Snaha o dieťa a polycystické vaječníky
Dobrý deň nepíšem za seba ale za dobru kamarátku. S manželom sa pokúšajú o dieťa už 10 rokov vyskúšali všetko možné ona ma problém s polycystickymy vaječníkmy nepravidelnú ovulaciu a on ma zlý spermiogram konkrétne morfológiu už sú aj po dvoch neúspešných pokusoch ak by ste vedeli v tomto poradiť budem vďačná
@ardnaxela1989 ahoj k nemu sa neviem vyjadriť... Ale PCO mám aj ja , čo mi zistila endokrinologička na vyšetrení a predpísala mi lieky... Čítala som že veľa babám pomohli s otehotnením ktoré mali problém
@christinka1 Endokrinologicka? A ake lieky ti predpisala?
@stanzi endokrinolog predpisuje metformin na PCO, nic ine na to neexistuje.
Diéta, šport, toto.. schudnut ak treba...
Ale tu mozno ide o aj o kombinaciu + stres okolo otehotnenia. Ja mam PCO, roky sa to vobec neriesilo, otehotnenie mi trvalo priordzene skoro 5 rokov (prakticky mozno aj viac, atk som nebrala od 20tky).. a prislo az potom, doslova, ako soms a na to vykaslala, a zacala riesit ine veci v zivote ako dieta. CIze aj hlava je casto problem...
@stanzi áno endokrinologička , nakoľko u gynekológa som bola v poriadku,tak som šla ku endokrinologičke.. predpísala mi lieky siofor ktoré užívam vyše 2 mesiace... A čakám tento mesiac či sa zadarilo už
@simca06022011 Pokial viem tak endokrinolog predpisuje metformin kvoli inzulinovej rezistencii, preto som sa pytala 🙂 Nie kazdy kto ma PCO ma automaticky aj IR, ja ju napriklad nemam a moja endokrinologicka mi teda nepredpisala nic...
@christinka1 dakujem za info a drzim palce 🙂
@stanzi ja nemam IR a metformin som dostala na PCO (rovnako inak aj moja sestra, aj suseda.. obe maju tak 50kil nic okrem PCO, sestra isla doslova kvoli tomu ze sa im nedarilo otehotniet)... ked je problem s otehotnenim davaju to. V novemnbri som bola u novej lekarky a sama povedala, ze nic ine ani dat nevedia ako takyto typ liekov... (ja metformin neznesiem, cize v podstate som bez liecby)
@simca06022011 Dakujem za info. Asi to kazdy lekar lieci inak, mne povedal ze lieky nepotrebujem (z jeho strany).
@stanzi no ved.. mozno sa riadia aj podla toho co je "cielom". Napr. moj gynekolog vobec pco neriesi.. VOBEC. Ja som musela ist inde, kde mi to aj zdiagnostikovali hned... aj ked to napr. nemam v nejakom "zlom" stave, lebo ani MS mi nevynechava (ked tak mam 5t cyklus, ale vacsinou presne mesiac) ale milion folikulov nemam "nedozretych"... tak 3-4 mam v papieroch pisane. A pritom ine priznaky mam.. nova endokrynologicka mi akurat povedala, ze u mna to bude stres co mi robi tieto problemy, nakolko vysokanske hodnoty mam kortizolu a mozem cvicit, nejest kolko chcem a ako slon som... tak to vidim na jogu :DD

@ardnaxela1989 Nebola som nikdy v ich situácii, vďaka Bohu, jediné, čo im viem poradiť je, pokora. Nech sú pokorní a zmieria sa s tým. Ostáva sa naďalej snažiť, adopcia či bezdetnosť.