Smútok a žiaľ sú silnejšie ako ja
Baby, uz neviem co zo sebou :( so snubencom velmi tuzime po babatku snazime sa cca rok a nedari sa. Moj gynekolkog zistil ze nemam ovulku tak to je dovod. Snubenec ma poziadal o ruku a nejako tuzba po babatku bola potlacena a zacali sme sa sustredit na svadbu. Vsetko bolo ok milocali sme sa lebo sme po tom tuzili a vybavovali veci okolo svasby az kym neprisiel prvy zlom v juli ked mi kamoska oznamila ze cakaju babatko to este bolo v pohodke a potom prisiel augist a dve kamoskymi oznamili ze cakaju babtko odvtedy som ako bezdusenedokazem sa tesit z toho co mi zivot dava. Mam snubenca ktory ma miluje a sal by mi aj modre z neba no u mna je smutok az nejaky moc silny. Nedokazem sa uz tesit na nic, ked som sama len place a smutim ze preco prave nasa cesta za rosinkou musi byt taka tazka aj ked viem ze je takych parov velmi vela :(
@mentolka12 kamaratka nemohla mat s muzom deti, mala par operacii, on zle spermie, isli na ivf, par krat potratila v 42 mala dvojicky dotiahli do 38tt cez ivf, a teraz v 44r. je tehotna z mrazenych s 3 dietatom. a kolko kamaratiek od tej 30ky do 42ky jej oznamili ze su tehotne, Mohla by byt babka, ale tuzba sa jej splnila, drzi sa v kondicke, vnucata asi vychovavat nebude ale deti nejako vychova.
@mentolka12 nevadi hore hlavu. Hlavne ze mas takeho partnera. To zvladnete. Drzim palce.
Baby chcem sa Vam odsrdca podakovat 🙂 ani si neviete predstavit ako dobre mi padlo vyspat sa ale hlavne vyzalovatsa zo svojich pocitov a myslienok 🙂 som si povedala idem sa sustredit na organizovanie svadby, rozvijanie vztahu a sama sebe 🙂ste uzasne kocka DAKUJEM VAM
@tomiholjubavi my sme na tom podobne ako pises ty... po necelom roku snazenia (kedze ja uz mam 33) sme isli do CAR, kde nam obom porobili rozne testy a nic... vraj sme obaja zdravi... aj manzel ma SPG ok a ja tiez hormonalne... dokonca nas uz namotali aj na IUI a ani to nevyslo... ☹ vzdy je lekar spokojny, ze krasne folikuly mam, ze dobra sliznica maternice... a mrchy vzdy pride... aj ja uz som z toho na nervy, najma ak kamosky a byvale spoluziacky davaju na FB fotky nie prveho, ale uz druheho bejby... a my stale nic :-/ na IVF sa nam zatial nechce, kedze nenasli zasadnu pricinu, preco to nejde prirodzene... no nic len dalej skusat a verit nam nezostava...
