icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

ivuss01
28. nov 2011

@ktore mas to tazke, tak ti prajem vela trpezlivosti, a cez vianoce, ako bude s vami dlhsie, urcite zisti, ze ju mate radi, a uz nebude taka zla...
vcera som prestala po 5 dnoch brat duphaston, zajtra budem robit test, teplotu sa mi za posledny tyzden pohybuje v rozmedzi 36,5-36,7

katussska24
28. nov 2011

@esmemia ajaj..tak u nas nie az tak.... 😨 fuh...tak to mas doma hustu atmosferu... 😒

ivuss01
28. nov 2011

@ludka77 je mi luto, co sa ti stalo, ale sme tu s tebou a pre teba, uz radsej na to ani nemysliet, a odpocitavat 3 cykly, a nasledujuce tehulkovanie si budes uzivat a dojde do stastneho konca 😉

orchis
28. nov 2011

@esmemia nestaci aby si ho mala rada ty, musi ta mat rad aj on a respektovat ta. jedine ty vies preco s nim zostavas, co ti dava vztah s nim, ale nezostavala by som vo vztahu zo zotrvacnosti ani keby ten vztah trval uz 10 rokov. v klude porozmyslaj o tom ci si s nim stastna a akym sposobom ti on preukazuje svoju lasku. mozno by pomohlo ak by si sa na chvilu odstahovala k mamine, ludia si casto uvedomia co mali az ked to stratia 😉

katussska24
28. nov 2011

@ludka77 fuha... ☹ to je mi luto cele.... ja som nastastie nic take nezazila, ale tisnu sa mi slzy do oci ako to citam... 😢 ludka, asi to teraz az tak velmi nejde mysliet extra pozitivne, ale fakt je to asi lepsie cele ako ma byt.. . ja naozaj verim, ze je nam sudene mat ci nemeat deti, v ten ci onen cas....mozno pre dovody, ktore mi ani nemozeme vidiet..

mukesina
28. nov 2011

@esmemia oo moja je mi luto, co sa mediz Vami stalo. Obcas mi pride , ze chlapi maju asi tiez mrchu a tak sa potom hnusne spravaju ☹ .Podla mna este koli malej sa snazte to nieako zavhranit.uz dlho sa tak sprava? chod na vikendik ku Vasim, mozno si uvedomi ked bude sam doma, ze co porobil.drzim prsteky

monika2712
28. nov 2011

@ktore dakujem ti za odpoved, som aj zabudla odpisat lebo sa tu zacali ine veci riesit.. ja uz ma po mrche, ale teplotu nemeram,a j ma to dnes napadlo, a potom som si povedala, ze vsak naco.. nejak uz tu ovulku odsledujem, a hned ako pride vodnaty hlien tak ideme na vec.. predpokladam ze tak tento piatok sobotu by to uz malo zacat..
tak muz berie cecko a zinok, aj omega 3 mastne kyseliny, tak este ten selen, to som citala ze je v orechoch a mase, tak to si dava tiez, tak snad to bude stacit.. nasla som niekde na nete aj nejaky caj na podporu muzskej plodnosti, tak keby sa nedarilo, skusim mu aj ten kupit..

mukesina
28. nov 2011

@ludka77 moja je mi to luto ☹ ,a le paci sa mi to ako to zvladas 🙂 .ale ako pises, radsej skor ako keby neiskor sa to malo stat.mozno male bolo chorucke a nevedlo sa udrzat.ddrzim palce pri daslom snazilkovani 🙂

ludka77
28. nov 2011

@bambi2 ahoj áno boli sme tam spolu 🙂 som čítala čo sa ti stalo a chvíľu na to som už letela do nemocnice :( ako sa cítiš?

bambi2
28. nov 2011

@ludka77 sa mi nieco marilo, tvoja fotka mi bola nejaka povedoma... ☹ no uz sme tusim 3 ak nas nie je viac...
mne je uz lepsie... dnes som bola u dr. na kontrole, este je nieco vo vnutri.. ale uz malo. dal mi nejake hormony ale myslim, ze pockam este s nimi.. zistujem info ako dlho to trva telu ak sa cisti samo...
akurat som volala s kamoskou, ta to tiez prezila, tiez sa sama cistila... tak dufam, ze to vypadne same von... na cistenie nechcem ist ani ked co bude... to je to posledne co potrebujem... a objdednala som aj tu jonasovu metodu zo zvedavosti...

