icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

kchan
24. mar 2016

@kakatulik tak vieš nejde mi to do hlavy že dva dni pozitívne testy, včera som mala test ešte dosť silný (ako keď čakáš kedy bude pozitívny a niečo málo mu chýba) a ovulka ešte nikde 😁 čiže dnešný pokles mohol byť ten predovulačný nie?

kakatulik
24. mar 2016

@kchan nooo,presne...dokonca urcite,ved ovulka moze prebehnut az do tych 48 hodin,V case ovulky mavam test uplne negativny a teplota sa stvera hore az potom.Len u mna to netrva az tak dlho.Maximalne 24hod....cize,dnes mozes este osprchovat manzelika studenou vodou vecer a plodit.Clovek nikdy nevie.

kchan
24. mar 2016

@kakatulik 😂😂😂 asi skúsime, teda ak bude aj mm chcieť 😀

11hannah11
24. mar 2016

Ahojte, potrebujem poradiť, včera som si robila ovu test len tak zo zvedavosti a objavila sa druhá ale veeeľmi slabulinká čiarka, som 3DC, cykus mávam 31 dňový, je možné že budem mať ovulku niekedy 6-7 DC? Nemal by byť test uplne čisty? čítala som že zvyčajne mávajú ovulku ženy ktoré majú kratší cyklus cez ms. Nemáte s tým niektorá skúsenosti?

lauritkatesty
24. mar 2016

@11hannah11 nie vôbec nemusi byt čisty. LH maš v moči stale. akurát nzsiu hladinu ako pred ovuláciou.. tam treba čakat len na pozitivny.

laurita12
24. mar 2016

Ahojte,potrebovala by som poradiť,dnes mám krásny pozitívny ovu.testík,kedy je mať najlepšie ťuťu muťu?Mám tie s Dr.max a tam píšu že najlepšie je mať pohlavný styk po pozitívom teste o 24hodín,ale najneskôr do 48 hodín,máme sa tohto držať?Pohlavný styk sme mali včera ráno a predvčerom večer,kedže moja ovulácia je nevyspytateľná a chodí ako sa jej zachce :P Ďakujem 🙂

lauritkatesty
24. mar 2016

@laurita12 mozte uz aj dnes večer 🙂

laurita12
24. mar 2016

Takže dnes večer,a potom ešte aj zajtra či zajtra už nie? 🙂 Som s toho paf,lebo každý hovorí inak :P Jedny vravia že lepšie je mať pohlavný styk každý druhý deň,aby sa mužské spermie stíhli ,,dobiť" a jedny zas že každý deň.Čítala som aj tu veľa rád ale každá je iná, ktorú si vybrať?! 🙂 Naposledy čo viem tak som čítala že deň pred +ovu.testom,v deň pozitívneho ovu.tetu,potom deň pauza,a potom zas na ten 4deň.Preto sa pýtam 🙂

lauritkatesty
24. mar 2016

@laurita12 na to neexistuje uplne bezchybny recept, dolezite je aby v tych plodnych dnoch boli dopravene nejake spermie. niekedy to fakt vyjde len z jedneho sexu..
spermie dozrievaju stale. to je dlhodoby proces-spermatogeneza.. az skoro 3 mesiace.. cize stale pribudaje nove. skor ide o to mnozstvo, aby uz nebol uplne vypumpovany 😝

laurita12
24. mar 2016

Okik,super ďakujem za vyjasnenie 😉

zunajda
24. mar 2016

Ja dnes takto...myslela som,že dnes budem mať pozitívny test ale čiarka je bledšia ako včera. 😔

kakatulik
24. mar 2016

@zunajda tak s tebou je to velmi napinave ocuvaj.😀

zunajda
24. mar 2016

@kakatulik už som sa vytiešala,že ovu bude tento cyklus skôr a zas z toho nič nebude.😣

michala.s
24. mar 2016

MS som mala 13teho, posledny cyklus som mala 31dnovy. Kedy myslite, ze ma zmysel skusit si spravit? Ku meraniu teploty som sa ani tento mesiac nedostala, hold lenivost vitazi.

kakatulik
24. mar 2016

@zunajda ty budes mat riadne rozhadzane hormony. Uz si bola na HP?

zunajda
24. mar 2016

@kakatulik keby pán doktor chodil do práce, tak som mohla mať HP už vo februári. Bola som pri ňom 4x a nikde nikoho...ani telefon nedvihali. Preto som začala merať BT a robiť ovu testy.

denidi
24. mar 2016

@michala.s myslis ovu test? ak ano,tak uz by si asi aj mohla skusit

kakatulik
24. mar 2016

@zunajda a co tak novy pan doktor?

