icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

simkamatko
25. apr 2017

@elly23 bo lekar mi vravel ze mam nepriechodne vajcovody a ziadna ovulka clostyl mi nezabral a ani neprebral vajecniky odporuca mi IVF ale ja nechcem 2x som uz bola a negativne :( mrcha mi chodi kedy sa jej chce je bez bolestna ani necitim ze prichadza skusim aj ovu testy snad nesklamu..archemilku pijem a aj gynastan tiez pijem kvapky gynex ale len kratko niekaky cca mesiac to bude

simkamatko
25. apr 2017

@butterfly333 ano mam ale musim este ist na edokrinologiu pre zvyseny muzsky hormon

archanjel007
25. apr 2017

@elly23 aha tak ok

simkamatko
25. apr 2017

@kakatulik toto iba

elly23
25. apr 2017

@simkamatko tak to je ine...ja som vzdy citila, dva tyzdne pred ms, ze ma vsetko boli a aj ms ma boli..., mozno naozaj nemas ovulaciu, ale ja si myslim, ze sa to da aj bez toho IVF, ale ak beres gynex tak neber alchelmilku, nemiesaj vsetko dokopy, gynex uz alchemilku obsahuje...

simkamatko
25. apr 2017

@elly23 chapem jak doberiem gynex zacnem s archemilkou mna vobec nic neboli ani brucho ani prsia v skratke nic jak som ti pisala mecha pride kedy chce a bez toho aby som mala naznak ze pride alebo uz prisla co jedine sledujem tak ked som pred tak som nervozna cez deb by som spala a v noci hviezdy pocitala co ti poviem

elly23
25. apr 2017

@simkamatko ale pokial mas vysoky testosteron tak utekaj na endokrinologiu, to by sa malo dat vyliecit, neboj 🙂

saska697
25. apr 2017

Ach jaaj zase sklamanie test ovu stale bledy ako vcera. Ale hlien zase taky ako vcera. Len mi nejde do hlavy preco ho mam az na vecer :(. Moze.to byt tym.ze mam sedave zamestanie, asi blbost😕. Ach jaaaj asi na to kaslem dame si dnes tutu mutu a je.😂

simkamatko
25. apr 2017

@elly23 co znamena vysoky testosteron?22.6 som objednana

elly23
25. apr 2017

@simkamatko kazda zena ma progesteron a testosteron, ale ak je testosteron (muzsky hormon) zvyseny alebo je vysoky, tak brani zene v otehotneni...co moze, byt aj tvoj pripad, docitala som, ze vacsinou na to predpisuju HAK alebo duphaston..uvidis co ti povedia na endokrinologii tu som v jednom clanku nasla napriklad toto...

4. 11. 2010 18:22:56

Právě čekám na výsledky testů kvůli vysoké hladině testosteronu a k tomuto problému jsem našla tyto poznatky: - Nadbytek androgenů (mužských pohlavních hormonů): Tento problém je nejčastěji způsoben velkým množstvím cukrů a jednoduchých uhlovodanů ve stravě - tzn. omezit ve stravě sladkosti, bílý cukr, bílé pečivo, těstoviny - nahradit ovocem, třtinovým cukrem, celozrnným pečivem, musly - Lékořice se rovněž může uplatnit u tzv. syndromu polycystických ovarií, který se vyznačuje tvorbou cyst ve vaječníkách, neplodností, vynecháváním menstruace a silným ochlupením. Příčinou této choroby je porucha hormonální regulace, vysoká hladina testosteronu a nízká hladina estrogenu. Tyto nemoci ženám brání v otěhotnění a právě lékořice by se mohla stát v těchto případech důležitou doplňkovou léčbou.

simkamatko
25. apr 2017

@elly23 uvidime ze co mi povedia dufam ze vsetko dobre dopadne uz ma nebavi pocuvat stale negativne veci od lekarov ;( :(

sinqopa
25. apr 2017

Dievčatá, moje ovu vyzerajú takto. Okrem 21.DC som robila každý deň. Ale teraz mi nejde do hlavy, že stále tam mám pomerne výraznú čiarku 😕 Ako si to vysvetliť?

