Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lauritka takze dnes este stupla zo vcerajsich 36,7 na 36,8. Teda ovu prebehla. Pre mna super sprava uz len verit ze sa zadarilo.
@isabelle82 jj takze ako sme predpokladali 😉
@lauritka tesim sa lebo doteraz som od septembra neovulovala asi len teda raz ked som otehotnela v aprili. Bala som sa aj ako mi nabehne cyklus po MA ale vyzera ze vsetko je ok. Uz len aby sa zadarilo.
@isabelle82 jj. drzim palce. 😵
@majka2 ja by som este aspon tyzdnen pockala, pokial nespinis, alebo nemas nejake extra bolesti.. aby ti uz mohol urobit aj sono a nieco na nom videl. a teda ci je dutinka tam kde ma byt -v maternici.
teraz by ti maximalne zobral len krv, lebo na sone by este nebolo nic vidno. nasad si kyselinu listovu.
tak brucho pobolieva ako kedy ale take kramovske bolesti sem tam kde tu ani nespinim ani nic a stale mam pocit ze spim a toto vsetko sa mi len sniva
@lauritka tak vypada ze ovu prebehla ale nemam este ten hlien po ovu ???? co je dost divne nemyslis???
@lauritka ovu testy su strasne slabo viditelne ked vyschnu ale podla nich vypadda ze ovu prebehla asi 18,19dc??
@majuska7979ovu prebehne do 48 hodin po pozitivnom, cize ak ten na 19 dc bol najviacc silny, tak ovu mohla byt 20-21 dc.. ovulacny hlien po ovulke nebyva, ani ho nemusis mat skoro vobec , len na krcku a pripadne je len husty a kremovy
@lauritka ale ak bola bolest laveho vajecnika 17dc? proste snazim sa vysomarit zo svojho tela 😉 😉 😉 😉 😉 diky moc ce aspon odpisujes a davas vediet ze co a ako..takze ak by sme dnes snazilkovali to by mohlo vyjst...no to uz asi nestihneme
@majuska7979
@majuska7979 no to mohlo byt pred ovulkou, aj ja mavam take bolesti pred.no tak ale aj predtym ste snazilkovali nie ? 😉 spermie si dokazu pockat aj 2-3 dni na ovulku.
@lauritka no keksik bol od casu do casu...ale pochybujem ze by nase spermijky vydrzali dlhsie nez den 😉 😉 😉 😉 na to sa nespolieham..takze preto chcem pozorovat telo ako reaguje a kedy to prebeha a co ako..co mam na sebe pozorovat..takze tento mesiac bol viac o mne nez o snazilkovani 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
@majuska7979 no nikdy nevies .. 🙂 priroda je nevyspytatelna.. 😝
Ahojte, baby. Viem na akom princípe fungujú ovu testy a aj to, že ovu (ako bolo pár riadkov vyššie zmienené) prebieha 1-2 dni po pozitívnom teste, no nikdy som si ovulku podľa testov nesledovala. Avšak ma tu na to baby nabádajú, lebo sa s drahým snažíme o miminko už rok a stále nič. Mávala som strašne dlhé cykly, no už sa mi (klop, klop na drevo) upravujú samé od seba na normálnu dĺžku, tak ozaj rozmýšľam, že začnem testovať. Svokra si síce asi pomyslí, že mi haraší 😀 (bývame u nich), no ja to nejako prežijem. Začala som si pred pár mesiacmi merávať aj bazálku, no hrozne ma to stresovalo, lebo to bolo ešte v období, keď som mala jednu MS za jeden a pol mesiaca, čiže tak okolo 39-49 dní a to mi liezlo to meranie na city, tak som prestala nejako sa bojím znova začať merať, aby ma to nestresovalo znova. Ako ste na tom so skúsenosťami s testami? Nestresuje to viac ako BT? 😀
@mon777 ahoj ako si si vsimla vyssie tiez som v merani bazalky a ovu testoch novacik. Tiez mam dlhsie cykly a dost mi testovanie tento mesiac pomohlo. Napriek tomu ze mi aplikacia v mobile ratala plodne dni podla mojho dlheho cyklu, tento mesiac som vdaka testovaniu zistila ze v skutocnosti prebehla ovu este o 2 dni neskor ako kalkulacka predpokladala. Vo vseobecnosti ma dost testovanie upokojilo lebo teraz aj vdaka dievcatam tu a ich pomoci so sledovanim sa som zistila ze naozaj ovulujem. Ovu testy povazujem za super pomocku a bazalkou si to uz len overis. Ja som teda ovela spokojnejsia ked viem ze vsetko bezi ako ma a viem aj kedy to nastane. Dava mi to vacsiu nadej na uspech. Testuj a meraj nic stresujuce to nie je prave naopak.
@isabelle82 Dnes som sa o tom bavila s mm a podporil ma 🙂 tak od najlizsieho cyklu zacneme aj my 🙂
@mon777 no ten moj uz miestami straca vydrz 😁 a mam pocit ze by uz rad vidiet // nech ma pokoj 😀 ale vsetko sa da ak sa chce. Dolezite je ak ty mas prehlad o sebe ako ti to funguje. Nas uz pripravovali na umele oplodnenie. Potom prisla nahla operacia akutnej cysty na vajecniku a po nej som uz len raz dostala mrchu. Tesili sme sa vsak len do 8tt. Teraz uz som si povedala ze to nenecham len na nahodu tak testikujem a meriam.
@isabelle82 ja som sa rozhodla od najblizsieho cyklu 🙂 drahy povedal, ze pojde dokonca ochotne na spg, tak sa tesim z toho, akeho mam uzasneho muzika 😵
@mon777 toto uz mame za sebou. Ale nic to nie je. 10 rokov dozadu sme boli na tom rovnako ako teraz len vtedy neviem ci vobec boli ovu testy a dnes mame doma 9-rocneho pubina. Tak najvyssi cas nech uz to je.
@isabelle82 jak, že nič to nie je? Nechápem 😅
@mon777 ten spermiogram som myslela
@isabelle82 tak hej, ale ak ja u gynekológa zistím, ako na tom som, môže aj on 🙂

@majuska7979 no uz to slabne, tak dufam, ze prebehla 😉