icon

Snažilky jeseň 2015

renimac
30. sep 2015

Ahojte dievčatá, viem, že je tu veľa podobných diskusíí, ale sú to tisíce stránok, z ktorých je mnoho pasívnych. Rada by som tu s Vami zdieľala naše pocity a skúsenosti pri snažilkovaní a verím, že aj šťastné príbehy, na konci ktorých je výtúžené bábätko 🙂 . Pozývam sem všetky, ktoré sa dlho/ale aj krátko, no zatiaľ bezúspešne, snažia o bábätko a potrebujú tieto chvíle stráviť s niekým, kto im rozumie. Prosím však tie, ktoré nás chcú poučovať a navážať sa do nás, aby si našli inú diskusnú skupinu. Teším sa na Vaše príspevky 🙂 .

jeinabe
9. okt 2015

@dragulka no teraz som o ňom čítala, že odporúčajú ho piť od 1.dňa menštruácie až po ovuláciu, potom týždeň pauza a zas....vraj je celkovo dobrý na ženské orgány, dopomáha k otehotneniu a upravuje aj menštruáciu......má sa piť 2 krát denne, ráno nalačno a sypaný je najlepší......ja si raz pamätám, že som ho pila kvôli menštruácii a viem, že mi veľmi nechutil..... 😝

dragulka
9. okt 2015

@jeinabe hmm a myslis ze by som ho aj teraz mohla zacat pit ked nemam ani - ani ?

jeinabe
9. okt 2015

@dragulka no mne práve končí menštruácia a dnes si ho ešte len idem kúpiť. Niektoré baby ho pijú vkuse a aj tak otehotneli.......takže ja ho budem teraz piť tak možno 5 dní a potom pauza......a neviem či viete, ale bacha na urologický čaj, môj lekár vždy hovorí, že môže viac uškodiť ako pomôcť a vraj spôsobuje aj potraty.....

renimac
autor
9. okt 2015

Kocky, ale iba ruzovy grep podporuje ovulaciu 🙂. Co nic nemeni na tom, ze grepovicku si mozeme dat s hocijakym grepom 😀. No uz sa tesim 😝.

dragulka
9. okt 2015

@renimac ok tak ja si teda osupem grep a strcim do pohara s borovickou 😀
@jeinabe zaujimave dnes uz fakt nevie clovek co pit a nepit...och jaaaaj ako bolo dobre nasim starim materam ktore poznali akurat tak zihlavu ako caj a rodili ako ceresne...podla mna v dnesnej dobe je prave tolko neplodnosti lebo zijeme stylom bio, na hlavu a studujeme co sposobuje co.... inak prave som si zaliala zensky caj a citam ze to obsahuje hluchavku, alchemiku, rebricek a matu....a tehotna nie som..takze asi ani ten caj nebude ktovie aky zazrak...och jaaaj 😖

lienka175
9. okt 2015

teda, toľko všelijakých babských receptov... aj ja by som mala niečo vyskúšať... ale keď mne práve grepy nechutia... a borovička už vôbec nie 😀 idem aj ja skúsiť aspoň na dva-tri mesiace ten femibion...

jeinabe
9. okt 2015

Tak baby femibion kupeny, pol litra alchemilky vypite 😄, uz len cakat na koniec menstruacie a druhe kolo zacina 😄

mayra666
9. okt 2015

Ahojte snazilky...ako pokracujete?..ja som 24 dc..nieco v hlave mi hovori ze sa nezadarilo tak som si dnes kupila alchemilku a od 1 dc budem pit..aspon nieco

senselinka
9. okt 2015

Caute baby, tak ja vas sledujem od zaciatku a ja sa tak pridavam/nepridavam, proste sa snazime, ale ked ja to nechcem nejako hystericky riesit, ale zas kaslat na to nemozem,mame doma malu 16 mesacnu certicu a chceme pre nu surodenca, ale budem mat tento mesiac 37, takze nechat to len tak uz nemam cas...
Mam za sebou 4 potraty a 2 roky snazenia a riesenia, takze toho viem o moznostiach otehotnenia viac, nez by som chcela 😅
S tym grepom je to tak, ze nevyvolava ovulaciu, ale zlepsuje ovulacny hlien, ktory sluzi na dlhsie prezitie spermii a ich prechod k vajicku. Na rast vajicok je dobra napriklad fytosoja.
Co sa tyka alchemilky, je to skvela bylinka na akekolcek zenske problemy, mna po kyretazach zachranovala a pekne mi nabehol cyklus. Ak si teda chcete zmiernit MS bolesti a upravit cyklus, treba ju pit vkuse, aj niekolko mesiacov. Ak chcete otehotniet, treba ju pit len do ovulacie, lebo sposobuje stahy maternice a ak by ste boli tehotne, mohlo by sa stat, ze maternica vypudi oplodnene vajicko. A este k to!u sposobu pitia... Raz som pozerala jednu relaciu s bylinkarkou, ktora vysvetlovala, ze aj studenym luhovanim sa z nej dostavaju uzitocne latky, ale ine, ako z vriacej. Takze sa ma lyzicka sypaneho caju zaliat studenou vodou a nechat luhovat 12 hodin, scedit a tu istu drogu zaliat vriacou, nechat luhovat 10 minut, oba napoje zmiesat a dat si pohar hned, druhy okolo obeda (alebo vecer)... A ja som si davala hned rano znovu luhovat dalsiu davku a este dva pohare pila vecer.