ludka77
28. nov 2011

@monika2712 posledná injekcia do zadku bola na stiahnutie maternice. Zajtra pôjdem do lekárne po tu alchemilku. To na mrzí že sa vám nedarí strasne vám držím päste. Aj by som si poslala keby nemám malú pri sebe ale potom plače aj ona a je to este horšie. Ale včera este v nemocnici len čo ma zobudili som plakala a plakala a plakala. A veru tak sa mi krásne uľavilo. Ked som prišla k našim tak som si este poplakala s nimi a už som sa rozhodla že idem fungovať ďalej normálne - v ramci možnosti

ludka77
28. nov 2011

@bambi2 no čo som čítala tak už v julovkach pribudli 2. :( no ja som už to čistenie podstúpila ked som už v tej nemocnici ležala :( ale nič ma neboli len maternica sa sťahuje a vaječníky cítim ako cez menzes.

bambi2
28. nov 2011

@ludka77 a kto este, baruska, zuzana, ja a ty... tak to sme uz 4 ... o inych neviem zatial nic... ja chcem telo nechat same vycistit ale neviem ako dlho to trva, som sa zabudla opytat..

ludka77
28. nov 2011

@katussska24 beriem to tak isto. Budeme mať ďalšie ked bude na to ten správny čas. Toto by bolo by moc ideálne. Dcéra je 20.7.09 a toto vychádzalo na 21.7 to by bolo fakt až mňa ideálne a preplanovane. Lebo ja som taký plánovac 🙂

fliacik
28. nov 2011

Tak sa s Vami, baby, lúčim. Pred časom som Vám písala, ako zle sa cítim, od vysadia HAK nie a nie dostať MS a stále zvýšená telesná teplota... Až keď mi nezabrala vyvolávačka ani po 14 dňoch, lekárka zistila, že som tehu, bola som už v 6tt...to bolo doma radosti. Hneď som ostala PN s Duphastonom, pretože sliznica bola nízka, sotva 7 mm. Poctivo som ležala, hladkala si bruško a rozprávala sa s ním, nech sa silno drží, lebo mamka a ocko ho ľúbia... Naša radosť vydržala len 2 týždne, na kontrole Dr. zistila, že malinké sa nevyvíja a 14.11. nasledoval kyret. Preplakala som asi 4 dni vkuse. To bola irónia osudu. V nemocnici ma pre plné obsadenie uložili do pôrodnice, pri posteli som mala prázdnu detskú postieľku a časopis Mama a ja...a na izbe 18-ročnú pipinu, ktorá bola tiež v 8.tt, no jej malinké bolo zdravé...akurát neželané....Chvíľku som si myslela, že sa zbláznim, že tú bolesť hádam ani nevydržím. Bolesť je o to väčšia, že manžel mi odchádza do zahraničia, príde až o rok v októbri, preto som sa tak strašne tešila, že ho budeme čakať dvaja...žiaľ, nebudeme... Držím Vám všetkým palčeky, nech sa skoro dočkáte vytúženého balíčka, ja si na môj budem musieť počkať trošku dlhšie... Dovtedy musím zosilnieť a skúsiť zabudnúť...

katussska24
28. nov 2011

@fliacik to ma mrzi... ☹ zelam uz len same stastie v zivote, treba dufat, ze to zle uz pominulo... ved po kazdom dazdi vyjde slnko...

fliacik
28. nov 2011

@katussska24 Ďakujem, tiež sa snažím samu seba o tom presvedčiť...ale tento rok je fakt ťažký, jediné pekné spomienky mám na našu svadbu...

orchis
28. nov 2011

@fliacik to je mi luto 😖 ale neboj sa, nabuduce ked budes tehotna tak to uz bude v poriadku 🙂 zjavne od zaciatku tvoje tehotenstvo nebolo v poriadku, je "lepsie" takto ako to umelo udrziavat a potom by sa mohlo prihodit nieco neskor 😒 neskor by to bolo omnoho bolestivejsie 😔 neboj, priroda velmi dobre vie co robi a urcite sa vam to najblizsie podari 🙂
s manzelom sa nebudete vidiet cely rok? 😲 my sme tiez boli od seba 2krat po 10 mesiacov kvoli mojej skole a potom kvoli mojej praci ale sme sa navstevovali aspon raz za 1.5 mesiaca, nevydrzali by sme tak dlho bez toho aby sme sa aspon niekedy videli. odchadza velmi daleko?

monika2712
28. nov 2011

@ludka77 no tu alchemilku urcite pi, pomoze ti.. nuz a treba ist dalej, mas uz jedno dieta, kvoli ktoremu musis fungovat, ale ak ti bude treba poplakat tak to v sebe nedrz.. no nam sa bohuzial zatial nedari.. zrejme kvoli mojej psychike, nebola som na tom najlepsie posledne mesiace..a ono babo vyciti ze nie je vhodna doba.. aspon tak to beriem, snad v tom nie je iny zdravotny problem.. u mna teda vyzera byt vsetko OK.. u manzela nevieme, ale tak vsetci vravia ze ked sme otehotneli raz tak sa podari znova.. kto vie.. budeme dufat ze ano.. a keby sa nedarilo, budeme to riesit.

