Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@zunajda mna nikdy nič nebolí
@lauritkatesty no som zvedavá, ako to bude ďalšie dni s BT
@butterfly333 ani mňa nikdy nič nebolelo...ako sa mi predĺžil cyklus, mám neskutočné kŕče vo vajecnikoch a bolesť v krížoch.
@butterfly333 Milovaniu som sa vyhýbala oblúkom a až teraz,keď testujem,som zistila,že sa hlási ovulka
Ahojte baby mate skusenosti s ovulacnymi testami mamatest? Su dobre alebo? Ine v lekarni nemaju u nas🙂
kocky chcela by som sa opytat, tento mesiac som robila prvýkrát ovu testy, vzdy bola pritomna druha ciarka,ale slaba, potom dva dni silna ako kontrolna a potom zase slaba. Je mozne ze test bol pozitivny dva dni? A citala som, ze pozitivny test znamena ze cca za jeden den bude ovulka, znamena to ze v case realnej ovulacie je test uz negativny? alebo mohla byt hned na druhy den a test bol este pozitivny?
@tamarka9 ano niekedy je aj dva dni pozitivny.
mozes mat vacsiu hladinu LH hormonu... cize vrchol moze byt prvy den a este druhy den mas pozitiv, aj ked je uz hladina na ustupe.. ovulacia nastava do 48 hodin od vrcholu..
ale kedze sa presne na hodinu určit neda kedy presne prebehne, vzdy pocitaj ako plodne dni este dva po poslednom pozitívnom.
@lauritkatesty ďakujem a prosím ta,musia sa tie testy robiť tiež z prvého ranného moču,alebo hocikedy počas dna? Ja som robila rano ako tehotenské...
@tamarka9 z ranneho sa nemaju robit, najskôr od tej 10 hodiny doobedu a potom počas dna.
mam čllanok v blogu ako spravne testovat ovulačne testy. mrkni
@lauritkatesty aha no tak to musím mrknúť,pri testoch nebolo nic pisane. Ale snáď to neboli úplne od veci výsledky ani z ranného,teraz napr mam uz len slabulinkú čiarku,tie dva dni to boli úplne silne tmavé čiarky..
@kchan @lauritkatesty Celkom nerozumiem preco bola za hranicnu teplotu oznacena 36,10, ked je tym padom viacero predovulacnych teplot nad ciarou. Nemalo by to byt az nad 36,20 a teda ovulacia oznacena az na 18DC?
@kakatulik využili ale iba v deň ovu 😌 od budúceho mesiaca chcem seknúť s testovaním aj s meranim- hádam to dám, lebo to je dosť namotávka 😁
@131313 inak toto je dobrá otázka. Ani ja nerozumiem, ale asi to je tým výrazným poklesom- prvý krát som ho mala taký nizky. Možno on to celé tak spriemerizoval
@131313 ano logicky by som to tiez tak dala. a este aj tie poklesy byvaju skor take dva dni pred ovulkou čo mam odsledovane hmm.. ale neviem ako si on robi tie priemery,
trošku to tam asi zmenili tie dve teploty pred ovulkou 36,2.. a robil z toho priemer ? inac si to neviem vysvetlit

@zunajda no mna niekedy tesne po ovu ;.-)