icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

siska122
24. jún 2015

@sara34valentina pocuj a keby som nahodou bola tehotna, lebo som si testy zacala robit az od 11 dna cyklu, takze ak nahodou bola ovulka pred tym, tak ako by ukazovali ovulacne testy? Dalo by sa to zistit len z ranneho mocu? V pondelok som si robila tehotensky, ci nahodou, ale bol negativny a nechcem si este zbytocne robit dalsi, chcem nechat este par dni ... lebo aj pri prvom tehotenstve mi prvy test ukazal az na nejaky 37 den cyklu a v pondelok bolo presne 31 dni cyklu ....

siska122
24. jún 2015

@sara34valentina tu je foto ... ako ja viem ze nie su pozitivne a si myslim, ze kedze je dnes 33 dc tak uz tmavnut asi nebudu ☹ a keby som bola tehotna,tak by uz boli asi tmave, ze? Ci to by som musela robit z ranneho mocu? Myslim ovu testy na zistenie tehotenstva ...

addrrianna
24. jún 2015

Tak dnes testik uz bledý, takze dnes by mohla prebehnúť ovulka?

petra212
24. jún 2015

@siska122 jasné, ovulka môže byť aj tak neskoro

hmmm tehotná asi nebudeš, ☹
ovu testy si začala robiť síce až 11 DC ale teraz už si odvtedy dalších 22 dní, ak by si bola tehotná, tak to by už 22 DPO museli byť riadne koľajnice na ovu aj na tehu teste
a ak ti pomaly rastie hcg tak aspon nejaký duch na tehu teste a koľajnice na ovu teste by boli určite

a čo to máš inak za testy?
som počula, že tieto ružové sú nespoľahlivé

lauritka
24. jún 2015

@addrrianna jj dnes, maximalne zajtra

siska122
24. jún 2015

@petra212 jeeej, dakujem za vysvetlenie ... aspon som o nieco mudrejsia a bydem vediet nabuduce. Ja si tiez myslim, ze tehu nie som. Pri malej mi tehu test ukazal ducha po tyzdni meskania, ale doktor podla ultrazvuku hovoril, ze som nejak tesne pred ocakanou menstruaciou otehotnela ... tak si tiez myslim, ze test by uz bol pozitivny. No nic, ak mi ovulka, alebo menstruacia nepride do dvoch tyzdnou, tak pojdem navyvolavacku a skusine znovu 😉
Zacala son testovat tuez asi ruzove boli ... bolo ich 20 kusov, ale tie dosli a toto su pepino ... sle uz som si u lauritky objednala, tsk budem tymi pokracovat ... ale zacnem ich minat asi az buduci cyklus, nech testy nemam trojake 🙂

petra212
24. jún 2015

@siska122 to si dobre urobila, lebo tie ružové podľa mna nie sú dobré a pepino jak by dal, na pepine som mala furt silnú čiaru, aj ked som okolo ovulky ešte ani nechodila

kahlann
24. jún 2015

baby mate skusenosti s ovulacnym mikroskopom??? svagrina nad nim rozmysla. ja som tento mesiac isla na testy a preto sa pytam na neake info?? dik

kahlann
24. jún 2015

baby, co si myslite??

lauritka
24. jún 2015

@kahlann no si tehu ci ? 😀

kahlann
24. jún 2015

@lauritka tesim sa potichuuu 🙂 neverila som tomu a neuverim az pokial neuvidim bit srdiecko....posledne tehu nedopadlo dobre, tak sa nechcem velmi vytesovat, len tak v sebe 🙂

kahlann
24. jún 2015

@lauritka neverim zeby sme mala tolko stastia na prvy krat ked sme sa rozhodli ist nato......na prve sme cakaliii dlho

lauritka
24. jún 2015

ale testy sa nemozu mylit, mas to jasne 😉

sara34valentina
24. jún 2015

@siska122 precitaj si co je spirulina........................to nie je liek ! je to prirodna rastilna ako napr harmancek !! precitaj si co obsahuje mne upravila cyklus a to som ju brala na detox tela nie na upravu cyklu

sara34valentina
24. jún 2015

@kahlann gratulujem 😉 😉 😉 😉

sara34valentina
24. jún 2015

@siska122 no mozno si nezastihla ovulku , mozno si testovala pozde, a mozno bol anovulacny cyklus,,,,,,,,,,,,,, (zena neovuluje kazdy mes !! ) len zdrava zena............pozri urobis najlepsi ak budes testovat kazdy den v tu istu hodinu a pred tym nepi tekutiny 2hodinky,,,,,,,,,,,,,,,mne napr ked je zriedeny svetlunky moc neukaze NIC 😉 drzim palce zajtra skus testnut,,,,, a ak ta bolia prsia si po ovulke 😀

sara34valentina
24. jún 2015

@siska122 testuj ale dalej mozno ta prekvapi ovulka neskor, 🙂))

sara34valentina
24. jún 2015

@siska122 kamoska otehotnela 2dni pred ms na 30den !!

