Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lauritka veruže este asi nebola...meriam 11 dni a zacala som merat na 6. den.. a teplota mi kolise okolo 36,6° +- 0,1° 😖
@potrebujemporadit7 tak meraj dalej.. po oulke to musi stupnut minimalne o 0,2 stupna a viac. a drzat sa hore
@potrebujemporadit7 TAK HLIEN MOZES MAT AJ PAR DNI PRED OVULKOU, TO JE DOBRE ZNAMENIE, LEN MERAJ A TESTUJ DALEJ, OVULACNY VOBEC NEMUSI NEJAK KONTINUALNE TMAVNUT. MOZE BY RAZ SLABSI , RAZ SILNEJSI A POTOM ZRAZU POZITIV
Dobre, DAKUJEM VELMI PEKNE ZA RADY...budem informovat ako sme postupili 🙂 @lauritka
Ahojte, este mi zostali zvysne ovu testy ak by ste mala niektora zaujem
@lauritka ahojky 🙂 potrebujem radu..dnes som uz 68 dc, posledna ms bola 10.11.2014. Odvtedy pijem Inofolic. Do 30 dna ovu nebola podla testov. Vcera a dnes som si len tak zo srandy spravila ovu testy. Horny je vcerajsi, dolny dnesny. Podla mna trochu zosilnel. Snazime sa kazdy druhy den, a pred tyzdnom som mala dost bieleho hlienu. Nikdy som predtym hlien nemavala a uz vobec nie biely. Co si o tom myslis? 🙂 k dr som objednana pondelok 🙂
@jaruska18 v tehu je uplne pozitivny, ale to sa nesprava tak ako tehotenske, ze takto nejak efektivne silneju 🙂
dokonc apocas celeho cyklu ho mozes mat raz slabsi raz silnejsi.. proste ta druha ciarka slabsej intentzity nema vypovednu hodnotu, je to negativne.. LH mas v tele stale.
@lauritka ahoj.vidím si v tejto téme doma 😉 aj ja by som ťa rada požiadala o radu..1.krát som začala robiť ovu testy (stále o 17.00 hod) od 9dc ( čo je v mojom prípade 13.01.) výsledok bol stále neg...az včera na 13dc to bolo pozitivne(strašne ma celý deň boleli kríze a ťahalo mi to do nôh )..keďže s manželom veľmi túžime splodiť potomka tak sme to hneď poistili sexikom...a v noci pre istotu ešte raz 😊..dnes doobeda som cítila bolesť v podbrusku ..pred hodinou som si robila ďalší test a ten už vyšiel negatívne..myslíš že je už po ovulácii? Bazalnu teplotu si nemeriam..máme sa ešte snažiť o potomstvo aj zajtra?
@andromeda13 ahoj, nie je este po ovu, to ze je dnes negativne, len znamena, ze si po vrchlo LH, ktory bol vcera.. a ten byva najvacsi cca 48 hodin pred ovulkou. cize kludne aj dnes vecer snazte a zajtra poistit, 🙂
@lauritka tak je to teda 😃 ďakujem za radu..ešte jedna otázka..ak sa nám teraz nepodarí..myslíš že má zmysel si robiť ovu testy 2x denne (napr.o 10.00 a 17.00)? To aby som vedela presnejšie od kedy je LH vrchol a prepočítať tak čas na plodenie..lebo keď si robím test až o 5tej poobede, môže sa stať že namiesto cca 48 hod máme už menej hodin na plodenie ? Či ako to je...???
@andromeda13 2krat denne staci az vtedy, ked uz budu ciarky skoro silne, vtedy aby si nepresvihla vrchol.. teda aby si vedela ci bol.. ked su slabsie, staci kazdy den len raz. menej hodin ani nie.. to je taka cca tolerancia.. udava sa dlhsi cas.. prave kvoli tomu, ze vrchol sa moze pohybovat v roznej hodine dna.. takto presne na hodinu sa to urcit neda, ale to je jedno, hlavne aby boli dodane spermie.. oni si dokazu pockat na vajicko v tele aj dva dni
@lauritka co si o tom myslis? Kedy ovu ??
