icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

lauritkatesty
1. feb 2016

@jaruska18 teplotu nie,ale ešte sa tam tým pádom drží progesteron, ktorý už mal byť na nízkej hladine..a ešte dnes mohol byť taký posledný prílev,kým prevladne estrogen
@jaruska18

adika84
1. feb 2016

@andrejta aha tak ja som bola teraz u dvoch roznych gynekológoch a som ok ale ked pojdem nabudúce tak sa jej na to spytam ako to je s tym spinenim lebo ja som taketo spinenie mala v strede cyklu a to mi hned zistila zapal mykoplazmu a ureaplazmu a to sme brali s manzelom antibiotika a teraz som bola na kontrole a uz nic nebolo

domi4nika
1. feb 2016

ahojte potrebujem poradiť ... som už 26 deň cyklu a bazalna sa stále drží dole ... tento mesiac som si robila aj ovu test myslela som si že už v den ovulacie bol negativny bola som si istá že už ovulka bude v ten den lebo som mala take bolesti ale další den sa teplota držala dole to bol 18 dc ale potom 22 den cyklu som si vsimla že mám až teraz hlien ako vajecny bielok tak som si myslela že za par dni príde ovulacia ..hlien bol natahovaci este 23 a 24 den cyklu styk som mala 23 aj 24 den cyklu no a potom 25 den cyklu už bol hlien iny nenatahoval sa tak som si myslela že už bola ovulka lenže teplota stale dole a dnes 26 den cyklu znova dole a hlien už sa nenatahuje neviete prečo sa to dejee ? :/

lucosa
1. feb 2016

Tehotenstvo potvrdené od doktora, konečne bolo bábo vidieť 5 týžden gestračný vačok veľkosť 4x4 mm , čiže doktor nám povedal že má 8 mm je to v poriadku, máme prísť až o 3 týždne

janulka_1
1. feb 2016

@domi4nika ovulacia mozno prebehla neskor a zajtra ti stupne teplota. Mne stupla az na 3den po pozitivnom ovu teste

veve77
1. feb 2016

@domi4nika neprekonala si stres, chorobu? je mozne, ze hlien krčka sa pripravoval na ovulku, ale ta z roznych dôvodov neprebehla.. kedze sa teplota drzi dole, teda nenamerala si teplotny vzostup, ovulacia sa môze dostavit a hlien sa objavi znovu (vola sa to dvojity vrchol hlienu).. Mne sa to stava často, stači mierny zhon a hlien, aj ked vysychá, nesprevádza teplotny vzostup.. vtedy viem, ze este ovulacia neprebehla.. cakám na vzostup, kedze sa o babatko nesnazime.

domi4nika
1. feb 2016

@janulka_1 no ked mne sa ani nepodarilo zachytit pozitivny test vobec iba skoro pozitivny a to sa nerata ... a uvidime čo zajtra nameram dnes tiež citim taku bolesť no neviem čo z toho bude ...
@veve77 chora som nebola a nemyslim si ani žeby som bola daka vystresovaná ... no uvidím čo z toho bude 🙂 dakujem za odpovede

janulka_1
1. feb 2016

@denidi
@kakatulik
@lauritka len tak up srandy som si pred chvilkou spravila ovu test a vyzera takto. Viem, ze to nemusi nic znamenat ale myslela som si, ze ked prebehla ovu co teploty potvrdili tak bude bleducka ciarka, ze ju skoro ani neuvidim. Dnes som 7DPO

lauritka
1. feb 2016

@janulka_1 nie to nie je pravidlom, lh kolíše ,čiže môže vyjsť aj slabá aj silnejšía

veve77
1. feb 2016

@janulka_1 luteinizačný hormón máš prítomny v moči počas celeho cyklu (dokonca ho majú aj muži), len sa jeho hodnota počas nastupujúcej ovulácie zvýši.. preto je pozitivny test ten, čo je rovnako silný a silnejší ako kontrolna ciarka.. ak si mala viac koncentrovany moc, mohol LH test zachytiť

