Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
Kocky, kde kupujete ovu testy "vo velkom"???? Chcela by som testovat tak 3-4 mesiace, tak nech nekupujem ako blbec kazdy tyzden
ja som dnes bola u doktora a sestrička mi ppovedala že sa na ovu trsty nemam spoliehat,...kedže mam 40 dnový cyklus robila osm si aj na 8 den aj na 15 16 17 19 den a nič!!!!žiadna ovu nebola ukazana a pravdepodobne som maka a nezachytil mi!! takže u mna nespokojnost s ovu testami...aj mooja kamoška si robila ovu a spoliehala sa teda že nema ovu a nakoniec dnes maju 4 roč chlapčeka a to práve nechceli....
babenky mam 39 dnovy cyklus robila som si ovu testy ,ktore mi ukazovali ovu 2x počas jedneho cyklu je to možne? ani pri jednej som nemala hlien
@taja27 behom 40-dnoveho cyklu si si urobila 5 testov nahodne a kedze ani jeden nebol pozitivny tak ovu testy su nanic? spravne to chapem?
@boniqa no ak bol cyklus 39 dnovy, skor mi to sedi na ten 23 dc, cize ovulka cca 25 dc plus 14 dni LF = 39 dni.
ak by si mala ovulku 34.33 dc tak mas cyklus 45 dnovy.
niekedy sa stane, ze sa moze trosku LH zvysit aj v luealke, aj ked upne pozitivne by to nemalo byt.. to sa stava pri tehu, lebo LH reaguje anj na hcg. ale to az po uhizdeni mozno od toho 10 dpo.
cize ten prvy testik asi este nebol ten pravy vrchol LH..
bola si na hormonalnom profile. ????
@elledriver tiez mi neznie nejak presvedcivo, ale pisala som jej v inej teme.. pri 40 dnovom cykle by testik bol pozitivny tak okolo 25.26 dc.
@lauritka na hormonalnom profile som nebola ,chystam sa po menzese k dokymu.ked sa mi objavili dva zretelne pasiky na ovu testoch tak som si robila aj dalšie tri dni a pasiky pomali slabli,ako keby bola ovu je mi to nejake divne asi si moje telo robi čo chce len nie to čo by som chcela ja 😠
ahojte. Tento cyklus som brala Clomid. Tabletky na podporu ovulacie. V piatok som bola u gynekologicky a povedala mi, ze vidi 3 vajicka. 2 na jednom vajecniku a jedno na druhom. Chcela mi pichnut inekciu na vyvolanie ovulacie ( na prasknutie vajicok ) , ale nakoniec sa rozhodla, ze ju nepichne, pretoze nechce riskovat, ze by som mala viacnasobne tehotenstvo a mozne riziko potratu. Vraj to necha, ze nech prirodzene prasknu. a mam ist domov a sex 2 krat denne 😕 😕 a vraj ovulacia by sa mala dostavit do 36 - 72 hodin. Vsimla som si, ze niektore pisete o velkosti. Neviem ake velke som mala ja, ale ked povedala, ze 36-72 hodin. no neviem. Baby, vobec nemam ziadne priznaky ovulacie ako niektore opisujete na MK. Ziadne pichanie vo vajecnikoch, nemam ani ten hlienik zatial, skor som sucha ako vlhka( ine mesiace som mala nejaky gelovy hlienik) , ovulacne testy nevychadzaju, mam na nich uplne jemnuckeho, takmer neviditelneho dusika. A snazim sa ich robit poctivo, ze 2 hodinky pred testovanim nepijem. Som z toho zmatena uz, z toho sledovania a vyratavania a uz zacinam byt sklamana, ze dalsi mesiac bez uspechu premarneny. Je mozne, ze nebudem mat ani ovulaciu tento mesiac? Aj napriek tomu, ze Clomid zabral, mala som tri vajicka a nakoniec neprasknu a nepride k ovulacii? A tiez sex 2 x za den, nie je to vela? Zle pre spermie? ze nebudeich dostatok a nestihnu sa obnovit nove, superaktivne? Poradte, ak viete. Alebo nazor, co si o tom myslite. Dakujem. 😖
@lenkaa33 soda, ze nevies velkost, ale boli 😒 a dnes mas aky testik ?? nestavol ani trosku ??? Mne tiez hovorili lekari, ze v obdobi aj dvakrat denne.. spermie pribudahu kazdy den nove, spermia sa tvori az 90 dni, cize to sa nemusis bat..
no pregnyl ti ale pichnut mohla, aby to to prasklo, to by musea byt strasna nahoda aby sa vsetky oplodnili.. predsa len to nie je az taka stimulk aako napriklad na IVF.. No zostava len verti, ze to este pride , BT nemerias ???
mna inac po clostyle dost pichali vajecniky. to je to iste ako clomid.