orchis
28. nov 2011

@monika2712 no mat tak kratku mrchu, to by som sa potesila 🙂 mas pred sebou to nejlepsie obdobie cyklu 😅 cakanie na ovulku a snazilkovanie sa 😉 ja som dneska uz 19DC, ovulku sme poriadne nepoistili, boli sme unaveny, v sobotu som mala mensiu depku a v nedelu rano som sa zobudila s neskutocnymi bolestami chrbta, priatel mi ho poriadne pomasiroval a tak som uz poobede fungovala, teda ako tak 😉 ale na tutumutu som teda chut vobec nemala. zistila som, ze v decembri pocas ovulky by sme mali byt u svokry, takze asi ziadne snazilkovanie (izbu ma hned pri tej nasej tak radsej nic 😅 )) a v januari pocas ovulky budem na sk sama bez priatela. no nakoniec nam to pekne vychadza na februar 😀

monika2712
28. nov 2011

@orchis no hej aj ja som bola prekvapena z tej mrchy.. to som prvykrat pila alchemilku od kyretu, tak neviem ci to nebolo tym.. teda neviem aky ma vplyv u inych zien pocas mrchy, ale mna teda prvy den dost bolelo brucho, aj to bolo dost silne, tak som vtedy dala hned dve ci tri salky za den, a na druhy den uz ziadne bolesti.. tak to asi budem praktizovat pravidelne pri mrche.. teda samozrejme ak este nejaka dalsia pride 😀
Inak sranda, v piatok som rozmyslala, ci si kupit dalsie balenie tamponov,a nejak som si povedala, ze asi nie, lebo som tak nejak citila, ze tych par co mam doma mi bude stacit, a nakoniec som pouzila iba jeden v sobotu aj to len tak na cistenie.. a tak som si povedala, ze fajn, ze dalsi mesiac uz nebudem potrebovat ani jeden! 😀 😀 tak dufam, ze to bude pravda 😎 😎

esmemia
28. nov 2011

Babulky vy ste tak strasne zlate vsetky,on sa tak sprava odkedy byvame vo svojom,stale rozdeluje na moje a tvoje,nie nase,no a on je nauceny zit sam,lebo cely den presedi za PC a nik ho neotravuje ked si uprace,tak mu to tak ostane aj dva tt,lebo jeho jedina cinnosta pohyb doma je sediet za pc,ist si zapalit,spravit kafe a ist na WC,ked je doma bez nas :D viem ked sme boli dva tt na dovolenke u segry a on bol doma. Ale uz vas nebudem zatazovat.Bud sa to utrasie,alebo nie,chcem dat jemu a hlavne malej poslednu sancu na uplnu rodinu a pekne sviatky a ak to nepojde,jednoducho sa bez slova zbalim a odidem

orchis
28. nov 2011

@monika2712 😀 prave na to som myslela, ze zbytocne by si ich kupovala ved ich uz nebudes potrebovat 😀 vcera som citala o tom tvojom probleme s tymi 10 eurami za darcek pre dvoch. ja osobne nie som za darceky na vianoce, my si ich nekupujeme 😉 teda s priatelom si ziadne nekupujeme ale kupime nieco pre nasich a jeho maminu. my si ideme potom nakupit v januari, ked su zlavy 😀 to je nas system 😀 ja mam narodeniny v januari, neznasam robit party, robila som raz a nikdy viac, na narodky ideme dvaja do dobrej restiky, urobime si pekny romanticky vecer a to nam uplne staci. ak by sme boli na sk, tak by som si urobila male posedenie s najblizsou rodinou doma pri kolacikoch, vzdy sme si navzajom davali len kvety a bonbonieru a mne to uplne staci. ale zase nasi nam toho vzdy davali vela, mimo narodenin....odporucala by som nekupovat ziadne drahe darceky ostatnym, kupuj v tej istej sume ako oni, ty ked kupis nieco drahe, co si oni nemozu dovolit, mozno ich tym tiez privadzas do pomykova 😕

orchis
28. nov 2011

@esmemia vobec tym nikoho nezatazujes 😉 ak uz nic ine tak si aspon ulavis a mozno pri pisani sa ti aj niektore veci vyjasnia 😉 odporucila by som jedno, neostavaj so ziadnym chlapom kvoli malej, dieta velmi dobre vyciti to ked je mamina nestastna, dieta vidi veci ktore by rodicia pred nim radsej skryli. na dedine je vela rodin, ktore zostali po kope bud kvoli detom alebo pre "co by povedali susedia" a poznam deti z tychto rodin, hlavne u dievcat pretrvava pocit menejcennosti 😒 hlavne nech je tvoja mala stastna a vyrovnana slecna 😉 a to sa da len v stastnom a vyrovnanom prostredi 😉 a este jedna vec: chlapi dokazu zmenit niektore aspekty svojho spravania sa ak chcu, ak im na tom zalezi, toto mam overene a nie len u seba 😀

