icon

Prvé tehotenstvo skončilo zle a nedarí sa mi znovu otehotnieť

anulik88
24. nov 2012

AHOJTE!
Mam 21 rokov. Pred pol rokom som sa vydala a o mesiac som zistila uzasnu spravu, že som tehotna. No v 7 tyzdny mi diagnostikovali molu hidatiozu, co znamena, ze vomne uz nebolo babatko len placenta. Nasledoval zakrok a dva mesiace sme nic nemohli. potom sme sa snazili znova a nedari sa. Kazdy mi vravim ze cim viac budem chciet tym dlhsie to bude trvat. Poradte mi ako oklamat samu seba, ze nechcem babo ked po nom tuzim?

Strana
z2
anulik88
autor
26. nov 2012

janie80 Mozem sa ta opytat od toho precavzatia co si si dala nechala si to uplne na nahodu alebo si si pocitala plodne dni a robila graf bazalnej teploty? Lebo ja uz ani neviem ci to nechat tak alebo si zapisovat kazdu zmenu...

anulik88
autor
26. nov 2012

@janie80 Mozem sa ta opytat od toho precavzatia co si si dala nechala si to uplne na nahodu alebo si si pocitala plodne dni a robila graf bazalnej teploty? Lebo ja uz ani neviem ci to nechat tak alebo si zapisovat kazdu zmenu...

anulik88
autor
26. nov 2012

@martinaxx Takze ti pomohlo to ze ti plodne dni pocital doktor ako si pisala skor a dvihnute nohi to som uz par krat pocula...

janie80
26. nov 2012

@anulik88 ja som bt merala, len ja som mala strasne dlhe cykly, tak som chcela vediet, ci vobec ovulku mam a kedy... Aj som bola posledny mesiac na folikulku... Len som to nebrala nijako tragicky, ked sa nepodarilo... Naucila som sa neupinat sa na to az tak ako dovtedy...

anulik88
autor
26. nov 2012

@janie80 Aj ja mam dlhi cyklus a podla mojho muza je meranie hlupost a zabija romantiku a je pravda ze ma len obicajni teplomer na jednu desatinu lebo som nezohlala ten na meranie bt na dve desatiny.

janie80
26. nov 2012

@anulik88 ja som tiez mala len na jedno miesto... Moj mm sa tiez obaval, ze ma to bude len rozrusovat... Tak sme sa dohodli, ze ked bude mat pravdu, tak prestanem merat... Ja ked som otehu, tak som mala ovulku na 28DC... Keby som nemerala, tak by som testovala ako blazon od 29DC a to bolo len 1DPO... Vedela som, ze dva tyzdne sa nemusim stresovat, lebo ovu bola neskoro... U nas to zabijak romantiky nebol, lebo som to robila len preto, aby som vedala ako, a ci obec fungujem... ziadne nacasovanie milovania podla teploty nebolo... A potom sa mm kazde rano pytal sam, aka je teplota... 😀 mne to velmi pomohlo, ale je pravda, ze niekoho to moze len viac vystresovat...

anulik88
autor
26. nov 2012

@janie80 No vyskusat to mozem a este sa ta chcem opytat lebo uz som citala strasne vela clankou ako merat bt a vade pisu nieco ine, a neviem je lepsie merat ju v ustach alebo inde? je to dolezite?

janie80
26. nov 2012

@anulik88 v ustach je teplota nizsia ako "tam dole" 😅 a je to vraj aj menej presne... Ale len vraj... Najpodstatnejsie vsak je merat cely cyklus o tej istej hodine, hned po prebudeni, tym istym teplomerom, na tom istom mieste a po minimalne 6 hodinach spanku... Skus kuk temu Grafy BT, tam su strasne zlate kocky, pytaj sa, co nie je jasne a niekto stale odpovie... 😉 alebo kludne aj mna sa pytaj, ked budem vediet, odpoviem... 🙂

anulik88
autor
27. nov 2012

@janie80 Dakujem za rady ideme sa nato ak som spravne pocitala mal by byt ten spravny cas. Tak drzte prsti... 🙂

janie80
27. nov 2012

@anulik88 drzime a potom cakame info... 😉

inka25
27. nov 2012

ahojte všetky baby rada by som pomohla vám tak ako som pomohla sebe, dlho sme sa snažili aby som otehotnela, stráca som nervy, nič ma nebavilo až nakoniec som si povedala, že vyskúšam niečo čo by mi mohlo pomôcť a začala som po odbornej rade s našim známym užívať aloe vera (zo začiatku som tomu neverila) ale vyšlo to a nebanujem ten deň ked som išla na prezentáciu. Ak by som vedela pomôcť nejakej snažilke tak budem len rada, mne pomohol niekto, ja chcem teraz pomôcť dalším. Ak by ma mal niekto záujem budem rada ak sa mi ohlásite a ja vám odporučím to čo som ja užívala. Držte sa !!!

