icon

Snažilky od leta 2014

klarisa23
27. feb 2014

Ahojte buduce mamicky, pozeram, ze taka tema tu este nie je 🙂. S manzelom sa chceme zacat snazit o babo od tohto leta, ma este niektora taketo plany?

tinulikk
26. nov 2014

Ahojte baby, pridavam sa ku Vam, snazime sa od augusta tohto roku a stale nic :( posledny mesiac som este aj mala zapal mocovych ciest, takze sme museli zvolnit v snazeni :(( vcera som bola u doktorky aj kvoli tomu zapalu, a rovno som jej povedala ze teda sa uz 4 mesiace snazime a nic, ci sa neda spravit nejake vysetrenie a ona ma uplne zrusila, ze kym to nebude 1 rok, tak nic mi robit nebude... odisla som odtial uplne sklamana, nechce sa mi cakat rok a potom ist na vysetrenia, kde mi povedia ze proste nieco nefunguje a pritom sme to mohli riesit uz teraz...:( to takto postupuje kazdy doktor?prosim o radu...dakujem

klarisa23
autor
26. nov 2014

@tinulikk ahoj, no my sa snazime s manzelom o babo od zaciatku juna a teraz som bola na rocnej prehliadke. Doktor ma vobec nevysmial, ked som mu povedala, ze som na nervy z toho, ze sa nam nedari, ale naopak spravil mi dokladne vysetrenie, ktore zda sa mozno aj odhalilo problem preco sa nedari a nasadil hned lieky. Tiez som si myslela, ze ma odbije, ze ved co chceme, inym sa nedari tak dlho, ale som rada ako sa zachoval. Nam sa nedarilo napr. aj preto, ze mi zistil zvyseny prolaktin, nejake hodnoty hormonov mam zvysene a dokonca aj chlamydie. Chlamydie a prolaktin sme uz poriesli a teraz ked pride mrcha co dufam, ze uz nepride tak zacnem uzivat Clostil.......Tak nenechaj sa odbit tvojou doktorkou a vysetrenie si vyziadaj. Minimalne nech ti spravi hormonalny profil, ten vela napovie o tom, ci si ok, drzim palce 🙂

lussya
27. nov 2014

Baby, tak ja podla symptomov som asi fakt v tom... vsak tie nevolnosti nie su len ranne, ale aj poobedne a vecerne a v noci sa to trocha ukludni, ale rano zaciname odznova... moj verny kamos zachod.... 😀
Uz som nedockava na zajtra, asi mi bude robit aj ultrazvuk dr, lebo manzel odchadza v sobotu na pol roka do alp... tak nech mame istou, ze je to naozaj tam a netreba zmrazovat spermijky....
@jankes mne moj muz odmieta kupit test, ze sa zbytocne budem stresovat. 😉 tak len cakam.... inac snazim sa mysliet pozitivne, vsetko bude dobre a krasne a dockam sa stastneho konca...
@bandikovajana uzivas aj kyselinu listovu? Vsade citam, aka je dolezita.... a ako sa citis? Ja ako zbity pes. Stale unavena...

dandy17
27. nov 2014

@lussya tak nech je to tam, držím palce 🙂

bandikovajana
27. nov 2014

@lussya ano mam femibion ale snažím sa vyhľadávať potraviny s zelenom zveraj je dôležité na logické myslenie bábätka v 1trimestri a ja nechcem zakríknuť ale este som ani raz nevracala zle mi občas je ale to hlavne ked na mna ide hlad a nemám rýchlo niečo co by som zjedla 🙂 inak mi je fajn bruško mi uz rasi kedže uz raz natiahnuté bolo ale snažila som sa cvičiť nech mi spevnie tak snáď ho budem mat maličké ako pri malej

bandikovajana
27. nov 2014

@lussya malo to byt s zelezom 😉

marketagt
27. nov 2014

@lussya držím silno palce aby sa to potvrdilo 😉

jankes
27. nov 2014

@lussya držím palce a netrpezlivo budem čakať na zajtrajší výsledok. Ja zajtra robím test. Dúfam, že silnie. Mňa akurát bolí stále hlava a točí sa mi. Stále spím. 😀 Musím si pospať každé poobedie, lebo neviem udržať oči a je mi strašná zima. V byte 22 stupňov a ja sedím pri telke pod perinou. 😝
Tiež som čítala o potrebe kyseliny listovej, tak som si ju kúpila. Iba čistú. beriem 2x denne. Tak som to prečítala v letáku, že v tehotenstve a dojčení sa odporúča zvýšená dávka.

