Snažilkujeme od marca 2013
Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..
@nelinkabublinka No ved tiez ked si spomeniem, ako som mala 20 rokov a aj ked sme si davali pozor, tak mrcha meskala a my sme uplne vyplaseni robili tehu test s tym, ze jezis maria co budeme robit, ked budem tehotna..Jasne, ze by sme si to babo nechali, ale vysoka skola nedokoncena, ziadne vlastne byvanie, nic..Teraz sa nad tym fakt musim pousmiat..Co by som teraz dala za to, aby som na tom teste nasla 2 ciarky ☹
Mne sa tiez striedaju take obdobie, ked si poviem, ved raz to pride, nema to preco nevyjst, sme mladi, zdravi..aj ked mozno len navonok a problem tam je..A potom mam take obdobie ako dnes, ked mam chut sa zahrabat niekam do diery a nevyliezat a polemizujem o nespravodlivosti sveta a podobne 😒
@zuzu1104 Vies co praveze ja si teplotu nemeriam, ani ovu testy som nikdy nepouzila, len si to tak ratam, ze ovu by mala prist na 17-19 DC, len to musim kukat do kalendara, na kedy to vobec vychadza, lebo niekedy neviem ani ci je pondelok alebo stvrtok, nie este ktory datum to je 🙂 a sledujem si hlien, podla toho to viem odpozorovat..
Som tak tajne dufala, ze nam to vyjde teraz na dovolenke co sme boli, to som mala akurat ovulaciu, myslela som si, ze ved relax, ziadny stres, nic..No a nic z toho :( Bojim sa trochu toho, ze keby som to uplne prestala sledovat, tie DC aj vsetko, tak akurat prepasieme tu ovulku..Lebo uprimne povedane, niekedy je toho tolko, robota, domacnost atd, ze aj tyzden by som na ziadne snazenie ani nepomyslela, no a akurat vtedy by nam ta ovulka mohla ujst ☹
Vcera som si akurat zaplatila jeden online kurz anglictiny, tak chcem zacat teraz s tym, snad aj pri tom pridem na ine myslienky, chcela som zacat chodit na jogu, ale vzhladom na tu moju nohu sa na to este teraz necitim, takze to ked tak az od januara..Musim sa niecim zamestnat, nech na to tolko nemyslim..
A zaluby, rada citam, hlavne detektivky, lebo knihy, kde nikoho nezabiju a potom nehladaju vraha ma moc nebavia 🙂teda ked neratam Twilight 😀 rada cestujem, chodim na prechadzky a tak 🙂 ty co rada robis? 🙂
@ciusinka jooj presne, a ked mi manzel, vtedy este len priatel povedal, ze no a co, no tak by sme mali babo, este som bola na neho nastvana, ze co to zlahcuje, ze on by nemusel chodit s brusiskom a pri tom robit skolu 🙂 Ako som sa triasla, ked som zabudla vziat pilulku, ci nahodou 🙂 Teraz by som ladovala do seba vsetko mozno, co by len o trosku zvysilo moje sance na to mat dieta 🙂 ja ratam vsetko, skusam vsetky moznosti, ak by som mala tak dlhy cyklus, ci mi vyjde ovulacia vtedy, ked budem mat manzela doma, keby mam kratsi, ci sa este trafime do tej lehoty, ze by bola sanca otehotniet,.. ratam, kombinujem, pocitam a stale to nevychadza.. To je baby este len na hovno pocit, ked viete, ze tu ovulaciu mate, ovu test ukaze dve ciarocky a muz na cestach. A tak ratate, kombinujete, prepocitavate, ako to vyjde ked bude nabuduce doma... A aj ked hypnotizujem ten kalendar menstruacny, nepomozem si a zase mi pride domov tak muzicek, ze 5 dni pred mrchou, pocas nej a dva dni po ide zase prec.. cize uplne jalove obdobie :(
@zuzu1104 teoriu odputania pozname asi vsetky, tiez si myslim, ze je to spravna cesta, len neviem, nakolko sme toho schopne, ked si myslim, ze keby sme boli tak strasne nad vecou a neriesili to a isli len cestou prijemneho sexu a romantiky, tak tu vlastne ani jedna neprispievame. Neriesili by sme nejake diskusie, nevylievali by sme si tu srdiecka, a svoje bole a trapenia.. Ale len tak, ked by sme mali chut, by sme sa s partnermi milovali a hotovo.. :( Ono to vsetky asi podvedome riesime... keby som veru na to mala silu, aby som si povedala kaslat na to...