siska122
25. jún 2015

@sara34valentina a v akej forme uzivas spirulinu. Tabketkovu, ci v prasku?

petra212
25. jún 2015

@siska122
ja mám tabletkovú 🙂

siska122
25. jún 2015

@petra212 a tiez ti to upravilo cyklus? Ci si ju nebeties kvoli tomu? A upravi to hned cyklus, ci az po nejakom case?

petra212
25. jún 2015

@siska122
ja mám cyklus pravidelný, beriem to kvôli tým vitamínom (ak sa to tak dá napísať) čo to obsahuje
mm to bral a ked som si prečítala aké je to dobré, tak to beriem tiež

sara34valentina
25. jún 2015

@siska122 som rada ze si si to precitala, mam tabletkovu , je to v podstate len ZLISOVANA RASTLINA; PRIRODNE VYLISOVANA ,,,nie ako ked beries napr zinok (to je uz chemicky upraveny ) ja som ju brala na detox tela, vycistila mi organy od liekov, schudla som, vela som sportovala, mam krasnu plet, citim sa super, na kotrloach mam krasnu krv a cistunke vysledky, poslem ti fotku aku beriem 🙂 ja si objednavam na amazon.de za 19.99 eur 1kg, cize 4000 ks 😀 😀 😀 😀 mam to na 1,5roka 😉 no a aod kedy som ju brala vtedy pred 2 rokmi s aupravil cyklus a viem ze po spiruline, lebo nic ine som nebrala 😉 😉 😉 mam ho 29dnovy a ovulujem 16dc-17dc a o 12dc dostanem vzdy ms----------------------------------- tento mes mam ovu testiky od Lauritky a snad ukaze pozitivne a sa podaria dvojicky ♥ ha ha ha ha ha ha , snivalo sa mi v noci ze som videla dve palicky obidve silne a teraz neviem ci to boli ovu testiky, alebo tehu testiky , v kazdom priapade tusim ze sa podariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅

sara34valentina
25. jún 2015

@siska122 upravi ti ho asi na 4mesiac uz .....ja som mavala 44dnove cykly s velkymi bolestami pred ms,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,az potom som si vsimla ze UPS nemam bolesti a ms je ako hodinky...mala som predmesntruacny syndrom vsetko ma bolelo,,,,gynkelogicke som opisala jej ucinky a ponuka ich pacientkam ktorym snad tiez zaberie.........mne zabrala,,,,,,,,,,,,,,,,, 🙂 mam 29dnovy cyklus 🙂

sara34valentina
25. jún 2015

@siska122 Spirulinu poznala aj civilizácia Aztékov, ktorí si ju dokonca pre jej vysoko pozitívne účinky nesmierne vážili a to až natoľko, že ju používali ako platidlo. Spirulina je natoľko význačná a svojim obsahom jedinečná, že je spomedzi doplnkov výživy považovaná za jeden z najkomplexnejších zdrojov vitamínov a minerálov 🙂
PREHĽAD VÝZNAMNÝCH ZLOŽIEK, KTORÉ RIASA SPIRULINA OBSAHUJE:

VITAMÍNY:
thiamín(B1), riboflavín (B2), niacín(B3), kyselina pantoténová(B5), pyridoxín(B6), inositol(B8), kyanokobalamín(B12), vitamín C, vitamín D, tokoferol(E), biotín(H), vitamín K, kyselina listová

AMINOKYSELINY:
alanín, izoleucín, leucín, lyzín, prolín , valín, metionín, treonín, tryptofán, arginín, serín, cysteín, glycín, histidín, tyrozín, kyselina asparágová, kyselina glutamová

MINERÁLY:
vápnik, fosfór, železo, jód, horčík, mangán, zinok, selén

ĎALŠIE VÝZNAMNÉ LÁTKY:
β-karotén, kyselina alfa-linolénová (ALA), kyselina gama-linolénová (GLA), chlorofyl, fykocyanín, enzýmy