@lauritka http://www.fertilityfriend.com/home/2ad7e4 toto je tiez moj graf...naznacil ovu 15dc co si asi nemyslim ze bolo lebo ovu testy ukazuju nieco uplne inne.....chcem vediet ze kedy asi ovulujem.....mm uz bol na spermio a nieje to ziadna slava...neviem ci preto ze bral pred tym nez siel lieky naproxen a nejake cipky na bolest chrbta...ale spermio vyslo uplne zle....strasne ...takze necakam ze otehotniem pri morfologii 2% normalnych spermii...a pohyblivost na minimalnej hranici...ale chcem vediet ze kedy asi ovulujem ked sa mm upravy spermio chcem vediet kedy mame snazilkovat ...prosim kukni sa na graf a aj ovu testy co si myslis??diky 🙂
@lauritka majuska7979 caves baby...tak uz vieme preco sa nam nedari otehu s druhym babom po 2 a pol roka snazenia mm urobim spermio a ziadna slava...neviem ci vyslo tak zle tiez ze bral tyzden pred spermio naproxen tabletky na svaly a tiez od casu do casu cipky na bolest chrbta...:( je tiez moznost ze ma problem s prostatou ale to sa dozvieme az koncom mesiaca ide do dr... :( viete ci to su az take zle vysledky?
Ph uroven 8,1 (7,2-14)-- co je celkom ok
objem 4ml (min 1,50) tiez dobre
39milionov/ml (15min mnoz)
pohyblivost 40% min je 40% cize na hranici
pohyblive dopredu 37% min je 32% tiez nieje tak zle
normalne spermie...2% co minimum je 5% :( tak tuto sme na bode mrazu?????
baby co to znamena? ze uz druhe baby nebudeme mat??????????????????? prve sa nam podarilo po 11mesiacoch?????? a to v mesiac co som poslala mm do dr nech ide na spermio a nestihol lebo som si nasla // na teste ??????????? moze sa morfologia upravit na lepsie?
mm som nasadila zinok,selen,kyselinu listovu a vitamin e400
baby a najviac ma asi stve ze mm nesiel na to prve spermio ked som otehu prvy krat?? :( lebo by som vedela ake ich mal a by som mohla porovnat z dnesnymi :(
@majuska7979 moja mas asi velmi citlive ovulacntes,no podla grafu, ovulka 16 dc, potom si uz stupla hore.
spg mnozstvo a pohyblivost mate ako my asi.. co je ok.. ale ta morfologia. ☹ to je nejhorsie.. beh na dlhe trate..
moze to byt aj z oxidacneho stresu, fajcenie, obezita zla zivotosprava.. jednoznacne pripravok neexistuje, len skusat. 😒 ... ale otehotneli aj s takymi.. je to loteria podla mna, bud s apostasti alebo nie.. v tom mnozsvte sa moze jedna zdrava najst
@lauritka no len neviem ako bol na tom mm so spermio ked sme otehu? Viem ze vtedy prestal pit kavu asi
2 mesiace a vitaminky ...ale neviem či sa to nepohorsilo...lebo fakt pochybujem že sme otehu s takýmito vysledkami..nefajči..nepije...iba bral strasne veľa tabletiek na svaly achrbat ;( a by máte akú morfologiu??máš take isté vysledky spermio ako ja ? Polepauje sa to branim vitaminkov? Diky inak sa komentar o o u testoch si z tesca a viac nemam a už ani nebuď robit vypafa že vždy ovulujem 15,16dc...

@potrebujemporadit7 no tak prevdepodobne nebola ovulacia.. a ked mas bazalku dole.. ale neviem tvoje teploty, ako dlho merias ?