@nelinkabublinka No tak ty to mas este dost stazene tym, ze manzel nie je doma stale ☹ Aj ked teda ani vedomie toho, ze manzel je doma stale, clovek sa snazi aj kazdy den pocas ovulacie a aj tak z toho nic nie je, to tiez neni nic moc ☹ A este ma vie najviac dorazit, ked nieco poviem pred manzelom, akoze aka som sklamana, ze stale nic a on na mna vybehne s tym, ako na to nemam stale mysliet, lebo to kvoli tomu za just nevyjde! A ved RAZ nam to vyjde..Ale preco on furt neni schopny pochopit, ze ja nechcem, aby to RAZ vyslo, ja chcem, aby to vyslo TE-RAZ! Hrozne toto..Uz mu radsej ani nic nehovorim, lebo este on sa potom citi pod tlakom a to je potom uplne nanic..
@ciusinka no tak to je paráda, že si si zaplatila kurz angliny, aj ja nad takým niečim uvažujem. Možno to ti zamestná myseľ do takej miery, že na to nebudeš tak myslieť. Twilight mám rada aj ja, už som tie knihy prečítala asi 20 krát 🙂 a tiež rada čítam, len manžel nestíha kupovať knihy. 🙂 Ja ešte rada aj aranžujem a vyrávam si vecičky, somarinky do domácnosti, to ma naozaj baví. 🙂 A to ma doma aj celkom dobre zamestnáva. 🙂
Ako dlho ste manželia alebo partneri?
Inak, neuvažovala si, že by ste si zaobstarali psíka, takého malého milého? Nie ako náhradu mimča, ale ako niečo milé, čo ťa poteší a privedie na iné myšlienky
@nelinkabublinka no to je pravda, ja si tiež hovorím, že na to nebudem myslieť a milovať sa len pre potešenie, niekedy sa mi to darí a niekedy zas nie, je to veľmi ťažké, keď tá túžba je tak hrozne veľká. Ja to všetko viem, ale chcela som ciusinke napísať pár povzbudivých slov, aby sa necítila tak zle, nemyslela som to vôbec v zlom.
Fakt sa tiež sledujem a každý mesiac sa cítim tehotná a keď som bola tehotná, tak to maličké jednoducho odišlo, je to všetko na mozog, ale musíme v tom našom ženskom mozgu urobiť nejakú zmenu, aby sme sa z toho nezbláznili
@zuzu1104 Ja som tiez Twilight citala uz X krat 🙂 teda okrem druhej casti, lebo ta sa mi nepaci, tak tu som ani necitala 😀 ja som si pred dvomi rokmi kupila citacku elektronickych kniziek, to je perfektna vec, clovek v nej moze mat aj tisic kniziek a nezaberie to vela miesta 🙂
S manzelom sme spolu 8 rokov, z toho 4 roky sme manzelia..A vy ste ako dlho spolu? 🙂
Psika uz mame 🙂 v juni mala 3 roky, je to fenka yorkshira, vazi 2 kila a vola sa Lilly 🙂 Je to nase male slnko, ona je tak neskutocne uzasna, ze kazdy den si hovorime, ake mame stastie, ze mame prave ju 🙂 A okrem nej este mame aj skrecka a cincilu 🙂 a aj ked je to takto lahsie, teda mam sa aspon s cim malym milym pomojkat, lebo ona je neuveritelny maznacik, ale aj tak to uz nestaci ☹ a babo mi to nenahradi ☹
@ciusinka , Twilight aj ja mozem 🙂
dvojku tiez nemusim, najviac sa mi paci jednotka, ja film.. ten som uz videla snad 100x 😵 ..