Spirulina je veľmi vhodnou alternatívou riasy Chlorella. Aj keď zloženie obidvoch rias je veľmi podobné, rozdielne účinky sú dosť výrazné. Spirulina oproti Chlorelle obsahuje fykocyanín, či vzácne glykolipidy a sulfolipidy. Chlorella je teda vhodnejšia tam, kde treba regenerovať a doplňovať živiny. Spirulina je vhodná skôr pre tých, ktorí potrebujú posilniť svoju vitalitu a zabraňovať ukladaniu tukov. Spirulina je ideálnym doplnkom vegetariánskej stravy alebo redukčných diét, kedy počas pôstu dodáva telu životne dôležité látky.
Nutričné hodnoty v 100g výrobku:

Vitamin E: 13,0 mg
Vitamin B1: 4,4 mg
Vitamin B2: 6,9 mg
Vitamin B3: 5,9 mg
Vitamin B6: 18,4 mg
Vitamin B12: 160 ug
Draslík: 1040 mg
Fosfor: 950 mg
Železo: 82,7 mg
Magnesium/Horčík: 270 mg
Zinok: 3,3 mg
Jód: 1800 ug

Cukry: 15,1 g
Bielkoviny: 60 g
Tuky: 8,2 g

BIELKOVÍNY, DNA, RNA

Tým, že je spirulina pestovala iba v prírodných podmienkach, dáva najskor za následok bohaté zastúpenie zdraviu prospešných látok, ako sú bielkoviny, ktoré predstavujú skoro 70% obsahu riasy. Sú ľahko vstrebateľné a základným stavebným materiálom buniek ľudského tela. Pri nedostatku bielkovín sa objavuje únava, zaostáva rast, nechuť, objavujú sa poruchy vodnej rovnováhy v tele. Spirulina obsahuje tiež nukleovej kyseliny DNA a RNA, ktoré sú nevyhnutnými zložkami pre ochranu a prenos genetických informácií.
Spirulina - chlorofyl a ďalšie látky

Logicky vzaté, musí morská riasa obsahovať chlorofyl, bohatý zdroj organického železa. Vďaka tomu sa mu prezýva zelená krv a dôležitú úlohu plní Prene detoxikáciu. Očisťuje krv od škodlivín a nečistôt.

Esenciálne AMINOKYSELINY

Spirulina má najvyšší obsah proteínov zo všetkých prírodných potravín (65%), ďaleko viac než mäso alebo ryby (15-25%), sójové bôby (35%), sušené mlieko (35%), obilniny (8-14%) alebo plnotučné mlieko (3-4%).
Spirulina obsahuje ako jeden z mála rastlinných zdrojov všetky esenciálne aminokyseliny.

Zásadný význam stráviteľnosti proteínu. Bunková stena Spiruliny je tvorená mäkkými mukopolysacharidmi,
neobsahuje celulózu, čo umožňuje ľahkú stráviteľnosť a jej vstrebávanie. Táto vynikajúca stráviteľnosť je obzvlášť dôležitá pre jedincov trpiacich podvýživou u ktorých je znížená kapacita príjmu živín. Podávanie spiruliny podvyživeným deťom je účinnejšia ako pri sušenom mlieku, pretože laktóza obsiahnutá v mlieku môže vyvolať ťažkosti so zažívaním.
BETA karotén:

Spirulina je najbohatším zdrojom beta karoténu, Je 25x bohatšia ako surová mrkva. Na rozdiel od syntetického vitamínu A a z tuku z rybacej pečene, betakarotén je úplne netoxický, má značné terapeutické účinky, vrátane schopnosti znižovať sérum cholesterolu a všadeprítomnej rakoviny. Beta karotén znižuje riziko všetkých druhov rakoviny, vrátane rakoviny pľúc, pažeráka, žalúdka, hrubého čreva, gastrointestinálneho traktu, pŕs a pošvy.
Fykocyanín:

Najvýznamnejším farbivom v Spiruline je fykocyanín. Tento proteínový komplex tvorí približne 15% celej hmotnosti. Podľa posledných vedeckých výskumov má fykocyanín značné antioxidačné, protizápalové a
antikarcinogénne účinky. Ovplyvňuje tvorbu kmeňových buniek kostnej dreni, podporuje tvorbu makrofágov a stimuluje fagocytózu. Tým výrazne prispieva k stimulácii imunitného systému. Fykocyanín znižuje toxicitu
v obličkách a hrá zásadnú úlohu pri ochrane proti zlyhaniu obličiek spôsobenom toxickými prvkami alebo liekmi, má všestranné využitie pri liečbe dysfunkcie obličiek.
CHLOROFYL:

Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, ktorý má výrazné čistiace a detoxikačné účinky. Pomáha z organizmu odstraňovať ťažké kovy, chemické toxíny a ďalšie jedovaté látky. Regeneruje pečeňové tkanivo, prečisťuje krvné riečisko. Podporuje kožný metabolizmus, hojenie rán a vredov. Spoločne s fykocyanínom, železom, vitamínom B12 a kyselinou listovou výrazne podporujú zdravú krvotvorbu.
KAROTENOIDY:

Spirulina obsahuje komplex niekoľkých karotenoidov bohatých na antioxidanty. Karotenoidy sú tvorené približne 50% karoténmi - alfa, beta a gama a 50% xantofylmi - zeaxantín, astaxantín, a ďalšie. Hoci beta
karotén je zo všetkých karotenoidov najznámejší, komplex rozličných karotenoidov je oveľa efektívnejší než len izolovaný syntetický beta karotén vo forme vitamínových prípravkov.
ŽELEZO:

Spirulina je jedným z najbohatších zdrojov železa, ktoré hrá zásadnú rolu pri tvorbe hemoglobínu a zdravého imunitného systému. Obsah železa v Spiruline je niekoľkonásobne vyšší než v ostatných potravinách a jeho vstrebateľnosť je podstatne vyššia než u syntetických doplnkoch železa.

sara34valentina
25. jún 2015

@siska122 pokracovanie 2:,,,
VÁPNIK, HORČÍK, CHRÓM:

Obsahuje veľké množstvo vápnika, ktorý je všeobecne deficitný vo výžive, horčík uľahčuje absorpciu vápnika v spiruline. Chróm pomáha efektívne využiť glukózu a prispieva k stabilizácii krvného cukru.
Esenciálne mastné NENASÝTENÉ KYSELINY:

Spirulina obsahuje kyselinu gama-linolénovú (GLA) a kyselina linolovú. GLA je v organizme dôležitá pre tvorbu telu prospešných prostaglandínov PGE 1, ktoré regulujú rad telesných funkcií. Znižujú hladinu LDL
cholesterolu, priaznivo pôsobia pri predmenštruačnom syndróme, menopauze, pomáhajú pri kožných problémoch - akné, ekzémy.

GLYKOLIPIDY a SULFOLIPIDY:
Súčasťou lipidov v spiruline sú zriedkavé glykolipidy a sulfolipidy, ktoré sú mimoriadne aktívne proti vírusovým ochoreniam (bránia vírusom preniknúť do buniek). Podľa vedeckých výskumov potláčajú vírus
HIV-1 a vírus HIV-2, oparový vírus a ďalšie vírusy spôsobujúce deficit imunity.
ENZÝMY:

Spirulina obsahuje rad enzýmov a to predovšetkým superoxiddismutázu (SOD) a glutatión peroxidázu, ktoré pomáhajú neutralizovať škodlivé účinky voľných radikálov. Poškodzovanie organizmu voľnými radikálmi je
jednou z hlavných príčin ochorení spojených so starnutím organizmu.
POLYSACHARIDY

Základnými sú ramnóza a glykogén, ktoré sú v organizme ľahko a rýchlo vstrebateľné, majú nízky glykemický index. Poskytujú rýchlu energiu bez toho aby zaťažovali pankreas alebo precitipovali hypoglikémiu.
Polysacharidy v Spiruline posilňujú imunitný systém, podporujú tvorbu T-buniek, makrofágov a stimulujú fagocytózu.

Fyhocyanín

Bohaté zastúpenie má aj menej známa látka fyhocyanín. Ten spomaľuje rast nádorových buniek a posilňuje imunitu organizmu. Preto je veľmi dôležitou zložkou pri liečení rakoviny.
Mavitol

Ďalšie, menej známa látka je mavitol, zložka prispievajúce k vylučovanie moču z tela von a tým patrí k detoxikačné skupine látok.
Cordyceps

Inou dôležitou zložkou pri liečení rakoviny a ako prevencia rakoviny hlavne, je cordyceps, obsiahnutý v morskej riase, veľmi potrebný pre imunitu a udržiavanie organizmu pred zárodkom aj vývojom rakoviny.
Fermety