anulik88
autor
27. nov 2012

@janie80 Prirodzene dajte mi par tyzdnou a ja sa ozvem snad z dobrou spravou.

anulik88
autor
20. dec 2012

Slubila som ze sa ozvem... Tyzden mi meskala mrcha uz som sa tesila ale zbytocne... Dnes prisla ☹

tessinka
2. jan 2013

@anulik88 , to, čo sa ti stalo, je smutné. Máš úplne právo byť nešťastná a hnevať sa. Tak buď nahnevaná a nešťastná. Hnevaj sa na na tú hlúpu náhodu, čo ti privodila také trápenie. Zavri sa do izby a vyplač sa. Nech to už konečne prejde - lebo to musí odznieť. Navyše to bolo tvoje celkom prvé tehotenstvo, takže je prirodzené, že máš obavy, či sa ti niekedy podarí. A možno si aj v duchu myslíš, že sa to nepodarí nikdy. A navyše, aj keď ti všetci hovoria, že už čoskoro znova otehotnieš - veď koľké tak otehotneli - ty vieš svoje: že v dnešnej dobe má mnoho žien problém prirodzene otehotnieť a vôbec porodiť aj jedno zdravé dieťa. V tomto ti nikto nedá záruku a ty to vieš a o to viac sa možno trápiš.

Takže keď to prehrmí, zostáva ti jediné - uvoľniť sa a jednoducho veriť, že budete mať šťastie, že to jednoducho bola hlúpa náhoda, že ste mladí a že to vyjde a už to bude v poriadku. V tvoj prospech jednoznačne hovorí to, že si už raz otehotnela. Nechať tomu zatiaľ voľný priebeh. My ženy sme silné a ver mi, že vydržíš čakať aj rok, a pri bezsenných nociach s vašim prvým bábätkom si už ani nespomenieš, aké to bolo, keď si trápila. A keď sa pozrieš na svoju malú neterku, ako píšeš, nemysli na iné deti, ani na svoje, ale mysli iba na ňu a užívaj si ju. A chodievaj za ňou často, je to nákazlivé 🙂 🙂 🙂. A píšeš, že si učiteľka, tak si to tiež užívaj, veď deti sú zdrojom radosti.
Držím palce 🙂 🙂 🙂.

anulik88
autor
7. jan 2013

@tessinka Dakujem za povzbudive slova trafila si sa, je to presne ako pises a prave to ze som ucitelka mi asi nerobi dobre ja milujem deti a davam svojej triede vsetko ale velmi tuzim po tych svojich.... 😒

stella6
7. jan 2013

@anulik88 ja som na tom uplne rovnako. Po svadbe sme sa zacali snazit, po 3 mesiacoch sa podarilo a v 7tt som potratila.... Teraz sa zase zaciname snazit a bojim sa aby to nedopadlo rovnako:( Tiez z kazdej strany pocujem reci ako "kedy budete mat deti" a podobne. Nikomu sme o potrate nehovorili, ani o tom ze sa snazime takze o to viac toto pocuvame. No a este sa k tomu pridava to, ze nam z kazdej strany niekto oznamuje tehotenstvo. Aj ludia ktori sa vobec nesnazili a bola to len nahoda :(. Takze som v tej istej situacii ako ty ... 🙂

anulik88
autor
7. jan 2013

@stella6 Ved aj ja mam pocit ze kym sme sa nesnazili tak akosi nik nebol tehotny a teraz asi kazda druha v mojom okoli a najviac ma mrzi ze niekedy som sa tesila ked mi povedali ze niekto caka babo ale teraz ma tie spravi skor robia smutnou....

stella6
7. jan 2013

@anulik88 Presne tak isto som na tom aj ja...Keď nám prvá známa po mojom potrate oznámila, že je tehotná a termín pôrodu má o pár dní skôr ako som mala mať ja tak som prerevala celú noc... Ale tak snáď sa čo najskôr podarí a všetko prebehne v poriadku 🙂

anulik88
autor
7. jan 2013

@stella6 Ja som uz pochopila ze si musime verit ale niekedy to nieje tazke a najhorsie je dufanie kazdy mesiac ze to uz pride....

lucinocka
7. jan 2013

@anulik88 mne v 12 tyzdni zistili ze uz tam nemam babo a mali sme aj srdeicko..kvoli liekom na riedenie krvi, ktore mi nikto nedal sa ususilo a vstrebalo do mojho tela..ostala len placenta a obal..tiez som bola na kyrete, tiez 2 mesiace sme nic, na treti sme sa zacali snazit..Sofinka sa podarila na 7.mesiac od kyretu🙂 A trafili sme sa 100% do kazdej ovulacie🙂 Drzim silno prsty nech sa zadari🙂

anulik88
autor
9. jan 2013

@lucinocka Je to tazke aj ked viem ze niesom sama co si niecim takym presla... AAle uz sa stoho pomali dostavam ale ozaj pomali....

Strana
z2