icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

hrcavdeske
7. apr 2015

@lauritka ahoj prosim ta.. pridam fotku z marcoveho syklu ovulakov a z tohto.. myslis, ze tento cyklus som uz mala ovulku, mavam asi 30-32 dnovy cyklus . mohla som mal ovulku ten 17 DC ? a teda dnes je este sanca na " plodenie " ? 😅

lauritka
7. apr 2015

@hrcavdeske ano, ten 17 dc je naj 😉

majuskabobi
7. apr 2015

posledný deň špinenia rátate ešte za mrchu? tento mesiac mi to nejako divné. cyklus 24dňový, mrcha 4dňová, nechápem, možno za to môžu femi kvapky od valoviča? nesťažujem sa, len ja som zvyknutá na 28-29 cyklus a 6-7dňovú mrchu 😅

majuskabobi
8. apr 2015

trápi sa niektorá z Vás so skoliózou?mna poslednú dobu hrozne bolí chrbtica 😒

hrcavdeske
8. apr 2015

@lauritka no takze asi nebola 17 DC toto je dnesny ovulak 😀 . myslim, ze jatra mozno bdue este silnejsi.. chlap siel dnes do rakuska pride az v piatok, mozno to akuratne este stihame 😀 inak moj HP je taky, ze okrem prolaktinu mam vsetky hormony zvysene tak si idem po dufík

katka1274
8. apr 2015

@lauritka dnesny testik od teba.mam ho prosimta ratat ako poz? Ako mokry bol uplne rovnake no po uschnuti je trosinku slabsia

lauritka
8. apr 2015

@katka1274 no ak bude zajtra slabsi, tak rataj dnesny 🙂

katka1274
8. apr 2015

@lauritka dakujem ;) vecer napadnem muza ked pride z prace a uz len cakat potom ;)

ladyblcha
9. apr 2015

@rybkaa vcera zase tmavy ako ten prvy pozitivny, ale vcera som az o 22hej stihla robit test, tak mozno preto? stale mam hcg v krvi - 267jednotiek

rybkaa
9. apr 2015

@ladyblcha ešte toľko? tak to je potom z toho hcg, nie ovuláciou, treba počkať kým klesne na nulu

ladyblcha
9. apr 2015

@rybkaa no hej, lebo vlastne az po druhom mi zacalo klesat, a sleduju mi tu hodnotu, ci klesa.

rybkaa
9. apr 2015

@ladyblcha kým máš takto vysoké hcg tak aj tehu aj ovu testy budú pozitívne, hoci to nie je pravda, takže si nechaj odsledovať, kým budem menej ako 10 a až potom začni testovať, teraz to nie je vôbec smerodajné. Skúšať môžte, ale zatiaľ bez testov 🙂

katka1274
9. apr 2015

@lauritka no poz je asi az tento ;) dnes o pol 11. Tulili sme sa vcera a predvcerom.myslus ze to staci? Muz je dnes az do zajtra v praci ; (

ladyblcha
9. apr 2015

@rybkaa dakujem. neviem ako rychle klesa, ved zajtra uvidim kolko bude. vraj do dvoch tyzdnov by malo byt uplne na nule, mi povedal moj odbornik na susku.

lubiduch
9. apr 2015

Vedeli by ste mi pls poradit???
Objednala som si teplomer na meranie bazalnej teploty, je skleneny, vyzera ako klasicky ortutovy (ale nie je ortutovy, vnutri je daco ine, neviem co).
Rano som si merala teplotu (v ustach), pricom v navode je pisane min 4 minuty merat, po 5 minutach som namerala 36,4.....Co sa mi teda nezda, nakolko v ustach byva obycajne este vyssia teplota....Zial nemam si to ako velmi premerat (mam doma digitalny rektalny s ohybnou spickou pre maleho, z logickych dovodov ho nechcem pouzit na meranie do ust 🙂)) plus mam este taky do ucha, ten mi zvycajne nameria okolo 36,8....

Myslite ze ten teplomer moze byt vadny? resp zvykne byt bazalna teplota rano taka nizka???? Dakujem!

