Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lauritka Ahoj 🙂
chcem sa spýtať asi trošku z iného súdka... po oplodnení LH hormón klesá, alebo ako to je...? totiž, je možné, že sme včera večer s mm "namiešali" druhé bábo...pre mňa neplánovane a rozmýšlam nad užitím tabletky "po". chcem si pred tým spraviť ovu test...len neviem či mi to k niečomu pomôže a nakoľko sa dá nan spolahnúť... ak by mi test ukázal, čiarku, tak by som si tú tabletku kúpila...ak by neukázal čiarku, tak by som dúfala, že tehu nebudem.. som 16DC ale posledné 3 mesiace ho mám rozhádzaný..naposledy som dostala MS až po 45 dňoch..
Poradíš mi, ako sa správa ovu test, resp. LH hormon pár hodín po oplodnení?
dakujem
@kika1111 🙂 to ci doslo k oplodneniu test neukazuje 🙂 on ukaze len vrchol LH cca 48 hodin pred ovulaciou.. potom hormon po ovulacii klesa. ale ci doslo k oplodneniu, to sa z testu vycitat fakt neda . takze ti to nepomoze k nicomu a test ti nic nepovie, pokial uz bola ovulacia bude slabsi. jedine, zeby ti ukazal pozitivitu dnes a to znamena, ze si pred ovu a k oplodneniu moze dojst, ak spermie vydrza v tele.
@lauritka presne to som chcela vediet. ze ak by som mala napr. vcera ovulaciu ci by bola ciarka silna. teraz som si urobila ovu test a je slabunka.. tak neviem aka je sanca ze by prislo k oplodneniu. ak uz k oplodneniu prislo tak by ovu test este zachytil LH. len ci by to zobrazil silnou ciarkou. neviem ako rychlo sa z tela vyplavuje.
@kika1111 ale ciarku na ovu teste mas skoro cely cyklus, slabsiu, potom trosku silnejsiu. ak je slaba ja fakt neviem , ci bola ovulacia. to sa da len zistit, ked si uz najdes pozitivny test , tak vies, ze bude do 48 hodin.
takze to fakt neviem, ci si mala pozitvny teoreticky vcera. to sa takto dozadu zistiti neda.
pzri si priklady testov v mojom albume.
ahojte, ja sa cely mesiac prvy krat testujem ovu testami, ale asi som ani ovu nemala, aj ked raz sa mi ta ciarka zdala trochu tmavsia ako bezne, ale nie tak ako kontrolna, to bolo 27DC potom som uz nemala dalsie testy az o dva dni, a to uz bola zase uplne svetla. tak neviem, bud to bolo akurat vtedy ked som netestovala, alebo to nebolo vobec :( cyklus mam dost nepravidelny, niekedy aj 40 dni a viac. Mate niektora skusenosti, ci to moze byt tak ze je ciarka vidno len par hodin, v ktorej casti dna je to najlepsie testovat, aby tam ten LH bol? lebo vraj aj to pocas dna moze kolisat.?
@olivex ahoj... uff to je vela testikov 🙂 no ale aspon silnyjeis testik by mal byt jeden den. a potom na druhy uz silny.. moze byt sice ked si tie dva dni netestovala, ze rychlo prislo.. tazko povedat.. najlepsie je to kombinovat s merani BT, si potom stupne, co znaci prebehnutu ovulaciu...
pocas dna to je jedno, mozes okolo obeda alebo podvecer, len predtym treba obmedzit tekutiny.
@lauritka inak takto na fotke sa mi ani ten 27 nezda nejak tmavsi :( ale nazivo je trochu, ale nie tak jak by mal byt.
ta teplota to sa mi zda cela veda, musim si to nastudovat, a od dalsieho mesiaca asi zacnem... len ma to dost znechucuje, takto sa vselijako testovat/merat, uz to plodenie dietata nejak straca to caro :(
@selecta22 noo, tak aspon 2-3 cm. ale lepsie by bolo mat klasicky teplomer na meranie BT..
tu sa da objednat a kupit www.lpp.sk v sekcii pomocky..
alebo potom sa skus spytat v zdravotnickyh potrebach.
@olivex no to su cinske testy nie ??, ja som raz maval aj take.. ale zdalo sa mi ze raguje az velmi.. trosku ine, ale tiwz takke uplne tenke.
prosím vás, aký používate test na ovuláciu ... ďakujem
@jans257 ahoj 🙂 Ja som ho používala aby som sa vyhla dieťaťu keď som ho ešte nechcela. A takisto ten istý tester som používala aj aby som zistila svoje plodné dni a teraz mám už krásne dievčatko 🙂))
Tester DONNA http://www.otehotnenie.sk/eshop-otehotnenie-ako...
Ahoj kočky, chcem vás poprosiť o radu. Máte niektorá skúsenosť s takýmto ovu testerom?
http://www.zdravie-sk.eu/ovulacny-tester-lady-q...
Ja len, či sa to oplatí a je aspoň trošku spolahlivý, aleboo sú to vyhodené peniažky 🙂
Ďakujem 😀

@lula1982 no vidis ;) no tazko presne povedat kedy bol vrchol LH.. mozno je aj dnes. pres istotu by som este poistila, hlavne ked sa sa pocas tych troch dni snazili..