zunajda
24. mar 2016

@kakatulik nie je to zlý doktor...štrajkoval asi s učiteľmi /bolo to totiž presne v tej dobe a teraz sa zas mne nedá isť ho navštíviť kvôli robote

kakatulik
24. mar 2016

S ucitelmi solidarny bmel,akae s pacientkami uz nendj.

sona555
24. mar 2016

Ahojte,chcem sa s vami poradit, totižto s ovulacnymi testami som začala ešte len tento mesiac a veľmi sa v tom ešte nevyznám, je možné mať test pozitívny 2 dni po sebe?

kakatulik
24. mar 2016

@sona555 ano😀

sona555
24. mar 2016

Ehm, a čo to znamená, teda vzhľadom k potencionalnemu snazeniu? 😊

matilda72
24. mar 2016

@sona555 podľa mna len toľko, že je dobre sa teraz pekne pomilovať. je veľmi dobre poznať svoje plodne dni. ja som to tak skúsila 3 cykli po sebe a teraz už netestujem viem, že ich mám tak od 14DC až max 18DC takže pekne si treba naplánovať aby k styku došlo aspon 1 deň pred v strede a deň po . aspon to tak chcem skúsiť. no prvý cyklus nám nevušiel a to sme sa ľúbili na 20-25 Dc takže viem, že tudy cesta nevede 😀 tak tento mesiac žiadna jonášová metoda počatia pekne hned ako mi skončia krámiky skočím na mužíčka nebudem na nič myslieť len na to ako ho veľmi ľúbim no ak sa nepodarí idem sa delej mám dobré zásoby vit. tie mi ešte pár mesiacov vydržia ale beda im ak budem kupovať dalšie 😀 😀 takže tebe radím užiť sa veľkonočné sviatky naplno a šup na mužíka 😀

sona555
24. mar 2016

Ďakujem 😉asi sa budem riadiť tvojou radou. Totiž včera keď test vyšiel pozitívny tak sme sa posnazili, tak som rozmýšľala, či sa máme aj dnes 😊niekde tu som čítala, že je dobré sa snažiť každý druhý deň.

matilda72
24. mar 2016

@sona555 no toho som sa aj ja načítala že až. pozri ak máš chuť / to je jeden z príznakov ovu/ tak prečo neskočiť na muža a poriadne ho poľúbiť a nie len kvôli ovulácii. ja ako si pamatám ked sme splodila naše, tak sme boli na chate a lúbili sme sa každý deň aj ráno aj večer boli sme sami, slnko opekačka príroda a len mi dvaja a ja ked sme sa vrátili z chaty boli sme jednoducho spolu. mne jeden lekár raz povedal, že dieťatko je plodom lásky a vznikne ked sa dvaja milujú a nič iné nestavajú nad svoju láska. ako tým myslel., že nemáme stavať dieťa ako niečo viac a jediné ale máme sa ľúbiť a ono si nás nájde. ale povedzme si všetky čo sme tu, že tá túžba po dieťako je veľmi silná 😀

sona555
24. mar 2016

@matilda72 tak to bude asi najlepšie 😀 my sa snažíme 3 mesiace a teraz som si povedala,že vyskusame ísť na to vedecky,tak uvidíme, či sa to podľa tých testikov zadari

matilda72
24. mar 2016

@sona555 akože tie testy sú fajn, pred prvým tehu sme sa tiež snažili asi 3 mesiace a ja som bola v tom že mám ovu presne na 14 DC ale "hovno hovno zlatá rybka" mala som to niekedy na 18DC a urobila som si testy a ked sme sa podľa toho ľúbili resp. sme si alebo skôr ja muž to nevedel 😀 😀 som naplánovala relax na záhrade 😉 😉 on si myslel že len tak lenošíme a my sme plodili, a možno aj v tom bol fígeľ že na to nemyslel ako na misiu zet len si to užíval 😀 😀 no a teraz po potrate som si tiež robila prieskum všetko som spriemerovala chuť na milovanie, ovulačný hlien a ovu testu a vyšlo mi to že je to tak cca ten 16DC lebo niekde som čítala, že v den ovulácie by už ten ťahaví hlien nemal byť že ten je pred ovu. aj chuť na milovanie mám niesmiernu tesne pred ovu 😀 😀 tak uvidíme tento mesiac

matilda72
24. mar 2016

@sona555 no a ešte jedna vec teraz by som chcela skúsiť aby sme sa milovali tak cca každý druhý deň hned po mrške a počula som dobré referencie na kokosový olej ako lubrikant 😀 😀 tak idem experimentovať no ved milovanie má byť hravé a nie len boj o dieťa 😀

sona555
24. mar 2016

@matilda72 hej, len ten kokosovy olej je celkom aj drahy, nie? A ja práve mám pocit, že svoje telo vôbec nepoznám, keďže som predtým brala Hak, tak mám teraz v tom vsetkom trocha zmätok.