@lauritka velmi dakujem za nazor. Najprv povedala, ze mi pichne a potom, ze nie, ze aby som neostala tehotna s 3 nahodou a ze by som mala problem, ze by som mohla potratit. dnes som robila 2 testy a su dnes tmavsie. BT nemeriam. Hlien som ziadny nespozorovala zatial. minule mesiace som mala taky ako bielko. Teraz neviem ked su tmavsie tie ciarky na testoch, ci mozu byt este tmavsie zajtra alebo nie. no dni predtym som mala uplne takmer neviditelnych duchov a dnes je volnym okom viditelne, ale nie je tmavsia ako kontrolna. a je slabsia ako kontrolna. Teraz neviem, ci si mam dat pauzu dnes a zajtra rano sa snazit, alebo dnes vecer a aj zajtra vecer. Neviem, kedy pride ovulacia. Myslis, ze sa moze stat, ze neprasknu? A ked je test s tmavsim vysledkom, kedy nastane ovulka? dnes vecer? alebo zajtra cez den? Snazim sa to nejakym ' vypoctom' naplanovat, aby som to trafila do spravneho casu 😒
no stat sa moze vsetko, aj to, ze neprasknu, ale netreba este dopredu nad tym uvazovat.. prave meranie BT by ti ukazalo, ci nozaj praskli.
@lauritka ahojky, takze vcera ovulacny test bol prazdny, ani len duch tam uz nebol a dnes to iste. zeby tie testy z nedele boli pozitivne??? ale druha ciarka nebola rovnako silna alebo silnejsia ako kontrolna ciarka, bola silnejsia ako tie z predchadzajucich dni, ale nebola zhodna s kontrolnou. Mozno tie testy nefunguju pre mna. Nezbadala som ani hlien, mozno z tolkeho snazilkovania sa 😕 ? len dufam, ze tie Clomid tabletky nesposobili zmeny v hliene, vygooglovala som si, ze sa to moze stat. Takze vobec neviem, kedy som ovulovala. Ziadne priznaky. V pondelok idem na krvny test , aby zistili hodnotu progesteronu, tak uvidim, ci som ovulovala. No som zvedava velmi ako to tento mesiac dopadne. Lebo sme sa ozaj velmi snazili 😉
@lenkaa33 no mohlo sa este stat, ze si nevystihla vrchol, niekedy to LH stupne velmi rychlo a ked je silnejsia ciarka, treba skusit este jeden testik v priebehu niekolkych hodin...
ale tak uvidis rvna test, to je najlepsi dokaz, ci bola ovu . ano, clomid tak ako clostylbegyt vysusuju hlien.. 😒
ozaj a BT ??? merala si ???
daj vediet potom ako si dopadla. 🤐
@lauritka nemerala som nakoniec BT, mala som pripravene teplomery, ale zabudla som a potom je to vraj uz zbytocne, ked sa zena postavi z postele. No to som o tom Clomide nevedela, ze vysusuje hlien, len nahodou som si to nasla na nete vcera vecer. Takze je dost mozne, ze spermijky neplavali, boli na sucho 😀 ..... nemozem to brat asi tragicky 😉 stale nieco ... raz mam vysoky prolaktin, potom zacnem ovulovat konecne a teraz vysuseny hlien ... Tak som zvedava tento mesiac, ci ten clomid zabral pozitivne u mna alebo nie,urcite dam vediet. . dakujem ;)
@lauritka ahoj. Slubila som, ze dam vediet ako som dopadla. Takze nevyslo to ani tento mesiac. ☹ Dnes som dostala MS 😢 Som zvedava, co mi doktorka povie, ked k nej pridem, ci vysledky z krvneho testu na progesteron ukazali ovulaciu alebo nie. Takze dalsi mesiac za nami a opat do boja . aaaaach.... Tento mesiac budem vsetko robit doslednejsie. Pit tie bylinkove zenske caje, ovulacne testy, skusim aj BT tento mesiac ( ktory den mam zacat sledovat BT prosim ta? ) a opat ten clomid. Aj ked vysusuje, skusim zvysit prijem teutin, aby som podporila tvorbu hlienu. Som zvedava, co navrhne doktorka ako dalsi krok....... 😕

@petjka no este zmeraj aspn dva dni teplotu, ci sa bude drzat hore, vtedy sa to potvrdi...