Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lilienkalilina Gratulujem 🙂 🙂
@lilienkalilina úžasnééé, krásne 🙂 Gratulujem a veľa zdravíčka. 😉
@lilienkalilina jeeeej moc ti gratulujem a zelam hlavne vela zdravicka 🙂
Ja som z toho dnes taka rozhodena.Spravila som si rano dva tehu testy.Jeden znacka Pepino ukazal len jednu ciarku a druhy Clearblue a na nom je taky slaby duch az mam pocit ze si ho tam len namyslam.No dnes ma napadlo ze hoci mi mrcha meska 3 dni tak podla ovu testou ktore sice neboli uplne pozitivne som mohla mat ovulku 20DC co bolo 23.9 tak neviem ci na testovanie nieje este skoro ☹
@miriam111111 ak si mala posunutu ovu tak sa ti predlzil aj cyklus.. je mozne ze ti ani nemeska este
@miriam111111 ja som to tak mala minulý cyklus, mrcha mi meškala 5 dní, tak som sa začínala tešiť, no tehu testy negatívne... napokon menzes prišiel a podľa ovu testov sa mi fakt len predĺžil cyklus, keďže som mala ovu 18-19 DC. 😢
@crazy_girl1 a kolko po tej ovu si mrchu dostala?Mozno ze mi to naozaj len posunie cely cyklus.Toto som ale este nikdy nemala.Vzdy viem ze ked vecer zacnem mat bolest v podbrusku tak rano uz pride mrcha no teraz mam bolesti uz 3 dni a mrcha nikde.
@miriam111111 od ovu si rataj tych 13 az 15 dni.. kazda zena je ina.. kazda zena ma inu LF
@miriam111111 ja mávam roky rokúce, snáď od 15-tich cyklus 27-28 dní, ale minulý cyklus, možno to bolo kvôli chorobe a antibiotikám, mi vyšiel pozitívny ovu test 18-19 DC, čo znamená, že ovulka bola až cca po 24-48 hodinách (20-21 DC)... celý cyklus mi to potom predĺžilo o 5 dní, dostala som až 31 DC, čo sa mi v živote nestalo... celé to bolo zvláštne! Tento cyklus som začala brať Inofolic a vyzerá to tak, že opäť nejaké zmeny. Minulý týždeň mi doktor potvrdil, že mám krásny folikul - 9DC mal už 18mm, pozitívny ovulačný test som mala v sobotu, 14 DC, ale ovulácia prišla zrejme až o dva dni - tento pondelok, lebo som začala aj špiniť a krvácať, najskôr som sa zľakla, ale je možné, že Inofolic ovuláciu zintenzívnil a prišiel ovulačný výtok, čo som tiež v živote nemala... uvidíme, či sa pošťastí teraz, ale keď nie, doberiem ho max. 2 cykly, aby mi to úplne nerozhodilo organizmus.
@nivea777 moc dakujem dnes som 11DPO takze pockam do buduceho tyzdna.Vobec som si neuvedomila ze ked som mala ovu neskor tak mi to vlastne posunie cely cyklus.
@crazy_girl1 Moc,moc,moc ti drzim palce aby ti to vyslo.Aj ja beriem inofolic no tento mesiac som mala cyklus velmi divny.
@miriam111111 ako ten Inofolic na teba vplýva? Zrejme ti teda oneskoril ovuláciu, mne zase naopak ju upravil a bola 14DC, lenže toto krvácanie ma prekvapilo... mala si to už niekedy?
@crazy_girl1 ja ani neviem ci som tento mesiac ovu mala lebo na testoch mi ani raz nevysla uplne silna ciarka,mala som sice hlien ale bolesti ziadne.A to krvacanie neviem to som nemala.A nemohlo to byt uz uhniezdenie?Ja som vdaka inofolicu otehotnela aj prvykrat lebo mi dr povedal ze PCO a hned ako som ho zacala uzivat som otehotnela.Teraz by sme chceli aj druhe no akosi sa nedari preto som ho znova zacala uzivat ale asi to chce trosku casu kym sa vsetko upravi.
