icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

majka_3
9. dec 2013

@radkatom noo a teraz ako vyzera? do tych 10 min sa zjavila nejaka ciarka.nie?

radkatom
9. dec 2013

@majka_3 majka zjavila ale slaba idem kuknut tu tvoju

radkatom
9. dec 2013

@majka_3 tak je trochu slabsia ako tvoja

majka_3
9. dec 2013

@radkatom 🙂 super tak a tehu? pridaj foto 😉 aj ten si pozriem

radkatom
9. dec 2013

Tu je moj super duchovsky test

majka_3
10. dec 2013

@lauritka noo stale sa citim tak na mrchu..dnes som skusila ovu test myslis ze to je naadejne? 🙂
ten zeleny je dnesny

a ty ako?

lauritka
10. dec 2013

@majka_3 no trosku ti stmavol.. tak uvidime .. ;) ak ti zosilnie ulne, bude to super.

ja 8 dpo, este mam cas na testovanie 😀

majka_3
10. dec 2013

@lauritka no uvidiime..cas na testovanie? ja som 9dpo a som myslela ze tak okolo 10dpo sa zacina s ovu testami aby sa vedelo ci tmavne nie? 🙂
tak vela stastia a dufam ze tento cyklus // 😉

lenka3103
10. dec 2013

Ahojte,

mala som ovu testy rapiclir a maximálna spokojnosť. Keďže mám nepravidelnú meštruáciu (aj 57 dní medzi cyklami) rozhodla som sa kúpiť ovu testy. Testovala som 2 týždne a presne mi urcilo kedy mám ovuláciu - na 2 testoch som mala dve čiarky a teraz som vďaka ovu testom našla dve čiarky na tehotenskom teste.

lauritka
10. dec 2013

@majka_3 no to je ndividualne.. zalezi kedy sa zacne vylucovat hcg.. to je ako na tehu testoch.. niekomu uz uzkaze 7 dpo niekomu az na 13 dpo.. na to pravidlo nie je. ;)

zuzanka2905
10. dec 2013

kolko stoji taký ovulačný test

kissiska
10. dec 2013

@zuzanka2905 to je rôzne...podla toho aký test...ved pozri na nete aké sú ceny v lekárni alebo pozri tu na koníkovi.....baby predávajú, to je asi aj lacnejšie....

malatamara
11. dec 2013

@zuzanka2905 Zuzka určite to predávajú tu baby lacnejšie. Ja som napr. u nás v lekárni zohnala len Predictor fertility, stál 10 €, ale že by som bola spokojná... priklonila by som sa k najjednoduchším prúžkovým testom, či už tehotenským alebo ovulačným. Niekde som dokonca videla (a aj doma skúšala) rozobrať ten umelohmotný a vo vnútri je aj tak len ten testovací prúžok, takže zbytočne platiť za umelú hmotu podľa môjho názoru 😲

zuzanka2905
11. dec 2013

@malatamara včera som nakoniec kúpila za 1. 50 v lekárni len som chcela vedieť či u mna prebieha ovulka a zistila som že hej lebo môj manžel si nedal pozor proste prišlo medzi nami k nedorozumeniu a teraz som ako na ihlách či náhodou nebudem zase teh.nie žeby som nechcela dalšie bábo ale ešťe som chcela počkať no uvidím ako to dopadne 😕