ja som skusala vsetko, snazit sa nemysliet na to, nemerat, neratat... v aprili po tom co mi kamoska oznamila ze je tehu a pouzivala ovu testy, zacala som aj ja, ale ziaden vysledok 😖 .. v juli mi zase spoluziak zo strednej radostne povedal ze konecne cakaju babo (snazili sa aspon 5 rokov) vdaka inofolicu.. tak som zacala brat ten, im sa podarilo na prvy cyklus, ja ho beriem uz treti a nic 😢 ... a takto uz cakame 2.5 roka na zazrak... vcera som objednala ako poslednu pomoc fertility monitor, ktory by mal presne povedat kedy ovulujem.. a ked ani to nezaberie, tak asi uz fakt budeme musiet ist na kliniku (chystame sa tam od maja, ale stale to kvoli nieco posuvam a verim ze to pojde aj prirodzene, bez hormonov atd).. ci je to spravne netusim.. . manzel sa tiez k tomu stavia ze sa nezblaznime ak sa nepodari... len ja mam pocit ze sa zblaznim !
a presne ako hovorite, ked sme boli mlade, ako sme sa bali aby sme nahodou neboli v tom! a ked vidime tie tehotne 16tky, ktore sa nevedia o babo postarat, nechcu ho a nevedia co s tym, tak mi je fakt doplacu... 😔
@uankab U mna ta Twilight mania zacala az par rokov po tom, ako u ostatnych ludi 😀 najprv to islo cele mimo mna, az kym nedali prvykrat jednotku na Markize, to som si povedala, ze ved co, nahram si to a kuknem niekedy, no a ked som si kukla, uz to bolo 😀 hned mi manzel stiahol dvojku a trojku film, potom som si rychlo stiahla stvorku knizku a tu som citala ako prvu, aby som vedela, ako to cele dopadne 😀 no a potom som si stiahla aj zvysne knizky, teda okrem dvojky 😀 a na stvrty a piaty film uz som isla pekne do kina na premieru s kamoskou 😀
No ved ja som tiez bola s lekarom dohodnuta tak, ze ak nic cez leto, tak v septembri sa mu ozvem a dohodneme sa na tej laparoskopii..Ale kedze v lete som namiesto plodenia lezala so zlomenou nohou, tak som sa lekarovi neozvala a aj tak som to zvazila a nemienim ist na tu laparoskopiu skor, ako nebudeme mat vysledky od manzela..Takze do konca roka sa snazime a ked nic, v januari pojde manzel na vysetrenie a uvidime, co dalej..Teraz aj niekedy porodi ta priatelka toho nasho kamarata, co sa on vobec na to dieta netesi, takze sa fakt tesim na to ☹ nastastie sa s nimi uz moc nestretavame..
A tvoj manzel presne ako moj, teda moj manzel to dieta strasne chce a tiez by bol najradsej, keby som bola tehotna okamzite, ale ved sa svet nezruti, ked to nebude hned, teda je aj on vzdy sklamany, ked pride mrcha, ale nejde sa z toho zblaznit tak, ako ja a este niekedy sa na mna aj kuka ako na hysterku, no to ma ide uplne porazit potom..