petra212
9. apr 2015

@labiduch
ja mávam 36,4 v ústach úplne bežne .... kľudne od 36,0 do cca 36,4 pred ovu
a nie je to pravda, že v ústach je vyššia teplota, v
v ústach je práveže o cca 0,3 stupňa nižšia teplota ako dolu
takže to máš teplotu úplne v pohode

mám len jednu otázku: prečo keď je to bazálny teplomer, meria iba na jedno desatinné miesto?
všetky teplomery, ktoré boli určené primárne na meranie bazálnej teploty, som doteraz videla iba na dve desatinné miesta
ale teda tie boli digitálne

wewika1
9. apr 2015

13dc...takto skoro som ho pozitivny hadam este nemala 😉

lubiduch
9. apr 2015

@petra212 to neviem povedat, ja som proste na amazone hladala teplomery na meranie bazalnej teploty, ale nie digitalne.
v podstate ta stupnica je velmi velka a je ako keby pod lupou, cize teoreticky viem vidiet ci tam je 36,4 alebo 36,45 ale napr 36,45 a 36,47 by som nevidela asi rozdiel velmi....Tak verim ze to nebude nejake velmi zle...digitalne teplomery nemusim, vadia mi na nich plasty a nikel pri styku s pokozkou.....
Tento je skleneny a vnutri je myslim galium.

petra212
9. apr 2015

@labiduch
no ja mám teraz taký nový digitálny na dve des. miesta, doteraz som pouzívala normálny digitálny ... takže sa tiež teraz s ním učím robiť,
lebo ono aj meranie medzi dvoma teplomermi môžu byť rozdiely,
tento čo mám nový - originál digitálny na dve des. miesta, sa mi zdá, že meria ešte o čosi menej ako ten starý (iba na jedno des. miesto), ale zase je podľa mňa presnejší

ten rozdiel 36,45 a 36,40 je už lepší ako na celé jedno des. miesto, takže to je dobre, že to tam vidíš,

a s tými teplotami by som si hlavu nerobila, podla mna v ústach 36,4 je s pohode
už som tu aj čítala, že niektorá kočka (je už teraz tehu) má toľko dolu
a tam by ozaj mala byť tá teplota vyššia ako v ústach

rybkaa
9. apr 2015

@lubiduch práveže v ústach je nižšia teplota ako inde a je to úplne normálna predovulačná teplota. Odporúčam ale radšej kúpiť digitálny teplomer, tento meria strašne dlho, ja by som dovtedy aj zaspala 😀

rybkaa
9. apr 2015

@petra212 lebo taký (ortuťový) nie je taký presný, aby zachytil aj druhé desatinné miesto, hoci sa hovorí, že sú klasické teplomery presnejšie - no možno sú, ale nezachytia až taký detail ako desatinné miesto 🙂

lauritka
9. apr 2015

@katka1274 urcite by to malo stacit. neboj

petra212
9. apr 2015

@rybkaa
však práve,
tak som radšej zobrala ten čo má tie dve des. miesta
a nejaké rozdiely tam teda sú,
zdá sa mi, že meria trošku nižšie teploty než ten čo mám na dve des. miesta

lubiduch
9. apr 2015

@rybkaa ved ja si medzitym pospim 🙂 budik na 6.30 a dalsi krat 6.35...medzitym driemem :D

digitalny nemozem, moje telo nejak pokozkou na digitalny nereaguje (pod pazuchou som si digitalnym v zivote nenamerala viac ako 35,5....moj manzel s tym istym nema problem namerat normalnu teplotu....).
no a do ust si plastovy teplomer mozem dat obcas ale ak to ma byt kazde rano tak do tyzdna budem mat usta vyhodene ako opica z toho plastu alebo z coho 🙂))) preto som si kupila ten skleneny.

rybkaa
9. apr 2015

@lubiduch tak to je potom pochopiteľné 🙂 Akože, tento teplomer nie je zlý, len to že dlho meria, ale aj na to sa dá zvyknúť a jedno desatinné miesto v pohode stačí 🙂

katka1274
10. apr 2015

@lauritka no tak ovulacia bola napokon vcera.takze testiky od teba nesklamali ;) dr rano na sone videla len tekutinu po prasknutom folikule.a od soboty mam papat duphaston uz len po jednej tabletke.a teraz desat dni cakat a skysit testovst.to pojde pomaly urcite ;)

lauritka
10. apr 2015

@katka1274 no skvele , som rada 😉

beruska141
10. apr 2015

vie mi niekto poradit? ked dojcim, a prave mi skoncila MS, mam stale tolko hormonov, ze mi to vidno na ovulacnom teste? lebo cisty test som nemala od porodu, stale tam je slabsi ci silnejsi druhy pasik. dakujem

majuskabobi
10. apr 2015

8dc,myslite,ze mam sancu zovulovat do nedele 😳 potom muzicka uvidim az v maji 😱 min.mesiac som mala pozitívne testy 12dc a 13dc 💁

zuzannaaa
10. apr 2015

@majuskabobi ahoj majuska ...... Mozno ano mozno nie ale to ani nemusis aj tak spermie preziju 3-5di tak sa nestresuj a sup do postele kazdy den ....... Mozno sa zadaryyyyy aj tak dva dni pred a den po ovu su najsilnejsie dni ..... Tak cela stastia 🙂