@mentolka12 viem si predstavit ako sa citis. Kym to vsetko prestane boliet, tak to asi chvilku potrva a neviem na 100%, ci to prestane boliet pred tym, nez si na teste objavis dve ciarky 🙂 Ja sa citim podobne, resp. uz pomalicky zacinam mat pocit, ze trpim maniodepresiou :D niekedy su dobre dni a niekedy zase na prd. O babo sa snazime vyse 2 rokov, pre niekoho vela, pre niekoho malo, pre mna... sialene vela. Kazdy hovori, ze treba mysliet pozitivne a hlavne nemysliet na to, ale neviem ci sa to da a uz pomayl na tieto reci zacinam byt alergicka. Mame za sebou 3 neuspesne IUI, sme zdravi ako repa a nedari sa. Resp. aj sa podarilo, ale pred mesiacom som potratila. V rodine mame 2 mesacne babätka, suseda tehotna, tak som sa tesila ako budeme spolu brazdit dedinu s kocikmi, ale nuz.... snad ich este dobehnem 🙂 No a teraz mam este aj studentku tehotnu, co by ma termin porodu tyzden predo mnou (keby som nepotratila), takze vidim kazdy tyzden,ako by som sa uz pekne gulatila. Ale da sa to zvladnut. Nehovorim, ze sa niekedy nerozrevem len tak z nicoho nic (napr. cestou po parkety), ale snazim sa 🙂 A inac ta veta, ze pride to ked sa prestanes snazit fakt funguje. Mali sme termin na konzultaciu k IVF a bum... ostala som tehotna 🙂
Ahoj,
presne viem, co prezivas. Snazili sme sa o babatko 3 dlhe roky, nez sa zadarilo. Ale chvalabohu sa zadarilo. Po roku snazenia som bola na preventivke u mojho gynekologa, a ten nas po urcitych vysetreniach a liekoch poslal do CARu (Gyn-fiv v BA). Ja som bola zdrava, manzel mal spermiogram horsi. Podstupili sme 3xIUI (laicky - lahsia forma umeleho oplodnenia) - negativne. Nasledne do IVF sme vkladali vsetky nadeje, ale aj to bolo negativne. Kedze nam zostali aj zmrazene embryjka, tak sme KET podstupili 3x - tiez negativne. Potom manzel podstupil nove vysetrenie fragmentacia DNA spermii -a tam vysla 2%sanca na prirodzene otehotnenie. Oplakali sme to cela rodina. Vtedy som uz brala lieky pred 4.KETom. Volala som lekarke, ci to nezrusime, ked sa toto zistilo. Povedala, ze ak to bude opat negativne, budeme to potom riesit, ale nech to skusime. Podstupili sme 4.KET, sli dokonca rovno z centra na nakupy, reku aj tak to nevyjde. Aky sok bol, ked som volala o 2 tyzdne na vysledky - gratulovali mi, ze je to pozitivne a som tehotna! Pravdepodobnost otehotnenia pri muzovych spermiach bola ako vyhra v loterii. A teraz mi spi v postielke takmer rocny chlapcek 🙂 dakujem Bohu, ze to vyslo, a vobec sme necakali.
P.S.: tehotenstvo prebiehalo bez problemov, priznaky som nemala absolutne ziadne. Keby mi nerastlo brusko, neuverim, ze mozem byt tehotna :D
takze hlavu hore, viem, ze je to tazke, ale treba dufat, a nestracat nadej. Ani my sme ju po tolkych uspechoch nestracali a vidis, oplatilo sa 🙂
ahojte, aj ja sa pridam. Ja som tiez smutna. My sa snazime uz dva roky a nic. Ja som uplne v poriadku, muz ma zly spermiogram. Malo tych dobrych vojacikov. Aj ked androlog povedal, ze by sa prirodzene malo podarit aj s tym vysledkom. Ale kedy. Cakat uz nemozme. Muz ma 40 ja 36. Cize najvyssi cas. Sice stale na to myslim ale nejake wxtra depresivne stavy nemam. Väcsinu mesiaca som v pohode. Smutok pride vzdy cez kramy. Ja uz som sa vzdala. Buduci tyzden mame konzultaciu.
A nech mi nik nehovori, prestat na to mysliet. To sa jednoducho neda. Ja napr. vobec nie som niekto, kto sa zavrie doma a ziali. Mam super pracu, takmer kazdy den sportujem, staviame dom, prave som zazrata do organizovania velkej rodinnen oslavy na Vianoce, mam toho fakt dost ale len tak nemyslit, to sa neda.
