Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
Ahojte. Chcela by som sa spýtať ohľadom ovulačných testov - minulý mesiac som si ich začala robiť každý deň - vždy v rovnakú hodinu + obmedzenie tekutín - ale nejde mi do hlavy jedna vec. Testovacia palička postupne počas cyklu silnela, ale v prvej polovici cyklu asi na dva dni skoro úplne zmizla a bola veľmi slabučká. Po tých dvoch dňoch opäť začala postupne silnieť cca 3 dni až k pozitívnemu výsledku. Tento mesiac to vyzerá na rovnaký prípad 2 dni slabunko a dnes je čiarka zase výraznejšia. Vie mi to, prosím, niekto vysvetliť? To sú kolísania v hladine LH až takéto? Pýtam sa aj preto, lebo hoci bol min mesiac test pozitívny k ovulácii nedošlo, lebo teplota nestúpla a neudržala sa.
@modryponik ahoj, kolisania su uplne normalne, ciarka na testoch moze byt raz silnejsia raz slabsia.. to je uple fuk, pokial nie je regulerne pozitivny.
@yuriko no ja sa preto pytam, lebo ja to iste ... a po prvom tehotenstve som si myslela ze sa to upravi a prd ... prve som to zacala riesit az co sa nam rok nedarilo, sle to som si nesledovala ovulku, nechali sme to na nahodu a po troch nesiacoxh riesenia sa to podarilo 😉 No a druhectehu som musela ist na vyvolavacku, kupila som si ovu testy a sup, hned sa nam podarilo a to som si myslela, ze dalsi anovulak, uz som aj na vyvolavacku bola objednana a ovulacia prisla, sle az na 49 den cyklu... a sup, ani sme sa moc nesnazili a cakame druhe 😉 Ja mam ten problem, ze mam tiez vela folikulov a nedorastaju. Ja som brala potom inofolic a alchemylkovy caj a ten som dost neskoro zacala pit, mam pocit, ze ten mi dopomohol k dorasteniu folikula 😉
baby ? dnes som 21DC a ovul test stale negativ, ale mam uz riadny hlien a aj citim ze to prichadza. mylsite ze zo slabuckej cierky na tolky dn este bude ovulka?
Baby, mozem ja mat takyto test dnes o 12:00, ked mi moj mm odisiel na 4 dni prec? ☹
@lauritka myslis, ze ked sme este stihli sex rano a v pondelok vecer este dobehneme co to, je mozne zastihnut ovulaciu, ak mam dnes takto pozitivny test?
@senselinka ak ste mali sex dnes rano urcite ano 🙂 ja som tak otehotnela s druhym
@zabka1987 a ty mas chlapcov, ze? Ja tak strasne tuzim po chlapcekovi... Akoze ked bude dievcatko, budem tiez stastna, Eliska bude mat partacku, ale ona je ocinkov maznacik a ja chcem tiez svojeho 😅
@senselinka no v pondelok uz bude neskoro, ale z dneska si mozu pockat na ovulku 2-3 dni 😉
@lauritka no, som zvedava, kedy vlastne ovu bude... Testnem aj neskor este, bo aj vcera boli brutal silne, rovnake, ako testovacia ciarka, tak som dnes skusila, ci uz bude slabsi a ono este silnejsi vybehol... A meriam aj teplotu, tak uvidim, kedy stupne
@senselinka jj potom aspon uvidis.. lebo ked uz stupne, tak su prva den vzostupu este sance, ale uz druhy minimalne
@lauritka jasne, vdaka 🙂 Ale paradne testiky si mi poslala, som ani necakala, ze budu taketo pozitivne 😵
@senselinka po tomto teste nastane ovulacia do 48 hod+12hod potom zije vajicko .. je tam mala pravepodobnost.. to su 3-4dni....... 😲 v nedelu mas ovulaciu 😉
@senselinka ale ak ste sa dnes milovali a vecer bude test UZ negativny tak tam sanca je asi 20% 😉 ked priroda chce tak zariadi a ako citam mas 5deti tak to u vas problem nebude 😉

@mimka11111 Nejak sa k meraniu teploty neviem prehovoriť, ale asi začnem. Áno, vraj sa vaječníky zvyknú striedať v produkcii vajíčok, ale u mňa to zatiaľ vyzerá tak, že druhý cyklus čo testujem je tiež bez ovulácie. Niekedy až nechápem, že sa nám syn podaril tak rýchlo. Teraz sa snažíme od nového roka.