icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

dressage
27. máj 2016

Ahoj 🙂
Jsem tu nová tak vás všechny zdravím! 🙂

Jsem 4. týden po spontánním potratu (v 8 týdnu) a dnes jsem si dělala ovulační test. Zajímalo by mě, když ta čárka byla slabounká tak to znamená, že se ovulace blíží nebo je to jen prostě negativní test?

Děkuju!

kakatulik
27. máj 2016

@dressage to znamena ze je negativny,ale stmavnut moze v priebehu kratkeho casu.

dressage
27. máj 2016

@kakatulik děkuju... a to si to mám dělat každý den abych to nezmeškala nebo stačí třeba obden?

kakatulik
27. máj 2016

@dressage mala by si kazdy den v rovnaku hodinu priblizne a predtym tak dve hodiny nepit a nemocit. Ale ndmusis robit cely cyklus. To by si sa zblaznila. Zalezi od toho ze aky dlhy je ten cyklus. Uz si mala po MA ms.?

dressage
27. máj 2016

@kakatulik právě, že ještě ne... ale myslela jsem si, že ovulace je před menstruací...

kakatulik
27. máj 2016

@dressage tak ano,ale to sa ti teraz bude tazko urcov6t,lebo tie hormony sa musia dat do kopy a stabilizovat. Ja by som si na tvojom mieste pockala na prvy menzes a zacala az potom. Skus merat aj bazalnu teplotu. Ta ti dost spolahlivo ukaze ci sa ovulka blizi,alebo ci uz bola a tak.
Teplotu zacni merat koncom menzesu rano hned po prebudeni este skor ako vstanes z postele a idealne v tu istu hodiu. Testy podla dlzky cyklu. Co ja viem,ja mam27-28dnovy cyklus a zacinam 9-10 DC.

dressage
27. máj 2016

@kakatulik my jsme se právě začali snažit 2 týdny po... tak si teda budu muset počkat na menstruaci... já měla pravidelnou cca 28 dní... teplotu si taky zkusím měřit, ale myslela jsem, že ty testy stačí...koupila jsem si jich hodně... takže hned po skončení menstruace mám teda testovat každý den dokud ty čárky nebudou stejně barevné že?

kakatulik
27. máj 2016

@dressage nie,nemusis kazdy den. Testuj tak od 9dc pokial nebude testovacia rovnako tmava,alebo tmavsia od kontrolndk a ked zacne blednut uz testovat nemusis. Teplotu by som merala cely cyklus.
Snazit sa mozete,to aj nezavysle od testov.

dressage
27. máj 2016

@kakatulik aha, dobře... tak moc děkuju za rady! 🙂

kakatulik
27. máj 2016

@dressage za malo.Rado sa stalo🙂

zunajda
27. máj 2016

@miska_hryzka
@kakatulik doktor mi kázal začať s Duphastonom až 15dc...myslíte, že by som ho mohla začať užívať už aj v tomto cykle a nečakať na ďalší?

kakatulik
27. máj 2016

@zunajda ak mas teraz po ovulke tak ano.Ako miska pise od 3DPO.

miska_hryzka
27. máj 2016

@zunajda skus vacsinou kazu medzi 14-16DC zacat uzivat ale ja som mala ocu az 20DC merala som BT tak povedal,aby som zacala na treti den zvysenych teplot.

zunajda
27. máj 2016

@kakatulik ráno som nemerala BT lebo sme zaspali 😕 čiže ak zajtra bude zvýšená a test bol 26.5. pozitívny 29.5.by som mohla začať s Duphastonom?

zunajda
27. máj 2016

@miska_hryzka aj ja mám ovu neskoro ...niekedy až 35dc 😣

miska_hryzka
27. máj 2016

@zunajda tak meraj BT a az 3DPO si ho skus dat.

kakatulik
27. máj 2016

@zunajda noo tak ak bol pozitivny ovu test vcera,tak ovulka dnes az zajtra,cize ak bude zajtra rano zvysena teplota tak ovulka bola dnes,cize 3DPO bude plus minus tak 30.5.by si si mohla dat.Az tak presne to nemusi byt,lebo ak si potvrdis ovulku,tak sa uz nic nestane ak vezmes dufik aj den skor...🙂.

zunajda
27. máj 2016

@kakatulik ďakujem!!! Dnes je mm v nočnej...snáď od včera niečo zostane do ovulky 😉

kakatulik
27. máj 2016

@zunajda jasne ,super nacasovane🙂

zunajda
27. máj 2016

@kakatulik som zvedavá na teplotu...ak bude dole,ovu nebola...ale dnes ma aj poriadne bolelo brucho ...sama som zvedavá, koľko budem ešte čakať na zázrak a zadarí sa

kakatulik
27. máj 2016

@zunajda ked nebola tak bude zajtra a mozete este poistit. Neboooj bude dobre.Ak to ma stat a padat iba na tom progesterone a vsetko ostatne je OK,tak to pride.
Tu VMK mas? Ta tiez pekne pomaha sliznici rast.🙂

zunajda
27. máj 2016

@kakatulik ešte aj štitnu žľazu mám v poriadku a to som sa bála, lebo som sa 8 rokov liečila. Z krvi mi vyšlo len nedostatok progesteronu...nič viac a ešte krv v moči. Myslíš materskú kašičku? Tú nemám, beriem femibion

kakatulik
27. máj 2016

@zunajda to nevadim,pridaj si este aj tu. Je to zazracna kasicka.....🙂

...ja mam takého tucha,ze ked sa ukludnis teraz,lebo je viac-menej vsetko ok tak sa to podari.....to je taka moja intuicia....
AAAaaa vajcovody mas priechodne?

zunajda
28. máj 2016

@kakatulik doktor mi povedal, že je všetko ok. Ja už jedno dieťa mám a jedno tehu skončilo MA

kakatulik
28. máj 2016

@zunajda a co teplotka dnes?

zunajda
28. máj 2016

@kakatulik dnes len 36,2 ...takže ovu asi ešte nebola. Túto noc som však veľmi zle spala a ešte mi bolo aj nenormálne teplo

miska_hryzka
28. máj 2016

@zunajda zvlastne, ze ti to prave naopak nespôsobilo zvysenie teploty. Ja ked som nemohla spat, rano som sa zobudila uplne spotena, tak BT bola vyššia akoby som cakala.

kakatulik
28. máj 2016

@zunajda inak ani ja som nemohla zaspat,ale rano som sd zobudila uplne spntena.No ved uvidis ako bude teplota dalej. Ovu test je uz uplne negativny?

denidi
28. máj 2016

Baby je možné,z e sa mi po celej mať kašičku ťažšie zaspáva? Akoby ma nabudila,davala som si ju tak okolo 21 hod,dve hodky pred spaním a ani za svet zaspať,ako budem ju brať stále,ale asi najlepšie tesne pred spaním,vy v pohode zasoavate?

senselinka
28. máj 2016

@denidi urcite je, nemá sa brat vecer, lebo ma povzbudzujúce účinky 😉