Plánovali ste dieťa dopredu alebo spontánne?
Ahojte plánovali ste dieta tak myslim napriklad az prilis dopredu ze teraz je jun a napriklad v decembri sa zacnete snazit ? Alebo to bolo vsetko spontanne. Ja som taka cudna ak by som sa chcela zacat oto pokusat v konkretny mesiac ? Alebo radsej kaslat nato nech je to spontanne ? Pretoze ktovie ci by sa aj zadarilo ..jedno dieta som uz stratila v 8 tyzdni ale bolo to uz davno :( Dakujem za odpovede
Rozhodnutie prišlo spontánne, prirodzene keď prišiel správny partner, bývanie, ale..
Už je to vyše dvoch rokov od rozhodnutia a tehotenstvo nikde🤷♀️ takže ja patrím do tej skupiny že nedá sa úplne všetko naplánovať ako chceš.
Chcela som byť mama do 25, nevyšlo
My sme mali stastie že to vyslo vlastne hneď keď sme sa zacali snažiť..🙈
Áno, nech to vyznie akokoľvek sebecky, "plánujem" si dieťa na letné mesiace v rozmedzí jún-júl-august, samozrejme svet sa nezrúti ak to nevyjde. Každopádne začala som brať kyselinu listovú, pripravujem sa na to že toto leto bude možno posledné v trojici 🙂) Prvý bol neplánovaný ale lepšie načasovanie si vybrať nemohol (začiatok júla). Ale plánovala som druhé dieťa do 30tky a tento plán mi nevyšiel a prešvihnem už aj 31 :D
Prve sme neplanovali. A druhe planujem tak, ze po lete do konca roka musim otehotniet 😀
Planovali sme zacat, ked bude novostavba pod strechou, strecha ma 4 roky a tehotenstvo nikde..tiez sme mali 28 ked sme zacali..
ano dali sme si interval ze v case od Septembra do Marca budeme skusat a ked sa nezadari, nechame to tak. Zadarilo sa hned na prvy pokus a to som uz mala 40 rokov 🙂
ano planovali sme, ked budeme vo vlastnom byte. Kupili sme byt, planovali sme ze az ho zariadime. Zariadili sme, vzali sme sa. Dieta stale nikde, Vela som pracovala, v praci stres neskutocne, vsetko som obetovala pre pracu. dodnes nemame ziadne dieta... Zhorsilo to psychicky stav. Odporucam neplanovat... neodkladat ... clovek nikdy nevie, ci sa to podari. Uz to tiez vnimam, ze dieta je dar, nie rozhodnutie. Ano cesta umeleho oplodnenia je tiez v hre... ale ... drzim prsty, nech to pride za mna teraz aj neplanovane, o to krajsie 🙂
@m4r_tina aj ja drzim tebe palce aby ti to uz konecne vyslo ❤️
Áno tak nejako, že kedy sa začneme snažiť, prvý syn trvalo rok a druhý cca tiež tak (tam som to neplánovala) proste to nejako bolo, že ak bude tak bude a teda tiež zhruba rok to trvalo
Obe deti sme plánovali. Obe vyšli na prvýkrát. Ani raz sme neriešili konkrétny mesiac - prvú som rodila v lete, druhú v zime ( v decembri). A úprimne, celkom ľutujem že sme tú druhú dcéru radšej nenaplánovali v iný mesiac. Nechcela by som znova rodiť v decembri, pred Vianocami a celé sviatky prekvasiť sama v pôrodnici, kým prvá dcéra bola s manželom a svokrovcami, narodeniny jej vyšli tri dni pred Štedrým dňom. Asi to je povrchné, ale ak by sa dal vrátiť čas, radšej by som rodila v hocijaký iný mesiac. Každopádne som ale vďačná, že sme nemali žiadny problém s počatím a ani s donosením.
Áno, plánovali, keď som spoznala manžela, po mesiaci randenia sme obaja básnili o deťoch, syn sa nám podaril po 2 rokoch snaženia, no a keď mal syn rok, chceli sme pre neho parťáka, bohužiaľ, po 4 rokoch keď sa konečne zadarilo, potratila som. Až po 9 rokoch sa nám nakoniec narodila dcérka. Ale musím povedať, že sú to fakt nerozlučný parťáci, aj keď je medzi nimi veľký vek.rozdiel.
No a keď mala dcéra 1,5 rok, potratila som znova.
S manželom sme vždy chceli veľkú rodinu, ale keďže sa nám dlhšie nedarilo, už predsa nie sme najmladší, tak dieťa už neplánujeme. Ale škoda, naším snom boli 4 detičky.

Ano tiez sa toho bojim ze len planujem planujem a nic z toho ci by nebolo lepsie uz hned zajtra zacat kedze sa to nemusi podarit mozno ani za rok inak za mesiac mam 28 rokov