icon

Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené

manamani1
15. dec 2011

Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?

butterfly333
30. apr 2017

Lenže je rozdiel vit D a vit D3.

kudusko
30. apr 2017

@simkamatko da sa aj tu jedna baba predava tu je link vyhladaj si ju tu. https://www.modrykonik.sk/group/6841/

majamat
30. apr 2017

@butterfly333 vit D je vseobecne pomenovanie

renimac
30. apr 2017

@majamat ved tych 2000 je akurat, ako som pisala vyssie 😉. Ano, ja uplne suhlasim, 20-30 minut je uplne dostatocne, ale treba vystavit velku plochu tela. Toto viem na 100%. A cim svetlejsia pokozka, tym menej casu treba 😉.

majamat
30. apr 2017

@renimac teraz pozeram, ze dr. mi odporucila DeVit forte 3 davky, cize 4500IU
tento https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...

simkamatko
30. apr 2017

@kudusko požiadala som o členstvo čakam

renimac
30. apr 2017

@majamat ja som inac tiez mala Devit 😉. Ale jedna tobolka mala 2000IU. Asi su rozne gramaze.

majamat
30. apr 2017

@renimac ja si mam dat kvapky a su dvoje, obycajne a forte. 1 davka forte ma 1500IU a mam mat 3 davky - 1.balenie, potom kontrolne odbery.

renimac
30. apr 2017

@majamat ahaa, ty mas kvapky. Ja som mala tabletkovu formu. Kvapky su asi este lepsie.

majamat
30. apr 2017

@renimac to je asi jedno,a le tym, ze mam forte, bude to vyssia davka. no skoda, ze som si ich nemohla kupit v stvrtok, ked som bola pre vysledky. to som vobec nemala cas. a isla som aj okolo lekarne,a le nejak mi to v tom momente nenapadlo. no dcera ma doma Vigantol, tak zatial len to uzivam.

renimac
30. apr 2017

@majamat drzim teda palce, nech pomoze 😉.

butterfly333
30. apr 2017

@majamat no je tozdiel vit D a vit D3 si to prečitaj.

saska697
30. apr 2017

@elly23 ahoj prepac,ze otravujem. Vcera som netestovala nestihla som :(. Ale mala som ,,mokrý,, den. A rano o 3 sme s drahym pocvicili😂😂. Tak snad sme sa trafili. Lebo dnesna ciarka na ovu teste bledsia ako ta v piatok :(

majamat
30. apr 2017

@butterfly333 vit D je vseobecne pomenovanie a oznacuje skupinu vit,D, tak ako je napr. vit B, popritom to oznacuje skupinu vitaminov B, nie je to nieco konkretne. poznaviam viacere doplnky vyzivy a kazdy obsahuje len D3 a aj ked nepoznam vsetky, ale myslim, ze v tom rozdiel nebude.

ria294
30. apr 2017

@majamat Vitamín D má v skutočnosti 2 formy. Vitamín D2 a D3. Vitamín D2 (ergocalciferol) je jeho syntetická forma, netvorí sa v ľudskom organizme a má rastlinný pôvod. Táto forma sa predáva v podobe väčšiny doplnkov nie je však vhodná a nevykazuje nejaké veľké pozitívne účinky.
Na druhej strane je tu vitamín D3 (cholecalciferol), ktorý je prirodzenou formou vitamínu D, vzniká v koži účinkom UV žiarenia a jeho ďalším zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu (najmä ryby, rybí olej a vajcia).

anditcc
1. máj 2017

Baby ,dnes som 12dpo, a dnes ranný moč,a takýto ovu test...Minule som mala iba jednu čiarku,druhá ani tam nebola ... Nemôžem byť tehotná?

lala1501
1. máj 2017

@anditcc ono to kolise ja som mala este silnejsiu a nebola som.skus este pockat a sprav tehu test. Podla ovu testov by som.sa nariadila

anditcc
1. máj 2017

@lala1501 😐😐 no uvidíme teda, ďakujem za odpoved

elly23
1. máj 2017

@anditcc ja som zas 11DPO mala uplne pozitívny ovu a bola som tehu 😉 este pockaj par dni

majamat
1. máj 2017

@ria294 vit.D ma viac ako 2 formy. myslim,ze bolo jasne z toho prispevku, co som napisala, ze toto viem. a opakujem, vit.D je vseobecne pomenovanie skupiny vit. D.