Tak tak babenky neda sa na to nemysliet a kazdy kto mi zacne hovorit, ze nemysli na to pride to samo tak normalne penim su to slova ktoremi sposobuju alergiu ...viem ze baby ktore si presli takymi pocitmi tak ma dokazu aspon troska pochopit 🙂 ja verimze ten den pride ked nie teraz tak o rok 🙂 pocity smutku su niekedy silne niekedy ziadne ale nech mi nikto uz nehovori nemysli na to lebo to sa neda ale ano musime ist dalej baby a verit ze raz aj nam bude buvat nejaky drobec v postielke 🙂
@lennulik1 obdivujem Vas za Vasu vytrvalost a ze ste si isli za svojim snom 🙂) a blahozelam k drobcovi 🙂)
@mentolka12 nemysli na to, pride to same 😠 😠 😠 to ked pocujem, tiez penim...a este lepsie je: asi ešte nie ste pripravení 😠 😠 to mam chut vrazdit
@tomiholjubavi tak uz sme dve, co by vrazdili 😠
@mentolka12 Dakujem velmi pekne za blahozelanie. Dufam, ze aj ja vam budem moct zablahozelat, mozno skor, mozno neskor, ale hlavne, aby to bolo, vsak ;)
tiez som sla do vyvrtky, ked mi niekto vravel, netreba na to mysliet. ale neda sa, hlavne ked z kazdej strany ostavali kamosky tehotne (o par kamaratok som i takto bohuzial prisla. ale nie preto, ze som nezvladala na ne pozerat. ale preto, ze sa nechceli s nami stretavat preto, aby nas s muzom neranili. a pritom som nebola nejaka hysterka pred kamoskami ani v sukromi. s kazdou som sa uprimne tesila, ale ked som bola sama, tak som si potom poplakala. ked som zostala tehotna, dufala som, ze mi kamosky budu davat rady, na co si dat v tehotenstve pozor, co do vybavicky a tak. ale bohuzial... uz mali svoje starosti... a ked sa maly narodil, tiez sa to nezmenilo. a ta priepast tam uz zostala. ) tiez mam kamosku, ktorej sa bohuzial nedari, ale pristup k nej som nezmenila a vzdy ju povzbudzujem, ze tento rok bude pre nu osudovy. a stretavame sa spolu co najcastejsie, pretoze viem, ze nechcem, aby zazila pri mne to, co som zazila ja pri niektorych kamaratkach.
jo, a este jednu vec som chcela. iba tak strucne to nase cakanie by som zhodnotila asi takto:
1.rok cakania bol asi najhorsi, kazdy mesiac si vravis, buduci mesiac to urcite vyjde a to neskutocne sklamanie, ked nevyjde, tie slzy, pocit krivdy, nestastia a neviem coho vsetkeho...
2.rok cakania bol tak pol na pol. zalezalo od nalady, bud som to brala tak, no tak co uz, nevyslo. alebo ked som na tom bola naladovo horsie, tak som preplakala aj dve dni noci.
3.rok cakania bol uz asi lepsi. to sa asi clovek urcitym sposobom obrni a uz si len v duchu vravis, raz to urcite pride, skor alebo neskor. o rok alebo o desat.
no a este posledna, ale podstatna vec - ked sme uz chodili do CARu, nikdy sme o nich nepochybovali, ani neuvazovali nad zmenou. vzdy sme si vraveli, ze su to studovani lekari, ktori vedia, co robia a urcite im ide tiez len o uspechy, aby si ich zeny medzi sebou dalej odporucali. 8x sme podstupili umele, z toho 7x to bolo vzdy negativne, ale sli sme do toho, pretoze sme aj my chceli mat dalsi zmysel zivota a dovolim si tvrdit, ze aj ten najkrajsi (i ked niekedy ma tiez vie nastvat :D hlavne v noci ked sa o tretej zobudi, ze je vyspinkany :D )
drzim moc palce a prajem kazdej jednej zene, ktora tuzi po babatku, aby jej tuzba bola naplnena.
