Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
ahojte baby, tak pozitivny test som mala na ten 19DC a aj na druhy den bol este pozitivny, to znamena ze ovulacia prebehla niekedy medzi tymito dnami vsak???posledny je dnesny 21DC
a to teraz po ovulacii sa vytvori zlte teliesko, ktore produkuje progesteron?tym padom by sa malo vajicko uchytit a s toho zlteho telieska je vyzivovane??aj ked je v tele malo hormonov, dokaze sa vajicko oplodnit a udrzat?dakujem za odpovede, ktora mi to viete vysvetlit 😉 🙂 tento mesiac nemam duphaston tak len ci je tam sanca, aby sa zadarilo
a este teplota dnes stupla, tak az odzajtra ratam 1DPO? veeela otazok, ale vy ste tu take sikovne a mate viacej skusenosti,..dakujem za kazdu radu
@jaana47 dnes si 1 dpo. ovulacia bola 20 dc. z prasknuteho foikulu sa utvori zlte teliesko a to potom produkuje progesteron, ktory zvysuje bazalnu teplotu.
progesteon udrzuje pripadne tehotenstvo.. ak si tehotna tak neklesne..
potom prebera ulohu zlteho telieska placenta.
@jaja018 je vysoko pred ovulaciou a pred ms.. / vysoko znamena, ze si na neho tazsie dociahnes- je makky a otvoreny /
po ovulacii je dole, je tvrdy, uzavrety a taky zostava aj v tehu./ tzv . nefertilna poloha /
ale nato aby si ho mohla skumat, treba mat odsledovane par cyklov.. a on sa aj pocas dna meni, cize ako uplne spolahlivy priznak by som ho nebrala do uvahy.
@lauritkatesty dik a keby teraz teplota klesala, alebo skakala hore dole (lebo tak som to mala minuly mesiac, kym som nasadila duphaston, az potom zacala teplota stupat) to znamena, ze mam malo progesteronu, alebo predsa k ovulaciu nedoslo, ci to nieje mozne?fuha uz sa v tom akosi stracam.... 😕
@kakatulik dik no ved to je sranda, test bol negativny, ale podla teploty to vypada akoby bola ovulka tak neviem...ako posledne 2mesiace sledujem ovulaciu testami a meriam teplotu, zistujem, ze mi to stale skace, preovulacne teploty by mali byt nizsie a poovulacne vyssie,ale ja to mam ako na hojdacke, akesi mam cele telo prekrutene hore nohami 😉 ci co ale hlavne ze uz aspon ovulka bola podla testov...
@jaana47 jaky si mala minuly graf ?
@lauritkatesty takyto
@jaana47 a dalej si uz nemerala ?
@lauritkatesty nie dalej som nemerala, lebo som bola 3dni v nemocnici ☹ vyberali mi nezhubnu hrcku z prsnika, ktora sa mi urobila zevraj z dosledku uzivania hormonalnych tabletiek... a potom uz posledny den 13.2. som dostala menzes
@jaana47 no neviem, ruku do oha by som tam za ovulaciu nedala teda.. vychadza to strašne kratka lutealna faza. ten pozitivny ovulačny bol uplne pozitiv ?
Ahojte baby, prosim co znamena ze mam ovulacny test negativny aj napriek tomu ze som 15dc a kazdy mesiac mavam v tomto case uz pozitivne testy a ovu na 16-17ty den. Dnes som 15dc a su negativne..mam vsak taky ten hlien vajecny bielok, ako kazdy mesiac. Mozem mat hlien aj napriek anovulacnemu cyklu?
@red_cat ano mozes, ale rovnako sa moze aj posunut aj den ovulacie.. cize kym mas hlien tak testuj dalej
@lauritkatesty kratka faza?ta sa rata od ovulacie nie?a mne to vychadza od ovulacie od 29.1 do 13.2 co je cca 14dni ci to zle ratam? neviem a ten test bol pozitivny uplne
a teda myslis ze aj napriek pozitivnemu testu ovu nebola???
@jaana47 ano bol. len mi nesedia tie teploty. az 5,2 to akoze stuplo. a to isi uz mala byt davno hore..
a nasadila si aj duphaston ze ?
respektive moze byt aj takato varianta :
LUTEINIZOVANÝ NEPRASKNUTÝ FOLIKUL (LNF)
trochu LH sa uvoľní
ovulácia nenastane
dôjde k luteinizácii folikula
malý vzostup progesterónu na krátky čas
nie je vrchol
môže, ale nemusí nasledovať krvácanie
činnosť vaječníkov môže pokračovať riadnym ovulačným cyklom alebo opakovaním niektorého variantu
mas tam malo vysokych teplot. proste este tych par dni po pozitivnom teste si stale mala teplotu na predovulacnych hodnotayh..
merias rovnaky čas :??
