukadielko
4. dec 2020

@milka1988 ja robim ovu testy uz 4 roky! Teraz prvy mesiac aj meriam, lebo som chcela vediet, ze dokedy sa treba snazit a tiez ci u mna vsetko prebieha ako ma...

aknamorka22
7. dec 2020

Ahojte. Prosím vás o radu. Robím si ovulacne testy prvý krát tento cyklus od 16dc a na testoch je stále druhá čiarka rovnakej intenzity (slabšia ako kontrolná). Test si robím každý deň v rovnaký čas, nepijem a nejem predtým. Tú druhú čiarku pekne vidno, objaví sa v limite len ma metie to, že už týždeň je stále rovnaká. Ani slabšia ani silnejšia. Nemá to byť tak, že má postupne tmavnut a potom slabnúť? Ďakujem 🙂

kukadielko
7. dec 2020

@aknamorka22 aky dlhy mas cyklus? Podla vsetkeho ovulacia uz prebehla, treba zacat testovať skor.

aknamorka22
7. dec 2020

@kukadielko tak 30-33, skáče mi to kadejako. Myslela som si, že ovulaciu mávam neskôr. Meriam si aj BT a tú mám stále nízku. Je teoreticky možné, že nebudem mať tento cyklus ovulaciu? Nevieš či sa ukáže druhá čiarka na ovulacnom teste aj keď nemá byť ovulácia? :D ja som zatiaľ z toho jeleň :D

kukadielko
7. dec 2020

@aknamorka22 druha čiarka sa ti ukáže na ovulacnom teste vzdy. Pozitivny je az vtedy, ked je rovnaká, prip silnejšia ako kontrolná. Teraz si kolky DC? Skus buduci cyklus testovať od cca 12 DC.

aknamorka22
7. dec 2020

@kukadielko teraz som už 22dc, asi to tak urobím, že začnem testovať skôr 🙂 to som nevedela, či je tam tá čiarka vždy alebo sa objaví a postupne silnie do ovulácie a potom zase slabne do menštruácie 🙂

lauritkatesty
7. dec 2020

@aknamorka22 nemusi postupne silniet,to lwn pre info. Niekedy moze aj zo dna na den vyskocit. LH hormon sa vylucuje vo vlnach

kukadielko
9. dec 2020

@lauritkatesty Lauri prosim implantacny pokles teploty musi ist pod tu vyznačenú cervenu čiaru?

monika_akinom
9. dec 2020

Ahojte, dnes je den predpokladanej ms, mne sa na oboch testoch zda, ze je tam naznak druhej ciarky, no neviem, ci si to len vsugerujem, alebo sa tam naozaj nieco crta. Graf nemam, tento cyklus som sa vykaslala na meranie. Samozrejme skusim o 2 dni znova. Vdaka 👋

aknamorka22
9. dec 2020

@monika_akinom ja vidím na oboch mini dúšika ale istejšie to bude keď ešte počkáš. Ja som mala oveľa silnejších a nič z toho nebolo. Tehotná môžeš byť ale môže to skončiť ako biochemické tehu čo sa stalo aj mne. Držím silno palce aby to vyšlo 🙂 nádej je vždy. Ja som pri prvom mala presne takéto dusiky, ze som sama nevedela či vidim dobre :D uvidíš či budú testu silnieť 🙂

lauritkatesty
10. dec 2020

@kukadielko nemusi.. a teoreticky to ani nemusi byt ten "spravny" pokles. Niekedy to trochu klesne v polke LF a zase vystupi.. nemusi to byt nutne len v tehu grafoch.

aknamorka22
11. dec 2020

@monika_akinom ahoj, skúšala si testovať dnes znovu? 🙂

wewe666
11. dec 2020

Ahojte, moj treti ovu test a neviem, ci uz je pozitivny, ci mu este trosku chyba? Precitanych mam XY prispevkov, diskusii, ale s tymto mojim som si neni uplne ista :/

blabla22
Autor odpoveď zmazal
sekerka18
11. dec 2020

@wewe666 no skorooo. Neskusila si teraz ešte okolo desiatej ?

wewe666
Autor odpoveď zmazal
wewe666
12. dec 2020

@sekerka18 skusala som okolo 18:30, ale ten sa mi zdal uz bledsi. Mozno som vrchol nezastihla. Uvidim dnes, ale baz.teplota merana dnes rano sa mi este drzi na nizsich hodnotach.