@lennulik1 práve v tomto období prežívam odlúčenie od tehotnej kamošky ale nie tým, že žiarlim, že sa im zadarilo lebo viem, že ani oni nemali ľahkú cestu za vytúženým bábätkom ale preto že zrazu ona je tá najmúdrejšia, ona je tá ktorá mi dáva rady, aby som išla za gynekológom, ktorý ju poslala na operáciu cysty ktorú jej zistil pri preventívne a keď išla na operáciu už tam nebola no napriek tomu je to najúžasnejší doktor na svete lepšieho niet a vždy keď sa stretneme to isté aký je doktor úžasný a mám za ním ísť ale hlavné je že za jedno USG si pýta až 40 euro čo sa mi zdá neskutočne nehorázna suma, ďalšia jej múdra rada je upraviť stravu veď im sa zaradilo lebo upravila stravu proste už mám dosť tých jej múdrych rečí a dokopy si už ani nemáme čo povedať furt sa všetko krúti okolo toho babätka ktoré čakajú veď ja sa teším s nimi no nie je to také ľahké stále počúvať to isté dookola...veľmi sa mi páči Tvoj postoj ku kamoške že napriek povinnostiam, ktoré máš nezanedbávaš kamošky, ktoré o to stoja a o ktoré stojíš Ty ja zisťujem, že už nemám nikoho okrem rodiny a môjho snúbenca celý svet je akoby prevrátený hore nohami...no a si vážim že si mi rozpísala Tvoje kroky ako ste sa dostali k drobcovi ja som momentálne v tom prvom roku u Teba ale tak dnes je to už lepšie o dosť oproti včerajšku potrebovala som počuť teda čítať slová ľudí, ktorí niečo podobné prežívajú alebo prežívali a nakoplo ma to ísť ďalej 🙂)
@tomiholjubavi @bambulka2015 tak sme tri babenky no už viem, že nepochopí človek, ktorý to neprežil asi toľko k tomu 🙂
poznam jednu co nemohli mat roky rokuce dieta tak si adoptovali a tesili sa ale dvojnasobne lebo zistila ze je aj tehotna po adopcii a tak ma teraz dve jedno svoje a jedno adoptovane jednoducho ti nieje este sudene byt tehotna nestresuj nerev a nemysli nato aj tym to oddialujes tez sa stoho co ti zivot a osud dava bude aj mimi casom
@bambulka2015 najlepsiu perlu, ktoru som v tejto suvislosti pocula bola: A robite to spravne??? 😲
No nie, dpc, cakame na bociana 😠
@ivuska6 dobre sa ti vravi. Uz si to cakanie zazila? Caka, cakat, cakat, mesiace a roky len cakat a aj tak nic?
Keby som mala o 10 rokov menej, tak by som si az taku hlavu nerobila. Zial, mne uz vela casu neostava.
A na osud neverim. Preto uz mame aj termin.
A adoptovane nechcem. Mozno to vyznie egoisticky, ale cudzie nikdy nebudem tak milovat ako vlastne. Tp viem uz teraz. Ak nie vlastne, tak radsej ziadne.
@tomiholjubavi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a ako sa to da robit nespravne? To by ma zaujimalo. Mne zase raz jedna povedala, aby som tolko nebehala (beham rekreacne maratony), ze mi vypadne semienko 😀 😀 😀 😀 😀
@ivuska6 presne ten necitlivy pristup, ktory to robi bezdetnym zenam este tazsie 😖
...este aj trojicky mooooozes mat a veeeeelmi jednoducho 🙂 ...riziko clostylbegitu
@bambulka2015 inak ja by som chcela aj adoptovane, mne je to jedno 😉 dokonca aj keby som mala tri-styri vlastne, aj tak by som si chcela aspon jedno osvojit (ale nie ciganca) Mne sa skor prieči IVF. Aj sme sa uz niekolko krat objednali nakonzultacie a zakazdym som to zrusila. zda sa mi to hrozne vela chemie...a prilis velke riziko potratu, proste mam z toho strach...
a ci sa to da robit nespravne 😀 no asi ano, ked furt nic...asi by sme sa mali ist opytat nejakej opitej 16tky, co ostala v tom, ani nevie s kym 😀
@mojmacik juuuuj presne. Ti tvoji su toho zivym prikladom. Pred 2 tyzdnami sme boli na infohodinke v jednom care. A musela som mysliet na teba. Doktor nam ukazal fotecku trojiciek. Vlozili dve a tiez sa jedno rozdelilo.
