Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lenkaaknel24 hmm, tak podla testu by mala ovu prist cim skor, ale snazte sa no.. mne sa hlien kazi uz v den ovu.. zhustne a skremovateje.. a ked si mala mokro snazili ste sa ?
@lauritka to vaaazne 🙂 🙂 tak potom ovu pozit.vcera cize ovu dnes 🙂 vcera tutu nebolo tak vari este stiham 🙂 dakujeeem si zlata 🙂
@valika1210 jj, tak posnazte. ;)
@lauritka áno snažili sme sa 13DC,no uvidíme či tam nejaké spermošky prežili 😀 ...niektoré baby ževraj otehotneli aj 4dni pred ovu,takže nám ostáva len čakať 🙂
@lenkaaknel24 no lepsie skor ako neskor ;) oni si dokazu pockat v dobrom hliene aj par dni ;)
@lauritka tak tu mam vsetky....tie dva vcera 11DC keby bol poz. Tak su asi oba rovnako tmave ci?? Dva posledne su dnes.....
@valika1210 tak dnes šup na to 🙂
@valika1210 jj. 🙂
@satanka1 myslis 🙂 ja som cakala ze musi byt silnejsia ako kontrolna 🙂
@valika1210 to áno..ale myslíš,že ešte budeš mať pozitívnejší tento cyklus?dnes je už slabšia...asi by som to dnes poistila 🙂
@lauritka ahoj, vsimam ,ze si na ovu testy a veci s tym spojene proficka, a ze sa na teba vsetky baby obracaju,aby si im poradila, mozem sa aj ja opytat? 🙂 prvy mesiac pouzivam ovu testy, minuly tiez boli pokusy,ale to som nevedela,ze sa to nemoze robit z 1. ranneho mocu a ze 2 hod pred tym nemam pit. teraz si ho robim okolo 16,00 - 2 hodky pred tym nepijem. prvy ovu test tento mesiac som si spravila na 13DC, boli dve ciarky, spodna slabsia, 14DC boli obe rovnako silne, 15DC bola spodna uplne slabulinka, dnes 16DC bol test negativny problem je, ze od vcera beriem ATB kvoli zapalu mocovych ciest :( mozu atb ovplyvnit vysledky ovu testov? Snazit sa uz tym padom tento mesiac nebudeme, no chcem sa opytat, ci este ma vobec zmysel dalej testovat (aspon aby som sa dozvedela, kedy ovu vobec mam? ) cyklus mam 30 dnovy, mavam pocas ovu bolesti. snazime sa od septembra,zatial nic, tak neviem, ci mi folik praskne vobec, da sa to nejak zistit,alebo to musi az lekar riesit? na horm. profile som bola a je OK... co myslis? 🙂
@tixx ahoj, no tak som tu uz nejaky ten rocik na MK ;) tak preto 😅
ak si mala 14 dc rovnako silne, s velkou pravdepodobnostou to bol vrchol LH? cize ovu bola 15-16dc-- plus nejakych 14 dni LF, to vychadza na te 30 dnovy cyklus, plus minus 1-2 dni.
tieto atb by este nemali ovplyvnit nic.. a aj keby si bola tehu, tak sa pld napaja na krvny obeh matky az v nejakom 5-6 tt. ale myslim, ze uz ked ti testik zoslabol, tak ovu prebehla.
v domacih podmienkach potvrdenie ovulky urobis len meranim BT, ci stupne a bude sa drzat hore..
@lauritka no ved to je super, ze sa vyznas a ze vies babam poradit, lebo fakt ja som na zaciatku nevedela pomaly ani co je ovu :D nieto este meranie BT, ovu test a podobne, ale uz sa do toho pomaly dostavam :D cize ked su dve palicky na ovu teste, tak 2 dni potom sa treba snazit, ano? no a BT mi vzrastla dnes, cize to by presne mohlo potvrdzovat to, co pises 🙂 no a teda z toho mi vychadza,ze dalsie ovu testy uz ani nema zmysel robit tento mesiac,ze? uff to si ma inak ukludnila,ze by atb nemali nic ovplyvnit, ja som si ich najprv nechcela dat ani nasadit,kedze sa snazime o babo,ale ked to tyzden neprechadzalo,lekarka ma poslala k urologovi a ten povedal,ze to inak nepojde, bez tych atb, tak som bola trosku v strese... dakujem velmi pekne za rady, si zlata, este ta mozno na bud. mesiac oslovim, ked budem robit ovu testy a nebudem si ista 🙂
@lauritka no ja to mam chronicke, snad uz teraz prideme aj na pricinu, lebo nie je to prijemne,hlavne ked sa to stale vracia. sam lekar povedal,ze pred otehotnenim nech to radsej dame do poriadku,aby potom neboli problemy... no a este predsa len raz ta otazka - ked vieme zistit, ze nam ovu prebehla -da sa zistit aj to, ci folik praskol a tym padom mame vajko ktore bude mozne oplodnit? ci to len za asistencie lekara sa da zistit?
@lauritka preventivne brusinky nejem, asi by som mala zacat, mozno sa mi to potom prestane vracat, a snad aj doktor uz zisti pricinu, a budem mat svaty pokoj 🙂 tak vidim,ze aj ty s tym mas cerstve "skusenosti" ... teraz ma ist mm na spg, potom uvidime, co dalej, ale toto presne lekar spominal, ze budem k nemu chodit a bude robit folikulometriu 🙂 uz nech je dalsi mesiac 🙂
@tixx ja som brala toto: http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...
pri akutnych stavoch. 2 sacky denne, preventivne a dlhodobo sa da brat 1 krat denne.
@tixx nevracia, ale chodim plavat na verejnu plavaren, a tam je to ze vraj nachylnejsie na infekcie.. bavila som sa o tom s gynekologom, tak mi dal take tabletky gynoflor- ze obnovuju posevnu floru. ze je to tiez dobre na prevenciu.
o tom cyst-control, to mi zase poradila v lekarni.
@lauritka Dnes opat zosilnel :-/
@valika1210 hmm? tak coto ?? zeby toho 11 dc nebol este vrchol a hlien mas aky

@valika1210 tak potom si uz mala vrchol, mozno menej farbiva tam bolo -- 🙂