Niekto už možno počul o fermetech, silne obsiahnutých zložkách spiruliny, urýchľujúci látkovú výmenu v koži a logicky sú preto nesmierne dôležité pri hojení rán, ktoré taktiež urýchľujú. Pomáhajú aj pri trávení a obnovujú nielen tkaniva, ale aj orgány. Každý orgán alebo tkanivo v tele majú svoje vlastné siete fermetů, pretože jeden fermet aktivuje len jeden biochemický proces. A na správne fungovanie je potrebné hneď niekoľko biochemických procesov. Zabijakom fermetů je teplo. Už pri pôsobení nízke teploty sa ich väčšina z potravy stráca. Preto by mali byť niektoré potraviny, najmä tie bohaté na fermety, konzumované surové.
Vitamíny a minerály

No a čo by to bolo za zdraviu prospešnú živinu, bez vysokého obsahu vitamínov a minerálov. V silnom zastúpení sa tu objavujú vitamíny skupiny B, ako je vitamín B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, tiež vitamíy A, E a C. Z minerálov tu nájdeme samozrejme železo, jód, vápnik, sodík, draslík, horčík, meď, zinok, mangán, fosfor, selén, chróm a vanád.
Kyseliny

Spirulina nezaostáva ani za obsahom kyselín. Polonasycené kyseliny, z ktorých gama-linolénová kyselina sa podieľa na znížení tlaku, pomáha pri tukovej výmene, zvyšuje imunitu, podporuje rozvoj buniek, zabraňuje zápalovým procesom a srdcovo - cievnym ochorením. Spirulina obsahuje veľké množstvo už spomínaných aminokyselín. Celkovo je ich v riase 18, z ktorých pre telo úplne nenahraditeľných je hneď 8.

Bohato je tu obsiahnutý aj Beta - karotén.
Spirulina po vegetariánov

Aj keď je verejne známe, že pre zdravie a správne fungovanie tela je nevyhnutná bohatá, pestrá strava, mienky niektorých jedincov to nezmení. Myslí sa tým vegetariáni a najmä vegáni. Aspoň tí by teda mali denne užívať prijíma spirulinu buď v surovom stave, alebo ako tabletkovej doplnok stravy.

Spirulina však využijú aj ľudia s denným príjmom bohatej stravy. Vhodná je pre športovcov, nielen vďaka výtečnému obsahu, ale zemen tým, že nezaťažuje tráviaci trakt, a pritom dodá telu rýchlu energiu a všetky potrebné látky.
Pre koho je Spirulina vhodná?

Spirulina je vďaka svojmu obsahu vhodná najmä pre osoby trpiace nedostatkom vitamínov, minerálov, ale aj pre vegetariánov, veganov, makrobiotikov, ľudí vyznávajúcich zdravý životný štýl, no taktiež pre športovcov, či ľudí v rekonvalescencii. Spirulinu môžu užívať aj deti, ale je vhodná napríklad aj pre dojčiace matky, nakoľko podporuje tvorbu materského mlieka.

Schudnite so spirulinou

V posledných rokoch je táto riasa využívaná aj ako doplnok pri chudnutí. Rýchlo sa v tele vstrebáva a podporuje zvýšenie hladiny cukru v krvi, vďaka čomu znižuje chuť do jedla. Vďaka látke, zvanej fenylalanín, ktorý obsahuje, tiež dokáže potlačiť chuť na sladké. Obsah 1 gramu Spiruliny sa vyrovná tým živinám, ktoré sa nachádzajú až v 1 kilograme zeleniny, čím telu zabezpečí všetky živiny aj počas diéty. Spirulinu dostanete kúpiť v lekárni vo forme tabliet, pričom 1 balenie, ktoré obsahuje 100 tabliet kúpite od 5 eur. Spirulina sa užíva 15 minút pred jedlom 2-3 krát denne, po 2 – 5 tabliet naraz a to dlhšiu dobu, aspoň mesiac.

siska122
26. jún 2015

@sara34valentina a ako to uzivas? Myslim kolko tabletiek denne a kokokrat denne 😉

sara34valentina
26. jún 2015

@siska122 papa sa tp pred jedlom ja si davam väcsionu podvecer alebo rano je to jedno,,,,,,,,,,,,,,,jem tolko kolko si dam do ruky 🙂 12ks 8ks kedy ako mozes ale 20ks denne aj keby si zjedla 100ks NIC sa ti nestane 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

sara34valentina
27. jún 2015

@lauritka ahoj takze moje ovu testiky 🙂 este NIE JE pozitivny, mu kusocek chyba zeby zajtra=? snad ano, lebo zajtra pozajtra je muz doma 🙂

zuzannaaa
27. jún 2015

@sara34valentina tak lesie ovulka ani nemohla prist ....... Vela stastia ...