Inak ja si idem vydupat IVF. Inseminacia nam pravdepodobne nepomoze, kedze vojacikovia su pomali. Ja som uplne v poriadku, takze dufam, ze bude tiez viac zivotaskopnych jajok. Dam si tiez vlozit dve. Tu ti vlozia aj tri ale neradi to robia a je to fakt uz riziko.
Budem informovat, co nam povedia. Buduci tyzden mame prvy termin.
@tomiholjubavi no ja som IVF tiez velmi nechcela. Uz rok okolo toho chodim a stale som to oddalovala. Ale vek nepopusti. A s tym muzovym vysledkom mozem ostat tehu dnes, o mesiac, o rok alebo aj nikdy. Takze budem musiet pchat do seba chemiu, aj ked som vlastne proti tomu. Ale ked chem dieta, tak musim nieco podstupit. Aj ked je to uz dost radikalny postup, hlavne, ked moje vsetky vysledky su ako z ucebnice, povedal doc. Dokonca aj stitna zlaza, organy, ziadne cysty, ziadne vyrastky a o hormonalnych vysledkoch pomlcim. Sama som ich mala v rukach, pekne som si to nacitala, nastudovala, porovnala moje hodnoty.
Ale pravdu ti poviem, ja sa toho aj dost bojim. Pichat si nejake svinstvo aj ked to ma pomoct, ktovie ako bude telo ale aj psychika reagovat.
@bambulka2015 noooo takych je veru viac pripadov vratane teda mojho ...a este aj taku babu poznam co po IVF trojicky a zrazu hup a stvrte babo je na svete ani nevedli ako 🙂 ...v ktorom CAR? ...Nie FC?
@mojmacik ufff styri. Moooje nervy.
Nie, my sme v zahranici.
@tomiholjubavi žena, ty máš neuveriteľný pohľad na svet, palce hore 😎 😎 😎 😎 veľmi sa mi páči tvoj prístup - zrelý, nad vecou, s nadhľadom. A tvoja terapia chodiť ku kámoškám malých "satanov" nemá chybu 🙂 a vieš čo? Verím, že to pomáha - aspoň čiastočne. Konieckoncov tvoju túžbu mať vlastné dieťa to nijako neoslabuje 😉 Nejdem písať, že viem ako sa ženy snažilky cítia. Nepoznám ten pocit, neprešla som si ním, obe naše deti sa nám zadarili na "prvý šup", boli plánované, chcené, ale pocit sklamania pri pohľade na negatívny test nepoznám. V každom prípade, držím palčeky, hoci som už "stará" ošlahaná životom, stále verím na zázraky a ľuďom, ktorí si to dokážu vážiť, by mali byť tieto malé zázraky života dopriate 😵
@mentolka12 aspoň nezazivas teror od vlastnej rodiny ako som zazivala ja..svagrina sa so svojím terajším mužom zoznámila,otehotnela,vydala sa a porodila do roka a do dňa..ja s manželom sme nič iné nepocuvali,len či nepotrebujeme návod ako na to a tak..dokola,dokola...dokonca som odmietala ku svokrovcom chodít na návštevu...len Blbe reči a upodozrievanie,či neberiem natajno antikoncepciu...proste sa nám nedarilo,ale úprimne,ani sme sa nesnažili,žiadne ratanie plodnych dni a tak...to sa mi nechcelo..15 dni som bola v práci a 15 dní som hadzala štrk do miesacky..ozaj som nemala ani len chuť ešte aj pracovať na dieťati...keď sme sa konečne nasťahovali,manžel išiel na vyšetrenie...a bum...celé zle...jediná šanca umelé oplodnenie...ani liečba..
