Pre všetky ženy, snažilky
Ahojte.Mamičky, snažilky..ženy. Popri tom, ako som vysavala prázdny byt a revala som ako malé decko pri hučiacom vysávači, som sa rozhodla napísať Vám moje pocity. My, ženy v 30+, ktoré nemáme ani jedno dieťa, alebo ženy, ktoré už majú síce detičky, ale cítia v srdci jedno nevyplnené miesto, sem, na MK píšeme. Anonymne, lebo je nam to už trapné. Sledujeme si ovulaciu, zapisujeme údaje, podstupujeme vyšetrenia, berieme vitamíny, pijeme čaje, postavíme sa aj na hlavu, spravili by sme možné aj nemožné, len nech sa to stane. Popri prechádze so psom nám vzdy ujde malý úsmev na mamičku ktorá tlači kočík a stále myslíme na to, prečo ja nie? Dočkáme sa ovulácie, sexujeme, aj keď presne v ten deň nemáme chuť.. potom príde to odrátavanie. 5 dpo, 6 dpo, 10 dpo - som nedočkavám 11 dpo - skúsim test. marí sa mi niečo na tom teste? skúsim dať fotku na MK. Ráno idem do druhej lekárne, nech nie som za debila.. spravim si rano test. negativny. pozeram naň tolko, pod rôznymi ziarovkami, uhlami,svetle, nosím ho z jednej izby do druhej, je tam? alebo si len namýšľam. rozoberem test, zdá sa mi to ? pridam na MK, polka žien ma zdrbe, či som kompletná, načo rozoberám test. dni ubiehajú a tá predstava je stále pred nami.. ráno sa zobudím, spravím si test..drží nás to v nádeji,vytržení. Zase nič, alebo ano? čiarka! goooglim - "test xy robí falošných duchov" verím aj neverim, ale v duchu viem ako to dopadne, ale predsa sa obcas necham unasať predstavou. Mám všetko, milujuceho chlapa, vysetrenia, vek, dobre platenu robotu ma vysokej pozícii, izbu pripravenú, prázdnu. Ani jedno dieťa vo veku 35 rokov. Tolko rokov, 2 potraty, netusim kolko biochemickych potratov, ale to som chcela tymto prispevkom povedat, ze zena neprichadza o dieťa len keď potratí. O dieta prichádzame kazdý mesiac. kazdým negativnym testom.Každý mesiac je to pre zenu tragédia, keď túži po bábätku, ale jediné co jej ostane je dať si nový tampón a naliať si vodku s džúsom a natajnáša si jednu zapáliť na balkóne. držme sa navzájom.
Nepoznám ženu, ktorá by mala v živote všetko, každému niečo chyba. Niekto nemá peniaze, niektori ľudia majú problémy so zdravím, niekomu nieje dopriate mať deti. Ja mám to šťastie že mám 2, som zdravá, ale šťastie v láske som nemala. Držím ti palce, nech vám dieťa do života príde 🍀❤️🙏
Držím ti palce aby si sa čoskoro dočkala vytúženého dieťatka. 🙏❤️🍀❤️☺️
A najlepsia je rada, ze mas na to prestat mysliet 🙄
Drzim palce🤍
My sme nemali problem, otehotnela som hneď, ale test bol pozitivny až niekoľko dni po meškaní menštruácie, takze viem si predstavit to sklamanie, aj ako sa násobí, keď sa to opakuje mesačne. Ono každý prichadza o niečo, ty prichádzaš o čas s detmi, tie s detmi zas o super karieru, ktorú si za tie roky v práci mohli vybudovat, ale aj o možnosť cestovania, chodenia po baroch, konickoch... Nikdy nebude všetko nastavene tak, aby každá mala všetko a bola úplne spokojna. A práve aj tie reakcie matiek odrážajúce ich psychicke rozpoloženie, je dôkazom toho, že dieťa ti neprinesie 24/7 pohodu a dokonalé šťastie. Drzim ti palce, aby sa ti splnil tvoj sen a stali ste sa s manželmi rodičia.