@ciusinka ved ano, kazda z nas ma svoj kriz, ako sa hovori 🙂
@zuzu1104 presne ako pises 🙂 To sme my zeny, keby si vieme na chvilku pozicat povahu od svojich partnerov, tak sme tehotne hned s tym ich pristupm :D salamistickym 🙂 A ani ja som to nemyslela v zlom, prepac, ak to tak vyznelo, ved ja som par riadkov pred tebou napisala v podstate to iste ako ty, len v ruzovom.. ze clovek sa musi odputat a mysliet na to, ze dietatko pride vtedy kedy ma. Ono ide o to, ze ja to nedokazem 🙂 A tu teoriu poznam, to bol skor taky hnev na mna samu 🙂
@ciusinka mne sa práveže dvojka veľmi páči, ja som ju tiež nechcela čítať, lebo film sa mi nepáčil, ale keď som tú knihu prečítala, tak sa stala moja najobľúbenejšia 🙂 Na podobnom princípe sú písané aj Upírske denníky, tie som už tiež všetky prelúskala, ale zdá sa mi to oveľa viac primitívnejšie ako Twilight, ale tak prečítala som, mám rada také fantazijné knihy. Čítala si od autorky Twilightu Hostiteľ? To je tiež veľmi dobrá kniha, ja som ju čítala zo zatajeným dychom.
Môj manžel uvažoval, že by mi takú čítačku kúpil, ako to funguje, ešte som si o tom nič nepozrela.
Tak vy ste dlhšie spolu ako my🙂 My sme spolu 5 rokov a z toho sme 3,5 roka manželia. Ako dlho sa už snažíte?
To je super, že aj vy máte psíka, aj my máme. Jazvečíka, volá sa Čeky a má 2 roky, je to taký huncút. Kúpili sme ho nášmu synovi na prvé narodeninky, ale teraz trošku ľutujem, že sme nezobrali fenku, sa hovorí, že fenky sú vernejšie a prítulnejšie. 🙂
Som fakt rada, že sa aj tu v marcovkách konečne rozpútala debata, bolo tu tak strašne ticho.
@nelinkabublinka ale veď ja sa nehnevám, tiež sa niekedy na seba samú hnevám, že som ako šibnutá už s tým snažením a presne si hovorím to isté, že keby som mala mužovu povahu, tak by to šlo hneď, ale jednoducho, to sme my ženy, že sme také doslova ŠIALENÉ.
Tak veľmi chceme, až to niekedy naozaj preháňame a nie sme deprimované len my, ale aj naše polovičky.
Dnes mi povedala jedna veľmi dobrá kamarátka, ktorá nemala dieťatko 9 rokov a teraz sa im podarilo a má krásnu dcérku, že nemám na to myslieť, že sa mám od toho odpútať a ja jej vravím a ty si na to nemyslela, keď ste sa snažili? A ona, že ani si neviem predstaviť ako, ale že mi to proste musela povedať, že síce sa to zle počúva, ale je to tak, že keď na to prestaneš myslieť a zmieriš sa s tým, že bábo tak skoro nebude, tak to veľmi skoro príde.
@zuzu1104
@nelinkabublinka
@uankab
No dievcata, ale ste sa rozpisali, vratim sa z prace a tu dve strany novych prispevkov ;) Ale ved super, nech to tu zije 🙂
@zuzu1104 samozrejme, ja suhlasim 🙂
Ja si akurat vymyslat volnocasove aktivity na dalsi tyzden, kedze som bez MM...a zajtra zas ja na sluzobku do piatka...uz niekedy unavuje, ked nie sme spolu, ale na druhej strane sa aspon "navnadim", kedy sa uz bude moct pustit do snazenia ;) chcem si inak niekde na nete najst mojzisovej cviky a trosku sa celkovo rozhybat a snad rostrusim mysolienky aj inym smerom 🙂
@fidela86 a čo robíte s manželom, že ste takí rozlietaní? Môj muž je tiež vždy preč, robí obchodného zástupcu a vo firme majú takú podmienku, že ak je nad 100km od domova, tak už musí spať na hoteli, a preto je niekedy aj celý týždeň preč, čo je dosť na nervy.
Mojžišovej knihu mám doma a som taká lenivá, že ju vôbec necvičím, ale asi by som sa tiež mohla do toho pozrieť.
A čo robievaš doma, keď mm nie je doma?
