icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

lauritka
31. okt 2014

@momamo aho tak vyzera to , ze dnes je vrchol LH.. cize ovulacia nastane do 48 hodin.. ale kludne aj zajtra uz moze byt.. cize treba dodat dnes a zajtra material 🙂

butterfly333
31. okt 2014

@lauritka ahoj mam otazku ak mi vieš poradiť. Robím si ovu testy mám pepino no ako tak pozerám tak na tomto teste je kontrolná čiarka dosť silná no keď pozriem testy napr od jednej baby čo ma testy id teba tak na nich je tá kontrolná čiarka slabšia. Lebo keby mam taky test ja tak už vy som mala ovu pozitívnu. A ešte niečo ako by som napr tento mesiac nemala ovu tak sa mi na ovu teste nespravi pozitívny test? Lebo gyn mi povedal že ženy po 35r majú ovu len 7x do roka. Ďakujem.

butterfly333
31. okt 2014

@lauritka môj test

butterfly333
31. okt 2014

Dajú sa kúpiť v lekárni či v drogérii ovu test one step?

littledesire
31. okt 2014

@lauritka hej hlien uz bol aj taky pocit vlhka dost... moze to byt teda ovulka?

leushkka
31. okt 2014

@butterfly333 nemas to este pozitivne,testuj dalej. U pepina ta testovaciaciarka pri pozitivite, je rovnako vyrazna ako C. Mala som aj ja Pepino,preto viem ako vyzerali testy. Skusaj dalej...

butterfly333
31. okt 2014

@leushkka ja viem no čo tu pozerám tak iné testy majú tu kontrolnú čiarku bledšiu nie ako mám ja. Keby mam iný test tak ta moja je tmavšia.

leushkka
31. okt 2014

@butterfly333 kazda znacka ma svoj muster, t.j. kazda znacka ma rozne silne farebnu C, svoju T teda prirovnas k nej. Co maju vsetky testy rovnake,ze pozitivita sa prejavuje rovnako intenzivnou T,alebo tmavsou. Netrap sa tym a testuj dalej 🙂

littledesire
31. okt 2014

@butterfly333 ja si tiez myslim ze este testuj dalej ... este tomu nieco chyba ... inac tak na okraj.. ja to tiez mam tak ze na zaciatku pisem pekne velkym a s pribudajucim casom a dalsimi riadkami sa mi pismo zmensuje a scvrkava :D

lauritka
31. okt 2014

@littledesire ano.. taky byva pred.. po ovulke sa meni na husty a kremovy

butterfly333
31. okt 2014

@littledesire budem testovať ďalej dúfam že bude ovu tento mesiac no ja som si nevsimla že by som ju nemala každý mesiac veď hlien mávam každý mesiac. No asi nie vždy keď je hlien býva ovu?

lauritka
31. okt 2014

@butterfly333 to je somarina, ja mam po 35 a mam ovulaciu kazdy mesiac. dobry gynekolog 😠 😠

to je jedno aka je kontrolna, ide o intenzitu tej druhe ciarky.. na kazom teste moze byt kontrolna inac napustena,,, zelzi od testovacej, ze musi dosiahnut jej intenzitu...

butterfly333
31. okt 2014

@lauritka ale o tej ovu po 35 som aj čítala na nete že ženy po 30-35. majú ovu 7x do roka a čím je žena staršia tým to klesá .

lauritka
31. okt 2014

@butterfly333 bullshit.. ja mavam ovulacie stale 🙂 ja sie robim testy, meriam Bt, chodim aj na kontroly.. a stale ju mavam... to len pisu, ze klesa rerodukcna schopnost.. ale to s ovulaciou nie je pravda

lauritka
31. okt 2014

@butterfly333 pozri si moje grafy v albume 😉

butterfly333
31. okt 2014

@lauritka tak to si má potešila tiež mi to pripadalo čudné no je možné že vekom to klesá. No dúfam že sa mi tento mesiac zadari. Ďakujem za radu a povzbudenie.

lauritka
31. okt 2014

@butterfly333 otehotnievaju aj 40ky ;.-)

leushkka
31. okt 2014

@butterfly333 @lauritka ..no a v BA kazda druha ide na prve dieta po 30ke,tak to by teda dopadli s ovu 7x z rok 😝 ... to ked poviem svojim kamoskam pri vine,zozeru ma aj s poharom 😲 Inak v Estonsku som v parku videla s kocikom bezne cca 40tnicky, takze s tou ovulkou to fakt take zle nebude. @butterfly333 zacni s meranim ovu teploty,to je super sposob, ako zistit kedy/ci ovulujes. Kukni lauritke do albumu, je to poucne 🙂

butterfly333
31. okt 2014

@leushkka BT si meriam aj keď len tento mesiac som začala. No už od včera som trošku začala cítiť vaječnik aj dnes no hlien zatiaľ nieje len úplne vlhko.

leushkka
31. okt 2014

@butterfly333 po par mesiacoch budes mat viac jasno, navyse ovulka v BT meraniach sa ti vznaci az po. Je to dobra pomocka ako poznat svoje telo, resp. vediet aj kedy nepocat -urcite lepsie ako antk...

butterfly333
31. okt 2014

@leushkka ja antikoncepciu neberiem už 10r vždy len prerušovane no teraz by som chcela ešte jedno dieťa tak dúfam že sa zadari.

momamo
1. nov 2014

Ahojte
@lauritka pridam moj dalsi ,,dokument" 😀
Prosim ta na vrchole ako to tu nazyvate som bola 12DC podla testov, co znamena co ovulacia pravdepodobne od vtedy prebehla do 48hod, co ja si myslim ze aj skor (do vcera), nakolko dnesny test uz vobec nieje taky vyrazny, cize uz je po ovulacii? A je potrebne si nadalej robit ovulacne testy? A posledna otazka ktory den si mam pamätat ako ovulaciu? Aby som si potom vedela pocitat DPO 😉
Dakujem ti 😅

lauritka
1. nov 2014

@momamo no ak je vrchol 12 DC , tak je ovulacia bud 13 alebo 14 dc.. ak by si merala bazalku, tak posledny den nizkej teploty pred zvysenim. stale su tam tie dva dni v hre.. 🙂 ale presne sa to neda urcit nahodinu, dolezite je, aby bol sex v tychto dnoch.

lauritka
1. nov 2014

@momamo pozri si pre prikla dmoje grafy v albume.. zelene plusko znaci pozitivny ovulacny test. zvysla ciara je predpokladany den ovulacie.

momamo
1. nov 2014

@lauritka sex bol predvcerom a vcera necakane 2x 😀 Hadam staci, ale nie ...
A je este teda potrebne nadalej sa testovat? Ked uz mam po?

lauritka
1. nov 2014

@momamo no nie, ak to uz slabne uz nemusis. vrchol byva len raz v cykle, pokial su v poriadku hormony a ovulka prebehne,

boubelka0021
1. nov 2014

Mozem mat pozitivne testy uz 10 dni???

butterfly333
1. nov 2014

@lauritka ahoj pekný dnìk pozrieš mi aj na dnešný ovu test ten spodny 15DC

lauritka
1. nov 2014

@boubelka0021 ale uplne pozitivne ? 😕 😨 teda nie druha nejaka silensjia.. rovnaka intenzita obidvoch ciarok ?

lauritka
1. nov 2014

@butterfly333 no uz je to skoro pozitivny, skus este jeden podvecer pre istotu 🙂