Verím ze je to veľmi deprimujuce, veľmi velmi. Vďaka Bohu tento problém nemám, ale mam v nebicku 6 neteri/synovcov . Ale aj 5 ktorí nám robia radosť. Nevzdávaj sa, zistuj, men životný štýl, alebo sa len na to nesustred a príde to. (U svagrin zabralo duphaston, medrol a fraxiparin)
A nie je ti luto, ze svoj zivot prezijes takto? Ze stale na nieco cakas, ze bez toho sa citis nekompletna? Co ked to nikdy nepride? Dokazes si zivot predstavit bez toho? Ze mate sex nasilu, ked nemate chut? Tvoj muz to ako berie? Aby si nakoniec na to dieta neostala sama. Ja ked som mala taketo obdobie, aj nas vztah isiel do 💩, pretoze som prestala vnimat, co vsetko mam, ked som bola dokola zamerana len na to, co nemam.
Nepises ci uz ste boli v CAR, ale podla mna je to na mieste, ak to teda tak velmi chces. Ak ste zdravi, zrejme budes musiet najskor absolvovat IUI a az potom by ti poistovna prispela IVF, no pokial sa uz dlho snazis.. uz ste to dieta mozno mohli s pomocu mat.
Nechcem aby to vyznelo zle, ale keď stále máš v hlave že chceš byt veľmi tehotná, tak podvedome je telo v neustálom strese a v neustálom očakávaní, neskôr si potom sklamaná.. na otehotnenie treba hlavne psychickú pohodu, ak je s tým problém. Chápem tvoje sklamanie, mam sesternicu,ktorá si týmto prechádzala. Chcela byt veľmi tehotná lebo jej 2 sestry už mali každá po 2 deti a ona stale nič, pritom najstaršia z nich. Si pamätám doteraz ako aj na rodinne stretnutia nechodila lebo tam boli deti, bola aj na umelom, ktoré nevyšlo. Potom začala s mužom cestovať, začali chodiť po svete, lebo uz sa zmierili s tým že dieťa nebude, videla som potom keď sme sa stretli že ako žiari lebo rieši konečne v živote niečo iné ako len každodenne nakupovanie tehotenských testov a plakanie, nervy,.. no a dnes uz majú dcérku 5 ročnú, otehotnela prirodzene, dcérka je zdravá a rodinka šťastná. A potvrdí ti to xy žien ktoré s týmto mali problém. Veľmi to boli, chápem že si plna očakávania ked ten test robíš, ale niekedy je lepšie pozerať aj na iné veci v živote lebo veľa krásnych veci ti uniká, kým plačeš a si smutná. A ja by som len toľko k tomu. Pokial máš maternicu tak dieťa je možné mat určite. A aj to príde, len v ten správny čas.
Ja len že viem ako sa cítiš a veľmi ti želám, aby si sa dočkala ❤️ posielam objatie 😊
Poznam ten pocit 💔
Treba prijat svoj udel, uvolnit sa. Sex si uzivat ked je chut, nie ked by 'bolo treba'. Uzivat si cas sam so sebou, sport, pracu, pokoj.
Podľa dvoch lekarov som nemohla mat deti. Ked som to absolutne necakala a absolutne sa to nehodilo, prislo to.
Partner musi byt prava laska. Nie len automat na spermie. Vztah musi byt na prvom mieste. Byt tu jeden pre druheho.
Toto su prave a nutne podmienky pre pocatie. Inak sa to ani NEHODI. Dieta ma prist do zivota, ktory je radostny a pokojny. Nie je to nastroj na vytvorenie niecoho takeho.
Potom, ked je vsetko zahojene a ked sa na to zabudne, pride to.
Btw detske domovy su plne. Ked sa clovek zamiluje do svojho partnera, ktory je prv uplne cudzi a neznami, preco by to neslo aj s dietatom?