renimac
autor
10. okt 2015

@senselinka: dufam, ze hystericky neposobime, akurat mnoho z nas ma 0 deti, co je oproti 1 minus 1 😉. Ale kazdopadne Ta tu vitame a verime, ze tu stravime chvile v priatelskych diskusiach. Krasny vikend dievcata 🙂.

senselinka
10. okt 2015

@renimac joooj, kdeze, praveze vy vobec nie hystericky, len ja kvoli tomu veku sem tam do hysterie sklznem 😀

renimac
autor
10. okt 2015

@senselinka ja som hystericka prvy den cyklu, ale nikomu to nepovedz 😉 😝 😀 .

lienka1987
10. okt 2015

ahojte baby 🙂 pridáva sa aj ja k vám, my sa s manželíkom snažime od júla a zatiaľ nič..aj som si poplakala, ale viem, že čo ma prísť príde..mám pri sebe skveleho chlapa, ktorý je mojou oporou..snažím sa zdravšie jesť, užívam inofolic na odporučanie lekára a pred tým než sme začali kyselinu listovu a raz centrum babyplan..inofolic budem kym to nepride 🙂 a kupila som si ajurvedsky caj anticancer, nakolko som tu citala, ze je dobry na cysty, kedze ja dake mam tak ho v praci pijem..je neskutocne chutovo otrasny, ale ak pomoze 😉 ..takze veľa šťastia nám všetkým a nech sa nám čo najskôr splní to po čom tak veľmi túžime 😉

dragulka
11. okt 2015

@senselinka
@lienka1987 tak vitajte kocky 🙂 my sme si tu vytvorili prave taku skupinku pozitivnych. stalo sa nam takym milym pravidlom ze kazdy tyzden si vymyslime daku "vyzvu" aby sme nasu pozornost odvratili od ovu testov a doma pred muzmi neposobili ako sialene syreny, takze sup s nami do toho 😎 ved co moze byt lepsie ako ked nase smutne myslienky zazenieme vymyslanim niecoho pre nasich muzikov, im zdvihneme naladu, sebe tiez a take pozitivne dni len pozitivne situacie mozu tvorit 😉 😉 😎 😎 😎

monique89
11. okt 2015

@dragulka ahojte (buduce) maminky, ak mozem pridavam sa, hoci len tak nesmelo... lebo druhe babo na jednej strane velmi chcem, a na druhej mam chut vratit sa do prace... srdce mi hovori jedno, rozum druhe... cize aj to "snazenie" v tento mesiac bolo take, ze presne v den ovulacie som spanikarila a nedali sme to naplno, ale zvysok cyklu bol nechraneny... tak som strasne zvedava, ja by som bola najradsej, keby za mna moju dilemu materska/praca vyriesili necakane dve ciarky :D

renikar
12. okt 2015

ahojte dievčata...no od dnes som snažilka s vami...mam doma krasneho 16 mesačneho chlapčeka, ale cesta k nemu bola dlháááááá...1,5 roka som čakala na dve čiarky a zrazu...no, boli tam dve čiarky... 🙂 , ale teraz by sme radi mali ďalšie krásne miminko, verím, že si nás už neaký ten anjelik tam hore vybral za rodičov a ja možem vidieť opať 2 čiarky... trošku mám strach, že to bude zasa trvať a že zasa budú nekonečné kontroli u doktora...ale...naozaj baby verte si...ľahko sa mi to už hovorí...ale...bola som vo vašej koži, preplakala som more sĺz, vzdala som sa potichu sna o dieťatko a...zrazu tam bol synček...teraz na to pôjdem znova...verím, že sa to tak mne ako aj vam všetkym podari... držme sa navzájom, lebo len my si rozumieme...a vieme čo prežíva tá druhá 🙂 tak smelo!!!!