bandikovajana
27. nov 2014

Tak baby s najkrajšieho dňa kedy sme mali dostať prvú fotecku fazuľky sa stala nočná mora stále tomu neverím som v takom šoku ze ani plakať sa mi nedá ☹ fazulka je namiesto 9tt veľká ako v 6tt a <3 sme nepočuli ja to nechapem ved prvé bolo bez problému ani vo sne by mi nenapadlo ze niekdy prídem o mini ani neviem co mam robiť co bude ďalej :( je mi hrozne zajtra mam prísť na krv a budúci tyzden este raz pozrie ci rastie ale neviem mam pocit ze len si chce potvrdiť ze je koniec ked uz teraz je take maličké asi to uz nedobehne a ked v 9tt ani srdiečko nepočul ;(

tinulikk
27. nov 2014

@klarisa23 dakujem veelmi moc, asi zmenim doktorku, aj tak s noou nie som spokojna, lebo nic mi nikdy nevysvetli :( drzim teda palce nech uz mrcha nepriiide 🙂 ( a aj sebe drziiiiim, aj ked dnes uz mam pocit, ze zajtra pride :((

klarisa23
autor
27. nov 2014

@tinulikk no dakujem pekne, mne mrcha chodi na 22 DC, ale uz 20 DC spinim, dnes mam ten 20 DC a nic ziadne bolesi ani spinenie, som teda zvedavaaaa 🙂

terezka258
27. nov 2014

@bandikovajana este nezufaj, nic nie je stratene ... mnohokrat sa doktori mylia .... ja som tiez zazila sok a o mimi v 8 tt prisla, ale .... hovorim si, ze je to vzdy lepsie takto skoro nez v 6.mesiaci .... hlavu hore.

lussya
27. nov 2014

@bandikovajana juuj, nezufaj, pevne drzim palce, nech je to vsetko ok... presne toto som zazila minuly rok, tiez v 9tt bolo len v 7tt, ale ja som aj strasne krvacala... tak sa drz, myslim na teba.
Snazim sa byt v pohode, ale tiez mam strach.... tak sa drzte a pozitivne myslenie....

bandikovajana
27. nov 2014

@lussya no ja práveže nic ani spinenie nechapem to 😒

dandy17
27. nov 2014

@bandikovajana nebud smutná, ved ty tu každému vlievaš nádej 🙂 ale vravela si, že príznaky sa stupnujú a ovulku si mala v strede cyklu normálne? Ja som bola teraz v pondelok u dr.podla MS som mala byť 7+1 ale nevidel akciu srdiečka, len embryonálny pol, číže základ embrya, nameral to a vraj to vyzerá na 6+3,4 maximálne, vraj som asi mala neskor ovulku. Ale ja viem podla bolesti na vaječníku že bola presne v 14 den a vidíš i tak je menšie, možno ozaj došla ovu neskor. Ešte nepanikár, držím palce veľmi

rimon
27. nov 2014

@bandikovajana to mi je luto, ze mas taketo stresy 😒 priroda vie, co robi, aj ked tomu casto nerozumieme.. skus mysliet pozitivne, nech drobatko v brusku citi, ze zan bojujes.. uvidis o tyzden, co bude, aj ked tyzden je strasne vela.. mozno sa vsetko rozbehne ako ma 😉 mne minuly cyklus meskala mrcha tri dni, prsia boleli - co ma naposledy boleli pri dcerke, test mal ultraducha, natesena som bola ako dieta na jarmoku a prisla 😖 ako baby pisali, radsej nech sa to rozhodne takto skoro ako sa trapit neskor.. my preto prvy trimester cusime a zatlkame 🤐

bandikovajana
27. nov 2014

@dandy17 tak velmi by som chcela veriť ze to je len na ovulke ale akosi ma zdravý rozum nepusta ukazoval mi ake by malo byt veľké a ake je ci je v 6 alebo v 7tt to neni až taky rozdiel ako to ze v 9 je ako v 6 a to najdôležitejšie nepočuli sme srdiečko :(

bandikovajana
27. nov 2014

@rimon ach jaj som z toho mimo uvidím co mi poviem budúci tyzden

dandy17
27. nov 2014

@bandikovajana a keby si skočila za pár dní kým pojdeš k svojmu ešte k niekomu inemu, napr.na pohotovosť akože sa necítiš dobre, ale s tým že i tak ideš o týžden k svomu?, možno že tam ti to bude vyzerať inak, aby si týžden možno zbytočne nestresovala

bandikovajana
27. nov 2014

@dandy17 uz nestresujem pripravujem sa a prehováram ze malo to tak byt. Nevydržala som a napísala bratrancovi nech mi vylozi karty a potvrdil ze nevidí babo ze mali byt dve ale vidí len zárodky a ako je okolo mna 5 lekárov a podpisujem papier. Mali to byt dvojičky a zrejme sme dvojičky mat nemali mame 3 deti ďalšie dve by som asi ozaj nezvládla, nemali este ani dušu ani srdiečka takze to este podstate neboli ani deti ☹