Niekedy je na case ist smer CAR a posunut sa dalej...tolko strat pocas tak kratkej doby musi mat pricinu, len ste ju este nezistili...
Ja by som isla do CAR, proste ked to v 35 okolo 6 mesiacov nejde prirodzene, tak ist za odbornikmi, tak mi bolo odporucane a nielen mne. Lebo vekom klesa sanca nieco s tym robit. Ja sama som mala dieta az v 35 a s mojim ex sa roky nedarilo. Takze poznam Tu temnu stranku a viem to pochopit. Ja som v istom bode bola taka, ze bud to pride alebo nie. A ono to prislo velmi rychlo. Asi ked mi muz povedal, ze so mnou bude aj bez deti. Tak drzim palce nech to vyjde.
Ja som počala dieťa po takmer 5 rokoch sexu bez ochrany. Prvý rok som sa tým trápila. Potom som si snažila užívať život, sexovať, kedy sa mi chcelo, nastaviť sa na to, že na dieťa máme ešte čas 😄a každý ďalší menzes znamená, že môžeme ešte chvíľku žúrovať a vyspávať cez víkend a chodiť po dovolenkách kade tade, byť v robote do siedmej večer a budovať kariéru za ťažké prachy 😁 (jasné, že myšlienky občas zablúdili, ale už to tak nebolelo, keď som si v duchu povedala no a čo, nič sa nedeje). Dali sme si deadline. Dohoda bola, že ak sa dovtedy nezadarí, pôjdeme do car a natvrdo všetkými dostupnými spôsobmi "naplánujeme" dieťatko. A ak ani to nevyjde, budeme riešiť adopciu. Napokon nebolo treba (rodila som cca mesiac pred deadlinom). Ale - ako vidíš na mojom príklade, nestačilo len na to nemyslieť, aj tak to naše prvé dieťa si počkalo na vhodný moment...
Moja zlata, nepoznám tá, ale posielam ti jedno veľké objatie ❤️🙏🏻 a drzim ti palce, skôr či neskôr sa určite aspoň jedno bábätko podarí, uvidis 🍀
Presne si to vystihla. Ja som mala taky isty pocit ze som potratila kazdy jeden mesiac ked som dostala mezes, lebo od ovulacie som tie 2 tyzdne dufala a nadejala sa a pozorovala som sa a tajne verila ze tam dole v bruchu nieco je. A ked potom prisla krv, citila som sa akoby to moje 2 tyzdnove imaginarne dieta umrelo. Hrozna srdcervuca bolest. Clovek vie ze si nema vytvarat marne nadeje ale ta tuzba je prisilna. Ja vravim ze to je pud - chciet dieta. Ziadne racionalne vysvetlenie a zdvovodenie tomu nepomoze.
Mne sa osvedcilo, prestat cakat a dufat, ale za tym ist.
Pozri,ja som tiež 30tka, tiež sa snažíme už dva roky, z toho jeden potrat missed abort, bolo to minulý rok v auguste. Mala som vyšetrenia. Hemato ok. Repro imuno, jedna bunka je tam niečo že imunita bojuje proti embryjku. Ale je inak všetko ok. Odvtedy nič. Ani sa nedarí počať. Momentalne mám stimulovany cyklus, closti plus ovritelle plus duphaston. Nič. Zas negatívny test. Už si niekedy hovorím že už ma to fakt unavnuje, najradšej by som vyhodila tie lieky, vitamíny, všetko dokopy... Možno aj to spravím. Neviem.. Takže niesi sama.
Ahoj , napis kľudne súkromnú správu, lebo veľmi zdieľam tvoje pocity a žiaľ, respektíve pre nich chvalabohu , v mojom okoli nie je nikto s rovnakým problémom , všetky kamarátky sa snažili maximálne “až “ pól roka 😀 a ja , čo sa nám nedarí 3 roky sa mám tváriť , že to teda mali ťažké..
