Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@majkovalili Este mi napadlo - preco testujes az od 14DC? Ja mam 28dnovy cyklus a testujem uz od 10DC - pre istotu. Niekedy som mala uz na 11, prip. 12DC pozitivny test... Testovala by som skor, lebo podla mna tak okolo 14DC si uz mohla mat ovulku (kedze pises, ze mavas 30 dnove cykli) a tym padom by bol pozitivny test tak na 12-13DC. Cize si to mozno uz aj premeskala.
@ejuska2586 toto je prvý mesiac ako testujem. Ďakujem veľmi pekne za radu 🙂
@majkovalili Veď uvidíš. Ak príde mrška na 31 deň, tak by som tipovala ovulku na ten 14-16DC. Čiže by som určite začala testovať trošku skôr. Lebo bežné poovulačné obdobie je tak 12-16 dní...
@ejuska2586 ide ale o to,ze ovulacny hlien by sedel, včera sa zmenil, mam aj velke bolesti podbruska. A ked som bola u lekárky na sone na 10 DC nic tam nebolo. Žiadny folikul
@natalerachel fiha neviem.hmmm asi mas este vela hormonu...skoda ze nemerias bt.tam by to ukazaloo.
Ale top sa mi zdal ten 15 dc
@majkovalili Teoreticky je to mozne, aj ked sa mi nezda ten test pozitivny. Ale zas ked mavas 30 dnove cykli, tak na ovulku je uz neskoro. Potom sa ti asi predlzi a MS pride, resp. nepride az na 37-41 den cyklu. Ak by bola ovulka teraz - kedze mrsku by si mala cakat 12-16 dni od ovulacie.
@majkovalili no ťažko povedať. Vidim že vždy testuješ v inú hodinu. Ten 25 dc sa mi zdá ze je slabšia ako kontrolná ta čiarka. No napriek tomu od ostatných dni najsilnejšia 🙂 Tak asi neporadim snáď len to že skus v rovnakú hodinu testovať kazdy deň. A samozrejme pred testovaním nepiť aspon hodinku a pól. 😉
Testujem vždy okolo 16 tej,no v ten 25 DC som videla,ze je silnejší a tak som si robila častejšie pocas dňa. Niekde som čítala, ze je dobre aspoň 2 krát denne testovať.
@lauritka no je to možné. Máš pravdu ten 15 dc sa aj mne zdá najsilnejšia čiarka. No uvidíme ak pride ms tak na budúci mesiac začnem sledovať aj bazal. teplotu 😉 Ďakujem 😄
@majkovalili no to máš asi pravdu. A ty si meriaš aj bt? Ja nie 🙅 som lenivá 😉 no ak pride ms tak asi začnem aj meriať.
@natalerachel merala som ale bola som z toho jeleň 😕 teraz som už toho nastudovala dost o hz tak na ďalší cyklus začnem aj ja 🙂
@majkovalili no ja si budem musieť ešte tiež naštudovať o tom poriadne.
Niečo som uz čítala o tom. Tak hádam sa v tom budem vedieť vyznať. Ako dlho sa už snažiš otehotnieť? Ja teraz 3 mesiac 🙂
My 4 mesiac 🙂 silno vam držím palce 🤰
@natalerachel zabudla som ta označiť 😉
@natalerachel
@majkovalili baby ja 6 mesiac 🙏
Baby buduci mesiac to už vyjde 🙏
@majkovalili tak to na tom niesme ešte tak zle obydve.
😉 aj ja vam držím palce 🤰 už máš nejaké 👦 detičky?
@natalerachel ano mám 2,5 ročného syna 👶 a ty?
@majkovalili ja mám 3 ročnú dcérku 👧 tá sa nam podarila prvý cyklus 😍 Takže som si myslela ze ani z druhým bábätkom to nebude problém 😒
@jasminkaj Ano. Musis mat koncentrovany moc.
@jasminkaj vyzera super. Skus este vecer a potom este zajtra. Vyzera to tak, ze ovulka bude kazdu chvilu...
@natalerachel my to isté 🙂 pri syncekovi to síce nebolo na prvý šup,ale nemusela som si robit ani testy a ani merať bt,prišlo to nejak samo 😉
@majkovalili no možno sa na to sústredíme viac ako treba 😉
Ale nieje ľahké na to nemyslieť ak to bábätko 🚼 človek chce 🙂
Ale verím tomu že sa nam zadarí skôr či neskôr obom. Tak držím palce aj tebe 😉
@natalerachel urcite sa to raz podarí 😉 ďakujem a ja vám držím palce 😉
@jasminkaj Ak bol pozitívny, môžete sa ešte snažiť. Ale môže byť, že pozitívny ešte nebol a ovulka ešte len príde. V každom prípade sa pre istotu posnažte...

@majkovalili Ahoj, podla foto ovulka este nebola. Najblizsie bol vcerajsi test o 21 hodine, ale nie je pozitivny. Kusok mu este chyba. Testuj dalej.