julypetkova
27. nov 2014

@bandikovajana velmi dobre ta chapem ,to ja ked som chodila k doktorovi mala som uz pozitivny test a vzdy mi vravel pridte o tyzden dva nic nevidno ,potom len prazdny vacok ,tak som prisla zase a videl vacok velky a len mala bodka v tom ,to sa mi uz nieco nepozdavalo ,lebo pri prvej dcerke ked som chodila tak ten vacok bol pomaly taky velky ako plod v nej ,a tak som prisla zas za dva tyzdne a to bolo plod uz pekne vidno ,ale akcia srdiecka tam vobec nebola ,tak si myslim ze ci to trochu nezanedbal ,sla som uz ked som krvacala,mozno keby ma zakazdym neobjednal AZ o dva tyzdne nemuselo sa to skoncit takto ,mozno by mi nasadil duphaston a bolo by vsetko ok. ,ale to sa uz nedozviem nikdy,bola som v 8-9 tt.,dufam ze malickemu ta akcia nabehne aj ked neskor,drzim palce 😉

julypetkova
27. nov 2014

@bandikovajana este som ti chcela napisat ze tiez to boli dvojicky jednovajecne ,tiez som sa z tohonemohla spametat,ale ako baby pisu vzdy lepsie teraz ako v 5 -6 mesiaci ,alebo by mali mat nejaky hendykep 😒

bandikovajana
28. nov 2014

@julypetkova ved to ja som aj na jednej strane rada lebo dvojičky by sme fakt nezvládli je mi to ľúto lebo sme sa velmi tešili dcérka ma stále hladká a kedy uz uvidí to babo a kedy uz pôjde von a ked som jej dnes povedala ze babo tam neni tak bola normálne smutná ze kde je sak tam bolo a ona ho este nevidela kam som ho dala ☹ ale tak dufam ze do štvrtka prídu krámy nech nemusím ist na zákrok a ked nie tak to budem musieť prežiť ale pr mna lepšie stráviteľne a pre mozog pochopitelnejsie by bolo dostať krámy a doma si to odkrutit na záchode a presvedčiť samu seba ze sa nepodarilo prišli krámy vide nabudúce ako ked uz budem mat zážitok z nemocnice uz si to budem nafurt spájať a pamätať ako potrat ☹

marselinm
28. nov 2014

@bandikovajana joooj moja,ale este nic nie je stratene,ja som to mala pri prvom a o tyzden bolo aj srdiecko a iba mi povedal,ze bude mensi a ze to nie je ziadna vada,tak som bola stastna,ze je to v poriadku.nebojkaj,vsetko bude dobre,drzim palceky a myslim na teba 😲

mischel87
28. nov 2014

Ahojte.rada by som vam nieco napisala🙂snazila po prvom dietati(2005)som nemihla otehotniet cca 4roky.nejak velku pozornost som tomu nevenovala.nakoniec mi pani doktorka odporucila laparoskopiu (december2012)po kt.mi v TO doktor tesne po tom splechol do oci ze uz nikdy deti mat nemozem:(...v marci my meskala m.tak som sla ku sv.gynek....aaaa 14.2.2012 som otehotnela🙂pani doktorka povedala ze 90%zien po laparoskopii otehotnie.takze odporucam.🙂mimochodom na ceste je tretie,len dufam ze uz dievcatko.v maji mame termin.drzim palce

bandikovajana
28. nov 2014

@marselinm a tiez ti v 9tt nepocul srdiecko?

marselinm
28. nov 2014

@bandikovajana mne vtedy chodili kramy vselijako,tak mi to vysvetlil tak,ze sa neda presne urcit v kolkom som tyzdni,tak ma poslal domov a o dva tyzdne som tam prisla,srdiecko bilo a podrastol...nespomeniem si kolky to bol tyzden podla ms,ale asi 7-8 tt

bandikovajana
28. nov 2014

@marselinm ja neviem mne povedal uz pri prvej kontrole ze aj vacik aj pod o je oveľa menší akoby mal byt a teraz my povedal ze srdiečko nepočuje ani nevidí a babo bolo o 3 týždne menšie :( uz som zmierenia z osudom nechcem si zbytočne živiť nádej že vo štvrtok bude inak ani nebolo v strede bublinky bolo pricapnute upne na okraji maličké :( nechapem to lebo mala som pocit ze je vsetko ok ani spinenie nic prsia sa mi začali nalievať bruško začalo rast chute bujne a zrazu toto :( ale ja som vôbec nevracala len mi bolo sem tam nevoľno hladne ked som bola hladná mi prišlo zle nechapem to. Ja som vysadila HAK a tiež som to mala kadejak jeden mesiac mi dokonca aj vynechala ale neviem nejako sa mi nezdá ze by bol moj prípad šťastný ako tvoj neviem ani ci by bolo v poriadku keby náhodou teda sa aj rozbuchalo to srdce vôbec neviem co si mam myslieť dnes som bola na krvy neviem co z nej budú zisťovať uvidím utorok

bandikovajana
28. nov 2014

@lussya ahoj tak ako aký máš výsledok?

marselinm
28. nov 2014

@bandikovajana ja neviem potom moja,drzim ti prsteky a vo stvrtok ides znova na sono?