reawilson
1. feb 2016

dievcata, prosim vas....stale v tom nemam jasno,... ked mam pozitivny ovu test, (druha ciarka tmavsia ako referencna),...treba sexovat vtedy? neskor? alebo to uz je neskoro (kedze je tam opozdenie medzi hladinou LH v krvi a v moci....)
mame strasne zly spermiogram, tak to chceme nacasovat co najlepsie (uz cakame na schvalenie druheho IVF, ale aby sme vyuzili aj ten cas co mame teraz) 🙂

kakatulik
1. feb 2016

@reawilson v den pozitívneho testu mas hladinu LH vysoko,co znamema ,ze k ovulacii ma dojst do 48 hodin.Cize treba mat sex v den poz.testu,den pauza,aby sa obnovili spermie rano potom...a pre istotu ets potom. 😀 ...podla tohto receptu tu uz par dievcat otehotnelo.Vsak @saravalentina 😉

kchan
1. feb 2016

@reawilson po pozit ovu teste nastane ovulka do 24-48 hod, čiže ak máš dnes pozitívny test najbližšie dva dni sú najplodnejšie.. Ja by som sa snažila v deň pozit testu, potom deň pauza a ďalší deň znova snažiť 😊

kchan
1. feb 2016

@kakatulik aj ja som chcela označiť saruvalentinu ale nešlo mi to 😁

kakatulik
1. feb 2016

@kchan tak vies,ona na autorske prava na tento recept 😉

kchan
1. feb 2016

@kakatulik áno áno, pravdu máš 😁 uvidíme ako som dopadla ja s jej receptom 😛

domi4nika
1. feb 2016

od včera mi zase stmavol ovu testik a zda sa mi že aj hlien sa zas natahuje .. čo myslite kolko tomu davate kym bude pozitivny ? či je to u každeho inak ? lebo už mam posledny jeden doma ...

kakatulik
1. feb 2016

@domi4nika ja si myslim,ze tomu chyba iba par hodin. 🙂

domi4nika
1. feb 2016

@kakatulik tento som robila cca o 14tej neviem presne... neviem kedy urobiť ten posledny rada by som zachytila pozitivnosť :D

kakatulik
1. feb 2016

@domi4nika skus vecer tak okolo 20-22h...a dodrzat nepit... 🙂

adika84
1. feb 2016

@kakatulik
@kchan ja to idem tento mesiac vyskusat 🙂 tak uvidime

kchan
1. feb 2016

@adika84 držím palce 😊 ja mám ešte tri dni do mršky tak hádam nepríde už 😜

adika84
1. feb 2016

@kchan tak drzim palce mne sa uz rozbieha :( ale tento mesiac urcite vyskusame recept 🙂

lissiak
Autor odpoveď zmazal
janulka_1
1. feb 2016

@veve77 viem aky je princip ovu a LH len som az taku vyraznu necakala

kchan
1. feb 2016

@adika84 ďakujem moja, ale cítim už vaječníky hlavne keď sedím takže aj mne asi dorazí :( no nič, však ďalší mesiac- nová nádej 😉😊

jaana47
1. feb 2016

ahojte baby, ktora mi viete poradit, je mozne ze treti den po pozitivnom ovu teste, ma bolia prsia a pravy vajecnik?je to normalne po ovulacii?? a skusam merat teplotu a dnes trochu klesla znamena to nieco ci nie neviete??? dakujem za odpoved

kakatulik
1. feb 2016

@jaana47 to je v pohode,to ti len malo klesla...no mna obcas bolievaju prsia od ovulky az do ms a aj vajecnoky citim skoro pocas celého cyklu.

jaana47
1. feb 2016

@kakatulik ja som to predtym tak nemala zeby ma od ovulacie boleli prsia, to vzdy tak par dni pred ms tak dufam ze to teraz vyjde.... 🙂

dejna20
1. feb 2016

Hmm ja idem od gyna. Zle spravy. Nasiel dve cysty. Musi ich odsledovat ci prasknu alebo nie. Tak ci tak to bude pcos alebo v horsom pripade enfometrioza. Fuck. A najlepsia liecbs je otehotniet. Hmm akurat, ze s tymto to nebude take jednoduche.