esmemia
28. nov 2011

@orchis dakujem ti moja,naozaj...no mam nad cim premyslat. Sama som zvedava ako to vsetko vypali

oskvarka
28. nov 2011

@monika2712
@orchis ja som v suvislosti s tou alchemilkou co som po googli hladala ze ako to s nou je nasla aj koment niekde uz neviem kde ze to baby piju aby mohli keksikovat pocas mrchy ze vtedy ne menej silna ;)...
ale teda ved na obale sa pise ze je to aj na bolesti pri mrche...

ale nie koli tomu som tu prisla ... no ehmmm... som 25 DC a spinim 😨 som vedla uplne z toho ... musela som to vam to povedat lebo som uplne mimo (ano ja viem mame ten mesiac z mm co neriesime a ani sa nesledujeme... no ved prave preto to pisem len tu ;) aby si muzik nahodou nemyslel ze sa sledujem ... co samozrejme nerobim ale tak na zachod sa musi chodit... 😝 )

oskvarka
28. nov 2011

@esmemia moja ty sa kludne vyrozpravaj ked potrebujes ved nato sme tu nie... ja by som asi bola inak otravna v tvojej situacii... ja strasne neznasam hadky este ze aj moj muzik je nehadavy typ..., len obcas ma dlhe kable a potrebuje vsetko vysvetlit po lopate az niekedy nechapem ako to ze to naozaj nepochopil len z mojho naznaku ale tak je to len chlap co by som chcela... ma zase ine prednosti ktore ja nie... ale zase ked mu vysvetlim tak sa vzdy pochopime....jedine ze je chori ... (napr taka chripka minuly rok skoro zlozila aj mna ale psychicky... ked je chory je tak neuveritelne priecny ze sme sa povadili ako psi...ale bolo mu luto potom)

orchis
28. nov 2011

@oskvarka no chlapom sa lahsie povie, ze sa nesleduj 😅 ale ked zapicha, zaboli a pod tak to sa neda nevsimnut si 😉 ja sa natolko nesledujem (nemam cas) ze som si dneska rano zase musela zratat kolko DC som 😀 za normalnych okolnosti kedy by si mala dostat mrchu?

monika2712
28. nov 2011

@orchis vies ja by som tiez zrusila kupovanie darcekov najradsej, ale nejak to vsetci ocakavaju, vsetci sa nas pytaju co chceme a ze ked kupia oni nam, tak mi je blbe nekupit im nic.. napr svokrovci su uplne sialeni, ti kupuju kazde vianoce strasne vela toho, akoze darceky rozbalujeme hodiny, lebo kazdy ma aspon 5 vlastnych a potom este spolocne ako pary.. akoze nechapem.. ale dobre, ved ked to svokru bavi kupovat, OK, akurat ze obcas su to dost hluposti.. no a ostatni.. vies, mne je zas napr blbe kupit manzelskemu paru darcek za 10 eur.. neviem si pomoct, ale ako.. bolo by mi trapne s tym prijst ku nim.. a oni zas su ochotni minut "iba" 10 eur na nas, a ja sa divim ci im to neni trapne.. ale ked nie, tak OK, ak nemozu dat viac, OK, ale nech sa ma teda nepytaju co chceme.. lebo ako ak chcem niekomu naozaj darovat nieco co potrebuje, tak nepozeram na cenu ale na to ze to ten clovek fakt potrebuje ale sam si to kupit nemoze alebo nechce, lebo vzdy je nieco dolezitejsie.
Co sa narodiek tyka, uvidim ako sa to vyvinie.. ci bude niekto ochotny vobec prijst.. viem ze svokrovci a svagot sa mi urcite nanominuje gratulovat, tak aj tak budem musiet daco pripravit..

oskvarka
28. nov 2011

@orchis za normalnych okolnosti v lete a predtym by som mala dotat mrchu v piatok... ale teraz sa mi ciklus posledne mesiace skratil tak by som mala dostat vo stvrtok... ale teda mne sa len velmi malo kedy stava ze spinim skorej ma to prepadne hned a este mavam aj bolesti dopredu ... teda rano mi bolo zle ale skorej na vracanie ale to preto ze mi aj vecer bolo ... ale to teda nie ze ako priznaky ale vecer som sa prezrala :D... az tak ze mi aj rano bolo zle :D
.. to zase inak nie moj chlab je v sledovani odbornik.. neriesime neriesime a zrazu v sobotu ma hlava bolela a on ze ideme testovat ? ... skoro som odpadla od smiechu :D:D:D