@miriam111111 neviem, ale tak skoro uhniezďovanie určite nebude, to býva až po 5-7 dňoch... určite sa ti to upravím, držím päste, aby sa aj po druhýkrát podarilo... Ja ešte nemám deti, toto by bolo moje prvé. Verím, že do Vianoc to dáme 😉 😉
@crazy_girl1 veru to by bolo asi skoro ale aj tak drzim palce aby ti to tentokrat vyslo 🙂 Takze musime len cakat.Dufam ale ze nebudem zase cakat na pozitivny test tolko ako pri dcerke.Pri nej som si robila samozrejme testy hned ako mi meskala mrcha a boli negativne.Potom som skusala este ked som uz bola asi v 4tt a stale boli negativne tak som to zabalila ze zase nic a sustredila som sa na novy cyklus.Asi o dva tyzdne prisla za mnou kolegyna ze ci niesom nahodou tehotna lebo som nejaka ina.To som jej len odpovedala ze o tom by som snad musela nieco vediet.V ten isty den mi este kolega povedal ze sa mi nejako zväcsili prsia ze ci niesom v tom.Tomu som len s usmevom odpovedala ze kde sa mi to pozera,ze sa mi ma divat do oci 🙂 Nedalo mi to tak som si hned na druhy den rano spravila test a boli tam krasne //. Bolo mi to ale divne ze su take silne lebo som myslela ze som otehotnela v tom druhom mesiaci.Hned som volala dr a ten mi povedal ze aby som prisla o tyzden lebo aj tak na sone este nic neuvidi tak aby som prisla potom na krv.Ked som k nemu prisla povedal ze skor ako mi zoberie krv spravi sono a ake bolo moje prekvapenie ked mi ukazal na monitore nasu malu žubrienku a oznamil mi ze som v 8tt.Popravde ja som nemala ani jeden tehotensky priznam.Neboleli ma prsia,nebolo mi zle,nemala som zmenu chuti ani pachy som necitila viac nic.Ludia okolo mna to tusili skor ako ja 😀
Baby tak ja dnes po tych 3 dňoch pozitívnych testov konecne takto a teplota dnes ráno hore o 0.1 prikladam graf aj testik co vy nato?teda už bola ovulka a kedy 🙂?neviem ako teraz počítať dpo
@babymaminka no konecne ja by som ratala 1 dpo 🙂
@babymaminka myslim ze ovulka dnes a zajtra 1 dpo aj ked aplikacia ti ukaze dnes 1 dpo
@babymaminka ked stupneš počitaj 1 dpo 😉 zajtra by si mohla.
@lilienkalilina ten je 😵
@babymaminka no to je zostup len o 0,1 vraj by mala po ovu stupnut o 0,2 až potom ked je zvýšena aspon 2dni tak ovu bola. Neviem lauritka ty to vysvetlí. Viem že by mala stupnut po ovu o 0,2
jj musi stupnut NAD uroven predovulačných, uvidíme zajtra. a potom pozdrav lekara 😀 😝
Kocky, od dnes zacinam pit grepovy dzus. Kupila som si 100%, ale cisty ho neviem pit-ani grep nelubim. Staci, ked si denne rozriedim 0,5 litra toho dzusu s vodou? V praci vypyjem tak 2 litre vody- tak ze by som si dala 0,5 dzusu a 1,5 l vody? Alebo musim viac?
Kvoli tomu, aby som mala hlien.
@ereska sexik sme dali pred hodkou snad sa to pocita 🙂
@lauritkatesty
@butterfly333 neviem či vam.Tu dávala graf @crazy_girl1 no ona má tiez o 0.1 stupna kazdy den uz treti den ja myslím zasa ze kazda zena je iná 🙂
@ejuska2586 ja som.denne vypila 1l 100% dzusu a zjedla cely jeden grep popravde nasilu 😀
@miriam111111 to je perfektné, tak si mala úžasné prekvapko... ale mrcha ti už neprišla, či? Aj keď testy boli sprvu negatívne... Inak aj mne švagrinka vravela, že pri prvom tehu jej test potvrdil // až v 7. týždni, dovtedy stále negatívne... 🙂 u každej sa ten hormón vylučuje inak. Teraz je z toho takmer štvorročný chlap ako lusk 😎 😀
Uvidím, ja sa zatiaľ nijako necítim, stále v norme 😉 a konečne mi aj ten ovulačný výtok skončil, tak skáčem dva metre od radosti, že nemusím letieť na gyndu so slovami: „Čo mi prosím vás je??? “ 😎 Dúfam, že sa tam ukážem až s dvomi //, aj keď mi dr. predpísal clostilB, že nech v ďalšom cykle vyskúšam. Vraj mu po tom otehotneli všetky baby, ale neviem, zatiaľ nechcem pchať do seba chémiu... Spolieham sa na prírodu, nie som ešte ani vekovo na tom najhoršie (30 r.), tak snáď čoskoro motyka vystrelí. 😝
@babymaminka @lauritkatesty @butterfly333 môj graf je aktuálne ako TATRY 😀 je pravda, že v pondelok (po ovulácii) som si teplotu merala 2x po sebe, prvá bola 36.4 a druhá 36.6 vzápätí po sebe (cca minúta rozdiel), ale zapísala som do grafu tú najnižšiu... čiže cez ovu som mala 36.3 a zvýšila sa mi teplota o 0.1, tak snáď som to zapísala správne... dnes už mám 36.7, tak neviem, uvidíme, či to neklesne pred mrchou. Nechám sa prekvapkať 😀 😝
@crazy_girl1 dakujem za vyjadrenie a objasnenie draha 🙂

Kočky tak mi už máme takýto krásny testik 🙂 37dc