@ciusinka , no moj tiez dieta velmi chce, ale znasa to inak...
a ja viem ze sa treba odreagovat, ale aj ked si poviem ze dalsie dieta mat nebudem, tak urcite budem v kutiku duse dufat ze to nie je pravda a to mi nepomoze.. moja kamoska bola v podobnej pozicii, po 8mich rokov vyhodila vsetky veci co mala po prvom synovi, zbavila sa doslova vsetkeho, zmenila robotu a o mesiac nato otehotnela! cize nieco v tom asi bude...
a zamestnana som az az, niekedy mam pocit ze nemam cas nanic, full time robota, studujem, dieta, domacnost... ale aj tak to nepomaha.. teraz budem mat este aj viac zodpovednosti v robote, sefka nam odchadza a niektore z jej uloh budem robit ja...
inak som rada ze sa tu rozprudila diskusia, poslednu dobu tu bolo fakt mrtvo...
@nelinkabublinka dakujem Ti moja velmi pekne.dobre,ze sa tu clovek moze trosku vyliat so svojimi pocitmi,s radostou ci smutkom.je pekne,ked sa vies vcitit do situacie druheho cloveka,lebo prave vtedy vies pochopit co naozaj preziva.Verim,ze ked budete mat najblizsie sancu na babo,ze Vam to vyjde!
@uankab ja to mam podobne, tiez sa zamestnavam kde cim a snazim sa na to nemysliet, ale ako pises...suhlasim...ako na to nemysliet a neriesit to, ked to clovek chce, tazko to vyhodi z hlavy a proste "nebude riesit"...asi musime najst nejaku rovnovahu medzi tym, co je uz prehnane a co len normalne chcenie...
A aj ja som veru rada, ze sa to tu rozbehlo, lebo niekedy sa clovek rad podeli so spolubojovnikmi so svojimi myslienkami a starostami...
A velka vdaka patri @jankaferancova ktora na vsetkych fronotoch rozdava optimizmus a snad aj tehulkovske bacilky ;)vdaka Jani, si poklad 🙂
@fidela86 jeeeej ĎAKUJEM za krásne slová! som naozaj veľmi rada,že na Vás takto pôsobím,juuuj 😉 Tak bacilky rozdávam medzi Vás,nech pekne na každú jednu z Vás naskáču 🙂 Vy moje spolubojovníčky zlaté 😉
@jankaferancova , musis teraz pravidelne posielat virusiky kazdy den, nech sa na nas nieco nalepi 😵 😵 😵
@nelinkabublinka No ved toto, neni dobre ani ked manzel neni stale doma ani ked je stale doma 🙂 trosku paradox, ale tak ved o tom je asi zivot..Jaaaj, kiezby nam to tak vsetkym vyslo hned tento cyklus najblizsi, alebo minimalne do konca roka nech sme vsetky tehotne,
@zuzu1104 No mne sa ta dvojka nepaci tak celkovo obsahovo - ze ju Edward opusti a ona ma tie depkoidne stavy a tak 🙂 sice tam je toho vela s Jacobom a toho ja tiez mozem 😀 inac ja si neviem predstavit, ze by som mala byt na Bellinom mieste, akoze jasne, ze aj ja by som si vybrala Edwarda, ale brutaaaalne by ma stvalo ze ich nemozem mat oboch 😀 ale v skutocnom zivote by som sa radsej dala dokopy s Taylorom Lautnerom ako s Robertom 😀 Hostitela som necitala, to je vlastne o com? Upirske denniky som zacala pozerat, samozrejme som sa hned zalubila do Stephana 😀 ale nejako ma to az tak nezaujalo a hlavne ked som si precitala diskusie, ze ta Elena je raz s jednym, raz s druhym..Tak som si pozrela asi 5 casti a prestala som s tym, lebo som nechcela vidiet, ako sa Stephan bude trapit 😀