sinqopa
25. apr 2017
archanjel007
25. apr 2017

@sinqopa ja som tiez nemala a ostala som tehu🙂

sinqopa
25. apr 2017

@archanjel007 Čo si nemala? Slabšiu čiarku myslíš? No kiež by som bola na to rovnako ako ty 🙏🙂

archanjel007
25. apr 2017

@sinqopa ani jeden pozitivny ovu teste lebo ciarka sa stale objavi nejaka lebo lh je stale pritomne a tak si myslela ako mozs byt tehu ked ani jeden pozitivny ovu test ale bola som a uz som 10 tyzden🙂

kakatulik
25. apr 2017

@simkamatko tak to sa necudujem ze neovulujes,ked mas zvyseny testosteron. Neviem ake su referencne hodnoty,ale to je haluz,ze ta krmi clostylom a zeniet na IVF.
Ak este nepijes,tak nasad malchemilku,matersku kasicku,vit D a E.
Nemas polycysticke ovaria.?

alilka
25. apr 2017

@archanjel007 paaanecky ty si už fakt. 10tt??😮 Veď len teraz si sem hádzala tehu testy 😁 to leti ako šialené. 😁

kakatulik
25. apr 2017

@simkamatko prave som si vsimla,to vyssie AMH. To je ovarialna rezerva. Neviem kolko mas rokov,ale hodnotu dost vysoku. Akoze este nic tragicke,ale by sa fakt mohlo jednat o polycysticke ovarl. Na tie by si mohla vyskusat inofolic.

archanjel007
25. apr 2017

@alilka ano leti to rychlo tyzden po tyzdni🙂

elly23
26. apr 2017

@kakatulik ved v sprave ma na usg ťažši PCO

laydy7777
26. apr 2017

@simkamatko v lekarni ale to sa uziva iba ked dostanes mrchu na piaty den 5 dni viac nie.

simkamatko
26. apr 2017

@kakatulik polycystycke ovaria mam pijem momentalne gynex a caj gynastan pijem aj archemilku 22.6 idem na endo

simkamatko
26. apr 2017

@kakatulik vitamin uzivam iba E a taktiez kyselinu listovu

simkamatko
26. apr 2017

@kakatulik mam 25r raz mi dal clostyl a vravel ze to musim ist na IVF inac nebudem mat vobec deti ale ja tomu neverim nieco mi hovori ze budem mat len mam tomu cas ja neverim lekarom

simkamatko
26. apr 2017

@laydy7777 myslis inofolik?

kakatulik
26. apr 2017

@simkamatko presne tak,nevzdavaj sa! Si mlada. Netreba hadzat flintu do zita. Endo akoze laparku? To zvyknu oskrabat vajecniky,lebo tym ako praskaju tie cysticky,tam ta tekutina zostane nalepena a aj keby sa nejake vajko vytvorilo,nedostane sa von.
Skus dieticku akn ti tu uz radili dievcata. Oamedz bukor a biely chleb a skus tapat ak dokazes sojove produkty. Tie obsahuju rastlinne estrogeny,ktore by mohli prebyt ten trapny testosteron..a este vitamin D3 pridaj.

kakatulik
26. apr 2017

@elly23 no vidis,ja slepec🙄
Kukam len tie hodnoty.

simkamatko
26. apr 2017

@kakatulik dieta ano suhlasim stebou prvy krat som otehotnela bez problemu vtedy som mala cca 53kg pribrala som za 2 mesiace okolo 12kg po potrate vaha isla stale hore a hore a kde som sa dopracovala na 87kg najviac jem obmedzene a davaj pozor na stravu

matamm
26. apr 2017

Dobrý deň

dievčatá nemáte skusenosti s inositolom je to náhrada inofolicu pýtam sa preto lebo neviem či sa môže brať celý mesiac v kuse. Dakujem