@lauritkatesty hej duphaston som nasadila od 19DC od 1.2
meriam v podstate skoro v rovnaky cas hned rano po prebudeni..
ved to som pisala ze mam tie teploty ako na hojdacke stale skacu hore dole a to je zrejme nedostatkom tych hormonov???
a ty myslis, aby som to pochopila, ze teda ani k ovulacii nemuselo dojst aj napriek tomu testu?ty kokos uz sa uplne stracam a to som mala pocit, ze uz je to konecne trochu v normale ☹ a ovulka bola a ako vidim asi nie
@jaana47 no ved prave.. aj teraz to mas na predovulacnych hodnotach.. vobec sa ti to nezvysilo..
duphaston by sice na umelo nemal zvysovat progesteron a robit krivku..
kolko si brala ? jednu tabletku denne ?
ano ved prave. hoci je test pozitivny, tak folikul nemusi prasknut. su to skor vynimky, ale stavaju sa
ja by som ti oodporucila ist aspon na folikulometriu jeden cyklus a na hormonalny profil..
lebo toto vobec nie je jednoznačne.
pripadne potom mozes mat aj ovulaciu, ale nedostatočnu funkciu zlteho telieska.
mozno by bolo lepsie nasadit skor utrogestan.
hlavne musis merat rovnaky čas maximalne pol hodina rozdiel. aby tie grafy boli fakt presne.
nejak ma mätu tie tvoje teploty.. lebo teraz keby sme brali podla testov, tak ovulacia by mohla byt tento cyklus teoreticky 28 dc slebo teda podla testov 27 dc a zareagovala tepota az o den neskor.. .. ale zase podla minuleho grafu, tych 36,5 su este predovulacne teploty.. skoda ze si este predtym nemerala.. a dnesny pokles sa netvari stastne.. este pomeraj dalsie dni ako to bude vyzerat.
len by si nemala mat jeden cyklus 36,5 ppredovulacne a dalsi uz poovulacne, to nedava logiku.
jedine ak by si menila čas merania
@lauritkatesty brala som duphaston 2x1tbl denne
chodili sme do CAR a tam mi robili folikulometriu, brala som clostilbegyt +pregnyl +duphaston a nic...
vzdy mi potvrdili dostatocne velky folikul 19mm podali pregnyl ale dalej nesledovali ci naozaj doslo k ovulacii, len nasadili duphaston
HP by bolo asi dobre urobit, mozno je ozaj chyba v tom teliesku, lebo uz som aj 2x potratila mozno aj kvoli tomu ci???
ja som si myslela, ze ked prebehne ovulacia naisto dojde k uvolneniu vajicka a vytvori sa zlte teliesko..
dakujem ti velmi pekne si mila ze mi to takto pekne vysvetlujes 😉 pomohla si mi to viacej pochopit, lebo ja sa fakt stracam 😕
som zvedava ako bude ta krivka teplot pokracovat dalej bez duphastonu joj a to som to videla nadejne tak nic asi s toho nebude ale este raz dakujem 😉
@lauritkatesty ale dnesny den mi to prave stuplo na 36,7 nie kleslo, ten prvy graf je z tohto mesiaca
@jaana47 ano teliesko sa vytvori stale. ale citala som ze moze byt slabšie a teda nefunguje ako ma, to by mohlo aj vysvetlovat tie teploty , ze ti poriadne nestupnu..
ved prave , mohli ti to este odsledovat aj po ovulke a zobrat krv na progesteron, ze ci je dostatocne vysoky.
@jaana47 no dnes tam vidim teplotu 36,4 ?? 4.3
@lauritkatesty to asi mali odsledovat ale uz to neriesili, skusim si dat urobit ten HP a uvidime co z toho vyjde a skusim vygooglit to zlte teliesko...
nechapem ja ma v grafe zaznacene 36,7 skusim ti to este raz skopirovat
pred pozitivnym testom 36,3 potom 36,6 a dnes 36,7
@jaana47 jezis moja prepač,ja som cely cas pozerala na ten graf od jaji 😀 mate podobne nicky.
ano dnes sa to tvari pekne. ako by si bola 1 dpo.. meraj dalej.
mozno len minuly graf bol trochu zblbnuty..
@lauritkatesty 🙂 nevadi v pohodicke....no dufam ze to bude stupat alebo aspon ostane to tak ako to je budem merat a uvidime..... 🙂 dakujem ti pekne

@baja28 aj zajtra-🙂