Nič...odvtedy teror prestal,vzťahy sa upravili...celkom do normálu🙂)))...teraz mám tehotné obe susedy,jedna zázrakom...🙂 a teším sa s nimi,ako budem s nimi kocikovat a strážiť im deti...a uvidím,možno 2.ketko vyjde a ešte ich aj dobehnem... 🙂...depresia ja na nič a nič nevyrieši...ja už dokonca aj o adopcii vážne uvažujem...a tá myšlienka mi dodáva hodne sily...drzkaj sa...🙂))))
@mentolka12 ahoj, necitala som vsetky prispevky ale viem presne ako sa citis. Snazime sa vyse roka , mala som mmt a tak sme mali aj prestavku . V den ked mi oznamili , ze babatko nie je tam kde by malo byt a poslali ma na zakrok volala mi kamaratka, ze caka babo. Cestou na vysetrenia som stretla dalsiu , ktora cakala na porod . Bola som doma vyse mesiaca zavreta uplakana , davala si vsetko za vinu. Ked som sa vratila do prace a myslela si ze som uz ok a vsetko prebolelo, dalsia oznamila , ze caka babatko. Vtedy som sa zlozila, utekala som domov z prace a revala ze preco sa toto deje. Bolo to pred 3 mesiacmi a doteraz sa nedokazem an nu ani pozriet ani aj jej rastuce brusko ( vo vseobecnosti nedokazem normlane pozerat na tehotne ). Niekedy mam pocit, ze som zla a ze predsa nemozem byt takato, ze je to radost , ze tie zeny cakaju babo. Na druhej strane vela z tych co ich poznam, babo ani nechceli, pili a fajcili popri tehotenstvu. Vazne mam niekedy stav , ked citim zavist :( velmi sa za to hanbim ale bohuzial. Aby som sa zbavila myslienky na tehotenstvo zacala som viacej cvicit, vymazala som kadejake aplikacie z mobilu, testy ci uz ovu alebo tehotenske pre mna neexistuju, objednala som sa na tetovanie ale stale pride cas ( den, hodinka) kedy ma prepadne bezmocnost ako napriklad teraz. Citim sa taka prazdna. Vsade okolo mna vela rad ako na to a hlavne nemysli na to , no da sa to ? asi som sa moc rozpisala ale pomohlo tak dufam, ze som vas neunudila ;)
@zellva neboj nevzdavaj sa a nezufaj.. Jedno nevydarene tehotenstvo neznamena ze dalsie nebude uspene a krasne az do uplneho konca😊netreba sa vzdavat, dietatko k tebe pride ked bude samo chciet😊 ty musis len verit a naďalej tuzit sa stat mamičkou a ono sa ti to vyplní😊 ja som po styroch potratoch v priebehu dvoch rokov a ani raz ma nenapadlo vzdat sa alebo niečo si vycitat😣 proste stalo sa a na buduce to uz vyjde😊 mozno teraz a mozno inokedy a moja tuzba mat dietatko je stale velmi silna😊 drzkaj sa a musiš VERIŤ🍀🍀🍀

@mentolka12 Ja som v podobnej situácii. Nedarí sa nám cca.rok a pol, mám anovulačné cykly, čakám na hormonálnu liečbu, manžel je OK. Tiež to na mňa tak doľahlo, keď sme sa snažili rok. Presne ako ty píšeš. Potom som si uvedomila, ako zle tým vplývam na manžela. Vkuse smutná, sklené oči, pozerala som si na FCB detičky mojich kamarátok atď. Tehotenské testy som kupovala stále.
Tak som sa začala venovať niečomu inému. Dokončujeme dom a tak ho zariaďujem, rôznymi doplnkami, takže som sa vžila do toho. Nevravím, že na to nemyslím. Myslím. Ale nerobím z toho katastrofu. Hovorím si, že to príde, keď to má prísť. Zatiaľ šetríme, dokončujeme domček, netápame sa chvalabohu v dlhoch, stavali sme zo svojich úspor postupne.
Presne, ako píše @tomiholjubavi a žienky vyššie, treba sa zamestnať niečím iným. Teraz mi dva týždne mešká mrcha a neutekám si kúpiť test. Meškala už aj tri týždne a z jednej čiarky som plakala v kúpeľni.
U mňa to takto funguje. Držím palce aj tebe 🙂