manucao
11. dec 2013

ahojte zeny...prosim o radu..otazka bude zniet asi dost blbo nakolko uz mam jedno dietatko ale prvykrat sme ho pocali krasne rychlo a teraz nie a nie...Bola som na prefuk, beriem Inofolic 2x denne a snazilkujeme stale..mam 28 Dcyklus a dnes som 14 den cyklu. Viem, ze ovulka nemusi byt v strede cyklu...moze byt aj zaciatkom, aj koncom aj pocas mrchy..no mna zaujima toto..po prefuku sme hned skusali..vajcovody som mala priechodne..co je super...v sobotu sme sa milovali a vlastne odvtedy nie..v nedelu a v pondelok ma dost pichalo do vajecnikov..taky silne az ma vystrelo v praci..a v pondelok som bola aj dost mokra..Mrzi ma, ze sme v tie dni neskusali, ale u nas to proste tak nefunguje ze si povieme dnes musime..obaja to tak nechceme..proste milujeme sa spontanne vasnivo a planovane nam nejde...proste sa neda..tak ssa pytam kedy je vlastne najlepsi cas na milovanie...ked je zena mokra ma ten hlien to je priznak toho ze uz prebieha ovulka alebo ze pride...citala som, ze radsej spat tesne pred ovulkou ako po nej..lebo tie spermie v tele zeny preziju ked tam je ten hlien...

lauritka
12. dec 2013

@manucao ahoj.. no ak to mas pravidelne, nemusis sa tymvela zaoberat, staci ked budete skusat, pokial citis bolesti a mas vlhko, to je pred ovulkou.
po ovulacii sa hlien meni velmi rychlo a husty a kremovy a bolesti polavia.

manucao
12. dec 2013

@lauritka takze ak sme sa milovali v sobotu a zacalo ma pichat v nedelu a v pondelok v praci uz dost mi vystrelovalo do vajecnikov..tak ta je mozne ze miloanie v sobotu mohlo sa podarit oplodnenim...od soboty sme uz nesli..cely tyzden sme tak unaveni.Proste u nas je to tak..nejde nam to sa milovat ze musime...Manzel stale vravi ze treba sa milovat z lasky a vasne a nie z povinnosti..ze potom ma pocit ze je to maraton oplodnovania..Myslim, ze v sobotu to som bola 11 DC tak mozno tie spermie prezili...a aj ten prefuk urobil svoje pozitiva...co myslis

lauritka
12. dec 2013

@manucao no mozu prezit cca 2-3 dni v dobrom prostredi.. ako v tom ma sice pravdu.. ale ked je to mimo plodnych dni, potom sa tazko robi babatko ;)
to by vyslo viac pravdepodobnejsie keby ste aspon ob den snazili. 😉

manucao
12. dec 2013

@lauritka ved to..milujeme sa tak trikrat tyzdenne..minuly pondelok som bola na prefuk a zacala som brat Inofolic..ja verim, ze sa nam to podari..Obaja sme OK tak snad...ale je mi tak divne..stale ma pobolie v podbrusku...napisala som aj Jonasovi tak som pozerala na jeho kalendar a on mi napisal ze v decembri bude najplodnejsi den a na dievcatko 29.12...a plodne obdobie je u mna od 6.12 do tusim 16.12..dnes je stred ovulacie ale manzel ma nocnu...
A ty ako sa mas? aj vy snazilkujete?
ako badam je stale viac a viac parov kt. sa nedari..to je ako nova diagnoza dnesnej psycho doby..

lauritka
12. dec 2013

@manucao no neviem, ci 29 uz nebude koniec tvojho cyklu .... no tak skusaj kym mas hlien a bolesti.

no jasne , snazikujeme a dufame.. ako stale ;) jj.. vela ludi sa trapi s pocatim, je to smutne. ☹

manucao
12. dec 2013

@lauritka takze to j tak..ze ked pocitim mokry hlien a pichani do vajecnikov..to je pred ovulkou??? Vtedy sa najviac snazit???

lauritka
12. dec 2013

@manucao ano.. potom uz uvidis, ked sa zmeni hlieik, ze je uz po.. logicky kremovy hien uz je nepriepustny pre spermie..