senselinka
12. okt 2015

@renikar ahoj, aj ja mam skoro 16mesacnu betarku doma, cesta za nou bola narocna, dva roky slz, bolesti, 4 potraty... A teraz verim, ze nejaky chalanisko si uz na nas domov robi zalusk 😵

vierocka888
12. okt 2015

Baby aha co som nasla 🙂

vierocka888
12. okt 2015
linda81
12. okt 2015

Ahojte...my podobne, take snazenie/ nesnazenie....mame 2,5 rocnu slecnu, dlho sme sa na nu nacakali a tiez viac menej , ked som sa s tym zmierovala, ze babo mozno nebude, prisla ona 🙂...uvidime, ako teraz , 2 mesiac nic...dufam, ze zas nebudeme roky cakat...

malcica
12. okt 2015

ahojte.. ja som dnes po 13krat zacala novy cyklus..ale nevzdavam sa 🙂 upiekla som si vianocku, poliala mnozstvom nutely na nervicky, zapila femibion 🙂 a relaxujem s manzelikom pri krbe... a co vy?

ninus22
12. okt 2015

@malcica verme, že to ďaľší mesiac príde 🙂 Ja som dnes s nervami v koncoch...dnes som mala krásny plán na poobedie, začal sa však kaziť už v práci, plánovala som o 15tej skončiť, ísť pekne domov, dať si s manželom kafé, urobiť zeleninovu polievku, rizoto a vecer sa zakutrať pod deku pri TV a užiť si trochu "romantiky"...namiesto toho som išla o 16:45 z roboty, po ceste mi začalo blbnuť auto, najedovana som sa zastavila po ceste v mcdonalde pre burgre, o pol 6 som prišla domov,muž mi spravil vytúženú kávu a ukázal cenovu ponuku na trávnik, ktorý ideme vysadzať...začali sme sa vadiť lebo ja som povedala , že si tam ponadhadzoval ceny ten pánko..tak mi bolo povedane, že si na to mam hladat ludi ja 😀 a už bolo dovyprávane..teraz sedim v obyvke, on v jeho pracovni a máme prvú pol hodku nebavenia za sebou 😀 čiže z romantiky asi nebude dnes nič :/ dúfam, že máte krajšie poobedie a večer ako ja. A ked nie, tak si ho spravte... 😅

jaannah
12. okt 2015

Aj u nas bieda, mam asi plodne dni a mala nie a nie spat 😉

monique89
12. okt 2015

@ninus22 ja viem, ze niekedy je tazke spravit ten prvy krok, lebo akoby sme priznali, ze ok, mas pravdu... ALE potom si poviem, ze to stalo za to 🙂 takze co tak spravit puding/otvorit vinko alebo cokolvek a ist sa pritulit k manzelovi?
inak ja sa chystam vo stvrtok testnut... takych 12 DPO, co myslite, skoro?

ninus22
12. okt 2015

@monique89 už sme uzmierení 🙂 ale je futbaaal, tak snad potom dojde ta romantikoš 😀 ja zatial dorobím, čo mám začaté, osprším sa a dúfam, že nezaspím 😀

monique89
12. okt 2015

tak to je super 🙂 chvalabohu mm futbal nemusi, zato celu jesen travi vecery lupanim orechov... no co uz :(

e.vacka
13. okt 2015

Ahojte jesenné snažilky, ak môžem pridám sa ku vám, snažíme sa síce len druhý mesiac ale rada s vami popíšem pár riadkov. Držím všetkým palce nech to čoskoro vyjde a nech sa všetky spoločne tešíme 🙂

renikar
13. okt 2015

@senselinka ja si myslim, ze uz si vas, ako rodinku uz vybral, caka len na ten najspravnejsi moment, kedy k vam dorazi... 🙂 ... a niekde si toto dopujem aj ja...inak sa to neda...strasne mos sucitim s kockami, ktore to skusaju a skusaju a skusaju....ale my sme najdej, ved aj nam sa to uz raz podarilo..hlavu hore 😵

renikar
13. okt 2015

@ninus22 no a nabuduce pekne po polhodinke vykroc k nemu a dobre si ho rozbal...tak "romanticky" akcne a uzite si ... mozno to vase vytuzene babo je skor akcny typ a caka na taketo momenty 🙂 a bude aj po hadke ci tichom manzelstve ...hoci obcas je dobre to ticho ;)

jeinabe
13. okt 2015

@e.vacka Ahoj my sme na tom rovnako, tiež sa snažíme druhý mesiac, práve som po MS, takže odvčera sme začali naplno 😉 .....pol roka sme sem-tam skúsili, ale nebolo to ešte 100%, a teraz ked sme sa rozhodli, tak by som hneď chcela byť tehu 😀 .....a pozerám, že už máš jednu slečnu, takže tiež bude väčší rozdiel....... 😉