Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lauritka ahoj. Záhada vyriešená. Na mňa tie testy nereagujú. Aj keď len tak. Nikdy pozitívne.. Kúpila som si z dm testy s citlivosťou 40 tvoje majú len 20. Žiaľ mne nikdy neukázali čoho by som sa chytila. Takže tak. Tie z dm mi pekne minulé ukázali vzostup aj po ovu keď bolo. Dúfam že to neni chyba že mám toho hormónu menej. Sme baby v súkromke a tri z piatich mali takéto testy. Nechápala som to. Až som prišla na toto. Tak je to jasné. Mám ich ešte dosť. Niekomu darujem. Tehotenske mám ešte tri. Tak pohoda. Ale keby si mala citlivejšie rada kúpim. Zatiaľ ahoj. Dúfam že si na pamätáš. Kontaktoval som ťa minulé že tie testy sú také nijaké . Teraz viem prečo.
@sono2 konecne lebo o mne si uz mysleli ze som cudna tak som sa nehadala,ani na mna ovulacne nefungovali.podla nich ovu nebola a som tehu,zahada a urcite som dobre testovala.....takze ja radím vsetkym aby kaslali na testy co ked ovu aj tak minú,tu im radia este nie este nie a co ked ovu alebo vajko je uz davno prec....moj nazor
a este nerozumiem aky vzostup po ovu ukazalo ??
ved po ovu LH klesa. spravne by mal byt pozitivny testik silny-pozitivny cca 2 dni pred ovulaciou.. potom uz slabne.. ta druha ciarka moze byt cely cyklus ale v mensej intenzite ako pred ovulaciou
velmi citlive testy, ktore tu maju niektore baby zase u drvivej vacsiny nie su velmi dobre, lebo stale vychadzaju silne, tie dve ciasky su viac dni skoro rovnake, cize je strasne tazko urcit vrchol, kedy je vlastne fakt pozitivny... mne sa tieto 20-ka citlivost za tych cca 5 rokov co sa tu pouzivaju osvedcili najviac.. 30-ky uz su menej citlive. takze prave tie nemusia ten vrchol zachytit.
@lubka1983 nemusela si vystihnut vrchol, aj to sa stava ... nie kazdemu to ukazkovo stupne a mozno tvojmu folikulu stacila aj nizsia hladina LH: takze vobec nie si cudna 🙂.. uz to boli take pripady. nemali uplne pozitivny test uplne obidve rovnake. a predsa potom ovu prebehla. / este si to potvrdili aj BT /
@lauritka pozri. Od začiatku som mala žiadnu čiarku. Duchov. Aj napriek potvrdeným ovu od doktora. Už ma to minulé dožralo lebo pro pregnyle prvý mesiac meriam teplotu a testovať som chcela k tomu tak mi pekne ukazovala čiarka s tymi tie sú z dm. Majú citlivosť 40!!! Tvoje 20!! Takže nemyslím, že to je ako u tehotenskýcgg. V nedeľu som mala od piatka čo som testovala už silnejšiu ako kontrolnú. Tak som dala aj tvoj test. Ten bol slabý. Ale najsilnejší z najslabších ale stale nie pozitívny. Pondelok na to bol už pásik na tých z dm už slabý. Aj teplota vyššie. Takže len aby si vedela možný problém poradiť ak sa niekto taký ako ja bude pýtať. Že prečo nemá žiadne čiarky len duchov...
Tak ja ti opäť opakujem že tie testy boli 40tky. Môžem dať aj foto. Len ich už nemám. Tak niekde v obchode cvaknem. Žiaľ tie som už dala tiež do koša. V štvrtok. Samozrejme nie tento. Mi bol siahnuty pregnyl. Tak som kúpila testy že nech aj testami otestujem. Lebo doktorka povedala kedy sa máme snažiť. No od piatka som testovala do pondelka. Môžem ťa ubezpečiť že čiarka silnela od piatka v porovnaní k kontrolnej. V nedeľu bola silnejšia aj teplota klesla. V pondelok ráno bol už vzostup teploty a večer meriad okolo šiestej bola čiarka už v porovnaní s nedeľnou pozitívnou evidentne slabšia. To znamenalo po že už je teda po ovu. Ešte to ráno sme dali sex. Snažili sme sa od večera piatku ako doktorka povedala až do pondelka rána. Takže pevne dúfam že konečne. Hovorím z piatich žien čo máme sukromku mali tri takéto testy . Sme nechápali prečo. Až tento mesiac som pochopila. Keď som v čase pozitívneho dm testu použila tvoj ktorý bol stale len negatívny
@sono2 kuk este som pozerala u vyrobcu tie one step. 20 je vysoka citlivost. jak som hovorila.