mawiya
12. dec 2013

Babulky mne takto pekne ukázalo pozitívny na 11 DC a keďže teplota taká kadejaká, tak som pekne testovala ďalej a krásne slabol až po ten spodný. 🙂 Hore je pozitívny 🙂 OVU test. Teraz budem čakať, aby som mala takú postupnosť pri tehu testíkoch, ale samozrejme opačnú. od najslabšieho po najtmavšie 🙂

manucao
12. dec 2013

@lauritka ja som v auguste napisala Dr. Jonasovi a on mi urobil ten kalendar podla hviezd...na cely rok...zvyraznil mi kedy to vychadza na dievcatko kedy na chlapca, kedy je vysoka zivotnost atd...a tiez kedy mam plodne dni podla jeho vypoctov...tak vychadza to raz do mesiaca je taky den..a teraz mam az na 29teho...Vela mladych maju problem s pocatim ale v mojom okoli je aj vela chlapov kt. maju zly spr...my sme sa v elmi bali aky bude muzov ale je fajn tak potom ma hned Dr. poslal na prefuk a vajcovody som mala priechodne..a tom Inofolicu si pocula..beriem ho tyzden a vraj je dobry

manucao
12. dec 2013

@lauritka jaaj tak ja som mala taky soplavy v pondelok a vtedy ma aj najviac pichalo..takze v spermie zo soboty noci bym ohli prezit..
takze ak je biely husty hlien to je uz po ovulke?Pripadam si ako blazon..ale ja som sa o take veci nikdy nezaujimala kedze prvu dcerku sme pocali krasne lahko

lauritka
12. dec 2013

@manucao ano ked uz sa zmeni, tak je po ovu 🙂

bud rada, ze s nemusela ;) ale verim, ze sa cockosro zadari znovu 🙂

manucao
12. dec 2013

@lauritka takze treba skusat hlavne pred ovulkou...ked mam 28 DC a ovulku som mala podla vsetkeho na 12 13 den tak treb ist ho?
od toho 11ste

lauritka
12. dec 2013

@manucao ano pokial mas hleinik . snazte 🙂

niki85
13. dec 2013

Ahojte. 16DC ovulacny test pozitivny potom aj dalsie 5 dni. Znamena to ze su to plodne dni. snazime sa kazdy druhy den aby spermie vo mna prezili. Zaujmave ze uz je to teraz 3 cyklus a nemozem otehotnet.. Preco?

katooshik
13. dec 2013

Caute baby. My s manzelom sa asi 5 rokov bezuspesne pokusame otehotniet, prvy rok -dva sme to nebrali tragicky, zvalovali sme to na stres v praci a podobne. Potom som sa zacala sledovat, merat bazalnu teplotu, robit ovulacne testy a vychadzalo mi stale, ze mavam ovulaciu ale az 16-18 den cyklu. Stale sme to nejak extra neriesili, dala som si spravit hormonalny profil- normalny. Manzel bol 2x na spermiograme, ma nizsi pocet spermii a pomale spermie, berie vitaminy a myysleli sme si , ze problem bude teda v jeho pomalych spermiach, gynekologicke vys. som odtahovala. Od minuleho tyzdna som sa konecne dokopala na seriozne gynekolog. vys.- sono v norme, stery norme , ale dla folikulometrie ide zrejme o anovulacny cyklus. Moj gznekolog rata 1. den cyklu ako nulty, cize podla jeho ratania v 12. DC mal dominantny folikul 12 mm, v 14 den 15 mm, a dnes v 16. den 17 mm. Vie o mojich dlhsich cykloch (32-34 dni), vie ze podla mojich merani mam neskor ovulaciu. Tvrdi, ze najpresnejsia je v tomto folikulometria ( v porovnani s meranim teploty a ovu testami). Povedal, ze z toho ovulacia nebude ( i ked mala sanca ze bude neskor tam je, ale vravel ze potom by sme nemali tak dlho problem otehotniet, ze pocet a mobilita tych spermii nie je tak zla), a tak mi predpisal Duphaston na 3 mesiace, mam ho brat 21- 25 den cyklu, a ak sa menstruacia neupravi tak 16- 25 den cyklu. Hned ako som prisla domov som si dnes 16. den cyklu spravila ovu test a je pozitivny. Neviem, co si mam o tom mysliet. Poradte, please.

ivushka14
13. dec 2013

Ahojte... prvy mesiac sa skusam testovat..
A dnes vyslo takto...
Myslite ze dnes je den D ?
Kazdopadne asi skusim.. 🙂