Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@ejuska2586 ja som tento mesiac tiež grepovala 🙂 kazdy den jeden grep a pol litra 100% dzusu hlienov som.Mala ukazkovy aj bez toho no teraz bolo mokro v kuse a je aj po Ovu 🙂
@babymaminka Ja som tiez len, ze skusim. A som spokojna... Snad to pomoze a budem tehulka 😜
Ahojte. Nakolky den je najlepsie robit ovu testy? Skusim si to aj ja odsledovat. Mam cyklus nepravidelny tak neviem
@laydy7777 Podľa cyklu - ja mám 28 dňový, takže viem, že ovulka je tak na 13-14 deň. Mala by som testovať cca od 10teho dňa, ale pre istotu testujem vždy od 10teho. Platí, že bez ohľadu na dĺžku cyklu, poovulačná fáza má 12-14 dní. Takže podľa toho môžeš vedieť z predchádzajúcich cyklov, kedy si cca mala ovulku.
@ejuska2586 * testnem od 8meho
Babule prosim vas a neviete mi poradit ci by mi ten alchemilkovy caj mohol pomoct aj na vyvolanie meskajucej mrchy?
@ejuska2586dakujem . uz som testovala aj merala teplotu ale este sme sa netrafili do toho
Baby chcem poradit...to ze su vzdy dve ciarky na ovu teste (aj ked neni pozitivny) je v poriadku?? Zda sa mi to nejak dlho.. som 23dc zobrazuju sa mi asi uz 10dni..
@tami90 Ahoj, ano. Hormon mas v tele pocas celeho cyklu, len pred ovulaciou prudko stupne, preto je pozitivny test. 😉
@tami90 hod ich sem pozrieme. A bol aspon jeden pozit??
@ejuska2586 aj ja som si myslela že poovulacna fáza trvá vždy 12-14dni (ja som síce čítala 10-16d) ale mne prisla menštruácia 5dni po jednoznačne pozitívnom ovulacnom teste. A ovulaciu som mala stopro lebo som ju teda riadne cítila...
Ahojte, toto je prvy mesiac co skusam aj ovulacne testy, poprosila by som vas o radu...prikladam fotky mojich testov - su robene od 10.dna, dnes je 15.den a testy si stale rovnake...BT este nestupla, takze ovulacia asi este neprebehla...jedno mi nie je jasne, co tie testy, nemali by silniet alebo ako to je vlaste pocas ovu, ukaze uplne silnu ciarku a potom zase taketo slabe? Som z toho zmatena 🙂
@saskab Nemusia stúpať postupne - môže aj prudko - ja to mám jeden mesiac postupné, iný prudko. Pizitívny bude, keď budú obe čiarky rovnako silné, príp. tá testovacia tmavšia, ako kontrolná.
@saskab Aký dlhý mávaš cyklus?
@ejuska2586 ok dakujem ti krasne, takze este skusim testovat dalej, mam cyklus okolo 29-30 dni tak mozno tu ovulaciu mavam neskor...
@ejuska2586 ahoj vieš mi poradiť koľko mám ratat Dpo?
@barborka93 V tomto ti nepomôžem na 100% - tiež sa to len učím. Ale myslím si, že si 6DPO. Skús sa spýtať @lauritkatesty
@saskab Ovu zvykne byť tak cca v pólke cyklu - takže podľa mňa budeš mať tak 16-17ty deň. Skús ešte testovať...
@ejuska2586 dakujem za radu 🙂
@ejuska2586 tak sme dve ja meriam 1.mesiac 😉
@barborka93 Ja tretí. Ale aj tak som si neni ešte 100%, keďže u mňa to bolo zatiaľ také všeliaké.
@barborka93 javi sa mi tam ovulka na 19 dc. potom si uz stupla a drzala sa hore.
@lauritkatesty tak budem dúfať že sme sa trafili 😄
@barborka93 ano pred ovulkou bolo snazenie, spermie si dokazu pockat aj 2-3 dni 😉
@lauritkatesty ahoj moja myslis ze to moze byt anovulak aj ked testik malinko tmavne ;)
@ereska ja tiez cakam co.bude z môjho grafu jedna baba mi písala že anovulak vraj tiez @lauritkatesty
@ereska u teba zatial ziadne zvyšenie.. ono tie grafy trošku skresluju čo mate aj u
@babymaminka ... ale ty sa drzis, ved pred ovulkou si mala 36,6-36,7
@lauritkatesty len.dokedy 🙂 Dnes mala byť mrcha ráno o 7.00 ako celych 12 rokov haha no od inofolicu sa mi posunula ovulka asi takze mrcha asi.ani nemala dojst este 🙂

Hej. Tiez som v soku...