Partner hľadá výhovorky týkajúce sa môjho otehotnenia
Baby ja už neviem čo si mám myslieť. Chcem už bábätko robím všetko pre to aby som už zdravotné bola ok ale je pravda,že to sa nedá držať tak dlho a tu nastáva problém. Vždy sa s mužom skrz to pohadame lebo som mu jasné povedala,že proste už to mám ako tak ok a za mesiac by sme sa mohli snažiť lenže on stále že aspoň pol roka alebo rok aby proste bolo všetko ok ale on absolútne nechápem l,že ja nemôžem už toľko čakať. Najskôr bola výhovorka,že až po svadbe ok.Tu máme tento rok. Keď som mu povedala,že už by sme aj mohli stále,že dieťa sa ma plodiť v manželstve ale ja som mu povedala,že kde má istotu,že sa nám to hneď podarí to tiež niečo trvá a nie on proste že až po svadbe lebo to by bol hriech. Mám 38 to fakt mám ísť rodiť v 40? Stále mám pocit,že sa vyhovára. On síce tvrdí,že on dieťa chce ale ja už proste cítim že tu túžbu mám. Taktiež doktorka mi robí vyšetrenia nech viem či som ok. Povedala som mu,že ak zistím,že som už mohla mať dieťa a je už neskoro tak ani svadbu už nebudem riešiť. Ako by ste sa postavili k tomu vy? Je ale pravda,že pri sexe si pozor nedava
Takže sex pred svadbou je okej, hlavne že nie sú deti...deti až po svadbe. No fakt by ma zaujímal dôvod za týmto presvedčením 😅
No neviem ako dlho ste spolu ale áno, strácaš čas. Vo vašom veku by nebolo od veci si takéto záležitosti vydiskutovať na jednom z prvých rande. Aké máte predstavy, plány,... To ste sa o tomto nebavili doteraz či ako? Lebo teraz neviem či nejaká dohoda bola a on ju nedodržiava alebo ty si z ničoho nič naňho vyletela že chceš deti a preňho je to úplne nová téma. Aj to je určite faktor, ktorý treba pri reakciách zvážiť.
Ale chápem tvoju "paniku". Ja som tretie tehotenstvo absolvovala krátko po 30tke a keď to porovnám s prvým tak ten vek som cítila aj ja. A to som ani nemusela mať 38...a nie, nebolo to len tým že som mala na krku ďalšie dve deti. Cítila som chrbticu, kĺby, jednoducho "opotrebovanie". Verím, že keďže pre teba by to bolo prvé dieťa asi by to nebola úplná tragédia ale nebudeme si tu klamať - 38 nie je 22 a nikdy nebude, nech sa človek o seba stará ako chce (ty píšeš že dokonca nie si fyzicky fit...).
Opýtaj sa narovinu - chceš/nechceš? Podľa odpovede sa zariaď. Ale už by som nečakala. 38 na prvé dieťa je podľa mňa dosť.
No bavili sme sa o Tom stále on mi hovoril že už by diéta chcel ale neviem mu vtlct do hlavy,že ja nemôžem už toľko čakať.to mu nedokážem vysvetliť. On si myslí,že je stále cas
Tak nedáva pozor ale ma gumu . Och
Stale nechapem co riesis, ak sulozite bez ochrany. Fakt nechapem. Ved si to dieta pripusta a neriesi. Keby riesil, sa chrani az az. Sa upokoj zena
@colsami písala že si dáva kondóm
Autorka, asi to nechces pocut, ale zamyslela by som sa nad takymto vztahom. Dieta pre neho ocividne nie je priorita, a ty asi tiez nie, ked ta neberie vazne. Viem, ze si to asi nechces pripustit kvoli svojmu veku, ale ono nie je nic moc mat dieta s niekym, kto bol do toho dotlaceny…
Ako dlho ste spolu, keď ste to začali až teraz riešiť? Ak ste spolu krátko a teraz mu len začajú padať ružové okuliare a zistil, že to dieťa s tebou možno nechce. Treba vazny rozhovor. Vek neoklamete. Ak on nechce, treba hladat dalej.
On práveže stále rozpráva o deťoch preto tomu nechápem len zas mňa brzdia aj zdravotné problemy takže on vie že pre mňa otehotnieť nebuďe také jednoduché. Sme spolu 3 roky
rozpravat moze, ale to asi len preto, aby ta uchlacholil a udrzal v stave/domnienke, ze aj on to dieta chce. keby chcel, nevyhovaral by sa na dieta po svadbe.. vsak sa vezmite na urade - navrhni mu to a ze potom mozete teda pracovat na dietati. nech ste formalne zobrati a "oficialnu" svadbu s hostami, rodinou atd mozete poriesit aj dodatocne.. a uvidis, ako velmi tomu bude nakloneny :D
@michaela789 aha ok. Spolahla som sa len na prve prispevky a posledny. Tak toto je cele hillarious s takym nedavanim pozor 😁
@autorka Vies ako sa bavili predavacky v drogeriach? Zobrali spendliky, pichali do kondomov 🙉 a smiali sa ako blbe kofy.
Rozprávat a konať su 2 odlišné veci. Chlap v tomto veku ak netuzi po detoch, je pravdepodobné, ze uz ani nebude.... a aj po svadbe budu vyhovorky, akurat ze uz ty vydatá, bude mat vacsiu istotu ze sa jeho komfortne zitie nebude dat ukoncit zo dna na den rozchodom. A pokial by sa mi chlap zasmial do ksichtu po informacii ze ak dieta az po svadbe tak aj sex az po svadbe, zrusila by som ju. Ale to som ja a moja sebaucta.