No ja som si citacku objednala cez Amazon z Ameriky, stala ma okolo 110 eur uz aj s postovnym a so vsetkym a neviem si vynachvalit..No a knizky si tam stahujem z jednej ceskej stranky zadarmo, je to vo worde, ja si upravim pismo ako mi bude vyhovovat, prehodim do PDF-ka a normalne cez kabel prenesiem do citacky..Je to fakt super vec, akoze samozrejme nepohrdnem ani normalnou knihou, ale predsalen ked ide clovek napr. na dovolenku, no tak nepotiahnem so sebou zvlast kufor na knihy a v tej citacke mam pekne vsetko v jednom..Ved ked si vezmem len napr. nejaky Harry Potter, ake su to hrube knihy, no a do tej citacky ich supnes ako nic 🙂
No s tym snazenim to je tak tazko presne urcit, tabletky som vysadila pred dvomi rokmi v septembri, ale to sme este neplanovali sa nejako snazit, len proste naco by som ich brala, ked babo by nam uz nevadilo..Snazit sme sa zacali tak nejako ku koncu minuleho roka..V aprili som chodila na tu folikulometriu, kde sme teda zistila, ze ovulku mam na 17-19 DC, lenze potom v lete pauza kvoli mojej zlomenej nohe..A teraz sme zase zacali v auguste..
Vies co toto je uz moj treti pes, teda tretia fenka a tiez som pocula, ze fenky su pritulnejsie, kazdopadne to urcite zavisi aj od povahy psa..Prvu sme mali kokerspanielku, no ta bola totalny salamista a viacmenej nas mala v pazi, nikdy neprisla sa pomojkat alebo tak, ako jasne ze sa vzdy tesila, ked sme prisli domov alebo tak, ale ziadne maznanie, nie..Potom sme mali westika, teda toho nasi este stale maju, to uz bol taky vacsi maznacik, co je teda aj doteraz a to uz bude mat 10 rokov..No ale to, co mam doma teraz, tomu sa uz povie vyslovene ze cecok 😀 Ta je na nas nalepena prakticky stale, ked som lezala s tou zlomenou nohou, tak ona pri mojej nohe a s hlavou vylozenou na nej..a ani sa nepohla, den co den, cele tyzdne..na zachod so mnou chodila, vsade..Aj v noci spi najradsej tak, ze sa mi schuli do klbicka na bruchu a je spokojna 🙂 lenze ja moc nie, kedze sa ani pohnut nemozem 😀
@uankab No ved ono na jednej strane clovek na to nema mysliet, ale na druhej strane zase ma byt v klude a bez stresov, co sa v praci castokrat neda..Takze praca nas na jednej strane zamestnava, aby sme na to nemysleli, ale zase sme z nej velakrat vynervovane, co tiez nie je dobre..Najlepsie ako mi povedal jeden kolega - oni sa so zenou raz opili ako dogy a akurat vtedy splodili dceru 😀 Tak ten mi stale odporuca, nech sa raz poriadne opijeme a bude to 😀
@ciusinka no aby to nebolo vela pitia, lebo to je zase zle na material 😀
baby, inak sa mi snival strasny sen.. cakali sme babatko, bola som na scane a doktorka mi hovori, je mi luto ale babo sa nevyvija 😔 .. co bolo dalej netusim, potom som sa zobudila... no a mrcha sa pomaly ale iste rozbieha... 😠

@ciusinka a neskúsili ste sa vykašľať na merania a testovania a skúsiť to tak, že sa budete milovať pre radosť, zapálite si sviečky, pustíte príjemnú hudbu, skúsite sa pomilovať v sprche či vo vani, pôjdete na spoločnú večeru, budete robiť veci spoločne, ako keby druhá zamilovanosť. Trošku sa odpútate od toho večného kontrlovania. Vyzerá to tak, že na kopec žien práve to funguje. Určite sa nedá od toho úplne odpútať, ale treba to aspoň skúsiť.
Mimochodom , aké sú tvoje záľuby?