😕
Our Ovulation Tests (3 sensitivities)
20 mIU – High sensitivity
30 mIU – Normal sensitivity
40 mIU – Low Sensitivity
If you have regular cycles and no known problems then, the Normal 30 mIU sensitivity are the ones you should have and the ones we recommend. We have given more detailed information further down the page about why you may need different sensitivity ovulation tests and how to discover if you do.
We have a woman approaching menopause who notices the ‘test’ line on our standard 30 mIU tests never seems to get as dark as or darker than the ‘control’ line or doesn’t get any ‘test’ line at all. This means the level of LH never reached the level that is considered ‘normal’ when the surge occurs. In this case this lady should try the higher sensitivity tests (20 mIU) as this will pick up the LH surge at much lower levels. On the other hand we have a lady who is suffering from PCOS and this can sometimes (NOT always) cause the LH level to be consistently at a higher level than ‘normal’. This woman will appear to get a positive result with our 30 mIU tests over many days and she is therefore not certain when she is ovulating. In this case we would recommend she purchase the lower sensitivity (40 mIU) ovulation tests which will better pinpoint the LH surge.
So what do you recommend for a newcomer to all this?
Try the normal 30 mIU sensitivity ovulation tests and if you find any problems in pin-pointing when you are ovulating then try one of the other sensitivity tests and that will solve the problem.
@lauritka určite lebo som hovorila ešte kamarátke že dvakrát tak sú. Sú z rakúskej dm stoja 14 euro 5ks. Také zatváracie. Tak som ich v čase ovu porovnala a tvoje mali len jemný pásik. Pre mňa sú nepoužiteľné. Po anglicky neviem žijem v rakusku. Takže tak. Ja len aby si vedela babe povedať ak bude mať niekto takýto problém. Lebo existuje to ako vidíš.
cize v skratke : zenam, ktore nedosahuju uplne pozitivny test, napriklad zenam bliziacim sa menopauze / to len asi na prirovnanie, ked su tie hladiny ine ako normalne / , odporucaju pouzit testy s vyssou citlivostou, cize 20mlIu., ktore zachytia zvysenu hladinu Lh aj v nizsich leveloch-hladinach.
naopak, zeny trpiace PCO naprikladm moze sposobovat prirodzene zvysenu hladinu LH, ako ônormalne"..
cize im odporucaju testy s mensou citlivostou, v tomto pripade 40-ky, ktore by mohli lepsie vypichnut zvysenie LH.
takze taky stred je 30-ky a 20ky su najcitlivejsie.
je vsak mozne, ze pri tych testoch v DM to plati opacne potom . 🤐 musim sa na to najblizsie kuknut.
@lauritka ja mám hp bez problémov. No je to cena strašná. Tak v podstate tvoje som tiež objednala a nič z nich. Ale to som ti sama na vine. Doktorke som to tiež spomínala o tých testoch. Že sa na to nemám spoliehať. Ale tiež vidíš hore česká kolegyňa. Tehotná a testy negatívne. A pri ovu testoch je tiež písané spätne keď čítam že si má žena otestovať najprv seba na dvoch citlivostiach testov koľko reagujú az potom ísť na plno. Ani o menopauze tam nič nebolo. Skôr si myslím že ty máš zlé informácie. A 40 je najcitlivejšie. Idem si ešte o tom prečítať. Neviem či uk či odkiaľ tie testy sú majú rovnakú stupnicu ako testy kúpené tu alebo v rakusku.
Takže čítala som. Že žena normálne produkuje 5-20 tých jednotiek na ml. Pri ovu 50-200 ďalej je písané že štandardné stačia ženám 30 alebo 40 ky citlivosť. A stupnica je taká ako si písala ty . Lenže pouzitie v čase Ovu. Je 30 alebo 40. Čo na mňa sedí. Takže aspoň viem a môžem ísť na istotu. Tam asi nejde o citlivosť ale koľko telo hormonu produkuje.
@lauritka ja viem ze foto nekvalitné ale myslíš že ovu už bola???

@majka2 musia byt, ved si uz mala ovulku 🙂