Ako dlho ste spolu? Čo ťa v tom vzťahu drží, aké sú jeho dobré vlastnosti? Lebo toto neustále odkladanie (a nelogické výhovorky) sa mi nejaví ako niečo, čo by zrazu svadbou malo pominúť.
Aby ste náhodou nemali svadbu a do pol roka rozvod, akurát že stratíš ďalšie cenné roky...
@hefo svadbu máme tento rok. Sme spolu 3 roky. Ja už som vystriedala kopu partnerov a konečne som našla takého s ktorým som konečne začala niečo budovať preto z toho vzťahu nechcem hneď utiect
A koho je ten byt?
@kavasmliekom máme ho napoly a keďže ja nemám na vyplatenie ani on tak...inak je to dobrý muž,stará sa o mňa pomáha mi v domacnosti
On ti nemá pomáhať ☝️ on ma byt rovnocenný partner, aj v živote, aj v domácnosti aj pri výchove vašich detí. 🙂
... Treba prijať aj myšlienku, že možno vôbec deti mať nebudete.
A ináč, niekde si písala, že keď nebude chcieť dieťa, tak ty nebudeš chcieť svadbu, neviem, či len z trucu, alebo by bol rozchod...co bude s bytom a hypotékou?
Sama píšeš že zdravotne nie si ok a že aj on sám ti povedal že počkáte kým budeš úplne ok + po svadbe. Ja by som nerobila takú paniku. Neviem aké máš zdr.problemy možno sa aj o teba a to dieťa boji. Davaj sa zdravotne do poriadku, spravte si tu svadbu a uvidíš. Keď si nejako chorá a zrazu prídeš s postavenou hlavou že dieťa hneď a zaraz a čakať už nebudeš, neviem,...
No zbytocne sa zdrzujes s tou svadbou. Svadba, to sa kazdy predstavi 2 mladych ludi, aspon do 30.tky ,naco sa uz vy, na prahu 40.tky idete vycerpavat zo svadbou, pree koho? Tam ti uz mal doktor presne urcit plodne dni a on oplodnovat, ked tvrdi, ze deti chce. Podla mna klamal a nechce ich, ale jemu nejde o vsetko, ako tebe, ked bude chciet o 5.rokov,on splodi, ty uz neporodis, na to treba okrem veku aj fyzicku. Nuz nech sa ti to nejak podari, daj dieta na piedestal a neries balast, ako je svadba. Ta vam staci aj na urade, 10.minutova. Alebo v kostole, po omsi, ak ste veriaci. 🌺🌺🌺
Ja len nerozumiem...splodiť dieťa pred svadbou je hriech, ale spolu spávate, pričom ešte nie ste manželia a pozor si nedáva, ale dieťa ešte nechce..veď to jedno vylučuje druhé i to tretie...
@julianna1929 ale on dobre hovorí. Hovorí že dieťa ešte nie a aj si pozor dáva aby nebolo - nosí kondóm. To len autorka divne píše. Ja som zachytila hlavne to že autorka má nejaké zdravotné problémy a muž jej povedal že až keď bude ok. Sama píše že ešte ok nie je. Neviem čo si máme pod tými zdravotnými problémami predstaviť. Ale on jej povedal jasne. Že chce po svadbe a keď bude zdravá. Veď ten dátum svadby si určili oni sami. Má byť tento rok. Veď mohla autorka stanoviť aj iny dátum kľudne začiatkom roka. Ved už vtedy dávno musela vedieť že muž chce dieťa až do manželstva a asi s tým bola doteraz ok. A mito príde že dnes ráno sa zobudila a zrazu chce dieťa hneď tu a teraz 😃 to keď si dávali dátum svadby nevedela že bude mať už 38rokov či čo
@kavasmliekom to netusim
Veľmi rozumné, keď nevieš 🙈
@michelle567 38 rocna zena uz reproduktivne viac v poriadku nebude. Tam budu radi, ked vobec nejake dieta splodia. To si musi on uvedomit, ze bud tu zenu nedrzim a netaham do manzelstva, alebo taham a chcem s nou mat dieta a zavazky vzhladom na jej vek co najskor. Toto mne znie vobec na anulaciu manzelstva, ved to nemoze vzniknut na zaklade lzi. A pre mna toto je tahanie niekoho za nos. Organizovat svadbu a zaroven hovorit, ze ved dieta zacneme za rok riesit. Mne pride, ze on dieta nechce
Tak, ale oddialujte to z nejakého dôvodu, keď na neho budeš tlačiť. Môže začať dokonca odmietať sex s tebou. Alebo ti o deťoch vraví, ale na svoje pripravený nie je ešte teraz.
Na dieťa musíte byť pripravený obaja
Autorka a akú máš ovariálnu rezervu - AMH? To ti dosť napovie koľko máš ešte času na plodenie. Aj keď už po 35 rapídne klesá kvalita vajíčok. Mali by ste si dosť rýchlo švihnúť inak môže byť neskoro. Veľa žien už v 38 ide pomaly do menopauzy.

@kavasmliekom však to máme. Kúpili sme si byť teraz riešime svadbu a dieťa len ja nemám ešte ok zdravotný stav