neviem ci si uz nepamatate zo skoly vit A,D,E,K a vit, B,C. cize vseobecne pomenovanie skupin. tak ja neviem, co sa to tu stale riesi, ze som niekde napisala vit.D no tak som si skratila nazov, ktory upne bezne pouzivaju aj Dr. vacsina dr., nepovie D3, ale D, v zdr.karte to vacsinou tiez nenajdete napisane. dokonca ani z labaku nepride vysledok D3, ale len D ( teda mam tam este nejake cisla a skratku,ale rozhodne nie D3 )
a co sa tyka dostatku ci nedostatku, ci doplnku vyzivy u cloveka, vsźdy sa jedna len o D3 a iny som ani nevidela, tak na co to tu rozoberat.

mne islo o to informovat o tom, ze aj toto pomaha na plodnost, lebo som sa to tu nedocitala a nie rozoberat ake druhy vitaminov existuju.

ria294
1. máj 2017

@majamat prepáč, že som chcela upresniť nejaké informácie, nevedela som, že sa ťa tým možem dotknúť .

butterfly333
1. máj 2017

@ria294 dakujem moja za upresnenie a vysvetlenie.😘

renimac
1. máj 2017

Baby, veď je to jedno 😉. Všade kde som si v lekarni vypýtala vitamín D, dali mi automaticky D3 😉. Užívajte deň.

majamat
1. máj 2017

@ria294 vies, ked ma niekto raz upozorni, tak dobre, ale opakovane?
a potvrdila som, ez o tom viem, tak preco stale doookala to iste? a dokonca je to nepodstatne.

majamat
1. máj 2017

@renimac ved toto, ze pre ludi sa vyraba len D3, iny nie, tak na co chytat za slovicka?

ria294
1. máj 2017

@majamat neupozorňujem a nechystám za slovíčka , naozaj som len chcela doplniť informácie , ktoré som čítala. Vitamín D má v skutočnosti 2 formy. Vitamín D2 a D3. Vitamín D2 (ergocalciferol) je jeho syntetická forma, ktorá vznikla v roku 1920 cez ultrafialové ožiarenie potravín a následne bola patentovaná farmaceutickými spoločnosťami. Táto forma sa predáva v podobe väčšiny doplnkov výživy a pravdepodobne vám ju predpíše aj váš lekár v prípade, že požiadate o výživový doplnok vitamínu D. Táto forma však nie je vhodná a nevykazuje nejaké veľké pozitívne účinky. Tejto forme by ste sa mali vyhnúť. Skopírovala som to zo stránky https://martinchudy.blog.sme.sk/c/303036/Co-je-...

majamat
1. máj 2017

@ria294 ty si ma upozornila len 1x,a le predtym sice 1x o tom pisala a 2x uz mna oxsobne upozornila @butterfly333 , cize na tuto temu sme sa bavili uz predtym, nez si to ty napisala.
dalej, opakovane pisem, ze pre ludi sa iny ako D3 nepredava, tak ked niekto napise vit D, nic sa nedeje a na druhej strane aj ked napisem vit D, neoznacuje to nic konkretne len skupinu vitaminov, cize to nie je nepravdiva informacia, iba nie je konkretna.

a dalej, vit D je 5, nie 2, ked uz sa touto temou zaoberame. https://sk.wikipedia.org/wiki/Vitamín_D

15tibetan3
1. máj 2017

Koceny prosim poradite aj mne? Pred 3/4 rokom som mala cystu na vajecniku, no na poslednej prehliadke u zenskej som bola pred 4 tyzdnami a cystu mi uz nenasla, ale mala som vtedy kratko pred menstruaciou a mala som folikulu, ci je dost divne. A teraz k pointe. Poslednu menstruaciu som mala 1.4., cyklus mam 27 dnovi a menstruacia teda meska. Je mozne zeby som zas mala cystu? Alebo az teraz ovulujem? Alebo mozem byt tehotna? Mam slaby hlien podobny ovulacnemu a chvilkami slabulinke bolesti v podbrusku.Vcera vecer som si robila tehotensky test bol negativny, no dnes ked som si pre zmenu robila ovulacny test aj ked viem, ze to znamena negativny, ale predsa len tam je aj ta druha ciarka aj ked slabucka ale je (prikladam foto). Co to moze byt?

lauritka
1. máj 2017

@15tibetan3 to je ovulačny ? tak zatial to nevypoveda o ničom. ta druha čiarka tam moze byt cely cyklus. LH maš pritomny v tele stale v určitej hladine

15tibetan3
1. máj 2017

@lauritka dakujem, ano je to ovulacny, len mi je divne, ze po skonceni poslednej menstruacie som si prvykrat kupila ovulacny test a vsetky tie testy (4) vysli iba s kontrolnou ciarkou, ta druha tam nebola vobec a teraz ked mi menstruacia meska od piatku mi vysla aj ta druha, aj ked len slabucko.