Ja mám aktuálne 41 a s manželom túžime mať dieťa od mojich 26, ale žiadne biologické nemáme (a to sme skúsili aj par krát IVF). Ale, čo máme je jedno krásne adoptovane chlapciatko, ktoré nám robí neuveriteľnú radosť už 5 rokov 😍 takže nikdy nevieš, ktorá je tá Vaša cesta a čo Vás čaká. A nepomohlo mi nič, čaje, lieky, IVF, dovolenky, nemyslieť na to... Proste biologické dieťa nám nie je súdené. Ale vôbec na tom nezáleží, ako to dieťatko k nám prišlo, ľúbime ho rovnako celým ❤️
Prestan sa na to sustredit a fixovat. Zbytocne sa stresujes. Ked to prestanes riesit tak je vacsia sanca. Pohoda a klud to su najlepsi pomocnici ak zdravie obom sluzi. A pamataj nesexovat ale milovat sa z lasky.
❤️
Presne ako pises kazdy mesiaca zazivat to iste a nakoniec pride cervena 😓 Uz tiez nemam sil
@irenka_peinlich vitaj v clube, m'y tiez uz rok a nic,tento mesiac som si myslela ze to konecne uz vyslo a zase nic po 8 dnoch meskania dorazila😒 Mala som aj priznaky co som predtym nemala a tak po 3 dnoch meskania som spravila test a negativny, citila som sa ze som zlyhala ( zase) a moj manzel chudak uz veril ze sa podarilo hladkal mi brucho a hovori ze moje male prve babo 😕a ja som mu vravela ze nic z toho lebo test bol negativny no on stale veril az kym nedorazila hnusoba ...😞 Ja uz nevladzem, vzdavam to.
A ty uz 3 roky? Odkial beries tolko sily? Mna t'en rok uz polozil, a uz stracam nadej
@bambieblue niekto sa snazi aj 15 rokov
Všetko si to výstižne napísala. Mrzí ma ako sa cítiš, rozumiem ti. A s tými negatívnymi testami si to úplne vystihla. Potrat je veľká strata. Ale ta X rokov nevidieť ani jeden jediný pozitívny tehotenský test, ani len náznak ...a ten pocit, že nie som schopná ani len otehotnieť...ani s pomocou liekov. ... 😵 A keď mi potom niekto na to povie "príliš sa na to fixuješ, nesmieš sa na to zameriavať, užívaj si, nerieš, zameraj sa na niečo iné a príde to keď to budeš najmenej čakať"...a bla bla bla, tak toto milujem....
Skus uzivat Gynex kvapky dlhodobo 7 kvapiek rano vecer
@palculienka40 áno , s gynexom mám aj ja super skúsenosť , konečne merateľná , citelna ovulacia každý mesiac v ten istý deň ako hodinky a menstrucia to iste , krásny 30- dňový cyklus 🙏 odporúčam !!!
@irenka_peinlich ja som po nom otehotnela dva krat. Len som si musela veci upratat v hlave a nesustredit sa na to.
@palculienka40 veď práve , len u nás je taká situácia , že keď som bola ja problémová , partner bol v norme . Teraz som sa dala ja do poriadku, ale partnerovi sa extrémne zhoršili výsledky.. toto už nie je normálne 😳 čiže sme si len prehodili “zodpovednosť “ za neuspech
@irenka_peinlich ake vysledky?

Ono, najlepšie by bolo mať niekoho skutočného, kto Ta podrží. Priateľku, sestru. MK nie je ideálne miesto, lebo každá z nás je v rôznej chvíli v rôznej psychickej (ne)pohode, preto aj reakcia môže byt iná ako očakávaš.
Tiež som si tým prešla. Nestrácaj nádej, Po rokoch snaženia, potratoch mi vyslo IVF na 1x. Vyzeralo to zle, zostalo nám 1 embryo a nakoniec je z toho zdravý syn. V 38 prisla dcéra, ani neviem ako. Mas ešte čas. Drž sa!